Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S w Orange

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#276 ART533

ART533
  • 19 posts

Posted 26 November 2011 - 11:18

Mam takie pytanie dotyczące iPhone'a 4S z Orane MIX. Czy w przypadku iPhone z MIXa da się ściągnąć simlock'a w salonie orange za 77zł??
Jeszcze jedno czy da to się zrobić od razu po zakupie w salonie z nowego nieotwartego iPhone'a?

Chcesz żeby ci zdjeli simlocka bez wyciągania z pudełka ?

#277 senshiro

senshiro
  • 163 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2011 - 14:02

Chcesz żeby ci zdjeli simlocka bez wyciągania z pudełka ?

Przecież do tego jest potrzebny nr IMEI, który jest na opakowaniu. Więc nie wiem po co mieliby otwierać pudełko?

#278 krzykso

krzykso
  • 8 posts

Posted 27 November 2011 - 19:56

Właśnie jestem po rozmowie z działem reklamacji Orange. Dowiedziałem się tylko, że żadnej rekompensaty nie mogą mi zaoferować, i jedyne co mogę zrobić to wysłać mailem reklamacje ale gościu mi powiedział, że jedyne co mogę dostać to przeprosiny listowne i tyle.

#279 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 November 2011 - 20:03

Sranie w banie. Ta firma gówno zrobi do czasu aż się ich nie przyciśnie. Taki już ma zwyczaj. Jacy ludzie takie środki...

#280 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 28 November 2011 - 14:41

Właśnie jestem po rozmowie z działem reklamacji Orange. Dowiedziałem się tylko, że żadnej rekompensaty nie mogą mi zaoferować, i jedyne co mogę zrobić to wysłać mailem reklamacje ale gościu mi powiedział, że jedyne co mogę dostać to przeprosiny listowne i tyle.

Owszem można coś ugrać pod warunkiem że się nie odbierze wysłanego iP, a jak zadzwonią to powiedzieć przykro mi ale tak to w kulki lecieć nie będziemy nie jesteście jedyni na rynku.
Swoją drogą muszą tam mieć nie wąski "burdel" skoro dziś do mnie zadzwonił ichniejszy człek z propozycją najlepszych usług
-bo przecież chcę korzystać z najlepszych usług
odparłem że tak
ble ble ble gatka szmatka i Szajsung Galaxy S2 lub jakiś inny szajsung nie pamiętam za 1 złocisz
Na co odparłem że już czekam na iP4s przeszło dwa tygodnie !! więc gdzie te najlepsze usługi
a on nic nie wie nie ma możliwości sprawdzenia i rozmowa się urwała.
Nie wiem czy typ się sam rozłączył czy po prostu zanik zasięgu, taką to właśnie firmą jest orange
Jak to ma sprawnie działać skoro oni nie potrafią się sami między sobą dogadać a co dopiero z petentem
KONIEC. :)

#281 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 posts
  • SkądWlkp.

Posted 28 November 2011 - 19:16

Ja właśnie dzisiaj dostałem swojego nowiuśkiego iPhona4S z Orange :) Muszę stwierdzić, że akurat w moim przypadku Orange spisało się wzorowo. Zamówiłem, złożyłem anulowanie wypowiedzenia umowy, następnego dnia dostałem smsa, że przedłużyłem umowę, kolejnego, że paczka została wysłana. Dziś rano dotarł kurier - bardzo sympatyczny zresztą, nawet sam mi odpakował pudełko i sprawdził czy jest telefon :) Czekam tylko za aktywację karty micro sim...Biały iP4S jest piękny!!!

#282 krzykso

krzykso
  • 8 posts

Posted 28 November 2011 - 21:20

No i dzisiaj odebrałem 4s'a. Doszedłem do wniosku, że odmawianie kuriera nie ma sensu, ale napisałem skargę do Orange. Z telefonu jestem zadowolony baaardzo:) no jest wręcz idealny ale niestety nie mogę się nim w pełni nacieszyc ponieważ czekam na aktywację karty. Jako, że tak naprawdę jeszcze nie napisałem jakie warunki ugrałem z orange, więc napisze teraz. Na wstępie powiem ze trafiłem na super Panią konsultantkę, która doradziła mi wziąc telefon w abonamencie bez internetu bo wtedy może mi dac rabat na telefon a następnie po miesiącu mogę zmienic na plan z internetem. A więc dostałem nastepujące rzeczy: Plan optymalny 450 bez internetu + dodatkowo 10% więcej minut Telefon za 798zł brutto ( podobno obniżka o 400zł) Dwa miesiące abonamentu za 1zł No i jedyny minus to czas trwania umowy - 30msc.

#283 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 28 November 2011 - 22:05

No i jedyny minus to czas trwania umowy - 30msc.

Chyba wyroku... nie umowy.

#284 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 29 November 2011 - 10:48

Takie pytanko może ktoś się na tym zna czy do karty nie aktywnej jest przypisany już numer telefonu ? Posiadam roczną kartę micro sim i chciałem ją aktywować na swoim dodatkowym numerze telefonu,z resztą po to ją dostałem rok temu ale z iP4 korzystałem na swoim głównym numerze. Tak więc karta sobie leżała do wczoraj kiedy to w końcu dotarł iP4s. Na info linii powiedziano mi że mam wysłać sms pod 80001 o treści TAK i wtedy dezaktywują starą kartę i aktywują nową. Czy tak to działa, robiliście tak aktywacje karty ?

#285 JELO

JELO
  • 40 posts

Posted 30 November 2011 - 12:49

Hehe ręce mi opadają, telefon zamówiłem 12.11 i dziś się dowiedziałem że zamówienie do tej pory nie zostało zrealizowane gdyż czekają na dostawę kart microsim :-D ktoś jeszcze może coś takiego usłyszał?

#286 maxld

maxld
  • 636 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 November 2011 - 13:06

Hehe ręce mi opadają, telefon zamówiłem 12.11 i dziś się dowiedziałem że zamówienie do tej pory nie zostało zrealizowane gdyż czekają na dostawę kart microsim :-D ktoś jeszcze może coś takiego usłyszał?

Współczuję, ja bym chyba eksplodował po takim tekście :D

#287 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 30 November 2011 - 16:00

Większość chyba już odebrała telefony te z 12-go, co do karty jest to prawdo podobnie kolejna ściema jak wiadomo niektórzy dostawali bez karty micro sim Ja dostałem z kolei z kartą która jest mi zbędna :)

#288 GrzeSek

GrzeSek
  • 20 posts

Posted 30 November 2011 - 19:00

Wiecie może czy można już zdjąć simlocka z 4s od orange??

#289 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 November 2011 - 20:05

Macie może jakieś info kiedy będą dostępne 32 ? albo 64 ?

#290 JELO

JELO
  • 40 posts

Posted 01 December 2011 - 10:17

Czy wszyscy którzy zamawiali IP 4S 12.11 przez konsultanta dostali już przesyłki? Ja zamówiłem IP 4S 32GB White i Orange twierdzi że Ci którzy zamawiali przez stronę mogą mieć szybciej telefon bo maja inne magazyny :-D Ja już nie wiem co oni jeszcze wymyślą żeby mi wytłumaczyć swoją niekompetencje

#291 sterixx

sterixx
  • 6 posts

Posted 01 December 2011 - 13:34

Ja zamówiłem IP 4S 32GB White i Orange...

32GB?? Od kiedy jest dostępny?

#292 JELO

JELO
  • 40 posts

Posted 01 December 2011 - 14:47

32GB?? Od kiedy jest dostępny?

Zamawiałem 12.11

Dziś skontaktowałem się z rzecznikiem Orange, poprosił o opisanie sytuacji i wysłanie do niego :-) Mam nadzieje że sprawę wyjaśni i dostanę w końcu zamówiony telefon

#293 sterixx

sterixx
  • 6 posts

Posted 02 December 2011 - 00:02

Przecież IP 4S jest dostępny tylko z pamięcią 16GB...

#294 JELO

JELO
  • 40 posts

Posted 02 December 2011 - 08:05

Przecież IP 4S jest dostępny tylko z pamięcią 16GB...

No ja sam zamawiałem 32 i dostałem info że jest, byłem też w jednym salonie we Wrocławiu i mieli 32GB tyle że czarny :-)

#295 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 02 December 2011 - 08:30

32GB był dostępny w sklepie internetowym, tylko czarny i zaledwie przez kilka godzin jak nie minut :)

#296 JELO

JELO
  • 40 posts

Posted 02 December 2011 - 08:44

no to ja na własne oczy widziałem go w salonie we Wrocławiu :-)

#297 Keinoom

Keinoom
  • 45 posts

Posted 02 December 2011 - 13:53

Fantastycznie. Tylko czy ktoś te 32 widział w Warszawie ? To jakaś paranoja. 3 tygodnie od premiery i nadal wszędzie tylko 16-stki. Nie wiem już czy zwalać winę na Apple że sztucznie podkręca popyt wydzielając minimalną ilość sztuk która znika natychmiast czy to jednak niekompetencja Orange. Ktoś "inteligentny inaczej" stwierdził że nie będzie popytu na większy model niż 16 i dupa :P Nie ma i nie będzie. Żenada. Pewnie że zamówiłbym przez net ale w grę wchodzi przeniesienie numeru z jedynej sieci w Polsce która wypięła się na Apple i załatwić to można tylko w salonie. I chodzę i dzwonię. Widać nie chcą naszych pieniędzy w orange. Super.

#298 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2011 - 14:57

To samo @up -.- żenada

#299 sterixx

sterixx
  • 6 posts

Posted 02 December 2011 - 15:02

To jestem w szoku... Ciekawe ile jeszcze osób widziało ;)

#300 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 02 December 2011 - 15:33

Keinoom z koro przenosisz numer to olej orange weź w T-mobile, powinny być 32GB

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users