I tu sie zagoniłes w ślepy róg. Tak, uważam ze iPhone to najlepszy telefon na świecie, ale to nie znaczy, ze nie ma innych dobrych. Takim produktem jest właśnie Nexus i postanowiłem go kupić żeby sie w tym utwierdzić. Gdzie tu slepota?
Poza tym nigdy niczego nie bronię. Każdy produkt broni sie sam np. wynikami sprzedaży. Ja je tylko przytaczam.
Jezeli ty kupujesz cos, tylko dlatego ze kupuje to duzo innych osob to nie ma o czym rozmawiac, bo brak u ciebie wlasnego zdania, opinii o produkcie, stylu. Kierujesz sie trendami i modą, tym co kupuja masy. Wedlug twojego rozumowania jedzenie z McDonalda jest lepsze, zdrowsze od tego z dobrej restauracji, bo sie broni wynikami sprzedazy - i jezeli codzienie milion ludzi kupuje Big Maci to znaczy ze tobie beda je lepiej smakowac? Tak jak pisalem wczesniej kiczowata muzyka czy filmy tez sie sprzedaja. To znaczy ze to jest dobre? Ja oceniam czy cos jest dobre uzywajac tego, testujac, czy dany towar mi pasuje, nie patrze sie na innych bo TO JA BEDE UZYWAL a nie miliony innych ludzi. Moge byc jedynym na swiecie ktory kupi dana rzecz, byle byla dobra a cena byla adekwatna do jakosci, co akurat w produktach apple nie zawsze wystepuje. Nie mowie ze to sa produkty slabej jakosci, ale cena wiekszosci urzadzen jest troche za duza, szczegolnie cena iphona, czy wszystkich produktow apple w naszym kraju. Nie jestem hejterem, bo lubie iphony,ipady,ipody ale nie wyznaje kultu tej marki, nie kupie tez telefonu za 4 tysiace, tylko po to zeby miec i szpanowac. Tym bardziej ze moja czworka mi wystarcza, a roznica w cenie jest za duza do oferowanych nowosci. I jezeli 5 znowu bedzie odgrzewanym kotletem (Siri to fajna rzecz, ale kto tego bedzie korzystal codzienie? Wiekszosc ludzi sie pobawi 5 minut i zapomni o tym, nie mowie juz ze to zadna nowosc, bo podobna aplikacja tej firmy byla juz appstore, a icloud to tez nic nowego bo konkurencja ma to od dawna, ale apple twierdzi ze to jest AMAZING) nie wprowadzajac nic specjalnego jak wiekszy ekran, nowy dizajn, jeszcze lepszy ios to zainteresuje sie produktami HTC czy Samsunga, bo juz teraz sa lepsze hardwarowo (nie mowcie mi o slupkach, bo raz trzeba poczekac na nowe smartfony jako odpowiedz na 4S, pozatym sila iphona to ios a nie hardware), a android z czasem bedzie coraz lepszy, a obecnie duzo rzeczy to wlasnie apple kopiuje do iosa niz odwrotnie.
Pozdrawiam