Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1601 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 31 grudnia 2011 - 10:06

mam pytanie czy jak mi uznają ten static noise za wadę fabryczną to idzie się z nimi dogadać żeby wysłali nowy i jak kurier przyjdzie z nowym to ja oddam mu uszkodzony telefon jest mi bardzo potrzebny a wymieniłem już sim na micro sim i już mi i już mi zwykłego sima zdezaktywowali.....:(((

zadzwoń na infolinie to się dowiesz.

#1602 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 10:54

adapter na tydzień mi się nie opłaca a infolinia czynna dopiero za rok:D s pierwsze wrażenia opisze może już z nowym modelem bo wgrywanie czegokolwiek na 3 dni to bezsens:))

#1603 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 grudnia 2011 - 10:56

Adapter kosztuje 1 złoty, i zawsze się przyda w portfelu, nigdy nie wiesz, czy się nie popsuję, albo bateria rozładuje.

#1604 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 31 grudnia 2011 - 11:02

adapter na tydzień mi się nie opłaca a infolinia czynna dopiero za rok:D s pierwsze wrażenia opisze może już z nowym modelem bo wgrywanie czegokolwiek na 3 dni to bezsens:))

robiłeś ten reset telefonu ? ja za pierwszym filmikiem i za pierwszym wykonaniem rozmowy telefonicznej mialem statica , ale pozniej juz nie bylo nigdzie .

#1605 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 postów
  • SkądPL

Napisano 31 grudnia 2011 - 11:08

robiłeś ten reset telefonu ? ja za pierwszym filmikiem i za pierwszym wykonaniem rozmowy telefonicznej mialem statica , ale pozniej juz nie bylo nigdzie .

Może to było spowodowanie jakimś najpospolitszym zakłóceniem sieci? Ja czasem i w innych telefonach czasem słyszę jakieś syczenie, krótkotrwałe bzyczenie :).

#1606 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 11:15

robiłem raz dzwoniłem 5 razy nawet próbowałem ścisnąć rękami głośnik bo w nokiach to pomagało ale niestety:D korzystając ze znajomości języka Szekspira próbowałem znaleźć soluszyn:D tej patowej sytuacji niektórzy grzebią w głośniku wykałaczką ale ja zaczne grzebać jak mi powiedzą "nie" w applestorze:D

#1607 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:02

@_Artek_, a po co Ci adapter do karty sim ? Wystarczy że ją dobrze umieścisz w slocie i działa.

#1608 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:06

mam pytanie czy jak mi uznają ten static noise za wadę fabryczną to idzie się z nimi dogadać żeby wysłali nowy i jak kurier przyjdzie z nowym to ja oddam mu uszkodzony telefon jest mi bardzo potrzebny a wymieniłem już sim na micro sim i już mi i już mi zwykłego sima zdezaktywowali.....:(((

Idzie :) Do mnie nowy egzemplarz przyjedzie w poniedziałek, a kuriera po odbiór mam umówionego na środę :)

#1609 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:10

dzięki kolego jeszcze jakbyś mógł mi powiedzieć na prv jak to zrobić żeby tak fajnie wyszło:D

#1610 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:18

a może po prostu źle wyciąłeś karte sim na micro i w tym problem ? Jezeli tak robiles oczywiscie ;p

#1611 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:38

nie wycinałem dostałem nową od t mobile jeszcze z sentymentalnym logiem "era możesz więcej":D

---------- Wpis dodano o 12:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:21 ----------

ale powiem wam że po podpięciu słuchawek Creative Zen Aurvana nawet wadliwy iPhone gra bajecznie:P

#1612 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2012 - 13:36

ERA - mozesz wiecej T-MOBILE - arbeit macht frei

#1613 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 16:17

no żebyś wiedział aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłem logo ery:D

#1614 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 19:45

Co może pobierać baterię w stanie czuwania? Dolicza mi 2-5 minut w użyciu na godzinę czuwania, a aplikacje mam pozamykane.

#1615 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:46

Pewnie sam fakt czuwania ;-) Ktos nie spi zeby spac mogl ktos!

#1616 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 stycznia 2012 - 12:04

hej, mam pytanie do Was... od poczatku grudnia mam mojego 4s i zauwazylam, ze jak trzymam telefon i pukne w tyl, albo jak odkladam go np na stol, to slychac, ze cos tam "lata". tzn nie, ze jakos bardzo, ale slychac takie gluche brzekniecie jakby jakas czesc byla luzna... jako, ze nie mam za bardzo jak tego porownac z innymi telefonami, a nie chce niepotrzebnie dreczyc apple to wole najpierw Was spytac - czy to normalne, czy z moim egzemplarzem cos nie tak i reklamowac... porownywalam z moim starym iP i nic takiego nie mialo miejsca, no ale chcialam sie upewnic czy tak nie powinno byc. z gory dziekuje za pomoc :)

#1617 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 02 stycznia 2012 - 12:12

Pewnie najbardziej jest to zauważalne jak stukniesz w okolicach aparatu? To normalne.

#1618 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 stycznia 2012 - 12:15

dziekuje :) bo juz sie balam, ze zaczal mi sie telefon rozpadac od srodka ;)

#1619 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 02 stycznia 2012 - 13:45

Prawdopodobnie to te nju amejzing soczewki :)

#1620 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:51

OK, więc dzisiaj przyszła nowa sztuka na wymianę (reklamowałem hot piksela). Tym razem wyświetlacz całkowicie sprawny i co ciekawe ma normalne kolory (bezpośrednio porównując stary i nowy egzemplarz ewidentnie widać, że w starym wyświetlacz jest bardzo zażółcony). Wibracja jest ok. Jedyne do czego mogę mieć uwagę, to ramka na kartę sim. Jakoś nie wchodzi w gniazdo idealnie równo i nawet po mocnym dociśnięciu minimalnie wystaje poza płaszczyznę obudowy. Co ciekawe, odpakowując, odniosłem wrażenie, że dostałem refurba a nie nówkę sztukę. Jakoś podejrzanie niechlujnie wyglądały folie na obudowie, a przede wszystkim na przycisku "początek" zauważyłem niewielką ilość brudu... Ale spoko, skoro telefon wydaje się w pełni sprawny, to nie będę się już czepiał.

#1621 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 17:18

a ja dogadałem się z gościem ale potwierdzenie złożenia nowego zamówienia jeszcze mi nie przyszło nie ma go ani na stronie applestore ani na mailu dodałem jedynie ponowne potwierdzenie starego zamówienia co ciekawe z nową datą niee wiem co jest;>

#1622 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 stycznia 2012 - 17:22

OK, więc dzisiaj przyszła nowa sztuka na wymianę (reklamowałem hot piksela). Tym razem wyświetlacz całkowicie sprawny i co ciekawe ma normalne kolory (bezpośrednio porównując stary i nowy egzemplarz ewidentnie widać, że w starym wyświetlacz jest bardzo zażółcony). Wibracja jest ok. Jedyne do czego mogę mieć uwagę, to ramka na kartę sim. Jakoś nie wchodzi w gniazdo idealnie równo i nawet po mocnym dociśnięciu minimalnie wystaje poza płaszczyznę obudowy.
Co ciekawe, odpakowując, odniosłem wrażenie, że dostałem refurba a nie nówkę sztukę. Jakoś podejrzanie niechlujnie wyglądały folie na obudowie, a przede wszystkim na przycisku "początek" zauważyłem niewielką ilość brudu... Ale spoko, skoro telefon wydaje się w pełni sprawny, to nie będę się już czepiał.

Jak refurbished to zadzwoń i zrób awanturę. Kupiłeś telefon NOWY. To nie jest naprawa, żeby dawali refurba.

#1623 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 17:36

Jobsa nie ma to myszy harcują hehehe a tak na poważnie jeżeli nie ma wad to ja bym bym się nie czepiał dadzą mu nowy z wadą i co mu po tym

#1624 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 stycznia 2012 - 17:44

Jobsa nie ma to myszy harcują hehehe a tak na poważnie jeżeli nie ma wad to ja bym bym się nie czepiał dadzą mu nowy z wadą i co mu po tym

Mi w Apple Store mówili, że nie ma jeszcze refurbished.

#1625 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 stycznia 2012 - 18:00

Mam pytanko. Oczywiście dotyczące 4S. W 4 jak miałem to szufladka bardzo gładko wychodziła a teraz trzeba klucz bardzo mocno wcisnąć , też tak macie. I jeszcze jedno czemu net działa wolno a przeglądam tylko na WIFI. Czyściłem cookie itd... Powiem wam , że raz jest OK ale czasem muli net. Może coś zresetować? Jak tak to powiedzcie co i jak. Z góry dzięki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych