Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#176 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2011 - 14:39

Hejterz - dla kogoś kto dużo jeździ czy ogólnie ma zajęte ręce Siri to genialny wynalazek.

#177 klimasystem

klimasystem
  • 2 postów

Napisano 20 października 2011 - 15:26

Myslalem ze baterie bedzie mial lepsza. Moze i ma ale procesor i inne gadzety zjadja ja duzo szybciej niz w 4:-(

#178 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 20 października 2011 - 15:26

cena wiekszosci urzadzen jest troche za duza, szczegolnie cena iphona, czy wszystkich produktow apple w naszym kraju.

Ceny są takie same jak w pozostałych krajach. Za duże to w naszym kraju są podatki.

nie kupie tez telefonu za 4 tysiace, tylko po to zeby miec i szpanowac.

A bierzesz pod uwagę fakt, że osoba decydująca się na zakup telefonu za 4 tysiące może nabywać go z innych pobudek niż "szpanowanie"?

Tym bardziej ze moja czworka mi wystarcza, a roznica w cenie jest za duza do oferowanych nowosci.

No to świetnie. Ktoś inny może stwierdzić, że różnica jest adekwatna do oferowanych możliwości i kupić nowszy model. Czy to świadczy o tym, że podąża za modą, nie ma własnego zdania i jest wyznawcą kultu marki? Nie mierz wszystkich jedną miarą.

a icloud to tez nic nowego bo konkurencja ma to od dawna

No proszę! Która to konkretnie konkurencja? Podziel się nazwą.

Wiekszosc ludzi (...) zainteresuje sie produktami HTC czy Samsunga, bo juz teraz sa lepsze hardwarowo

Toż przecież nikt nikomu nie broni.

Naprawdę nie rozumiem, skąd te utyskiwania. Wystarcza Ci czwórka? OK, nie Tobie jednemu. Uważasz, że 4S to za mało? W porządku, jest takich więcej.
Ale dajże święty spokój innym. Twoje pieniądze wydają? Ubędzie Cię jak kupią 4S?

#179 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 15:42

Tym bardziej ze moja czworka mi wystarcza, a roznica w cenie jest za duza do oferowanych nowosci.

Pozdrawiam

Yyyyy a nikt z was nie zauważył, że różnica cenowa pomiędzy iPhone'a 4, a 4S to.....równe 400 zł? (cena iP4 znaleziona w ceneo to 2199 za 16 GB, a cena iP 4S po wejściu do polskiego apple online store będzie wynosić 2599zł też za 16 GB).

#180 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 20 października 2011 - 15:49

(cena iP4 znaleziona w ceneo to 2199 za 16 GB, a cena iP 4S po wejściu do polskiego apple online store będzie wynosić 2599zł też za 16 GB).

oj chyba jeszcze sie nie kupi za 2599zl w sklepie polskim tego telefonu ..
i chyba dluuugo nie bedzie takiej ceny ..

#181 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2011 - 15:49

Ceny są takie same jak w pozostałych krajach. Za duże to w naszym kraju są podatki.

A bierzesz pod uwagę fakt, że osoba decydująca się na zakup telefonu za 4 tysiące może nabywać go z innych pobudek niż "szpanowanie"?

No to świetnie. Ktoś inny może stwierdzić, że różnica jest adekwatna do oferowanych możliwości i kupić nowszy model. Czy to świadczy o tym, że podąża za modą, nie ma własnego zdania i jest wyznawcą kultu marki? Nie mierz wszystkich jedną miarą.

Naprawdę nie rozumiem, skąd te utyskiwania. Wystarcza Ci czwórka? OK, nie Tobie jednemu. Uważasz, że 4S to za mało? W porządku, jest takich więcej.
Ale dajże święty spokój innym. Twoje pieniądze wydają? Ubędzie Cię jak kupią 4S?

Ja również miałem odpisać na te posty, ale Ty chyba zrobiłeś to najlepiej. Nic dodać nic ująć

#182 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 16:03

oj chyba jeszcze sie nie kupi za 2599zl w sklepie polskim tego telefonu ..
i chyba dluuugo nie bedzie takiej ceny ..

Taka jest polityka cenowa Apple'a i działa ona również w polskim Apple online store, więc w stosunku do iPhone'a też będzie działać, to że u nas iPhone 4 kosztował po premierze ponad 3 000 to wina tego, że był sprowadzany, a nie dystrybuowany w naszym kraju.
P.S.
Poza tym to sprowadzanego teraz można już kupić za 3 k: http://allegro.pl/ap...1877827824.html , więc w oficjalnej dystrybucji będzie tańszy.

#183 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 października 2011 - 16:23

Co tak szczegolnego ma 4S ze trzeba doplacic 2k wiecej na allegro? Jak ktos ma pieniadze to prosze bardzo, ja pozatym nikomu nie bronie, jak go stac to jego pieniadze niech bierze, ale dla mnie dla kogos kto jeszcze sie uczy to wydatek ogromny, zreszta jak dla wiekszosci polakow. Pozatym jak odpowiadasz na moj post to odpowiedz na wszystko a nie na pare zdan wyrwanych z kontekstu, chyba ze brakuje ci argumentow na moj caly post, no chyba ze przyznajesz mi racje. Kazdy dobrze wie ze obecnie apple to cos wiecej niz marka i zwykly sprzet, a juz kult marki i religia z bogiem Stevem Jobsem. To nie jest normalne, czkeac w kolejce pare godzin zeby miec tylko jeden dzien wczesniej, kazdy normalny czlowiek to powie. No chyba ze ktos nie ma lepszych zajec niz czekanie przed sklepem, tylko nie mowcie ze wszyscy tam co przychodza to sa ludzie ktorzy odrazu po zakupie te iphony sprzedza za 2x wieksza cene. Apple wprowadzilo icloud... bo robi to od dawna konkurencja, tylko ze apple dzieki itunes i milionom urzadzen z ios mialo wieksze pole do popisu zrobilo to poprostu wygodniej, bo w itunes mozna kupic wszystko i wsyzstko mozna przechowac w jednym miejscu i latwo synchronizowac na co sie chce. A konukrencja czyli microsoft ma: SkyDrive, google ma google docs, nawet amazon ma clouddrive, sa tez fajne serwisy jak SugarSync i dropbox gdzie tez dostaje sie pare GB darmowo z tego co wiem. Ale to jest Apple, nie wymysla czegos zupelnie nowego, a robi to poprostu lepiej od wszystkich innych nie wazne czy to jest dotykowy telefon, tablet. Zadne z tych urzadzen nie bylo pierwsze w historii, lecz byly tak dobre ze odniosly sukces, dzieki czemu teraz apple kasuje milardy, coraz bardziej nic nie robiac ciekawego. Zreszta dla mnie sukces iphona to jak sukces Call OF duty. Przeciez to nie byla pierwszy fps w historii, ludzie ktorzy go robili, pracowali wczesniej nad Medal OF honor, ale gra zostala tak zrobiona ze odniosla wielki sukces, a kazda kolejna sprzedaje sie coraz lepiej, pomimo ze od 4 lat w rozgrywce nic sie nie zmienia, a ludzie i tak to kupuja co roku - tak jak iphony. O ile pierwszy iphone to byla rewolucja, tak kolejne to byly tylko ulepszane i bazowaly na sukcesie poprzedniego modelu i marki. Mam nadzieje ze ta droga nie pojdzie apple i nie zacznie tylko odcinac kuponow, a znowu zrobi cos nowego i rewolucyjnego

#184 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 20 października 2011 - 16:38

Jeżeli czyjąś opinię określacie mianem "żenująca" to chyba trzeba najpierw dokładnie przemyśleć co chce się napisać i dopiero potem napisać. Dla niektórych wydaje się to być trudną sztuką. Nie jestem fanboye'm Apple. Na chwilę obecną nie mam nawet iPhone tylko jakiegoś gównianego samsunga. Miałem do czynienia z SGSII (czyli najlepszym z gamy samsung) i w ogóle nie przypadł mi do gustu. O gustach się nie dyskutuje. Moje zdanie jest takie jakie jest i nic tego nie zmieni. Mogę się w nim utwierdzać ponieważ miałem do czynienia z urządzeniami wielu firm ( nie HTC ), dlatego też HTC nie krytykuję, bo się nie znam. Proste

Piszesz na forum, że Android i Samsung to gówno a potem czepiasz się, jak ktoś to skomentuje, pisząc, że "o gustach się nie dyskutuje". Ile tych telefonów Samsung już miałeś, że masz o nim taką "gównianą" opinię?

Dla mnie Samsung leży ze względu na design tych telefonów (plastikowe = zabawki), a Android ze względu na brak AppStore :).

Android ma mnóstwo innych fajnych rzeczy, na przykład w iPhone bez jailbreaka nie zmienisz sobie wyglądu klawiatury, czy nawet jej rodzaju. W Android Market może i jest mnóstwo śmieci, ale to od Ciebie zależy co ściągniesz. Po prostu z Android Market trzeba korzystać z rozwagą i odpowiedzialnością, czego chyba niektórym brakuje...

#185 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 października 2011 - 16:43

Tyle to i ja wiem. Pytalem uzytkownika grzes czy " prawdziwa" 5 jest rowniez w sieci.

Jest.
Tyle ze nie wiem czy to finalna w koncu. Fakt, ze nie wyszla oznacza zmiany.

#186 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 16:43

Dla jednych religią będzie Apple Inc., a dla innych FC Barcelona. I jedni i drudzy to FANATYCY, a osoby, dla których jakaś marka, czy też klub są ważne, ponieważ fascynują się nimi, lubią ich produkty/mecze itp. to FANI. Jak wiadomo fanatyzm jest niebezpieczny, a co do tych kolejek to wydaje mi się, że jest to poniekąd spowodowane tym, że Apple robi spore wydarzenia i ludzie chcą w tym uczestniczyć, zobaczyć tych sprzedawców, bijących Ci brawo, że zostawiłeś pieniądze u nich ;D

#187 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 października 2011 - 16:44

Zresztą w Apple o takich rzeczach wiedzą tylko najważniejsi pracownicy, podwykonawca sam nie wie co robi i do czego.

LOL. Opowiedz mi o tym. Szczegolnie o podwykonawcach, ktorzy nie wiedza co robia...
Uwielbiam filozofow netowych, to forum jest ich pelne.

#188 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 października 2011 - 16:45

Apple wprowadzilo icloud... bo robi to od dawna konkurencja, tylko ze apple dzieki itunes i milionom urzadzen z ios mialo wieksze pole do popisu zrobilo to poprostu wygodniej, bo w itunes mozna kupic wszystko i wsyzstko mozna przechowac w jednym miejscu i latwo synchronizowac na co sie chce. A konukrencja czyli microsoft ma: SkyDrive, google ma google docs, nawet amazon ma clouddrive, sa tez fajne serwisy jak SugarSync i dropbox gdzie tez dostaje sie pare GB darmowo z tego co wiem. Ale to jest Apple, nie wymysla czegos zupelnie nowego, a robi to poprostu lepiej od wszystkich innych nie wazne czy to jest dotykowy telefon, tablet. Zadne z tych urzadzen nie bylo pierwsze w historii, lecz byly tak dobre ze odniosly sukces, dzieki czemu teraz apple kasuje milardy, coraz bardziej nic nie robiac ciekawego. Zreszta dla mnie sukces iphona to jak sukces Call OF duty. Przeciez to nie byla pierwszy fps w historii, ludzie ktorzy go robili, pracowali wczesniej nad Medal OF honor, ale gra zostala tak zrobiona ze odniosla wielki sukces, a kazda kolejna sprzedaje sie coraz lepiej, pomimo ze od 4 lat w rozgrywce nic sie nie zmienia, a ludzie i tak to kupuja co roku - tak jak iphony. O ile pierwszy iphone to byla rewolucja, tak kolejne to byly tylko ulepszane i bazowaly na sukcesie poprzedniego modelu i marki. Mam nadzieje ze ta droga nie pojdzie apple i nie zacznie tylko odcinac kuponow, a znowu zrobi cos nowego i rewolucyjnego

A co te serwisy maja wspolnego z producentami telefonów?

#189 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 20 października 2011 - 16:46

Z pierwszym się zgadzam

2. Do dzwonienia? Do grania? Do internetu? To chyba można znaleźć coś tańszego.

3. Zgadzam się

4. Google Android

5. Zgadzam się, w końcu liczba 4 milionów sprzedanych urządzeń mówi sama za siebie

#190 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2011 - 16:51

Piszesz na forum, że Android i Samsung to gówno a potem czepiasz się, jak ktoś to skomentuje, pisząc, że "o gustach się nie dyskutuje". Ile tych telefonów Samsung już miałeś, że masz o nim taką "gównianą" opinię?

Po pierwsze nie komentuje się czyjejś opinii, tylko można na jej temat podyskutować. Ludzie wykształceni i z rozwiniętym organem odpowiadającym za myślenie nie krytykują mojego gustu. Podyskutujmy jak ludzie a nie odpowiadajmy jak dzieci "żenujące". Po to zostało stworzone to forum. Nie będę się nikogo czepiał jeśli zamieni ze mną kilka zdań nawiązując do tego co napisałem. Wiele teorii ludzi na tym forum mi się nie podoba lecz nie komentuję tego w sposób złośliwy, obrażający. Po drugie mój tata pracuje w dużej firmie, w której znajduje się na wysokim stanowisku i dzięki temu może testować różne telefony z sieci T-Mobile i Orange na bardzo długi okres. Miałem do czynienia między innymi z Omnią, Galaxy S i SII, Galaxy tab i na dzień dzisiejszy sam posiadam samsunga co bardzo mi nie odpowiada ale czekam na nowy model iPhone.

#191 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 17:38

Ale może wróćmy do tematu, bo widać tu już lekki odbieg od niego ;) Ja uważam, że iPhone 4S ma wszystko czego oczekuję od niego: świetny odtwarzacz multimediów, świetny aparat i kamerę (w kwestii rozdzielczości zostało zrobione już wszystko, a do tego dochodzi stabilizacja obrazu), piękny design, bardzo dobra jakość wykonania, genialny system operacyjny i bardzo dobry ekran. Pora teraz na zadziałanie w kwestii baterii, bo to jest równie ważne, jak nie ważniejsze od procesora, ramu itd.

#192 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 17:42

iKubik to teraz dostaniesz baty od anty iPhonowcow:) hehe zart:) Ze wszystkim co napisales sie w 100% zgadzam. iPhone 4s to genialny smartphone:)

#193 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 października 2011 - 18:14

Ale może wróćmy do tematu, bo widać tu już lekki odbieg od niego ;) Ja uważam, że iPhone 4S ma wszystko czego oczekuję od niego: świetny odtwarzacz multimediów, świetny aparat i kamerę (w kwestii rozdzielczości zostało zrobione już wszystko, a do tego dochodzi stabilizacja obrazu), piękny design, bardzo dobra jakość wykonania, genialny system operacyjny i bardzo dobry ekran. Pora teraz na zadziałanie w kwestii baterii, bo to jest równie ważne, jak nie ważniejsze od procesora, ramu itd.

swietny odtwarzacz multimediow? kazdy iphone jest swietny do tego. swietny aparat? iphone 4 robi bardzo dobre zdjecia i kreci w 720p, jak ktos potrzebuje ultra jakosci - od tego sa lustrzanki, piekny design? taki sam jak 4, nie liczac zmiany anteny, bardzo dobra jakosc wykonania? taka sama jak w 4, system? ios5 jest nawet dla 3gs, nie mowiac o 4, a hackerzy juz pracuja nad siri dla 4. bardzo dobry ekran? taki sam jak w 4. Bateria? Gorsza niz w 4.

Czyli? 4S ma lepszy aparat, ale gorsza baterie - dla mnie wazniejsza jest bateria, niz jakosc zdjec, bo dla mnie filmy w 720p i dobrej jakosci aparat 5megapikseli spokojnie wystarczy.

owszem 4s to dobry telefon, ale narazie nie za taka cene, chyba ze ktos kupuje na abonament, albo ma 3G/3Gs, przesiadka z 4 na 4s narazie jest nie oplacalna wzgledem korzysci, no chyba ze za jakis czas 4 bedzei chodzic jak 3G a 4s jak 3Gs...

#194 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 18:19

@heterz: Po kilkunastu postach możesz już być pewien, to nie jest telefon dla Ciebie. Gratuluję.

#195 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 18:22

hejterz musialbys miec 2 telefony w reku, wtedy bys wiedzial jak to wyglada. iPhone 4s przewyzsza juz dzisiaj szybkoscia, a co bedzie pozniej:) Jeszcze z tydzien temu myslalem, ze iPhone 4 jest bardzo szybki, dzisiaj wiem, ze jest tylko szybki :)

#196 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 18:23

swietny odtwarzacz multimediow? kazdy iphone jest swietny do tego. swietny aparat? iphone 4 robi bardzo dobre zdjecia i kreci w 720p, jak ktos potrzebuje ultra jakosci - od tego sa lustrzanki, piekny design? taki sam jak 4, nie liczac zmiany anteny, bardzo dobra jakosc wykonania? taka sama jak w 4, system? ios5 jest nawet dla 3gs, nie mowiac o 4, a hackerzy juz pracuja nad siri dla 4. bardzo dobry ekran? taki sam jak w 4. Bateria? Gorsza niz w 4.

