Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#701 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 24 listopada 2011 - 14:18

@kiler129 ale już go aktywowałeś? To tylko chwilowa "blokada" ?

To bug który już zgłosiłem:
Aktywować można tylko z kartą sim w środku (o czym zapomniałem). Jeśli wyjmiemy kartę iPhone nam o tym powie i nie pozwoli rozpocząć aktywacji ALE jeśli wyjmiemy kartę wraz z tacką to proces aktywacji będzie można kontynuować lecz zakończy się błędem serwera (zarówno z poziomu kreatora iOS 5 jak i iTunes).

#702 pluck

pluck
  • 78 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 listopada 2011 - 15:19

ja swojego wczoraj zareklamowałem w salonie T-Mobile. Jest teraz w drodze do serwisu. Poprosiłem o wymianę. Słynny już błąd NO SIM/NO SERVICE był nieznośny...

#703 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 15:34

mam do was pytanie jak. Mam Iphona 4s. Gdzie się zmienia się ustawienia kamery video aby filmy były nagrywane w full HD. Gdy nagrywam i później odpalam filmik na kompie to rozdzielczość jest wg danych z informacji o pliku to 420x272 ?

#704 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 24 listopada 2011 - 15:47

ja swojego wczoraj zareklamowałem w salonie T-Mobile. Jest teraz w drodze do serwisu. Poprosiłem o wymianę. Słynny już błąd NO SIM/NO SERVICE był nieznośny...

Moim zdaniem jest go problem spowodowany softem 5.0/5.0.1.
Wczoraj odblokowywalem 3GS. Na 4.1-było OK. Gdy tylko zrobiłem UPGR do 5.0.1-zaczął pojawjac się ten komunikat tj No SIM/No Service.
To daje do myślenia.

#705 MichalRaven

MichalRaven
  • 2 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 16:16

iPhone 4S Black 32GB z Apple Online Store.

Jedyny, podkreślam, jedyny problem jaki spotkałem to za cichy dzwonek. Idąc po ruchliwej ulicy można nie usłyszeć, że ktoś dzwoni. No i wibracja jak ktoś dzwoni jest za krótka (albo ja za szybko odbieram). Miałem Nokie 5800 i tam było to lepiej zrobione. :P

Problemów z baterią brak, siedzę na 5.0, wifi mam włączone non stop, usługa lokalizacji wyłączona. Trochę używałem do ciężkich zadań, jak granie w Angry Brids czy w Fruit Ninja, przeglądanie Internetu, słuchanie muzyki, ściąganie aplikacji, pisanie smsów, rozmowy telefoniczne i udało mi się uzyskać taki wynik:

Dołączona grafika

Jak widać mam telefon w Plusie, zero problemów z zasięgiem/monitem o błędzie karty sim. Doskonała jakość rozmowy, zero 'static noise' w trakcie. Jedynie w nagranym filmie raz na ruski rok można usłyszeć lekkie piszczenie, ale poważnie, muszę dać słuchawki na maksa, żeby to usłyszeć, więc to raczej szukanie czegoś na siłę. :P Mój aparat Nikon Coolpix L110 robi większy 'static noise'. Jedynie w trakcie nagrywania przy docku słychać szum, ale trzeba telefon przystawić do ucha, żeby to usłyszeć. Możecie sprawdzić jak to jest u Was.

Zero problemów z ekranem, trochę się grzeje tył, to fakt, ale przy ściąganiu plików, przy zwykłym graniu jakoś tego nie uświadczyłem jeszcze.

Ogólnie, jakby nie ta głośność dzwonków, to nie miałbym się do czego przyczepić.

#706 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 24 listopada 2011 - 16:35

Mój aparat Nikon Coolpix L110 robi większy 'static noise'.

Co masz na myśli pisząc, że aparat cyfrowy robi większy " static noise " ?

#707 MichalRaven

MichalRaven
  • 2 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 16:43

Co masz na myśli pisząc, że aparat cyfrowy robi większy " static noise " ?

Sporo szumów mam w filmie, nawet w pomieszczeniu gdzie nie ma żadnego komputera itp, w praktycznie w sterylnych warunkach.

#708 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 24 listopada 2011 - 16:47

Sporo szumów mam w filmie, nawet w pomieszczeniu gdzie nie ma żadnego komputera itp, w praktycznie w sterylnych warunkach.

Static noise w iPhonie 4S dotyczy zakłóceń w słuchawce podczas rozmowy.

#709 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 16:51

Nie tylko. Static noise to dźwięk którzy niektórzy ludzie słyszą pod znaczkiem apple (jak by druciki się przepalały albo pstrykały) a inni mają ten dźwięk w słuchawce.

#710 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 24 listopada 2011 - 18:08

Nie tylko. Static noise to dźwięk którzy niektórzy ludzie słyszą pod znaczkiem apple (jak by druciki się przepalały albo pstrykały) a inni mają ten dźwięk w słuchawce.

Taki mały licznik Geigera :->

#711 taran96

taran96
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 listopada 2011 - 18:09

Nie wiem czy ktoś zauważył ale ten telefon na filmie to coś innego niż sgs2

#712 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 18:11

Nie wiem czy ktoś zauważył ale ten telefon na filmie to coś innego niż sgs2

Obawiam się, że to nie ten wątek ;)

---------- Wpis dodano o 18:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:10 ----------

Taki mały licznik Geigera :->

Hahaha no ba. Nasz iPhone jest napromieniowany ;o

#713 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 18:12

Niestety nie mam gwarancji, że nowy będzie bez tego problemu.

Wymieniać do skutku.

#714 taran96

taran96
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 listopada 2011 - 18:13

sorry ale wszyscy mówią że ip4s jest dużo lepszy lecz ten telefon samsunga na filmie to nie sgs2 wiem bo go mam i jest super a różnice nie tylko w sofcie ale także w liczbie podświetlanych klawiszy

#715 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 18:14

EXTRA ale to jest wątek o iphone 4s a nie o jakimś telefonie szajsunga

#716 taran96

taran96
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 listopada 2011 - 18:17

ok sorry chciałem wyrazić swoje zdanie ale już koniec ot

#717 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 18:24

Jeszcze jedna uwaga. Stary model ma jeden czujnik światła, natomiast w 4S w tym miejscu jest coś dodatkowego.

#718 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 listopada 2011 - 18:35

Muszę zweryfikować swoją opinie, po aktualizacji mój iP4S miło mnie zaskoczył, bateria już trzyma dłużej niż w Desire HD a jest użytkowany intensywniej bo jeszcze sie nie nacieszyłem :) 24h minęło i 25% baterii jeszcze zostało.

#719 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 19:12

Jeszcze jedna uwaga. Stary model ma jeden czujnik światła, natomiast w 4S w tym miejscu jest coś dodatkowego.

A gdzie ten czujnik światła jest ?

#720 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 19:13

A gdzie ten czujnik światła jest ?

Jest zlokalizowany nad głośnikiem w górnej części.

#721 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 listopada 2011 - 19:30

Ja mam 4S od paru dni i nie mam żadnych problemów ze "static noise" ani z głośnikiem podczas rozmowy. Nie aktualizowałem do 5.0.1, ale nie wiem, czy ma to coś do rzeczy. Telefon trochę się grzeje podczas intensywnego użytkowania np. grania, rozmowy przez Face Time czy też korzystania z internetu. Nie mam wykupionego 3G i przez noc baterii ubywa ok. 1% przy włączonym wi-fi. Podczas tych 3 wyżej wymienionych czynności % z baterii uciekają jednak szybciutko, ale jestem to jeszcze w stanie sobie wytłumaczyć ;) To mój pierwszy iPhone i naprawdę jestem pod wrażeniem, wszystko działa błyskawicznie, wygląda pięknie itp. Co do rys na ekranie to ja swój wycieram o bluzkę, noszę go w kieszeni bez żadnych zabezpieczeń na ekran itp. i jest nadal taki jakby był wyjęty z pudełka ;) Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to proszę pisać ;P Jest to czarny iPhone 4S 16 GB kupiony w Apple Online Store Polska.

#722 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 24 listopada 2011 - 19:42

. Nie mam wykupionego 3G i przez noc baterii ubywa ok. 1% przy włączonym wi-fi. .

że ile ci ucieka przez noc?

#723 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 19:42

Co do rys na ekranie to ja swój wycieram o bluzkę, noszę go w kieszeni bez żadnych zabezpieczeń na ekran itp. i jest nadal taki jakby był wyjęty z pudełka ;) Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to proszę pisać ;P Jest to czarny iPhone 4S 16 GB kupiony w Apple Online Store Polska.

Przetrzyj miękką tkaniną, potem zobacz pod źródło światłą typu dioda led czy żarówka. Czar może prysnąć.

#724 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 listopada 2011 - 19:47

że ile ci ucieka przez noc?

Tak jak napisałem, 1 %, a co? Coś nie tak? Wi-Fi jest włączone, ale nic nie jest pobierane, chyba, że telefon sam coś robi, ale tego nie sprawdzę.

Przetrzyj miękką tkaniną, potem zobacz pod źródło światłą typu dioda led czy żarówka. Czar może prysnąć.

Przetarłem ściereczką do czyszczenia okularów i spojrzałem pod lampkę...dalej nie ma rys tylko smugi od wytarcia, ale to nie rysy bo wystarczy przetrzeć jeszcze raz, aby zmienić ich kształt itp.

#725 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 24 listopada 2011 - 20:10

J Nie mam wykupionego 3G i przez noc baterii ubywa ok. 1% przy włączonym wi-fi. .

Nie żebym sie czepiał ale 1% przez noc to ile ty śpisz ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych