Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#201 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 października 2011 - 19:36

Mialem tu pare kont i zawsze z twojej strony szly raporty do moderatorow, za byle co, tak jak teraz, a pewnie po tym poscie pojdzie raport ze mialem pare kont. Nie tylko z toba pisalem "ostro" i zadko kiedy dostawalem warny, tylko po rozmowach z toba:) Powiem tak: po twoich wielu postach zdecydowalem ze najlepiej bedzie jak bede cie ignorowal i nie bede juz tobie odpowiadal bo to nie ma sensu, bo Ty i tak wiesz lepiej, a mnie masz za glupka, a ty jestes tutaj adminem, moderatorem, wybitnym znawca wszystkiego i masz monopol na prawde. Nie musisz ze ze mna zgadzac, ale uszanuj moje zdanie na rozne tematy, bo mam do tego prawo, a ja mam wrazenie ze kazdy twoj post w jakis sposob mnie atakuje, nie mowie ze mnie wyzywasz, ale zawsze masz jakis problem co do moich postow, jakiegos zdania czy opinii, co mnie bardzo irytuje. Duzo osob i ich zachowanie mnie denerwuje. np Homer, ale on przynajmniej ma jakas wiedze i sie zna, co widac po wielu jego postach, moge sie z nim czesto nie zgadzac, ale przynajmniej dowiem sie jakis ciekawych rzeczy nieraz, a Ty zawsze bedziesz sie odnosil do mojej osoby i nic ciekawego do tematu nie wniesiesz. Pozdrawiam i koniec offtopu wrocmy do iphona 4S

#202 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 19:45

Przeczytaj regulamin i się do niego stosuj, to nie będziesz dostawał ostrzeżeń i nie będziesz musiał mieć kilku kont. Odnoś się do konkretniej wypowiedzi, a nie enigmatycznie do całej "twórczości". Dziwnie podchodzisz do sprawy, przyznaje Tobie rację, a Ty traktujesz to jako atak na Twoją osobę. Amejzing.

#203 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 20 października 2011 - 19:50

Apple po to wydaje(nie tylko, ale również po to) modele "S", ponieważ zdecydowana większość umów z operatorami podpisywana jest na 2 lata, więc ludzie lecą trybem 2G/3Gs/4s, albo 3G/4/5 itd. Mało kto zmienia telefon nie zmieniając umowy, to np. ja chcę kupić iPhone'a 4S bezpośrednio u Apple'a, ponieważ mam niski abonament, a w takim wypadku bym tylko przepłacił u jakiegokolwiek polskiego operatora, a na dodatek na ten zakup biorę fakturkę, aby odliczyć podatek, więc jestem tą jedną z niewielu osób kupujących w ten sposób. Dlatego nie widzę powodów dlaczego ktoś miałby przesiadać się z 4 na 4S, bo w większości przypadków musiałby ten ktoś zrobić to w połowie umowy.

Jesteś w błędzie Apple nie dostosowuje swojej produkcji do umów abonamentowych.

#204 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 19:53

Apple bierze jeszcze kasę od każdej umowy, chyba 10%, było tu info na forum.

#205 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 20:06

Jesteś w błędzie Apple nie dostosowuje swojej produkcji do umów abonamentowych.

No to w takim razie nie wiem czemu, może nie mają czasu na robienie rewolucji co rok ;)

#206 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 października 2011 - 20:41

iKubik: Umowmy sie, proces technologiczny, rynek i produkcja ma swoje zasady, ograniczenia i wymogi. Jest ich mnostwo niezwykle mocno ze soba sa powiazane i zaprawde jakby sie Wam nie wydawalo ile wiecie, to zwykle jestescie w bledzie i kazde uproszczenie jest bledne.

#207 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 października 2011 - 21:03

Jaki sens jest wydawać co roku nowy kosmiczny model, jeśli umowy z operatorami podpisywane są na 2 lata. Polityka modeli 's' jest świetna, bo jest to pewne odświeżenie, bez zostawienia poprzedniej generacji zupełnie w tyle. Gdyby co roku był nowy rewolucyjny iPhone, w końcu Apple wpadłoby w kłopoty związane z fragmentacją. Wszystko jest tak przemyślane, że dba się zarówno o zadowolenie nowych, jak i dotychczasowych klientów.

#208 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 października 2011 - 21:09

Sens nazywa sie konkurencja. Zostajesz w tyle, przegrywasz. Co wiecej nie wszedzie masz subsydiowane telefony na kontraktach i nie zawsze umowa jest dwuletnia.

#209 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 21:14

Jaki sens jest wydawać co roku nowy kosmiczny model, jeśli umowy z operatorami podpisywane są na 2 lata. Polityka modeli 's' jest świetna, bo jest to pewne odświeżenie, bez zostawienia poprzedniej generacji zupełnie w tyle. Gdyby co roku był nowy rewolucyjny iPhone, w końcu Apple wpadłoby w kłopoty związane z fragmentacją. Wszystko jest tak przemyślane, że dba się zarówno o zadowolenie nowych, jak i dotychczasowych klientów.

A poza tym nowy model co dwa lata jest "bardziej komfortowy psychicznie" dla posiadacza iPhone'a, ponieważ nie wychodzi on tak szybko z "mody".

#210 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 20 października 2011 - 21:17

No to w takim razie nie wiem czemu, może nie mają czasu na robienie rewolucji co rok ;)

Jeżeli dostosowywaliby produkcje do umów abonamentowych to w Danii umowy są na pół roku:)

#211 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 października 2011 - 02:41

iKubik: Umowmy sie, proces technologiczny, rynek i produkcja ma swoje zasady, ograniczenia i wymogi. Jest ich mnostwo niezwykle mocno ze soba sa powiazane i zaprawde jakby sie Wam nie wydawalo ile wiecie, to zwykle jestescie w bledzie i kazde uproszczenie jest bledne.

Drugi ksiądz natanek się znalazł -.-

#212 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 21 października 2011 - 14:51

To że iP5 w jakiejś postaci istnieje jest pewne - taki sprzęt nie powstaje w tydzień, jest prototypowany miesiącami, jak nie latami. Tyle że chwalenie się "ja widziałem, wy nie, ale nie mogę wam powiedzieć" jest słabe

#213 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 października 2011 - 17:11

Taki news nawet w fakcie by nie przeszedł. Musiałoby być zdjęcie - najlepiej jakieś mikroskopije i rozciagniete na pól strony, żeby nie można było sie domyślić co na nim jest :P

#214 adasko69

adasko69
  • 55 postów

Napisano 21 października 2011 - 18:35

z zakupem nosilem sie pare dni myslalem ze znajde jakas pomoc na forum a tu jak zwykle awantury, koniec koncow dzisiaj zakupilem bialego iphona 4s w mojej opinii zamiana z iphona 4 nie ma sensu , bawie sie telefonem od rana a zarazem iphonem 4 i jakos wiekszych roznic nie dostrzegam gdyby nie dobra oferta z sieci pewnie bym zalowal swojej decyzji Dodam jeszcze ze mam do sprzedania iphona 4 w bardzo dobrym stanie za 300 funtow zainteresowani pisac na priva

#215 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2011 - 18:43

A jest duża różnica w szybkości transferu? Czy w orange np. będę miał te 14Mb/s ? Czy tylko pod Wi-Fi ?

#216 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 października 2011 - 19:21

Te 14 to jest tylko MOŻLIWOŚĆ. To jak autostrada po której możesz jechać 200kmh ale jak masz malucha to i tak nie skorzystasz. Zależy od operatora - w Play chyba jest 6-7 Mbps z tego ichniejszego "4G".

#217 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 22 października 2011 - 16:29

z zakupem nosilem sie pare dni myslalem ze znajde jakas pomoc na forum a tu jak zwykle awantury, koniec koncow dzisiaj zakupilem bialego iphona 4s w mojej opinii zamiana z iphona 4 nie ma sensu , bawie sie telefonem od rana a zarazem iphonem 4 i jakos wiekszych roznic nie dostrzegam

DOKLADNIE JESTEM TEGO SAMEGO ZDANIA ..

#218 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 22 października 2011 - 16:29

A jest duża różnica w szybkości transferu? Czy w orange np. będę miał te 14Mb/s ? Czy tylko pod Wi-Fi ?

Powodzenia :D

#219 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 22 października 2011 - 17:16

Oferty sprzedaży w tym wątku usunąłem, jeśli jeszcze ktoś ma zamiar zaoferować swój telefon na sprzedaż, to w dziale GIEŁDA. W innych działach jest to zabronione i grozi ostrzeżeniem.

#220 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 22 października 2011 - 17:26

Przeglądając ebay wpadłem na to Brand New Factory Unlocked Apple iPhone 4S Black 64GB (GSM) | eBay
masakra cena plus vat i cło. :)

#221 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 22 października 2011 - 17:40

Cena nawet normalna,NAJNOWSZY iPHONE 4S 64GB BIAŁY ŁÓDŹ (1885286897) - Aukcje internetowe Allegro
Tu można powiedzieć że cena jest nie normalna

#222 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 października 2011 - 18:11

Gsmarena przeprowadziła bardzo ciekawy i szczegółowy test nowego 4s. Benchmarki nie są zaskakujące, potwierdzają to co już wiedzieliśmy, jednak warto przeczytać cały tekst, ponieważ szczegółowo odnosi się do praktycznie wszystkich cech i funkcji nowego smartfona od Apple'a.

http://db.tt/oBTnZFut
http://db.tt/OYE9NEWH
http://db.tt/qxqTDzua

iPhone 4S review: Fast 4ward - GSMArena.com

---------- Wpis dodano o 19:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:59 ----------

Kilka cytatów z testu odnoszących się do jakości zdjęć i video:

'The iPhone 4S records 1080p videos at 30 fps and the clips are stored in .MOV format. The video quality is remarkable and, like in the still camera department, the iPhone 4S beats even the Galaxy S II.'

'The Apple iPhone 4S in our Photo Compare Tool. You can see the iPhone 4S getting the upper hand over the likes of the Samsung Galaxy S II, the Sony Ericsson Xperia Arc and Arc S, among other high-end droids. It's also better than the recently released Nokia N9.'

'The iPhone 4S camera samples have less noise and higher dynamic range than the iPhone 4. It's hard to really find anything to question about the iPhone 4S camera.'

'The comparison tool proves the iPhone 4S videos will make the Galaxy S II and other full HD capable smartphones jealous.'

---------- Wpis dodano o 19:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:07 ----------

Ciekawe w tym całym teście jest to, że Gsmarena nigdy nie była specjalnie przychylna iPhone'om. W zeszłorocznym porównaniu, które ukazało się na ich portalu między iPhonem 4 a SGSem, smartfon Samsunga wygrał prawie w każdej kategorii. Trudno więc zarzucać im, że cokolwiek w teście 4sa jest naciągane lub nierzetelne.

#223 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2011 - 18:26

Ciekawe ;) Co to jest sun spider ?

#224 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2011 - 18:29

Mnie te wyniki nie bawią. Najważniejsze, dla mnie jest to, aby telefon pracował niezawodnie. Aby był komfortowy i szybki. Cieszy jednak fakt, że iPhone 4s jest tak wysoko.

#225 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 października 2011 - 19:54

Ciekawe ;) Co to jest sun spider ?

Test na wydajność przeglądarki, skryptu Java i w prostej lini procesora. Test nie sprawdza szybkości łącza internetowego, gdyż zanim ruszy ściąga wszystkie narzędzia do cache'u.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych