Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1551 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 19:35

A masz egzemplarz z grudnia? Bo ja dostałem tydzień temu z Apple Store drugiego 4S i według tej strony, do której ktoś podał link, mój iP 4S jest z października.

#1552 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 postów
  • SkądPL

Napisano 29 grudnia 2011 - 19:48

Te które mają numer seryjny zaczynający się na C39G są odpowiednio z 1 i 2 tygodnia grudnia, były kupione zaraz po dostawie. Trzeci (S/N zaczynający się na DN) jest z października 39 tydzień (kupiony był wcześniej niż te dwa).

#1553 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 19:59

Ano ta, ja mam DN.

#1554 chylo

chylo
  • 34 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 21:41

Ja swój oddałem do T-mobile, oni wysłali do Regenersis w Warszawie po tygodniu odebrałem,w opisie napisali że tel. sprawny.

A tak opisałem usterki:
1.Głośna wibracja,po ściśnięciu tel.w prawym dolnym rogu jest ok
2.Pierwszy sygnał nawiązania połączenia jest bardzo cichy ,ledwo słyszalny ale następne są ok.Występuje to bardzo często.
3.Zdarza się również, że wcale nie słychać sygnału połączenia ,oraz rozmówcy,zaś osoba z którą nawiązało się połączenie słyszy doskonale.
Oto odpowiedz,skan dokumentu.
Dołączona grafika

Nie chce oddawać po raz drugi, bo obawiam się, że wróci z powrotem w gorszym stanie.
Macie jakieś propozycje co z tym zrobić?

#1555 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 11:46

mam pytanko od 7 rano mam status Out For Delivery. czy dostane dzisiaj iPhone 4s?

#1556 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 30 grudnia 2011 - 12:14

Chce się płakać, jak widzi się ten opis: przywrócono ustawienia fabryczne. Ja bym spróbował jeszcze raz, w moim przypadku wymienili za drugim razem (rok temu, 4).

#1557 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 grudnia 2011 - 12:16

Artek zobacz sobie tu : http://myapple.pl/ip...-polska-21.html
opisałem prawie cały tryb wysyłki :P

#1558 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 12:20

dzięki znaczy że dostane :D wiem że nie w tym temacie ale nie chciałem zakładać nowego

#1559 sprytek

sprytek
  • 26 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 13:37

Witam. Też mam 4S 32Gb białego z T-mobile. U mnie gubi zasięg i i komunikat o nieprawidłowym sim + kłopot z baterią. Wczoraj wrócił z Regenersis w Warszawie. Z takim samym opisem naprawy co u Ciebie. Normalnie ręce opadają. Dzisiaj znowu go reklamowałem.

#1560 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 13:38

Czy moze mi ktos odpowiedziec jak to jest z tymi tapetami?czemu po ustawieniu jakiejs grafiki jako tapeta ta przygasa,jest ciemniej niz w oryginale.

#1561 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 30 grudnia 2011 - 14:12

Ja dzisiaj idę do T-Mobile z białym bad pixelem i static noise w słuchawce telefonu przy włączonej transmisji danych przez 3G(tak powiem żeby wpisali w usterki). Życzcie mi szczęścia, abym dostał fabrycznie nowy(nie refurb) albo naprawiony. Słyszałem że wyświetlacz jest klejony do przedniego panelu i jak jest jakiś kłopot z ekranem to muszą wymienić cały panel albo dać nówkę? Prawda to ? Bo mi jeszcze ostatnio spadł na ekran i porobiły się ryski :P

#1562 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 14:15

kurde jeszcze go nie ma zaczynam się denerwować.......

#1563 Mikis525

Mikis525
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2011 - 14:19

Wczoraj naładowałem, dziś mam :

Dołączona grafika

Różnica w długości pracy w stosunku do 4 - zupełnie niezauważalna. Wibracja chodzi jak powinna, badpixeli brak, zasięg z EDGE/3G zmienia się od razu, brak jakichkolwiek komunikatów, błędów. Zaraz postaram się cyknąć fotkę porównawczą wyświetlaczy ;)

#1564 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 grudnia 2011 - 14:19

Spokojnie,nie każdy egzemplarz jest wadliwy. Jak trafi Ci się usterka to wymienisz . Spokojnie ;).

#1565 chylo

chylo
  • 34 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 15:21

Witam. Też mam 4S 32Gb białego z T-mobile. U mnie gubi zasięg i i komunikat o nieprawidłowym sim + kłopot z baterią. Wczoraj wrócił z Regenersis w Warszawie. Z takim samym opisem naprawy co u Ciebie. Normalnie ręce opadają. Dzisiaj znowu go reklamowałem.

Daj znać co z tego wyniknie.Jak Ci się uda to i ja spróbuje.

#1566 Defrag

Defrag
  • 11 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 16:49

Ja swój oddałem do T-mobile, oni wysłali do Regenersis w Warszawie po tygodniu odebrałem,w opisie napisali że tel. sprawny.

A tak opisałem usterki:
1.Głośna wibracja,po ściśnięciu tel.w prawym dolnym rogu jest ok
2.Pierwszy sygnał nawiązania połączenia jest bardzo cichy ,ledwo słyszalny ale następne są ok.Występuje to bardzo często.
3.Zdarza się również, że wcale nie słychać sygnału połączenia ,oraz rozmówcy,zaś osoba z którą nawiązało się połączenie słyszy doskonale.
Oto odpowiedz,skan dokumentu.
Dołączona grafika

Nie chce oddawać po raz drugi, bo obawiam się, że wróci z powrotem w gorszym stanie.
Macie jakieś propozycje co z tym zrobić?

Ciesz sie ze tylko 2 dni czekales, ja 9 ;)

Mam dokladnie to samo.

Ja juz sie zaczalem bujac z T-mobile/Regenersis, dostalem telefon wadliwy w 2 wypadkach:
1) wibracje brzecza jak szklanka potluczonego szkla
2) sygnal w sluchawce przy polaczeniu wychodzacym jest przez 2-3s prawie nieslyszalny ( sciszony na maxa )

Telefon oddalem do reklamacji, dzisiaj dostalem info ze moge odebrac po naprawie, w salonie dostalem piekne pismo 'nie stwierdzono usterek, wszystko dziala ok', po czym wrocil do naprawy z zaznaczonym 'stwierdzono usterke w obecnosci osoby odbierajacej aparat do naprawy'.

Standard w tej gownianej firmie, ale duzy plus za niezwykle mila i bardzo pomocna Pania z obslugi klienta t-mobile dzisiaj :)

Jak znowu wroci bez naprawy to zobaczymy

#1567 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 17:38

To widzę , że mnie też pewnie lipa czeka. Dzisiaj oddałem telefon do T-mobile z powodu tej dziwnej wibracji i stukania w nagraniach video. Ku mojemu zaskoczeniu stukanie nie pojawiło się w nagraniu wykonanym w salonie t-mobile. Dziwne bo raz to jest raz nie ma . Pewnie w wyjaśnieniu z regenersis napiszą ,że niczego takiego nie zarejestrowali. Porażka z tym serwisem.

#1568 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 30 grudnia 2011 - 17:51

Ja już nigdy nie kupię telefonu z polskiej dystrybucji poza Apple. Albo Apple Store za granicą naszego pięknego kraju, albo Apple Store Online.

#1569 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 grudnia 2011 - 18:00

mi wymienili w regenersis za 1 razem na ideał, teraz wszystko działa a jestem wybredny :)

#1570 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 18:03

Mnie osobiście kobieta w t-mobile powiedziała , że małe szanse ,że w ogóle coś z telefonem zrobią . Szkoda , że nie zastosowałem opcji jak kolega powyżej "stwierdzone w obecności osoby odbierającej aparat" , może coś by to dało . Teraz do 14 dni bez iphona , szlag mnie trafi :/.

#1571 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 grudnia 2011 - 18:18

Mojego iphona ze stale powracajacym brakiem dzwieku podczas nawiazania rozmowy oddalem do reklamacji po tygodniu od zakupu. W tym przypadku moglbym dolaczyc billing pokazujacy dobitnie, ze prawie kazde polaczenie wychodzace wykonywalem 2 razy! Poniewaz telefon kupilem jako podmiot gospodarczy zarzadalem wymiany na nowy. Czy byl nowy czy refurbished i tak sie nie dowiem ;-)! Nie mniej mam teraz telefon sprawny, ale nie z serii DN z 44 tygodnia tylko z serii C38 z 42 tygodnia.

#1572 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 grudnia 2011 - 20:54

Chciałem się zapytać was o static nois.Zdarzylo mi się to pierwszy raz i dotąd nie powtórzyło bo wykonałem wiecej "sygnałów". Mianowicie prz dźwięku sygnale jak się dzwoni gdzieś ten dźwięk był inny zupełnie jakby piszczenie lekkie. Tzw to niebylo jak by można myśleć jak w modemie co się czasem zdarza. Ten sygnał był normalnym sygnałem tylko taki inny jakby. Czy to jest static noise? Tak jak mówiłem to było pierwszy raz i się nie powtórzyło to. Sorka za błędy , pisałem z Iphone.

#1573 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 grudnia 2011 - 21:19

mam nowego ip4s i wczoraj wykonalem 1sze polaczenie na 2 min i slyszalem wlasnie tez takie jakby "bzyczenie" mam nadzieje ze to minie , jak nie to wymiana ...

#1574 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 30 grudnia 2011 - 21:21

Mniej więcej taki to dźwięk.

#1575 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 30 grudnia 2011 - 21:24

z serii DN z 44 tygodnia tylko z serii C38 z 42 tygodnia.

A skąd to wiadomo? (mój ma DN).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych