Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
369 odpowiedzi w tym temacie

#151 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 22:44

ja zawsze dawałam wydruk z konta i było ok.

#152 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 17 listopada 2011 - 22:55

@lita i także masz konto w mBanku i nigdy nie było problemu?Bo na tym wydruku jest tylko imię i nazwisko,a brak danych teleadresowych.Jest także logo banku,nr konta i cała reszta. Na samym dole tego wydruku jest opisane,że nie wymaga on ani podpisu bądź pieczątki.

#153 tomgol3

tomgol3
  • 39 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 22:59

Właśnie do mnie doszedł telefon. Jestem ciekaw czy zdarzył się komuś taki przypadek, że w paczce nie było karty microsim? Co teraz zrobic?

#154 teshy11

teshy11
  • 14 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 listopada 2011 - 00:27

dzwonić do biura obsługi

#155 marcusp

marcusp
  • 362 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 07:33

Idź do dowolnego salonu orange to za darmo dostaniesz microsim.

#156 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 18 listopada 2011 - 11:22

Super telefon zamawiałem w sobotę, do dziś go nie mam mimo zapewnień że do środy dostanę, dzwoniłem w środę to się dowiedziałem że jeszcze nie wysłali ale w czwartek już będzie wysłany. Zadzwoniłem dzisiaj i usłyszałem że telefon był już wysłany we wtorek Pan nawet podyktował mi numer listu przewozowego. Oczywiście nie ma takiej przesyłki numer jest błędny lub jeszcze paczka jest nie wysłana. Ktoś nie źle ściemnia. Czy wszyscy już dostali telefony zamawiane między 11-13 ?

#157 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 11:28

A ja mam inną bajkę z Orange, bo nie podoba mi się to i chciał bym, żeby mi to ktoś wyjaśnił, bo oni nie potrafią. Wypełniałem dane, wcześniej sobie wybrałem model, abonament i czas trwania umowy, przeszedłem i powypełniałem wszystkie pola, do tego momentu w podsumowaniu miałem całkowity koszt zamówienia do zapłaty przy odbiorze 1069,01 i wszystko super. Kliknąłem dalej i zamówienie przeszło do realizacji, ale już na tej stronie, cena znacznie uległa zmianie, na 1589zł do zapłaty przy odbiorze. Szok, bo przecież jak można tak zmieniać kwotę podczas ostatniego kroku zawierania umowy? Czy ktoś mi to wyjaśni? Mam screen'a, w Orange stwierdzili, że to pewnie jakiś błąd na stronie, ale taka wartość jest faktyczna przy parametrach jakie wybrałem, czyli ab. 89,90 przy um. 24m-ce, za iP4S 16GB. Czad. Mało tego, wczoraj pytałem na infolinii, czy jak mam swój nr na kartę, jeszcze nowy, nie aktywny, jak go aktywuję i będę kupował nowego iP, mogę przenieść go w abonament, to pan potwierdził oczywiście, bez problemu, nabyłem fajny nr, odpaliłem, zasiliłem, klikam i nic, nie da się go przypisać do nowego abon. Dzwonię i co słyszę? że nr takim musi być używany i aktywny z dodatnim saldem przez min. 3 mies., dopiero można go przenieść do abonamentu. Zwyczajnie brak słów, jestem kolejną 100 w klampy, zakup, zasilenie.

#158 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 11:33

jest błąd na serwerach O. (albo zabieg marketingowy), wygląda to tak, że telefon jest wstępnie podany w niższych cenach jeśli wybierzesz daną opcję abonamentową (ceny tel z wyższych abo), a później jest cena faktyczna... ale jak na samym początku wybierasz to się zgadza... akurat jeśli chodzi o ten abo to tel jest tak jak piszesz na końcu i taka cena jest na dzień dobry przy wyborze abonamentu, później jak przechodzisz do wybierania pakietów to są kwiatki i na koniec znowu poprawna cena...

#159 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 listopada 2011 - 11:37

Mam ten sam problem. Zamówiłem 12.11.2011 białego 32gb. Podczas rozmowy otrzymałem informację, że są 3 sztuki na stanie i że telefon będzie u mnie max w 3 dni. Dzisiaj jak zadzwoniłem do Orange, już lekko wnerwiony, powiedziano mi, że widocznie jakiś inny konsultant musiał w tym samym momencie sprzedać ten sam telefon i mówiąc brutalnie dla mnie brakło. Obecnie niby Orange czeka na nową dostawę i jak tylko się ona pojawi na magazynie wyślą mi telefon. Niby nic się nie stało ale ja czuję się lekko zrobiony w konia. Obiecano mi telefon, którego nie mają...

#160 bart886

bart886
  • 111 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 listopada 2011 - 14:49

Dlatego warto iść do najbliższego salonu Orange i po 10 min wychodzi się z nowych pachnącym iP 4s :)

#161 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 15:10

No właśnie nie...byłem i powiedzieli, że w magazynie tylko mają. Nigdzie w Polsce nie ma w salonach. Jedynie można zamówić w salonie i go tam odebrać po 7 dniach

#162 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 15:13

Myślisz, że jakby można było od ręki z salonu wyjść z 4S, to bym klepał i czekał? Dokładnie to samo w Poznaniu, byłem wczoraj i wróciłem się do domu z niczym, najszybszą metodą jest zamówienie przez net w sklepie Orange, do tego bonusy są i cenowo upust, za drugą umowę też dali 100 rabatu, więc nie jest tak źle.

#163 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 15:17

Ale ja na przykład mam taką sytuację, że w internetowym sklepie oferują mi upust na 50 zł a w normalnym (salonie) Pan powiedział, że może dać 100 zł. Boje się, ze jak znowu się tam wybiorę to już takiej oferty nie będzie ;p

#164 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 15:21

A ja mam inną bajkę z Orange, bo nie podoba mi się to i chciał bym, żeby mi to ktoś
wyjaśnił, bo oni nie potrafią.
Wypełniałem dane, wcześniej sobie wybrałem model, abonament i czas trwania umowy,
przeszedłem i powypełniałem wszystkie pola, do tego momentu w podsumowaniu miałem
całkowity koszt zamówienia do zapłaty przy odbiorze 1069,01 i wszystko super. Kliknąłem
dalej i zamówienie przeszło do realizacji, ale już na tej stronie, cena znacznie uległa
zmianie, na 1589zł do zapłaty przy odbiorze. Szok, bo przecież jak można tak zmieniać
kwotę podczas ostatniego kroku zawierania umowy? Czy ktoś mi to wyjaśni? Mam screen'a,
w Orange stwierdzili, że to pewnie jakiś błąd na stronie, ale taka wartość jest faktyczna
przy parametrach jakie wybrałem, czyli ab. 89,90 przy um. 24m-ce, za iP4S 16GB. Czad.

Mało tego, wczoraj pytałem na infolinii, czy jak mam swój nr na kartę, jeszcze nowy, nie
aktywny, jak go aktywuję i będę kupował nowego iP, mogę przenieść go w abonament,
to pan potwierdził oczywiście, bez problemu, nabyłem fajny nr, odpaliłem, zasiliłem,
klikam i nic, nie da się go przypisać do nowego abon. Dzwonię i co słyszę? że nr takim
musi być używany i aktywny z dodatnim saldem przez min. 3 mies., dopiero można go
przenieść do abonamentu. Zwyczajnie brak słów, jestem kolejną 100 w klampy, zakup, zasilenie.

shrek, miałam to samo, dokładnie przy wyborze takiej taryfy z tel jak ty. ale nie zatwierdziłam zakupu, chciałam to zrobic na 2 dzien i juz nie było błędu, od razu sie 1580 pokazywało, od poczatku do konca.

co do miejsca zakupu, bardziej opłaca sie w sklepie online, daja zawsze wiecej promocji. ja tylko jestem ciekawa, jak w rzeczywistosci wygląda pakiet 1GB plu 0,5 a po wykorzystaniu ma byc za free tyle ze wolniej. ktos próbował??????

no i smiech ze IP4 kosztuje 2000 a IP4s 1580.................

#165 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 15:27

no i smiech ze IP4 kosztuje 2000 a IP4s 1580.................

To fakt, niezłe jaja. W kwestii netu nie wiem, okaże się w praniu, choć ja nie sądzę,
żeby zdarzyło mi się wykorzystać 1,5GB, obecnie mam ab. 150pln w tym 100pln na
rozmowy, a za 50pln mam net 500MB i wykorzystuję 100-200. Zmieniam to, tylko
z powodu opłat i zawartych w nich składników. Na nowym za 89zł dają mi 300min,
1,5GB tr. jakieś pogaduchy za 0zł w Orange, jakieś nie kończące się minuty, a w starym,
to w sumie nic nie mam, tylko bulę co miesiąc 150zł. Do tego iP4S za 1600zł, to dobra
cena, a 4 zostawiam synowi, przeszczęśliwemu z tego powodu, bo mam jak nówkę :)

#166 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 15:55

Moja siostra ma tak obecnie i w 16 Kb/S to nawet załadowanie onet.pl doprowadza mnie do "szajby". Tu nie chodzi o to, że fajnie masz cały czas neta tylko żeby nie nabić sobie 2000 PLN jak ja ;P

#167 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:09

To fakt, niezłe jaja. W kwestii netu nie wiem, okaże się w praniu, choć ja nie sądzę,
żeby zdarzyło mi się wykorzystać 1,5GB, obecnie mam ab. 150pln w tym 100pln na
rozmowy, a za 50pln mam net 500MB i wykorzystuję 100-200. Zmieniam to, tylko
z powodu opłat i zawartych w nich składników. Na nowym za 89zł dają mi 300min,
1,5GB tr. jakieś pogaduchy za 0zł w Orange, jakieś nie kończące się minuty, a w starym,
to w sumie nic nie mam, tylko bulę co miesiąc 150zł. Do tego iP4S za 1600zł, to dobra
cena, a 4 zostawiam synowi, przeszczęśliwemu z tego powodu, bo mam jak nówkę :)

Shrek, a powiedz jak korzystasz z netu ze masz te MB w takiej ilosci? chodzi mi o strony i czestotliwosc odwiedzin.
Ja sie powaznie zastanawiam nad 4S w orange a IP4 w ispot..... czytam ze róznica niewielka miedzy oboma modelami, ze w sumie tylko aparat i siri. powiem ze majac ipod i korzystajac z wifiserfuje po sieci sporo, boje sie ze mi to zostanie przy tel i bedzie sciagac po 3G.

#168 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:17

Trudno mi powiedzieć dokładnie, ale tak pokrótce - 8-10h poza domem, zawsze włączone 3G, poczta średnio 50 maili w tym czasie w obie strony, stale włączony TalkRoom do googletok, w tym czasie godzina rozmów, kilka razy zdarza mi się wejść z nudów na FB, safari w razie potrzeby itp. Pozostała część doby, to stałe WiFi w domu. Resetuję sobie użycie i nie wygląda to źle, w skali miesiąca mam ok 100MB do mnie i 30-40 ode mnie. Jak byłem na wyjazdach kilkudniowych, włączyłem sobie swój hotspot i korzystałem bez stresu z macbooka, w sieci przez iP i zużycie w sumie w skali miesiąca miałem jakieś 200-300MB, zależy jak często wyjeżdżałem. Jak widać, ja się mieszczę ze spokojem, teraz mój spokój będzie jeszcze większy, bo 1,5GB, to bardzo dużo jak dla mnie, nawet, kiedy tydzień czasem jestem poza domem.

#169 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:21

o łał, Shrek to mozna powiedziec ze szalałes z siecia i spokojnie ci starczyło, mam wiec nadzieje ze i mnie starczy. teraz dylemat czy brac 4S czy 4 i czy w applestore czy przez orange. nie wiesz moze , czy orange oprócz sima wciska cos do ipka??? miałam 2 lata temu avile z orange i oczywiscie orange menu itp....brrrrr ochyda.

#170 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:35

Ja nie wiem, wszystko zależy od Twoich potrzeb. Jeśli chcesz się związać na 24 mies. i masz pewne wymagania, względem czasu rozmów, dostępu i sporego pakietu w sieci, to jak najbardziej abonament, ale jeśli nie, to może w Apple, a tylko kartę OrangeFree z internetem na doładowania? Tego Ci nie podpowiem. W kwestii sieci, poza simlockiem nie wsadzają nic, nie mają żadnej możliwości brandingu w iP. na szczęście :) Przy tym ab jaki wybrałem, kwota za iP4S jest dobra, patrząc na wolny rynek, 4 tyle dzisiaj kosztuje, używana i nie wiadomego w sumie pochodzenia, a tak mam w folii. Patrząc z mojego pkt widzenia, to płaciłem przez ostatnie 2 lata 150zł/m-c, teraz mam zmianę na 90, po przeliczeniu i skalkulowaniu, za te 150 miałem trochę ponad 200min, bo nie miałem min w pakiecie, tylko kwotę, z której korzystałem, a poza ab. naliczało mi minutę po 40gr i do tego marne 500MB netu, obecnie za 90 dostanę 300min i to już jest jak dla mnie sporo, a jak przekroczę, to 0,29/min, tez nie jest dużo.

#171 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 16:39

@UP nic nie masz oprócz simlocka. Nie opłaca się teraz kupować gdziekolwiek 4. Pytanie dotyczące internetu: Czy dużo siedzisz na YT albo w ogóle na jakichś stronach z filmami itp ? Jeśli tak to minimum 1GB/Miesiąc. Wszystko obcykałem.

#172 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:44

Praktycznie rzecz ujmując, stary już jestem, choć się nie czuję :) YT nie używam, sporadycznie jeśli już i w macbooku, tel. dla mnie, to narzędzie pracy, nie muszę targać komputera, mam wszystko pod ręką, net, pocztę, notatki, kal., media, navi, więcej mi do szczęścia nie potrzeba, więc może dla tego ten znikomy transfer :) Do tego czasem zdarzy mi się nawet walnąć jakąś fotę w stylu panoramy i tyle. Nie napalam się na nową sztukę, ale jeśli wynik ostateczny jest dla mnie dodatni, to dla czego mam zostać ze starym i płacić jak za zboże, a 2 lata, to spora różnica w ofercie operatora.

#173 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:51

ja tylko jestem ciekawa, jak w rzeczywistosci wygląda pakiet 1GB plu 0,5 a po wykorzystaniu ma byc za free tyle ze wolniej. ktos próbował??????

Właśnie to mnie zastanawia. W regulaminie usługi internet bez limitu danych jest napisane:

Ograniczenie prędkości w Usłudze Internet bez limitu danych spowoduje również ograniczenie prędkości w przypadku
innych usług wykorzystujących transmisję danych.

Co mam przez to rozumieć? Że jeśli wykorzystam 0,5gb to zostanie ograniczona prędkość, mimo że mam jeszcze 1gb? (mowa o pantera II 300)

Jeśli ktoś wie jak to jest, to proszę o odpowiedz.

#174 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 16:57

Ja nie wiem, wszystko zależy od Twoich potrzeb. Jeśli chcesz się związać na 24 mies.
i masz pewne wymagania, względem czasu rozmów, dostępu i sporego pakietu w sieci,
to jak najbardziej abonament, ale jeśli nie, to może w Apple, a tylko kartę OrangeFree
z internetem na doładowania? Tego Ci nie podpowiem. W kwestii sieci, poza simlockiem
nie wsadzają nic, nie mają żadnej możliwości brandingu w iP. na szczęście :)
Przy tym ab jaki wybrałem, kwota za iP4S jest dobra, patrząc na wolny rynek, 4 tyle
dzisiaj kosztuje, używana i nie wiadomego w sumie pochodzenia, a tak mam w folii.

Patrząc z mojego pkt widzenia, to płaciłem przez ostatnie 2 lata 150zł/m-c, teraz mam
zmianę na 90, po przeliczeniu i skalkulowaniu, za te 150 miałem trochę ponad 200min,
bo nie miałem min w pakiecie, tylko kwotę, z której korzystałem, a poza ab. naliczało
mi minutę po 40gr i do tego marne 500MB netu, obecnie za 90 dostanę 300min i to już
jest jak dla mnie sporo, a jak przekroczę, to 0,29/min, tez nie jest dużo.

ja jestem 9 lat w orange i chce przedłuzyc umowe :D zastanawiam sie wiesz nad oferta z IP4s lub tylko umowa bez tel a tel IP4 w salonie.
glownie mi chodzi o roznicze mieszy telefonami.

---------- Wpis dodano o 16:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:53 ----------

Praktycznie rzecz ujmując, stary już jestem, choć się nie czuję :) YT nie używam,
sporadycznie jeśli już i w macbooku, tel. dla mnie, to narzędzie pracy, nie muszę
targać komputera, mam wszystko pod ręką, net, pocztę, notatki, kal., media, navi,
więcej mi do szczęścia nie potrzeba, więc może dla tego ten znikomy transfer :)

Do tego czasem zdarzy mi się nawet walnąć jakąś fotę w stylu panoramy i tyle.
Nie napalam się na nową sztukę, ale jeśli wynik ostateczny jest dla mnie dodatni,
to dla czego mam zostać ze starym i płacić jak za zboże, a 2 lata, to spora różnica
w ofercie operatora.

shrek, ja tez wiekowa ;) hahahaha nie korzystam z YT, raczej flickr, FB, kilka for internetowych i gmail. do innych rzeczy mam netbooka 10" wiec jak chce internet to sobie netbooka uzywam albo laptopa 17 w domu.
mnie chodzi o funkcjonalnosc jako telefomu i wlasnie sporadycznie spraWDZANIE powyzszych stron

BTW, piekne foty robisz:)

#175 bart886

bart886
  • 111 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 listopada 2011 - 18:19

No Panowie dziś byłem bo mogłem już wymienić telefon i przedłużyć umowę. Zadzwoniłem do Salonu firmowego i miła Pani powiedziała, że mają i poprosiłem aby mi odłożyła. I tak za godzinkę byłem i wyszedłem z białym iP 4s :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych