Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1226 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:54

To dowiem się gdzie kupiliście te 4S bez problemów? :)

Kupiony został w dniu światowej premiery w Niemczech.

#1227 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 11:08

Czyli pewnie w PL mamy dziwną dystrybucję z błędami, bo te działające są spoza ;P

#1228 tiksiu

tiksiu
  • 34 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 11:32

Ja też zamawiałem na AOS i też żadnych problemów z ekranem i baterią, wibracja działa raczej w porządku (choć nie mam porównania), static noise wychwyciłem tylko raz, ale trzeba było się naprawdę wsłuchać...

#1229 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 14 grudnia 2011 - 11:42

Dwojako. Po pierwsze chroni ramkę przed rysowaniem, po drugie chroni przód i tył gdy kładziesz ip na stole, nie mówiąc o upadku - wtedy masz praktycznie gwarancję, że nic się nie stanie.

O ile w przypadku ochrony przed skutkami upadku to mogę się zgodzić to twierdzenie że bumper chroni ramkę przed porysowaniem jest absurdalne. Swojego ip4 używam od początku bez bumpera, żadnych folii itp. Stan - jak nówka. iP4 mojej dziewczyny noszony w "świetnym bumperze" ma przeoraną całą ramkę... Jest to problem znany, dotyczący większości bumperów do ip.

#1230 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 13:26

Odebrałem właśnie mojego z tmobile, w miejscu pracy gdzie zasięg zawsze był tragiczny jest lepiej, w sumie odkąd zdjąłem blokadę PIN (jakieś błędy autoryzacji z bazami operatorów gdzieś to wyczytałem), trochę pomogło, i dziś przy 4S widzę, że jest nawet lepiej niż już u polepszonej sytuacji w 3GS po zdjęciu PIN - soft mam 5.0
Ekran bielutki, nie ma trzasków podczas rozmów, import z iCloud i wstępne zabawy zdarły 30% baterii
O dziwo na początku miałem problemy z lokalizacją :P mówiło, że jestem na jakiejś wiosce w Niemczech... Pomogło dopiero zresetowanie ustawień sieciowych.

Ale faktycznie to demon prędkości ;) po 3GS człowiek jest w szoku, bo np włączając Scheduler Poland czekałem jakieś 4 sekundy, a teraz odruchowo zaczynam robić coś innego a app już dawno działa...

---------- Wpis dodano o 13:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:24 ----------

aaa i kupiłem ten pokrowiec: etui iPhone 4 4S z USA id America NOWOŚĆ do apple (1971653568) - Aukcje internetowe Allegro i nie wiem za bardzo czy go nie oddać, iPhone bardzo ciężko się wkłada, a to aluminium trze przy wkładaniu o obręcz anteny. A wiadomo że tel czasami trzeba wyjąć z pokrowca, na razie pierwsze zdjęcie i założenie nie zostawiło śladów. Design mistrzowski ale zakładanie fatalne bo bardzo sztywny jest :/

#1231 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 13:32

Panowie nie chce zakładać nowego tematu,da sie włączyć w iPhone raporty doręczenia ?

#1232 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 13:35

Nie da sie, pewnie po jailbreak sie da, ale natywnie nie. Edit: Chyba, że korzystasz z iMessage ;)

#1233 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:06

Tzn? Do smsow używa sie iMessage.... Ok a skoro już jesteśmy przy tych smsach da sie ustawić jakieś przypomnienie o nieprzeczytanych smsach?

#1234 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:12

w powiadomieniach masz. Tam tez ustawisz ile razy ma Ci przypominać itp.

#1235 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:42

Jemu chodziło o raport odebrania wiadomości SMS a takowego z iPhonie nie ma, możesz tylko spr czy wiadomość wysłana jako iMessage (tylko pomiędzy dwoma iPhonami z softem 5.0 wzwyż) została odczytana. Raportów doręczenia zwykłych sms nie ma, ale pewnie po jailbreaku są (nie wiem nie znam się na jailbreaku).

#1236 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:52

O ile w przypadku ochrony przed skutkami upadku to mogę się zgodzić to twierdzenie że bumper chroni ramkę przed porysowaniem jest absurdalne. Swojego ip4 używam od początku bez bumpera, żadnych folii itp. Stan - jak nówka. iP4 mojej dziewczyny noszony w "świetnym bumperze" ma przeoraną całą ramkę... Jest to problem znany, dotyczący większości bumperów do ip.

Jeżeli wybierzesz bumpera z odpowiedniego materiału, ewentualnie z miękką dwuczęściową ramką (jak w SGP), nie będzie takiego problemu. Mi zależy akurat na idealnym stanie iPhone'a bo co rok sprzedaję, a z drugiej strony nie chcę się obchodzić z fonem jak z jajkiem.

#1237 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 14:56

Założyłem już go łącznie z foliami i mogę zdecydowanie polecić ;) super wygląda i dobrze chroni tył i boku, niestety nie wystaje do przodu tak jak bumper, ale nie chce mi sie wierzyć że bumper tak dobrze chroni przednia szybke przed stłuczeniem ;)

#1238 dziadBartas

dziadBartas
  • 7 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 15:09

Moja 4 "eska" nie ma mniejszych problemów. Narzekam jednak na baterię, choć mogło być gorzej (jak myślicie ??? ) :
Dołączona grafika
No i druga wada baardzo detaliczna to lekko przesuwający się przycisk power. Jak postukam lekko iPhone to slychać leciutkie obijanie się tego przycisku( nie przylega idealnie do ścianek).

Co do czasu używania komórki to ja przy 4% miałem:
W użyciu: trochę ponad 5h
W gotowości: około 28h
...i oddałem do serwisu, niech się wypowiedzą czy to normalne czy wina oprogramowania czy faktycznie pierdzielnięty egzemplarz.

Jak stukam palcem w tylną obudowę przy obiektywie to też to słyszę...wytłumaczono mi że to akcelerometr tak stuka, w 4 jest podobnie.

#1239 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 15:56

Spróbujcie potrząsnąć 4S - wyraźnie słychać, że lata jakaś część - wydaje mi się, że to coś w aparacie.

#1240 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 16:09

Tak macie rację...to aparat. Na 99% to aparat. Tak więc podsumowując jeszcze dzisiejszy wynik baterii (W użyciu: 10 godz, 39 minut W gotowości: 1 dzień 13 godz. ) To oświadczam wszem i wobec, że mój iPhone również jest bez wad. Ta bateria musi się trochę rozruszać. A więc: nie mam Static Noise, bateria już się sprostowała, wibracja ok, wyświetlacz bajka, zasięg super i jestem zadowolony ;) Kupiłem w orange PL

#1241 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 16:29

Powtórzę się po raz trzeci, czy jest szansa na to, aby Regenersis wyrobiło się szybciej niż w 14 dni? (chodzi o wymianę 4S)

#1242 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2011 - 16:42

A ja dostałem dzisiaj. Niestety jest problem z wibracją. Porażka

#1243 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 16:55

Czy to dobry wynik?

Dołączona grafika

#1244 elemik

elemik
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:03

Witam!
4s mam od kilku dni (nowy z apple store). Dzisiaj pierwszy raz uzywalem facetime i jakosc samej rozmowy (po wifi) byla rewelacyjna, ale po jej zakonczeniu telefon sie zawiesil na okolo 20 sec. Po drugiej rozmowie sytuacja wygladala identycznie. Przycisk home zupelnie nie reagowal, dopiero po tych kilkudziesieciu sekundach. Czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja?

Kolejne rozmowy na facetime nie powodowaly juz zadnej zawieszki.
Zadnych zoltych ekranow, brzeczacej wibracji, latajacych aparatow, czy static noise. Bateria, jak bateria jak sie korzysta, to sie wyczerpuje ;)
Zakupiony w Apple Store Pl.

#1245 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:13

Soczek , ale tak naprawdę ten błąd wibracji aż tak przeszkadza?

#1246 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:15

Soczek , ale tak naprawdę ten błąd wibracji aż tak przeszkadza?

Przeszkadza. Wprawdzie ten dziwny dźwięk nie jest zawsze słyszalny, ale naprawdę brzmi to fatalnie.

Zasięg jest za to lepszy i nie traci zasięgu po złapaniu telefonu za ramkę.

#1247 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:20

Pierwsze wrażenia z iPhonem 4S:
iPhone 4S - Proffesional UNBOXING part 1 - YouTube

cz2
iPhone 4S - Proffesional UNBOXING part 2 - YouTube

#1248 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:27

używam od paru dniu i jestem zadowolony, choć brakuje możliwości wyłączenia 3G (może kolejny update to zmieni), to ogólnie, kolejny raz trafił mi się dobry model (zakup Apple Store PL) bateria, jak na chwilę obecną ok, gdy się więcej używa to się wyczerpuje, ale z drugiej strony to smartfon a nie stary telefon, choć ludzie o tym zapominają.

#1249 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:46

Czy to dobry wynik?

Dołączona grafika

1. Najlepiej jakbyś wstawił screena z 1% baterii czy coś około ale z połowy można wywnioskować, że nie jest źle. Zależy też co robiłeś z tym iPhonem ponieważ różnica zużycia baterii na słuchaniu muzyki, safari, mail i kilka aplikacji a na ciągłym graniu, oglądaniu filmów jest wielka. Ja mam akurat bardzo rozbieżne wyniku bo testuję co i ile zużywa baterii. Dzisiaj tylko słuchałem muzyki, kilka SMS, mail, książka i trochę grania to mam wynik przy 60% 4h/20h. Taki wynik jest dla mnie całkowicie zadowalający, chociaż nie wykonałem ani jednej rozmowy .

#1250 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:56

Ciekawi mnie czemu apple postawilo na ciut cieplejsze barwy wyswietlacza,wzgledem mojego ipada 2 czy iphona 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych