Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#676 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 23 November 2011 - 23:36

Oczywiście. W końcu to Apple :)

Jedna z firm, która daje gwarancje na rok :). Apple.

#677 rynek

rynek
  • 18 posts

Posted 23 November 2011 - 23:44

Jedna z firm, która daje gwarancje na rok :). Apple.

Nigdy nie zdarzyło mi się potrzebować serwisu, a używałem już naprawdę wielu urządzeń apple'a więc mnie to nie przeraża.

#678 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 23 November 2011 - 23:44

More iphone 4s static - YouTube

Kolejny przykład. Podobno to już czwarta wymiana telefonu z tego powodu i każdy miał dokładnie ten sam problem.

Czy przypadkiem po 3 wymianach nie można żądać zwrotu gotówki? Skoro każdy egzemplarz 4S to złom, to najlepiej tak zrobić i wrócić do czwórki.

#679 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 24 November 2011 - 00:00

Myślę że zwrot gotówki powinien nastąpić w tym miejscu. A co do gwarancji to np jeżeli kupisz przykładowo Iphona na Amazonie to Aplle stor polskie ci go nie przyjmie. Myślę że tylko kupno w aplle store - aplle store mylę się?

#680 Coleiro

Coleiro
  • 35 posts
  • SkądZ Daleka :)

Posted 24 November 2011 - 00:38

Gdyby nie film prezentujący "Static noise" nawet bym nie wiedział, że chodzi o to "syczenie". Teraz przypomniało mi się, jak odbierałem iPhona 4s 16GB prosto ze stora. Na drugi dzień poszedłem go oddać na gwarancje bo strasznie irytowało mnie to syczenie. O dziwo w przeciągu kilku minut otrzymałem nowy egzemplarz bez żadnych ale. Nie wiedziałem, że chodzi o "Static noise". Dopiero dzisiaj czytając ten wątek zorientowałem się, że to jest to co mnie bardzo irytuje. Obecnie mam drugi telefon po wymianie i "Static noise" jest czasami słyszalny ale nie zawsze. Przy nagrywaniu filmów, korzystania z nawigacji jeszcze nie dostrzegłem tego syczenia a podczas rozmów czasami występuje tylko na słuchawce bo na głośniku jest wszystko w porządku. Jestem bardzo wrażliwy na tego typu dźwięki ale poza tym syczeniem nic mi w tym telefonie nie przeszkadza więc raczej nic nie będę robił w tej kwestii, być może nowy soft coś zmieni o ile nie będzie to usterka sprzętowa. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony to na tyle z mojej strony :)

#681 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2011 - 00:50

Gdzie najlepiej oddać sprzęt apple na gwarancje aby mi go wymienili? Ispot ?

#682 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 24 November 2011 - 00:54

Oczywiście. W końcu to Apple :)

I tu sie mylisz. Gwarancja jest tylko na USA.Chyba ze wykupisz tzw Apple Care.

#683 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 November 2011 - 08:15

Static noise u mnie też występuje przy nagrywaniu filmów. Ale taki dźwięk jest też słyszalny jak nagrywam Boldem 9700 czy kamerą Sony. Nie wiem czy oddawać z tego powodu do serwisu. Jeszcze Galaxy S2, przy nagrywaniu filmików też słychać static noise, do tego w Galaxy S2 w czasie rozmowy słychać jak by rozmówca był w studni i zdjęcia mają czerwoną kropę na środku :)

#684 tomgol3

tomgol3
  • 39 posts

Posted 24 November 2011 - 08:58

Ja ze swojego iPhone korzystam już tydzień. Soft 5.0.1 i nie zaobserwowałem żadnych usterek. Jedyne co mnie wkurza to to że w mieszkaniu czasem nie łapie zasięgu ale to pewnie winna Orange. Bo na innych telefonach było tak samo. Jest to mój pierwszy telefon od Apple i powiem szczerze nie sądziłem, że można zrobić tak dobry telefon z takim oprogramowaniem, żadnych lagów czy kłopotów z pamięcią jak to było na Androidzie. Polecam każdemu kto potrzebuje telefonu do wszystkiego - zdjęć, filmów, grania czy muzyki.

#685 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 24 November 2011 - 10:15

U mnie "Static noise" nie występuje testowałem przy: nagrywaniu, rozmowach GPS i w rożnych obciążeniach. wiec to dość podejrzane i stawiam tu że soft nie wiele zmieni. bo przecież działamy na tym samym ios 5.0.1. Jedyne co przeszkadza to szybko rozładowująca się bateria po nocy gdy praktycznie wszystko wyłączone oprócz Wifi 40 % mniej to lekko za dużo jak na nową baterie, przypomnę ze w 3letnim 3S bateria trzyma lepiej

#686 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 November 2011 - 10:21

U mnie "Static noise" nie występuje testowałem przy: nagrywaniu, rozmowach GPS i w rożnych obciążeniach. wiec to dość podejrzane i stawiam tu że soft nie wiele zmieni. bo przecież działamy na tym samym ios 5.0.1. Jedyne co przeszkadza to szybko rozładowująca się bateria po nocy gdy praktycznie wszystko wyłączone oprócz Wifi 40 % mniej to lekko za dużo jak na nową baterie, przypomnę ze w 3letnim 3S bateria trzyma lepiej

Nagraj jakiś filmik w absolutnej ciszy i wrzuć na YouTuba, chętnie posłucham. Ja mogę jeszcze w kwestii różnic w ekranie się wypowiedzieć miedzy 4 a 4s. Tak jak pisałem kilka postów wyżej jest podatniejszy na micro rysku. Tym samym wycierałem 4 i tym samym 4s. Aby to zobaczyć trzeba mieć dobry wzrok i poświecić np. diodą na wyłączony ekran i wytarty z tłuszczu po różnymi kątami. U mnie po nocy na Wifi ok. 10% schodzi.

#687 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 24 November 2011 - 10:26

zrobię jak mówisz jak tylko wrócę z pracy bo w pracy gwarno :)

#688 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 24 November 2011 - 10:55

Nagraj jakiś filmik w absolutnej ciszy i wrzuć na YouTuba, chętnie posłucham. Ja mogę jeszcze w kwestii różnic w ekranie się wypowiedzieć miedzy 4 a 4s. Tak jak pisałem kilka postów wyżej jest podatniejszy na micro rysku. Tym samym wycierałem 4 i tym samym 4s. Aby to zobaczyć trzeba mieć dobry wzrok i poświecić np. diodą na wyłączony ekran i wytarty z tłuszczu po różnymi kątami. U mnie po nocy na Wifi ok. 10% schodzi.

A jesteś pewien, że to są rysy? Ekrany dotykowe mają taką siatkę na swojej powierzchni, kiedyś to bardzo dobrze widziałem na htc hd2 - regularne linie, widoczne tylko na zgaszonym wyświetlaczu. 4s ma z przodu Gorillę, więc naprawdę bardzo mało prawdopodobne jest to, że się tak łatwo rysuje.

#689 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 24 November 2011 - 11:03

Heja. Ma ktoś z was iphone białego ? Chodzi mi o to czy się brudzi? Szczegolnie jezeli chodzi o te szczeliny co sa dookola szybki.. na czarnym tego nie widac jak cos tam wejdzie a na bialym pewnie juz widac..

#690 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 November 2011 - 11:12

A jesteś pewien, że to są rysy? Ekrany dotykowe mają taką siatkę na swojej powierzchni, kiedyś to bardzo dobrze widziałem na htc hd2 - regularne linie, widoczne tylko na zgaszonym wyświetlaczu. 4s ma z przodu Gorillę, więc naprawdę bardzo mało prawdopodobne jest to, że się tak łatwo rysuje.

Te regularne linie są na wyświetlaczu, a ryski są na szkle nad wyświetlaczem, na iPhonie 4 nie mam takich rysek.

#691 djksyy

djksyy
  • 272 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 24 November 2011 - 11:18

Tak, ja mam tyle że 4. I faktycznie widać brud którego w czarnym nie było widać. Jest to kwestia regularnego czyszczenia telefonu i to dość dokładnego, jednak wystarczy że poświęcisz temu 5/7 minut i telefon znów jest jak nowy:)

#692 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 24 November 2011 - 11:19

I to mi wystarczy zeby nie kupować białego.. :) dzieki.

#693 djksyy

djksyy
  • 272 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 24 November 2011 - 11:21

Prosze bardzo:)

#694 coolbart

coolbart
  • 141 posts
  • SkądWiry, Poland

Posted 24 November 2011 - 11:29

Reguły chyba nie ma, jaki egzemplarz się trafi tak się ma, u mnie na przykład po wyjęci koło godziny 7.00 z ładowania wieczorem przy normalnym użytkowaniu mam koło 20%, u żonki, która kupiła w tym samym salonie dwa dni później, przy bardzo intensywnym użytkowaniu, pełno rozmów i wiszenia na słuchawce o tej samej godzinie ma ponad 40%. Oba telefony mają włączone wifi, mój dodatkowo BT, poza tym wszystko to samo. W domu sprawdzę numery seryjne obu, czy są z tej samej puli.

#695 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 24 November 2011 - 12:34

Tak jak pisałem kilka postów wyżej jest podatniejszy na micro rysku. Tym samym wycierałem 4 i tym samym 4s. Aby to zobaczyć trzeba mieć dobry wzrok i poświecić np. diodą na wyłączony ekran i wytarty z tłuszczu po różnymi kątami.

Leżę i kwiczę, ludzie za niedługo będziecie pod mikroskopem elektronowym oglądać wyświetlacze?
PS. Dobrze, że mogę poczytać te wpisy na poprawę humoru.
Pozdrawiam autora i nie czuj się obrażony, po prostu bawią mnie takie wpisy. Telefon jest po to żeby go używać a nie trzymać w komodzie za szybą.

#696 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 November 2011 - 12:46

Leżę i kwiczę, ludzie za niedługo będziecie pod mikroskopem elektronowym oglądać wyświetlacze?
PS. Dobrze, że mogę poczytać te wpisy na poprawę humoru.
Pozdrawiam autora i nie czuj się obrażony, po prostu bawią mnie takie wpisy. Telefon jest po to żeby go używać a nie trzymać w komodzie za szybą.

Uwierz mi, że nie traktuje sprzętu jak eksponatu w muzeum i zmieniam dość często na nowe modele. Dyskusja ma charakter przedstawiania własnych spostrzeżeń i tak czynie.

#697 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 24 November 2011 - 13:00

Dziś wykonałem trzy rozmowy przez telefon. Podczas ich trawania słyszałem za każdym razem to elektronicznie bzyczenie dochodzące ze środka telefonu. Poddaje się, zadzwoniłem następnie do Apple Online Store i rozpocząłem procedurę zwrotu. Będzie mi brakowało tych 8 megapiksleli w telefonie :-> Wracam do zywkłej " czwórki".

#698 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 24 November 2011 - 13:12

Dziś wykonałem trzy rozmowy przez telefon. Podczas ich trawania słyszałem za każdym razem to elektronicznie bzyczenie dochodzące ze środka telefonu. Poddaje się, zadzwoniłem następnie do Apple Online Store i rozpocząłem procedurę zwrotu. Będzie mi brakowało tych 8 megapiksleli w telefonie :->

Wracam do zywkłej " czwórki".

Nie lepiej wymienić na nowy?

#699 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 24 November 2011 - 13:40

Nie lepiej wymienić na nowy?

Niestety nie mam gwarancji, że nowy będzie bez tego problemu.

#700 Hubi1

Hubi1
  • 51 posts

Posted 24 November 2011 - 13:50

Właśnie przesiadłem się z 4 na 4s. Podszedłem do sprawy pragmatycznie - niespecjalnie zależało mi na wymianie na 4s, ale stwierdziłem, że gdy w przyszłym roku wyjdzie 5, to używana 4 będzie kosztowała ok. 1000zł, a nowa 5 - 2500-2800zł. Jeśli teraz sprzedam 4 za 1500-1600zł, to za podobne pieniądze w przyszłym roku sprzedam 4s i dopłata nie będzie tak bolesna. Co do porównania 4 i 4s - wg mnie nie ma specjalnej różnicy - gdybym nie wiedział, że mam dwurdzeniowy procesor, to nigdy bym nie zauważył, że 4s szybciej chodzi. Może na grach i wymagających aplikacjach, ale w codziennym użytkowaniu ja nie widzę różnicy w szybkości. Na temat jakości zdjęć się nie wypowiadam, bo fotografuję głównie tablicę ogłoszeniową przed klasą mojej córki ;-) Przeglądarka pracuje wyraźnie szybciej, ale chyba tylko dlatego, że cały czas jest włączone 3G. Przy pracy na wi-fi nie widzę różnicy w szybkości. Siri jest rewolucyjnym wynalazkiem, ale dpiero jak będzie po polsku. W angielskim pracuje rewelacyjnie. Tutaj dostrzegam prawdziwą wartość tego telefonu. Żadnych błędów, problemów, usterek i dziwnych zachowań nie zauważyłem (ele może dlatego, że mam telefon dopiero drugą dobę). Bateria znika dość szybko, ale jeszcze nie zrobiłem aktualizacji do 5.0.1. Przy stale włączonym 3G nie spodziewam się cudów. Generalnie: jak ktoś zastanawia się nad wyborem między 4 i 4s, to lepiej wziąć tańszą 4. Ja wymieniam telefon co rok.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users