Czyli? 4S ma lepszy aparat, ale gorsza baterie - dla mnie wazniejsza jest bateria, niz jakosc zdjec, bo dla mnie filmy w 720p i dobrej jakosci aparat 5megapikseli spokojnie wystarczy.

owszem 4s to dobry telefon, ale narazie nie za taka cene, chyba ze ktos kupuje na abonament, albo ma 3G/3Gs, przesiadka z 4 na 4s narazie jest nie oplacalna wzgledem korzysci, no chyba ze za jakiś czas 4 bedzei chodzic jak 3G a 4s jak 3Gs...

Apple po to wydaje(nie tylko, ale również po to) modele "S", ponieważ zdecydowana większość umów z operatorami podpisywana jest na 2 lata, więc ludzie lecą trybem 2G/3Gs/4s, albo 3G/4/5 itd. Mało kto zmienia telefon nie zmieniając umowy, to np. ja chcę kupić iPhone'a 4S bezpośrednio u Apple'a, ponieważ mam niski abonament, a w takim wypadku bym tylko przepłacił u jakiegokolwiek polskiego operatora, a na dodatek na ten zakup biorę fakturkę, aby odliczyć podatek, więc jestem tą jedną z niewielu osób kupujących w ten sposób. Dlatego nie widzę powodów dlaczego ktoś miałby przesiadać się z 4 na 4S, bo w większości przypadków musiałby ten ktoś zrobić to w połowie umowy.

#197 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 20 października 2011 - 18:53

Apple po to wydaje(nie tylko, ale również po to) modele "S", ponieważ zdecydowana większość umów z operatorami podpisywana jest na 2 lata, więc ludzie lecą trybem 2G/3Gs/4s, albo 3G/4/5 itd. Mało kto zmienia telefon nie zmieniając umowy, to np. ja chcę kupić iPhone'a 4S bezpośrednio u Apple'a, ponieważ mam niski abonament, a w takim wypadku bym tylko przepłacił u jakiegokolwiek polskiego operatora, a na dodatek na ten zakup biorę fakturkę, aby odliczyć podatek, więc jestem tą jedną z niewielu osób kupujących w ten sposób. Dlatego nie widzę powodów dlaczego ktoś miałby przesiadać się z 4 na 4S, bo w większości przypadków musiałby ten ktoś zrobić to w połowie umowy.

też tak robie gdyż u polskich operatorów w ogóle się nie opłaca kupować iphonów :/ chyba że sie ma firme i wysokie abonamenty...
pozatym ludzie nie piszcie że różnica pomiędzy 4 a 4s jest 2000zł :o

#198 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 października 2011 - 19:07

Malo kto bierze bez abonamentu? To by nie bylo kolejek pod applestore, a na allegro okolo 1000 aukcji z iphonami. W Polsce to wlasnie wiekszosc bierze bez abonamentu, bo sie bardziej oplaca. Ja sam kupilem na allegro uzywanego 3gs a potem 4, oba modele za okolo ~1500zl i wiecej na telefon nie wydam, chyba ze za pare lat jak pojde do pracy i bedzie mnie stac :)

Każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie - proszę nie obrażać innych użytkowników.

narkoman

#199 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 19:10

Wow powiedz mi w jaki sposób Ciebie tutaj zaatakowałem? Przyznałem Tobie rację przecież, ten telefon nie jest dla Ciebie, napisze więcej, uważam tak jak Ty, że zamiana z 4 na 4S, nie jest potrzebna, osobiście nie zamieniałbym. Mam jeszcze 3G więc go zamieniam na 4S.

#200 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 października 2011 - 19:35

Może warto by było odpowiedzieć dla kogo powstał model "4S"? Bo ja uważam, że dla posiadaczy starszych modeli od iPhone' a 4 oraz dla osób, które (tak jak ja) planują dopiero kupić iPhone' a. Polityka Apple'a z wydawaniem modeli "S" jest podobna do polityki koncernów samochodowych wydających swoje auta w nieco zmienionej wersji (po tak zwanym "faceliftingu").

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych