Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1526 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:42

Włącz wibracje niech ktoś do Ciebie zadzwoni,ściśnij telefon u dołu i zobacz czy dalej będzie wibrować czy przestanie. Wykonaj połączenie do kogokolwiek i sprawdź jakość połączenia.

#1527 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:43

na YouTube jest tego pełno jak działa wobra w 4S

#1528 Mikis525

Mikis525
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:43

Jakość moim zdaniem lepsza od 4ki, rozmówcy to też potwierdzają. Jak ściskam to wibruje. Jutro wróci siostra z moim byłym, to porównam jasność wyświetlacza.

#1529 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:03

racja jest trochę ale jeden jest faktycznie z wadą którą słychać na "kilometr" a inne to pytania "czy moja wibracja jest dobra" po za tym nie mając 4ki nie będę widział np czy wyświetlacz w 4s jest żółty czy nie więc jakby się komuś chciało to byłbym wdzięczny

#1530 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:11

Wszyscy, którzy wymieniali 4Ski i dostali nowy telefon. Zapakowany on był w zafoliowane oryginalne pudełko ? Przy jednym bad pixelu i static noise naprawiają(wymieniaja przedni panel) czy dają nowy, zafoliowany w oryginalnym pudełku ? Jest szansa na refurba ?

#1531 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:17

Wszyscy, którzy wymieniali 4Ski i dostali nowy telefon. Zapakowany on był w zafoliowane oryginalne pudełko ? Przy jednym bad pixelu i static noise naprawiają(wymieniaja przedni panel) czy dają nowy, zafoliowany w oryginalnym pudełku ? Jest szansa na refurba ?

Nie dowiesz się czy masz nowy, czy odnowiony. Wszystkie wyglądają jak nowe i są w foliach.

#1532 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:21

a nie żółty ekran jest na YouTube sorry:))

#1533 graber

graber
  • 31 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:31

Jak bateria trzyma w porownaniu do 4?

#1534 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:34

Poczytaj temat. Jest wystarczająco dużo postów odpowiadających na Twoje pytanie.

#1535 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:55

Nie dowiesz się czy masz nowy, czy odnowiony. Wszystkie wyglądają jak nowe i są w foliach.

a jak jest z nr seryjnym, czy na odnowionym też trzeba rejestrować. Bo mi wymienili 4S niby na nowy nierejestrowany w systemie apple, patrzyłem i rzeczywiście był nierejestrowany...

Już sam nie wiem, ogólnie jest z nim super ok ale nie po to kupowałem nowego żeby mieć ''używanego''

#1536 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 29 grudnia 2011 - 00:09

ale wy wszyscy panikujecie . Przeciez jezeli nawet dostaniecie refurbished to ma on dzialac sprawnie , bo o to wszystkim chyba chodzi. Tez mam serie DN. Miałem wczesniej 3G i faktycznie w 4s ekran troszke "zółtawszy" ale wielkiej roznicy nie widac. Brak problemow z wibracja i static noise.Zdjecia robi superowe , nie ma co narzekać.

#1537 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 10:07

Seria DN czyli nr seryjny zaczynający się od liter DN? I co to oznacza? Jaki jet telefon z serii DN?

#1538 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 29 grudnia 2011 - 11:49

Porownywalem ekran z iP 4 na Safari z pustymi kartami moj 4S byl bielszy, seria DN ... wibracja normalnie, aparat stuka tylko jak uderzam palcem praktycznie w odleglosci max 1cm od obiektywu, gubi zasieg przy przelaczaniu Edge na 3G srednio raz na 4 dni ale ten zasieg wraca max po paru minutach sam, dwa razy tylko musialem uruchomic ponownie bo mi sie spieszylo zeby zadzwonic. Ale widze poprawe w tym szybkim przelaczaniu Edge na 3G to czuc, zmienia sie zazwyczaj w sekunde od razu a nie takjak dawniej... ;) Jedyna rzecz ktora jest nie tak to ze tylna obudowa szklana jak ja chwyce u dolu za boki to moga ja przesuwac tak od boku do boku o jakies pol mm mysle ze to bedzie podstawa do wymiany na nowy ale za jakis czas ;P coby miec nowego gdzies w maju, powiem ze nie zauwazylem bo byl w pokrowcu ;) flesh dziala jako powiadomienia zawsze i oslepia znajomych w samochodzie ;) przycisk home sie leciutko moze 0,2 mm rusza na boki ale tak samo maja znajomi w czworce. Zadnych szumow podczas rozmowy nie mam, jedynie to czasami przebicie ze slysze lekko samego siebie jak jest glosno w otoczeniu obok nie wiem czy tak ma byc?

#1539 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 29 grudnia 2011 - 12:25

Klantenservice: Serienummers na tej stronce można sprawdzić swój telefon w którym tygodniu był wyprodukowany , gdzie , i info o IP4S. A tu mój numer Serial DNRGV48JDTC0 możecie sobie sprawdzić.

#1540 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 postów
  • SkądPL

Napisano 29 grudnia 2011 - 12:43

Włącz wibracje niech ktoś do Ciebie zadzwoni,ściśnij telefon u dołu i zobacz czy dalej będzie wibrować czy przestanie.
Wykonaj połączenie do kogokolwiek i sprawdź jakość połączenia.

Z tą wibracją to chodzi Ci o to czy ona zmieni "swój dźwięk wibrowania" (nie wiem jak to nazwać :) )? odnośnie tego połączenia czy ten cały static noise (brzęczenie) występuje jeśli ustawi się na sztywno sieć EDGE? (Pisze bo nie mam jeszcze w rękach 4S, tzn tata już ma je ale musi wrócić z nimi do Polski, a w razie czego wymieniłby je w AS jeśli byłoby coś z nimi nie tak )

Kolego aquatarion dziękuje za linka, przydał się

#1541 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 13:56

Ja wymieniałem na nowy w Apple Store i ten nowy jest z października 2011, więc nie refurbished. Dzisiaj jadę do T-Mobile/Orange zobaczyć, jak w tych modelach wystawowych działa wibracja.

#1542 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 29 grudnia 2011 - 13:57

Nie da rady ustawic na sztywno Edge

#1543 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 14:06

Byłem ostatnio w salonie T-Mobile sprawdzić jak 4s wygląda. Przy okazji sprawdziłem te ''usterki'' i w 2-3 modelach nie było,a tylko w jednym wystąpił sławny błąd z wibracją.

#1544 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 14:09

Byłem ostatnio w salonie T-Mobile sprawdzić jak 4s wygląda.
Przy okazji sprawdziłem te ''usterki'' i w 2-3 modelach nie było,a tylko w jednym wystąpił sławny błąd z wibracją.

Zależy też co rozumiesz przez "usterki" z wibracją. Bo w moim pierwszym modelu wibracja strasznie głośno, w zależności od ułożenia telefonu w ręce. Teraz działa zawsze tak samo, ale nie wiem, czy nie powinno działać ciszej.

#1545 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 14:10

Chodziło mi o pewne błędy produkcyjne często tutaj omawianie.

#1546 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 grudnia 2011 - 16:12

Ja tylko dla osób które chcą zmienić iPhone na coś innego chce powiedzieć , że absolutnie nie warto. Miałem iPhone 4 przez rok od paź 2010 do października 2011 i wymieniłem na co innego. NIE RADZĘ. Człowiek po 2 tygodniach zaczyna myśleć - Ja p***e co ja zrobiłem , jeszcze mi się śnił po nocach :D Na szczęście przytuliłem niedawno 4S i jest po prostu OK wszystko na swoim miejscu ;)

#1547 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:19

Ja tylko dla osób które chcą zmienić iPhone na coś innego chce powiedzieć , że absolutnie nie warto. Miałem iPhone 4 przez rok od paź 2010 do października 2011 i wymieniłem na co innego. NIE RADZĘ. Człowiek po 2 tygodniach zaczyna myśleć - Ja p***e co ja zrobiłem , jeszcze mi się śnił po nocach :D Na szczęście przytuliłem niedawno 4S i jest po prostu OK wszystko na swoim miejscu ;)

Haha . Zgadzam sie w 100% . Dostalem swojego 4s 2 dni temu i nie wyobrażam sobie innego uzywac , nawet moj ojciec sie zainteresował i chce sobie sprawić 4s :))) (wielbiciel Nokii)

#1548 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:51

Byłem w T-Mobile sprawdzić wystawowy egzemplarz 4S. Czarny model - buzz sound, czyli potworne bzzzz. Ale kiedy telefon odpowiednio się przytrzyma (buzz sound występuje w niektórych pozycjach) wibracja działa super cicho. W moim działa głośniej, dlatego wymieniam. Do 3 razy sztuka mam nadzieję. Straszna wpadka Apple z wibracją.

#1549 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:53

A ja mam pytanie z innej beczki,wiem tez ze to nie temat na to pytanie,ale w temacie w ktorym zadalem to pytanie nie dostalem odpowiedzi a mianowicie,czemu przegladajac tapety,czy fotki w internecie sa piekne nasycone kolorami a w momencie zapisania ich na iphonie/ipadzie i ustawieniu jako tapeta traca swoj urok,sa ciemniejsze.?

#1550 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 postów
  • SkądPL

Napisano 29 grudnia 2011 - 18:23

Włącz wibracje niech ktoś do Ciebie zadzwoni,ściśnij telefon u dołu i zobacz czy dalej będzie wibrować czy przestanie.
Wykonaj połączenie do kogokolwiek i sprawdź jakość połączenia.
Z tą wibracją to chodzi Ci o to czy ona zmieni "swój dźwięk wibrowania" (nie wiem jak to nazwać )? odnośnie tego połączenia czy ten cały static noise (brzęczenie) występuje jeśli ustawi się na sztywno sieć EDGE? (Pisze bo nie mam jeszcze w rękach 4S, tzn tata już ma je ale musi wrócić z nimi do Polski, a w razie czego wymieniłby je w AS jeśli byłoby coś z nimi nie tak )

Właśnie skończyłem je sprawdzać. Wibracja jest taka jaka powinna być (cicha i łagodna), telefony były obracane, przyciskane w okolicach home i nic się z tą wibracją nie działo.

Nie występował też tzw. static noise, wykonane zostały rozmowy PL-USA i jakość rozmowy była perfekcyjna (oba telefony miały zasięg 3G) głos bardzo czysty i wyraźny.

Być może telefony z grudnia już są pozbawione tych wad? kto wie... :)

Obszerniejszy opis z mojej strony dopiero za kilka tygodni jak do mnie dojdą.

Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych