Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0, 5.0.1 Jailbreak i Cydia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1218 odpowiedzi w tym temacie

#1076 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 09 marca 2012 - 18:59

Niech ktoś mi powie jak mogę wgrać firmware 5.01 , kupilem nowego iphona z softem 4.35 . W iTunesie nie ma przeciez takiej mozliowsci wyboru firmware z pliku, tylko wgrywa sie zaraz najnowszy 5.1.

#1077 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 marca 2012 - 20:08

zdaje mi sie ze 5.0.1 od wczoraj nie jest podpisywany ,wiec nie wgrasz. ALe ogolnie robi to sie trzymajac shift albo control i klikajac na odtworz

#1078 Pichulec

Pichulec
  • 47 postów

Napisano 10 marca 2012 - 09:31

Wgrasz jak masz shsh zgrane ifaithem, ja przed chwilą wgrałem bez problemu 5.0.1

#1079 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 10 marca 2012 - 11:25

juz wgrałem 5.1 , wszystko hula rewelacyjnie , jailbreak tak samo dobrze, wiec nie trzeba wgrywac 5.01.

#1080 konwogniu

konwogniu
  • 33 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 10 marca 2012 - 12:54

Chaialbym miec w pelni sprawny jailbreak wiec prosze powiedzcie jak cosnac z 5.1 do 5.0.1?

#1081 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 marca 2012 - 15:39

Jak nie zapisałeś SHSH to nie cofniesz

Jak tak to:

Downgrade 5.1 To 5.0.1, 5.0, 4.3.3, 4.3.5 On iPhone, iPad, iPod touch [How-To Tutorial] | Redmond Pie

#1082 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 10 marca 2012 - 16:26

JAKBY KTOŚ PYTAŁ, GEVEY ULTRA DZIAŁA NA 5.1 Z ZACHOWANYM BASEBANDEM 4.10.01

#1083 zielarz87

zielarz87
  • 6 postów

Napisano 10 marca 2012 - 19:17

JAKBY KTOŚ PYTAŁ, GEVEY ULTRA DZIAŁA NA 5.1 Z ZACHOWANYM BASEBANDEM 4.10.01

Czym jailbreakowales?

#1084 TheDriver

TheDriver
  • 112 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 10 marca 2012 - 23:28

#karooluss Dzięki wielkie, zabieram się za aktualizację :D

#1085 ducatholic

ducatholic
  • 31 postów
  • SkądGniezno

Napisano 10 marca 2012 - 23:47

Fajny watek lecz...te ponad sto stron to roche duzo aby znalezc odpowiednia odpowiedz na problem ;-] Poprosze o pomoc. Mam IP 4 z IOS 5.0.1 oraz JB untethered poprzez Redsn0w/ Mac OS. Redsn0w, z ktorego skorzystalem to byla stabilna wersja, ktora 'nadpisalem' pozniej kolejna poprawka anulujaca raportowane bledy. Nie pamietam, ktora to wersja lecz wykonalem to jakos jak sie pojawila...na poczatku roku (?). Do tej pory ladnie wszystko chodzilo. To nie pierwszy moj IP z JB wiec czulem sie pewnie.... do dzisiaj. Kolejny raz ( robie to co ok dwa tygodnie) zrestartowalem ( power reboot ) IP i juz sie nie dzisiaj podniosl. Jablko pali sie wciaz i gdy jest podlaczony pod komputer- wydaje dzwieki jakby sie restartowal- cos jak zaraz po podlaczeniu dzialajacego Ipka ;-[. Mysle sobie- trzeba zrobic na nowo JB ale bez wgrywania Cydii- na kilku wersjach, w tym najnowszej nie udalo sie, podobnie z opcja instalacji Cydii. Bylo rozne- raz wracalo do 'jablka', raz zatrzymywalo sie na 'milionowej' linijce malych komunikatow ( przewaznie wystepowal komunikat o problemie download'owania firmeware'a). Probowalem 'Slect IPSW', probowalem takze 'Recover Fix'...i nic. Ba- zdesperowany probowalem juz uaktualnic oraz odtworzyc z kopii zapasowej Ipka w Itunes- tez zima, choc jakby go widzi. Nic nie pomaga. Przytrzymanie Home+Power powoduje, iz po kilku sekundach ekran gasnie lecz po kolejnych wraca do jablka. Moze i stad tez problemy z re-jailbreakiem bo tak naprawde to IP nie byl nigdy na dobre wylaczony aby go wykonac? Nie wiem co robic, nadmienie ze w Cydii mam pliki SHSH ( sorry za literowke ewentualna ) od wersji IOS 3.. do 5.0.1- ale czy to cos moze pomoc? Prosze bardzo o cierpliwosc- bo juz nie mam sily szukac odpowiedzi w watkach- i pomoc. Dziekuje, Jacek

#1086 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 11 marca 2012 - 14:56

Czym jailbreakowales?

Jailbreakowałem Redsnowem ale UWAGA:

Miałem problem z pierwszym uruchomieniem iphona tuz po zrobinieu jb, ponieważ zawisł na logo jabłka, zrobiłem opcję just boot i się włączył i używałem normalnie cały dzień bo myślałem że wszystko ok. Dzisiaj zaniepokoiło mnie nie działajace od wczoraj app youtube "nie mozna połaczyc sie z youtube", wiec zrobiłem restart i co : nie włączył się i zwiecha na jabłku, nie pomagało just boot wiec musiałem zrobic restore. za drugim razem robiłem jb snowbreezem lecz efekt podobny ;/ teraz dziłą ale też miałem problem z pierwszym uruchomieniem więc póki co nie wylaczam go

Edit: zrobiłem reboota, zwis na jabłku ale just boot już działa

#1087 arekl

arekl
  • 123 postów

Napisano 12 marca 2012 - 08:55

No i...?
Pytasz? Stwierdzasz? Czy tylko się drzesz?

Pytam się usera, stwierdzam ze jest niekompetentną osobą , nie drze się na słabszych ;)

#1088 ducatholic

ducatholic
  • 31 postów
  • SkądGniezno

Napisano 12 marca 2012 - 09:55

Fajny watek lecz...te ponad sto stron to roche duzo aby znalezc odpowiednia odpowiedz na problem ;-]
Poprosze o pomoc. Mam IP 4 z IOS 5.0.1 oraz JB untethered poprzez Redsn0w/ Mac OS. Redsn0w, z ktorego skorzystalem to byla stabilna wersja, ktora 'nadpisalem' pozniej kolejna poprawka anulujaca raportowane bledy. Nie pamietam, ktora to wersja lecz wykonalem to jakos jak sie pojawila...na poczatku roku (?). Do tej pory ladnie wszystko chodzilo. To nie pierwszy moj IP z JB wiec czulem sie pewnie.... do dzisiaj. Kolejny raz ( robie to co ok dwa tygodnie) zrestartowalem ( power reboot ) IP i juz sie nie dzisiaj podniosl. Jablko pali sie wciaz i gdy jest podlaczony pod komputer- wydaje dzwieki jakby sie restartowal- cos jak zaraz po podlaczeniu dzialajacego Ipka ;-[. Mysle sobie- trzeba zrobic na nowo JB ale bez wgrywania Cydii- na kilku wersjach, w tym najnowszej nie udalo sie, podobnie z opcja instalacji Cydii. Bylo rozne- raz wracalo do 'jablka', raz zatrzymywalo sie na 'milionowej' linijce malych komunikatow ( przewaznie wystepowal komunikat o problemie download'owania firmeware'a). Probowalem 'Slect IPSW', probowalem takze 'Recover Fix'...i nic. Ba- zdesperowany probowalem juz uaktualnic oraz odtworzyc z kopii zapasowej Ipka w Itunes- tez zima, choc jakby go widzi. Nic nie pomaga. Przytrzymanie Home+Power powoduje, iz po kilku sekundach ekran gasnie lecz po kolejnych wraca do jablka. Moze i stad tez problemy z re-jailbreakiem bo tak naprawde to IP nie byl nigdy na dobre wylaczony aby go wykonac? Nie wiem co robic, nadmienie ze w Cydii mam pliki SHSH ( sorry za literowke ewentualna ) od wersji IOS 3.. do 5.0.1- ale czy to cos moze pomoc? Prosze bardzo o cierpliwosc- bo juz nie mam sily szukac odpowiedzi w watkach- i pomoc. Dziekuje, Jacek

Witam ponownie. Czy moze ktos porozmawiac ze mna na ten temat?: GG 3953083 . Wykorzystalem chyba cala swoja wiedze, ktora poiadam a takze nie moge znalezc rozwiazania w necie. Wciaz mam jablko, nie moge wprowadzic telefonu w prawdziwe DFU a majac blokade tel. na kod... nie moge uaktualnic czy odtworzyc go w Itunes poniewaz krzyczy, ze jest nieodblokowany. JB zatrzymuje sie w tym miejscu ( sorry za jakosc, jesli jest zbyt niska to wykonam ponownie zdjecie):
http://img51.imagesh...12/p1120210.jpg
Dołączona grafika

#1089 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 12 marca 2012 - 14:35

Witam ponownie. Czy moze ktos porozmawiac ze mna na ten temat?: GG 3953083 . Wykorzystalem chyba cala swoja wiedze, ktora poiadam a takze nie moge znalezc rozwiazania w necie. Wciaz mam jablko, nie moge wprowadzic telefonu w prawdziwe DFU a majac blokade tel. na kod(...)

Jak nie zależy ci na BB to zrób restore a potem raz jeszcze. Ten skrypt do JB ios>5 jest troszkę zryty. Do skutku.

Bez DFU to raczej by nie poszło, więc udało ci się go wprowadzić w DFU (ciężko to spieprzyć).

#1090 ducatholic

ducatholic
  • 31 postów
  • SkądGniezno

Napisano 13 marca 2012 - 06:46

Dzieki za zainteresowanie. Wszelkie proby naprawy w Itunes tez nie daja rezultatu- czy to prawoklik na nazwe urzadzenia ( odtworz z kopii zapasowej ) czy ze strony glownej- 'uaktualnij' lub 'odtworz' . Jakby sprawa rozbijala sie o kod blokady, ktorego nie moge wprowadzic poniewaz nie widze klawiatury... Jestem juz zdesperowany wiec zrobilbym 'restore' - ale nie widzac ekranu/klawiatury nie moge jego oblokowac kodem...bledne kolo ;-[ Do tego gdy probuje odtworzyc w trybie awaryjnym to wyskakuje mi znany z blad: " this device isn't eligible for the requested build ".Czy istnieje moze zatem sposob na wylaczenie blokady ingerujac z strukture Ipka? Proby JB zatrzymuja sie zawsze w tym samym miejscu: "Error, no succesful firmware download after 6000 ms! Giving up..." === Po chyba setce prob JB jakby dobiega konca- idzie sobie ladnie ananasik i pasek postepu pod spodem dobiega do konca lecz...tek gasnie na chwile i wraca do jablka na czarnym tle. Oszszsz....

#1091 ducatholic

ducatholic
  • 31 postów
  • SkądGniezno

Napisano 14 marca 2012 - 17:34

Nie otrzymalem tutaj pomocy w moim problemie lecz sam znalazlem rozwiazanie. W moim przypadku pomoglo jedynie restore do najnowszej wersji w trybie recovery ( logo Itunes + USB), lecz po zmodyfikowaniu wpisu terminalowego: 74.208.10.249 gs.apple.com na #74.208.10.249 gs.apple.com. Wczesniej nalezy go wywolac komenda: sudo nano /private/etc/hosts

#1092 motyll747

motyll747
  • 35 postów

Napisano 17 marca 2012 - 12:14

Mam pytanie odnośnie aktualizacji bo chce mojego ip3gs 4.3.3 po jb zaktualizowac do 5.0.0 lub 5.0.1 i zrobić po tym jb i z tym wiąże się moje pytanie czy muszę najpierw zrobić aktualizację przez i tunes czy mogę odrazu Aktualizowac przez program do jb pomijając iTunes

#1093 klakier2606

klakier2606
  • 2 postów

Napisano 18 marca 2012 - 09:01

iphone 4 witam mam iphone 4aktualizowany do najnowszego ios bez simlocka czy moge wgrac cydie a pozniej wrocic do oryginalnego softu bez utraty gwarancji??

#1094 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 18 marca 2012 - 10:16

witam mam iphone 4aktualizowany do najnowszego ios bez simlocka czy moge wgrac cydie a pozniej wrocic do oryginalnego softu bez utraty gwarancji??

Oczywiście;)

#1095 jack_zab

jack_zab
  • 35 postów

Napisano 19 marca 2012 - 14:15

CIACH pytasz już o to w tym wątku http://myapple.pl/iphone/160138-simlock-na-softach-4_1-5_1-wszystkie-modele-iphone-przeczytaj-568.html raz i starczy.

#1096 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 23 marca 2012 - 10:43

Witam Mój problem polega na tym , że redsnow 0.9.10b1 się włącza ale , przy próbie wciśnięcia jailbreak program się zamyka informując mnie przy tym , że przestał działać. Robiłem już różne rzeczy , uruchamiałem jako administrator , przerzucałem do innych folderów nic nie pomaga . Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ? Nawet już zrezygnowałem i chciałem zrobić downgrade 4.2.1 ale oczywiście błąd 3194 ,następnie i reb i dodanie linijki w pliku host nie pomogły , ponieważ nie mogę go zapisać - za każdym razem wyskakuje jakiś bład z informacją że nazwa jest niepoprawna Mój model do iphone 3gs Z góry dziekuje za odp.

#1097 jocalderone

jocalderone
  • 8 postów

Napisano 23 marca 2012 - 18:53

nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. czy po jailbreaku uaktualni mi się oprogramowanie? mam 4.3.5 nie chce zmieniać by działała mi karta gevey? proszę o odpowiedź dzięki

#1098 MMonio

MMonio
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 21:34

Witam,

Znajoma poprosiła mnie żebym jej pomógł z iPhonem 4S, a mianowicie chodzi o to, że muszę go aktywować, mam kilka iPhoneów w domu więc w miarę ogarniam o co chodzi z jb itd. Problem w tym, że nie wiadomo w jakiej sieci jest ten iPhone, próbowałem sprawdzić na Check IMEI - IMEI.info ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Moglibyście mi napisać jak go aktywować bez karty sim danej sieci? Podejrzewam, że jb będzie potrzebny ale dawno już go nie robiłem a tym bardziej na 4s więc jak możecie dajcie jakieś wskazówki.

Z góry dzięki wielkie :))

#1099 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 24 marca 2012 - 10:40

@MMonio 4s musisz aktywować kartą macierzystą, JB nie pomoże a co do samego procesu JB masz w dziale poradniki co i jak. @jacalderone nie uaktualni się. @indu użyj innego nowszego redsn0w.

#1100 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 24 marca 2012 - 12:01

Witam.Mam iPhone 4 z iOS 4.3.5 i jb, niestey podczas uruchamiania iphone zatrzymuje się na jabłku, podłączyłem iphone do komputera i użyłem just boot w redsn0w, wprowadziłem ip w dfu, pokazało się w redsn0w patching kerel,uploading first i second stage i stanęło na waiting iPhone4, teraz nie mogę uruchomić telefonu, próbowałem wgrać iOS 4.3.5 ale redsn0w sobie z tym nie radzi, o iOS 5 nie ma mowy ponieważ nie chcę stracic basebandu i pewnie mój gevey pod ios 5 by nie działał.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych