Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#151 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 października 2011 - 20:09

Po pierwsze: ANDROID po drugie SAMSUNG po trzecie wygląd mi nie odpowiada. Niech szajsung się zdecyduję, albo robi telefony za 1zł, które są z du*y i do du*y, albo chce żeby go postrzegali "normalnie" i robi dobre telefony. Jak na razie moja opinia na temat szajsungów leży w gó**ie.

Nie miałeś nigdy Nexus.

#152 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2011 - 20:10

Wygrała, bo to plastikowa zabawka dla dzieci, którzy rzucają telefonem :) iPhone dla dorosłych ludzi. Proste. :)

#153 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 19 października 2011 - 20:11

Owszem ale trzeba sie z nim obchodzic jak z jajkiem :) przy pierwszym lepszym zderzeniu z ziemią adios :) ciekawe jak wyglada ekran nexus'a z taka rozdzielczoscia :)

#154 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2011 - 20:13

hehe, gdyby tak było to by nikt nie kupił iPhone, a kolejna edycja 4s bije wszelkie rekordy :) To co było na tamtym filmie jest nierównomierne z faktami. Każdy może zmontować taki film udowadniając, że właśnie SGSII po upadku z pół metra by się rozbił na czynniki pierwsze :)

#155 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 19 października 2011 - 20:17

Też prawda :)

#156 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 19 października 2011 - 20:29

ja nawroce do tematu : zauwazylem ze glosniej/czysciej jakos dziala tryb glosnomowiacy a jak wiadomo IP4 nie nalezal do liderow w trybie glosnomowiacym

#157 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 19 października 2011 - 20:32

A ja zapytam z ciekawości posiadaczy 4S, czy ktorys z was zauwazyl plamy na ekranie badz zanikanie zasiegu ? jak to miało miejsce z pierwszą pulą 4'ki

#158 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2011 - 20:37

Właśnie o tym zapomniałem napisać, a to przecież jedno z najważniejszych plusów iPhone 4s. Jeśli chodzi o zasięg to obecnie zero problemów, wreszcie nie mam napisu "szukam sieci" kilka razy dziennie :) Mieszkam w miejscu, gdzie o zasięg często trudno, a obecnie wszystko super. Co do plam, to ani w czwórce, jak i w 4s zero plam.

#159 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 19 października 2011 - 20:40

A ja zapytam z ciekawości posiadaczy 4S, czy ktorys z was zauwazyl plamy na ekranie badz zanikanie zasiegu ? jak to miało miejsce z pierwszą pulą 4'ki

plam nie ma , ekran jest jakby inny jasniejszy(przynajmniej mam takie wrazenie)
zasieg mialem dobry w 4 wiec tu takze jest dobrze

#160 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 19 października 2011 - 21:55

To ze cos sie sprzedaje to nie znaczy ze musi byc dobre. Gdyby tak bylo to tacy "muzycy" jak Justin Bieber czy Lady Gaga byliby najwiekszymi artystami naszych czasow. Powiedzmy sobie szczerze - kazdy tutaj mowi ze 4s fajny telefon, dobrze ze nie zmienili wygladu, ekranu, ale gdyby dali wiekszy ekran, nie mowie ze odrazu 4.5 cala, albo zmienili wyglad to tez bylby ochy i achy jakie to apple wspaniale nie jest i nikomu rozmiar telefonu by nie przeszkadzal. Licze ze 5 bedzie miala wiekszy ekran i o wiele lepsza baterie, przy okazji zmienia wyglad i poprawia jeszcze bardziej bebechy i zwiazku z wystarczajaca mocą wprowadzenie obslugi flasha, bo jezeli nie, to mysle ze coraz wiecej ludzi bedzie kupywalo htc czy samsungi, ktore sa coraz lepsze tak samo jak android. 4 cale to obecnie standard @Homer Czemu ty zawsze slepo bronisz apple? Teraz widze ze masz nexusa to bronisz go i samsunga. Jestes jednym z tych ktorzy mysla ze ich zdanie to jedyne prawdziwe a reszta sie nie zna. Pisze tak, bo widzialem juz duzo twoich postow w takim stylu. Jestes Jarkiem tego forum

#161 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 19 października 2011 - 22:04

Powiedzmy sobie szczerze - kazdy tutaj mowi ze 4s fajny telefon, dobrze ze nie zmienili wygladu, ekranu, ale gdyby dali wiekszy ekran, nie mowie ze odrazu 4.5 cala, albo zmienili wyglad to tez bylby ochy i achy jakie to apple wspaniale nie jest i nikomu rozmiar telefonu by nie przeszkadzal. Licze ze 5 bedzie miala wiekszy ekran i o wiele lepsza baterie, przy okazji zmienia wyglad i poprawia jeszcze bardziej bebechy i zwiazku z wystarczajaca mocą wprowadzenie obslugi flasha, bo jezeli nie, to mysle ze coraz wiecej ludzi bedzie kupywalo htc czy samsungi, ktore sa coraz lepsze tak samo jak android. 4 cale to obecnie standard

@Homer

calkowicie sie z toba zgodze . .
osobiscie uwielbiam wiekszosc rzeczy ktore wychodzi spod marki apple
ale co do IP4s to uwazam ze bardziej mogli sie postarac ..
1. ekran wiekszy chocby 4cale i rozdzialka 1280x720
2. wzmocnic baterie
3.jesli juz wprowadzili Siri to polski obowiazkowo widze niebawem (w androidzie jest polski)
4.flash

jesli tego nie bedzie w ip5 to marnie to widze ...
z niecierpliwoscia czekam na SGS3

#162 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 19 października 2011 - 22:25

@nowy57

1. Ekran będzie większy, ale na zwiększenie rozdzielczości bym nie liczył (aplikacje).
2. Baterie są jedną z mocniejszych stron urządzeń z iOS.
3. Android nie ma Siri - to raz. Dwa, obsługa j. polskiego też nie pojawiła się od razu.
4. Nie było, nie ma i nigdy nie będzie. Chyba już czas najwyższy się do tego przyzwyczaić.

jesli tego nie bedzie w ip5 to marnie to widze ...

Wielu marnie widziało losy 4S. Okazuje się, że źle widzieli.

wprowadzenie obslugi flasha, bo jezeli nie, to mysle ze coraz wiecej ludzi bedzie kupywalo htc czy samsungi, ktore sa coraz lepsze tak samo jak android. 4 cale to obecnie standard

Chcesz powiedzieć, że ludzie kupują telefony z Androidem dlatego, że działa na nich flash? Dobre.
BTW, kupywało? :eek:

#163 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 października 2011 - 22:33

@Homer

Czemu ty zawsze slepo bronisz apple? Teraz widze ze masz nexusa to bronisz go i samsunga. Jestes jednym z tych ktorzy mysla ze ich zdanie to jedyne prawdziwe a reszta sie nie zna. Pisze tak, bo widzialem juz duzo twoich postow w takim stylu. Jestes Jarkiem tego forum

I tu sie zagoniłes w ślepy róg. Tak, uważam ze iPhone to najlepszy telefon na świecie, ale to nie znaczy, ze nie ma innych dobrych. Takim produktem jest właśnie Nexus i postanowiłem go kupić żeby sie w tym utwierdzić. Gdzie tu slepota?

Poza tym nigdy niczego nie bronię. Każdy produkt broni sie sam np. wynikami sprzedaży. Ja je tylko przytaczam.

#164 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 października 2011 - 10:26

Jak juz pisalem tutaj. iPhone 5 juz jest. Co wiecej juz widzialem jego zdjecie w internecie, tylko ze zostalo zignorowane (co mnie rozbawilo dosc mocno), uznano je za niewiarygodne LOL. Kiedy wyjdzie nie wiadomo. Wyszly z nim problemy, niestety nie mam az tylu informacji by sie orientowac czy da sie je szybko rozwiazac (co dawaloby szanse na szybka premiere), czy nie. Prawdopodobienstwo szybkiej premiery oddalilo sie rowniez dzieki ogromnemu sukcesowi 4S. Jedyny zasadniczy problem, jaki Apple ma to z czworka i jej dwiema wersjami. Mysle, ze premiera piatki moze zalezec od tego jak Apple zaplanuje wygaszenie lini iP4 w Verizonie. A 3GS jeszcze troche pobedzie na rynku prawdopodobnie (wyglada na to, ze produkcja jest przenoszona do innej firmy).

#165 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2011 - 10:29

Mozesz podac link do tego zdjecia?

#166 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 października 2011 - 11:34

Niestety. Moge tylko rozmawiac o pewnych rzeczach (bo nie jestem anonimowy w sieci). Firma dla ktorej pracuje, produkuje dzis kilka kluczowych komponentow do iP (na przyklad modul kamery) i obowiazuje mnie jakis tam poziom dotrzymania tajemnicy.

#167 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2011 - 11:40

Coś w tym jest. Apple trochę dało ciała, bo nowe iPhony zawsze były prezentowane przed wakacjami (chociaż to w sumie kiepski termin). Z uwagi na Snow Leoparda pokazali urządzenie w październiku. Niedługo święta, a iPhone to modny gadżet. Ja np. zmienię 4 na 4S właśnie na święta, kiedy będzie polska dystrybucja. Teraz czas na PS3. Ale Apple powinno raczej zachować ciągłość premier. Nowy iPhone zostanie zaprezentowany w czerwcu? Bez sensu. Użytkownicy przyzwyczaili się do zmiany telefonu co rok, a nie co kilka miesięcy. Może faktycznie byłoby lepiej, jakby na wiosnę pokazali nowego iPada, a na jesień iPhone'a 5. Liczę na większy ekran.

#168 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 20 października 2011 - 12:12

Jak juz pisalem tutaj. iPhone 5 juz jest.
Co wiecej juz widzialem jego zdjecie w internecie, tylko ze zostalo zignorowane (co mnie rozbawilo dosc mocno), uznano je za niewiarygodne LOL.
Kiedy wyjdzie nie wiadomo. Wyszly z nim problemy, niestety nie mam az tylu informacji by sie orientowac czy da sie je szybko rozwiazac (co dawaloby szanse na szybka premiere), czy nie.
Prawdopodobienstwo szybkiej premiery oddalilo sie rowniez dzieki ogromnemu sukcesowi 4S. Jedyny zasadniczy problem, jaki Apple ma to z czworka i jej dwiema wersjami. Mysle, ze premiera piatki moze zalezec od tego jak Apple zaplanuje wygaszenie lini iP4 w Verizonie.
A 3GS jeszcze troche pobedzie na rynku prawdopodobnie (wyglada na to, ze produkcja jest przenoszona do innej firmy).

Taaak, iPada 4 też widziałeś? Rozumiem, że nie możesz zbyt wiele pisać, bo Cię zlikwidują.

#169 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 20 października 2011 - 12:19

Ja tez juz widziałem iphona 5, nawet grałem na nim.. ale nie moge go pokazac. Wybaczcie :)

#170 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2011 - 12:33

Ale grzes to zdjecie w internecie dalej jest?

#171 andwal

andwal
  • 115 postów
  • Skąd3city/UK

Napisano 20 października 2011 - 13:12

Zdjęć jest cała masa,pierwsze lepsze [url=http://www.iphonestuffs4u.com/iphone-5-release-date-and-features/]iPhone 5 Release Date - Will 2012 Show Up iPhone 5?[/url]

#172 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2011 - 13:58

Tyle to i ja wiem. Pytalem uzytkownika grzes czy " prawdziwa" 5 jest rowniez w sieci.

#173 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2011 - 14:12

Nie ma "5" w sieci.

#174 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2011 - 14:16

Premiera będzie czerwiec - październik, nie wcześniej. Co do rewelacji Grzesia - to żadna nowość, że 5 jest już gotowa, prawdopodobnie już powstał koncept 5s, natomiast swoje bajki o prawdziwych zdjęciach zostaw dla siebie, a tym bardziej, że coś możesz mówić a coś nie - gdybyś podpisał klauzulę poufności to byś się słowem nie odezwał. Zresztą w Apple o takich rzeczach wiedzą tylko najważniejsi pracownicy, podwykonawca sam nie wie co robi i do czego.

#175 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 października 2011 - 14:30

I tu sie zagoniłes w ślepy róg. Tak, uważam ze iPhone to najlepszy telefon na świecie, ale to nie znaczy, ze nie ma innych dobrych. Takim produktem jest właśnie Nexus i postanowiłem go kupić żeby sie w tym utwierdzić. Gdzie tu slepota?

Poza tym nigdy niczego nie bronię. Każdy produkt broni sie sam np. wynikami sprzedaży. Ja je tylko przytaczam.

Jezeli ty kupujesz cos, tylko dlatego ze kupuje to duzo innych osob to nie ma o czym rozmawiac, bo brak u ciebie wlasnego zdania, opinii o produkcie, stylu. Kierujesz sie trendami i modą, tym co kupuja masy. Wedlug twojego rozumowania jedzenie z McDonalda jest lepsze, zdrowsze od tego z dobrej restauracji, bo sie broni wynikami sprzedazy - i jezeli codzienie milion ludzi kupuje Big Maci to znaczy ze tobie beda je lepiej smakowac? Tak jak pisalem wczesniej kiczowata muzyka czy filmy tez sie sprzedaja. To znaczy ze to jest dobre? Ja oceniam czy cos jest dobre uzywajac tego, testujac, czy dany towar mi pasuje, nie patrze sie na innych bo TO JA BEDE UZYWAL a nie miliony innych ludzi. Moge byc jedynym na swiecie ktory kupi dana rzecz, byle byla dobra a cena byla adekwatna do jakosci, co akurat w produktach apple nie zawsze wystepuje. Nie mowie ze to sa produkty slabej jakosci, ale cena wiekszosci urzadzen jest troche za duza, szczegolnie cena iphona, czy wszystkich produktow apple w naszym kraju. Nie jestem hejterem, bo lubie iphony,ipady,ipody ale nie wyznaje kultu tej marki, nie kupie tez telefonu za 4 tysiace, tylko po to zeby miec i szpanowac. Tym bardziej ze moja czworka mi wystarcza, a roznica w cenie jest za duza do oferowanych nowosci. I jezeli 5 znowu bedzie odgrzewanym kotletem (Siri to fajna rzecz, ale kto tego bedzie korzystal codzienie? Wiekszosc ludzi sie pobawi 5 minut i zapomni o tym, nie mowie juz ze to zadna nowosc, bo podobna aplikacja tej firmy byla juz appstore, a icloud to tez nic nowego bo konkurencja ma to od dawna, ale apple twierdzi ze to jest AMAZING) nie wprowadzajac nic specjalnego jak wiekszy ekran, nowy dizajn, jeszcze lepszy ios to zainteresuje sie produktami HTC czy Samsunga, bo juz teraz sa lepsze hardwarowo (nie mowcie mi o slupkach, bo raz trzeba poczekac na nowe smartfony jako odpowiedz na 4S, pozatym sila iphona to ios a nie hardware), a android z czasem bedzie coraz lepszy, a obecnie duzo rzeczy to wlasnie apple kopiuje do iosa niz odwrotnie.

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych