Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#651 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 23 November 2011 - 16:59

Tak patrząc kilka stron wstecz to gdybym w tym momencie był potencjalnym nabywcą iPhone'a 4S to chyba bym go nie kupił. Telefon wadliwy / niedopracowany jak na swoją cenę. BTW. Sam jednego posłałem na gwarancję :D

#652 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 November 2011 - 17:06

Moj pierwszy iPhone czyli 4S doszedł do mnie wczoraj, jeeeest świetny!!!

#653 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2011 - 17:08

To napisz coś więcej bo jestem ciekawy ;P Any problems ? Jak się zachowuję Siri ?

#654 andziaaa1987

andziaaa1987
  • 33 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 23 November 2011 - 17:10

w końcu doczekałam się na przesyłkę i... mój nowiutki biały 4s 32gb strasznie, ale to strasznie się grzeje. 3g wyłączone, wifi też, tak samo jak usługi lokalizacji, automatyczne ustawianie strefy czasowej i wszystko inne co dało się wyłączyć (iCloud etc)! jedyne co, to przeprowadziłam jedną 5-minutową rozmowę tel. co jest grane?!

#655 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 23 November 2011 - 17:13

3G wyłączyć się nie da. Może po prostu masz zasięg EDGE w tym miejscu gdzie się znajdujesz. Pobaw się nim chwilę dłużej, pośmigaj po necie, odpal kilka kawałków jak masz albo filmiki na YouTube lub gry. Coś co od niego zacznie wymagać więcej mocy. Jak będzie się dalej grzał to iSource tzn. gwarancja jak dla mnie.

#656 andziaaa1987

andziaaa1987
  • 33 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 23 November 2011 - 17:24

pisząc, że wyłączone 3g miałam na myśli ogólnie dane sieci komórkowej. poczekam, pobawię się, pogram w coś i zobaczę. może mu przejdzie:)

#657 ronn

ronn
  • 41 posts

Posted 23 November 2011 - 17:26

Tak patrząc kilka stron wstecz to gdybym w tym momencie był potencjalnym nabywcą iPhone'a 4S to chyba bym go nie kupił. Telefon wadliwy / niedopracowany jak na swoją cenę.

BTW. Sam jednego posłałem na gwarancję :D

Tutaj raczej rozchodzi sie soft a nie o telefon sam w sobie, wszystko na to wskazuje.

#658 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 23 November 2011 - 17:32

No widzisz. Trochę się mylisz. Akurat jeżeli chodzi o uszkodzenie hardware albo wadę hardware to softem dużo nie zadziałasz. Ja nie zadziałałem nic, a trochę z iPhone do czynienia miałem i robiłem różne dziwne rzeczy żeby działał.

#659 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 23 November 2011 - 17:47

Czytam ten temat i coraz bardziej jestem skłonny mówić że sprzęt Apple coraz bardziej sie psuje, w strachu czekam na 4s z tmobile. Ale w tym roku wymieniłem już 2 razy iPada 2 (żółty ekran) a mój MacBook air po 20 kilku cyklach ładowania ma 93% początkowej pojemnosci bateri... Mam nadzieje że była to jakaś czarna seria w moim przypadku, bo MacBook white nigdy nie sprawiał żadnego problemu, iPhone 4 też był w porządku przez prawie rok, nie wspomne już o tym jak niezawodny był iPhone 3G. Co do 4sa, kupuje go tylko dlatego ze mam obecnie samsunga galaxy s2, którego bateria, przejeskrawiony ekran, brak fajnych aplikacji, tandetne wykonanie zmusiło mnie do powrotu do Appla, gdybym miał dalej 4ke to nawet bym nie rozważał wymiany na 4s.

#660 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 23 November 2011 - 17:54

Ja dokładnie mam to samo odczucie. Jest coraz większa awaryjność sprzętu Apple. To jest moja opinia którą sobie wyrobiłem w ostatnim czasie na doświadczeniach własnych i ludzi dookoła. Nie chciałbym żeby było tak jak z Nokią, a czym ta marka była kiedyś i czym jest dziś każdy zainteresowany wie. Obyś nie miał żadnych kłopotów z tym iPhone.

#661 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2011 - 18:19

Ja tam żadnych problemów z kontaktami, Wi-Fi, czy też baterią nie mam. IMO zwykłe bzdury, albo poszczególne przypadki.

#662 donhatti

donhatti
  • 5 posts

Posted 23 November 2011 - 19:33

Dostałem swojego Iphona 4S 16gb 5.0.1 dwa dni temu. Od razu pojawił się problem z komunikatem "awaria sim". Po restarcie telefonu wszystko wracało do normy. Po wykonaniu kilku rozmów zauważyłem poważny problem rozmów wychodzących. Po wykonaniu połączenia wyskakiwał "błąd połączenia" nastepnie telefon tracił zasięg aby go następnie odzyskać i po tym moża było wykonać ze dwa połączenia wychodzące ale już po trzecim błąd wracam i tak w kółko. Próbowałem z różnymi kartami SIM i wszędzie występował ten problem. Oczywiście występował problem krótkiego czasu baterii. Po restartach, restore, postanowiłem zwrócić wadliwy telefon i aktualnie jestem w trakcie załatwiania procedury wymiany telefonu na nowy. Czy ktoś też miał podobne problemy ?

#663 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 23 November 2011 - 19:38

Kilka osób z forum pisało o problemie ze znikającą kartą sim. Oddawaj na gwarancję najlepiej do iSource. Bez wahania.

#664 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 November 2011 - 20:23

Nie wiem dlaczego moj iPhone ma cały czas po 2-3 kreski zasiegu, gdy iPhone 4 który lezal obok mial 5 (ta sama sieć)

#665 lia

lia
  • 304 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 23 November 2011 - 20:37

No to teraz ja! Białego 4s 16 GB mam od wczoraj i po pierwszym dniu użytkowania mam pierwsze spostrzeżenia: - nie gubi zasięgu - dioda działa - ekran świeci normalnie, nie ma smug, gradientów i ciemniejszych i jaśniejszych miejsc - trochę grzeje się podczas ładowania - ale to chyba normalne - nie ma chyba tego static noise - powiedzcie, jak to słychać, to się przysłucham :) - bateria rano (o 7) miała 100%, o godz. 18 miała ok. 67% Przesiadłam się z iPhona 4. I czuję różnicę - menu chodzi szybciej i w ogóle jest szybszy, jakoś tak wszystko łatwiej mu przychodzi. Safari chodzi (w porównaniu) jak burza. Z Sirii się zapoznałyśmy, ustawiła mi buzik, napisała sms. Fajna sprawa, jednak nie wiem jak z używaniem jej na dłuższą metę, nawet jak będzie obsługiwany język polski. Co jeszcze....hm...biały jest taaaaki ładny!!!!!

#666 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 23 November 2011 - 21:06

- nie ma chyba tego static noise - powiedzcie, jak to słychać, to się przysłucham :)

Static noise: iPhone 4S Noise - YouTube lub

Najlepiej słychać w momencie pobiernia danych przez 3G. Proponuje włączyć np Mapy i przyłożyć ucho do telefonu, najlepiej w okolicach logo apple. Zresztą w zwykłych rozmowach telefonicznych też to słyszę . . . bardzo mnie to irytuje . . .

#667 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 23 November 2011 - 21:23

szczerze oglądałem na YT i przysłuchiwałem się i u mnie nic nie słyszę. Jutro wyjeżdżam do W-wy będę w ruchu więc sprawdzę wtedy.

#668 lia

lia
  • 304 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 23 November 2011 - 21:41

Static noise: iPhone 4S Noise - YouTube lub Static iPhone 4S noise - YouTube

Najlepiej słychać w momencie pobiernia danych przez 3G. Proponuje włączyć np Mapy i przyłożyć ucho do telefonu, najlepiej w okolicach logo apple. Zresztą w zwykłych rozmowach telefonicznych też to słyszę . . . bardzo mnie to irytuje . . .

Robiąc według Twojej instrukcji, przykładam ucho i trochę słyszę taki dźwięk. Nie jest on głośny, lekkie to "cykanie". A w którym momencie słychać to podczas rozmowy?
Heh, przyznam, że jakbym Was nie zapytała, to pewnie nawet bym nie wiedziała, że to mam :D

#669 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 23 November 2011 - 21:47

Robiąc według Twojej instrukcji, przykładam ucho i trochę słyszę taki dźwięk. Nie jest on głośny, lekkie to "cykanie". A w którym momencie słychać to podczas rozmowy?
Heh, przyznam, że jakbym Was nie zapytała, to pewnie nawet bym nie wiedziała, że to mam :D

Podczas rozmowy słyszę to cały czas, od momentu nawiązywania połączenia. Jestem w zasięgu sieci 3G.
Zgadza się, że ten dźwięk nie jest głośny .... ale wystarczająco, żeby irytował.

Do 29 listopada mam czas, żeby zdecydować czy oddać telefon do Apple i zwrot gotówki. Niecierpliwie czekam na kolejnego patcha do iOS. Na oficjalnym forum Apple coraz większa liczba osób pisze o tym problemie.

Chociaż wydaje mi się, że to bardziej problem " sprzętowy " i poprawki w systemie operacyjnym / firmware nic w tej kwestii nie zmienią.

#670 dyzio1

dyzio1
  • 95 posts

Posted 23 November 2011 - 21:56

Nie wiem czy ktoś to zauważył, ale p rzed chwilą położyłem obok siebie 4 i 4S i ekran w 4S jest wyrażnie wększy po milimetrze na dł. i sze

#671 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 23 November 2011 - 22:08

Złudzenie :D mierzyłem

#672 rynek

rynek
  • 18 posts

Posted 23 November 2011 - 22:21

Gwarancja jest na cały świat? Chcę kupić w stanach, jeśli coś będzie nie tak to rozumiem, że bez problemu mogę zgłaszać do iSource? Po tym, co przeczytałem wolę się upewnić.

#673 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 23 November 2011 - 22:47

Po tym co przeczytalem boje sie zmieniac na 4s, choc szczerze chcialem z osobistych powodow.

#674 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2011 - 22:59

Gwarancja jest na cały świat?

Oczywiście. W końcu to Apple :)

#675 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 23 November 2011 - 23:11

More iphone 4s static - YouTube

Kolejny przykład. Podobno to już czwarta wymiana telefonu z tego powodu i każdy miał dokładnie ten sam problem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users