eee, z moja doświadczenia wiem, że paczki NIE MOŻNA otworzyc bez złożenia podpisu odbioru. Niemniej kurier ktory zostaje i obserwuje takie "zjawisko" ma obowiązek spisać protokół itd.
Ja moze wspomnę o dwóch sytuacjach.
- kiedys (pare lat temu) zamawialam 2 plyty w jednym ze sklepow internetowych. Jeszcze wtedy nie wiedzialam ze jesli cos bedzie nie tak, a kurier dawno w domu to nic nie zrobie. ALE, zamowilam te plyty, przyszła paczka UPS (tak, antyreklama) i odebrałam ją jak każdą inną paczkę. Była zapakowana w
folię UPSu (co juz wydalo mi sie dziwne), a w srodku... byla tylko czesc kartonu, a w zasadzie dwie usztywniajace czesci. poza tym plyty (pudelka uściślając) byly rozstrzaksane w drobny mak, jakby ktos na tym co najmniej skakał. Ktos z UPS ewidentnie wiedzial o tym i postanowil sprawe zamieść pod dywan.
Na szczescie kiedy napisalam do tego sklepu co za sprawa, powiedzieli ze mam odesłac im te paczke w takim stanie jakim przyszła. Tak zrobilam - sklep zachował się naprawdę super, bo przysłał mi zupełnie nowe plyty bez zająknięcia.
- druga sytuacja to w sumie tylko potwierdzenie jak sie kurierom nie chce czekac i spie****ają zanim człowiek zdąży powiedzieć "chcę...". Zamowilam nagrywarke i po raz pierwszy postanowilam otworzy paczke przy kurierze
Zeby bylo mi wygodniej i szybciej, zaporosilam go do domu. odmówil i powiedzial, ze zniecierpliwiona miną, ze mam to robic w drzwiach O.o no to poszłam po nożyczki i rozpakowywałam to "w powietrzu", potem juz na ziemi, on mi zaczął pomagac, generalnie trwalo to ze 3 razy dluzej :] a ja dodatkowo sie stresowalam bo widzialam wrecz jak kurier niecierpliwi sie i przebiera nogami zeby juz jechac dalej.
Nie wiem, moze kurier powinien miec obowiazek rozpakowania paczki przy kliencie (przez klienta)? Oczywiscie to by generowało inne problemy, ale nie dziwie się ludziom, ktorzy nie rozpakowywuja paczki przy posłancu

bo to trzeba miec refleks i jeszcze byc asertywnym
Jesli chodzi o autora tematu, to bardzo Ci wspołczuje i mam nadzieje ze Orange zachowa się w tym wypadku hmm... profesjonalnie. Powodzenia.