Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad (pierwsza wersja) - iOS 5.0 - brak obsługi gestów i inne gorzkie żale.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
218 odpowiedzi w tym temacie

#151 Ketstian

Ketstian
  • 10 postów

Napisano 25 października 2011 - 16:24

Fajny wątek. A czy są Panowie i Panie mi w stanie powiedzieć jakim programem z App Store mogę zastąpić przypomnienia tak abym miał funkcję geolokalizacji na iPad 1 z 3G?

#152 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 16:32

Mam podobny żal jak ten z pierwszego postu dotyczący gestów na iPadzie 1. Otóż mam 3GS, iOS 5, a tym cholernym przyciskiem głośności nadal zdjęć robić nie mogę. To dopiero trzeba mieć tupet, by uznać, że 3GS nie zasługuje na możliwość cykania przyciskiem głośności. Wydaje się, że zaawansowane gesty dla iPada nie powinny wymagać większej wydajności (tym bardziej, że mam je włączone na iOS4 w iPadzie 1 i działają awesome), ale co dopiero w przypadku cykania przyciskiem głośności do cholery!?

#153 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 października 2011 - 16:57

Chrzanisz ze az zal. Normalnie aparat dziala ze wszystkim jak w innych modelach. Wlaczajac edycje zdjec.

#154 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 17:00

No jasne! Bo Ty wiesz lepiej, a ja jestem młotem i pewnie mylę przycisk głośności z home buttonem, nie? Jak piszę, że nie działa to nie działa. Naciskam przycisk głośności, a on zmienia głośność dzwonka zamiast robić zdjęcie. 3GS iOS 5.

#155 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 października 2011 - 18:05

Cytat

Bo Ty wiesz lepiej, a ja jestem młotem

Wychodzi na to że tak jest, gdyż właśnie przed chwilą wziąłem iPhone'a swojego (3GS 5.0) i jakoś przyciskiem głośności zrobił zdjęcie …

#156 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 18:08

W moim po prostu to nie działa. Zastanawia mnie zatem powód. Szkoda, że nie dopuszczacie możliwości, że u mnie jest po prostu inaczej. Banda zaślepionego fanbojstwa.

#157 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:14

Poszedł raport, chcę żebyś wiedział.

#158 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 18:19

Rozumiem, że zraportowałeś to, że mój problem bardzo uprzejmie skomentowałeś, że "Chrzanię aż żal" ?
Ach, pewnie nie, ale za to uraziło Cię moje ostatnie zdanie. Bardzo sprawiedliwie.
Ale czego można spodziewać się po ludziach, którzy z lubością w swoich podpisach prześcigają się w liczbie urządzeń na 'i' w swoim householdzie. Na dodatek mających znacznie ponad 20 lat...

No to ja chcę żebyś wiedział, że jeśli ja dostanę karę, a Ty nie, to wszystko co napisałem się tylko potwierdzi.
A teraz mogę sobie ziewnąć.

#159 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:27

Co ty bredzisz, kompletnie nic z tego nie rozumiem.

#160 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 18:28

Widzę, że popełniłem jednak pewien błąd. Przez przypadek wpisałem słowa grzes_l w Twoje, macieks72. Tak więc za to przepraszam. Tak czy siak moja reakcja była taka, jaka była, bo trochę mnie zdenerwowało takie podejście do sprawy. Ale skarżenie się nie jest niczym lepszym w mojej opinii. Ale musiałeś się w końcu odegrać za mój wczorajszy post. A no właśnie napisałeś powyższy post, kiedy ja pisałem ten. Raz jeszcze sorry serdeczne.

#161 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:32

Po pierwsze, to nie Maciek skomentował, więc wypadałoby zwracać uwagę, z czym i do kogo się wyskakuje. Po drugie, odzywki, których używasz, nie będą tolerowane na forum pod żadnym pozorem. Otrzymałeś w uzasadnieniu ostrzeżenia, jaki zapis regulaminu złamałeś. Proszę o więcej kultury i opanowania. @grzes_l, proszę o delikatniejsze wyrażanie opinii, bo jak widzimy na załączonym obrazku, niektórych Twój język może razić. To forum publiczne i obowiązują takie same zasady, jak w realu. Zwracać do ludzi trzeba się grzecznie, bo obcesowe odzywki nie są mile widziane.

#162 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 25 października 2011 - 18:34

Ależ poważna wymiana zdań, dobrze że już się skończyła bo tematem posta nie jest wykłucanie się :)

#163 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 18:35

wykłócanie ;)

Szkoda tylko, że dyskusja pozostawiła nierozwiązaną zagadkę, dlaczego w moim iPhone zdjęcia nie wykonują się pod przyciskiem głośności :/
Nie ma nigdzie na to ustawienia, prawda?

#164 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:36

Hehe, teraz czaję, jesteś ten od copilota, nie nie stary, wydaje ci się, nic się nie odgryzam, chodzi mi wyłącznie o to:

Cytat

Banda zaślepionego fanbojstwa.

#165 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:36

a tak w ogóle to zdaje się, że temat dotyczy iPad pierwszej generacji a nie iPhone.

#166 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 18:37

Cytat

Hehe, teraz czaję, jesteś ten od copilota, nie nie stary, wydaje ci się, nic się nie odgryzam, chodzi mi wyłącznie o to:

Aj, bo złość jakaś mi przypłynęła, a akurat przed oczami post kogoś, kto pisze, żem młot, a pod nim info, że ma iPoda, iPada, iPhone'a, iMaca.... i mną to jakoś huknęło...

#167 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 25 października 2011 - 18:38

Cytat

a tak w ogóle to zdaje się, że temat dotyczy iPad pierwszej generacji a nie iPhone.

Celna uwaga :)

#168 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 18:38

Cytat

A mi się zdaje, że dotyczy także tego, jak iOS 5 zawiódł na urządzeniach starszych generacji.
Ja do tego dopasowałem się więc.

#169 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 25 października 2011 - 19:04

Cytat

Szkoda tylko, że dyskusja pozostawiła nierozwiązaną zagadkę, dlaczego w moim iPhone zdjęcia nie wykonują się pod przyciskiem głośności :/
Nie ma nigdzie na to ustawienia, prawda?

Mam również iPhone 3GS i po upgrade do softu 5.0 mam mozliwosc robienia zdjęć przyciskiem głośności (przyciskiem górnym - aby nie było wątpliwości).
Nie wiem, czy masz wersje beta, GM, czy finalna - chociaż podobno GM i finalna to to samo. Może masz Jailbreaka, który na to wpływa - zbyt wiele niewiadomych... może przybliżysz temat posiadanego oprogramowania?

#170 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 19:07

Całkowicie finalny iOS 5.0.
Zainstalowany na dwóch 3GS ze starym bootromem.
Jeden jest po jailbreaku, drugi nie.
Na każdym występuje ten problem.
Czarna magia.

No ale ważne, że to ma działać, dzięki za info.
Nie siedziałem na tym sporo, bo uznałem, że nie wsparli 3GS.
Teraz natomiast już wiem, że to ma działać, więc poszperam troszkę.
Thx

#171 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 października 2011 - 21:40

Cytat

Po pierwsze, to nie Maciek skomentował, więc wypadałoby zwracać uwagę, z czym i do kogo się wyskakuje. Po drugie, odzywki, których używasz, nie będą tolerowane na forum pod żadnym pozorem. Otrzymałeś w uzasadnieniu ostrzeżenia, jaki zapis regulaminu złamałeś. Proszę o więcej kultury i opanowania.

@grzes_l, proszę o delikatniejsze wyrażanie opinii, bo jak widzimy na załączonym obrazku, niektórych Twój język może razić. To forum publiczne i obowiązują takie same zasady, jak w realu. Zwracać do ludzi trzeba się grzecznie, bo obcesowe odzywki nie są mile widziane.

Z calym szacunkiem ale koles zasmieca temat problemami zupelnie z nim nie zwiazanymi.
Poza tym zaczal od chrzanienia jak to wszystko jest do dupy, bo on ma problem - nawet nie wysilil sie by sprawdzic, czy to jest tylko jego problem czy nie. Sorry ale mam wrazenie, ze moderatorzy sa delikatni w stosunku do niewlasciwych ludzi. Uwage do siebie uwazam za smieszna, wrecz zenujaca w tym kontekscie.

---------- Wpis dodano o 22:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:36 ----------

Dodam jeszcze ze moderatorzy powinni umiec czasem ostrzej sie wypowiedziec. Mysle ze kazdy zrozumie. Ja na przyklad lykam ostre reprymendy bezbolesnie.

#172 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 października 2011 - 21:42

Wyjaśnił, przeprosił, a Ciebie nawet najbardziej zaśmiecający użytkownik nie upoważnia do obcesowego zachowania i nieładnych odzywek. Cytując regulamin:

Cytat

Zachowaj poziom. Mimo, że nie będziemy oceniać Twoich poglądów, musisz umieć podawać je w cywilizowany i kulturalny sposób. Jeśli zamierzasz z kimś wodzić się za nos, rób to poprzez Wiadomości Prywatne , komunikator lub e-mail.

Od tego jest guzik "raportuj", żeby w takich sytuacjach z niego korzystać, a nie bawić się w moderatora. W ten sposób zrobiło się kilka ładnych postów offtopic, a wystarczyło raz kliknąć.

#173 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 października 2011 - 23:16

Nie przesadzajmy, jako uzytkownik mam prawo (jesli nie obowiazek) zareagowac na niewlasciwe zachowanie, a nie za kazdym razem truc d..ę moderatorom (wolalbym by zaoszczedzony czas poswiecili na wydzielenie watkow o JB ;-P). Nie wszystko zasluguje na ostrzezenie, czy bana, gdzie moderator juz jest konieczny. Tutaj kolega po prostu pojechal po bandzie dopiero pozniej. Gdyby byl blyskotliwszy skumalby, ze cos nie teges od razu, a nie zachowywal sie po swojemu. No dobra koncze OT, choc ciekawie ;)

#174 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 26 października 2011 - 08:47

[mod]Przypominam, że ten wątek dotyczy iOS 5.0 na iPad 1. Wszelkie posty nie na temat będą od tej chwili usuwane.[/mod]

#175 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 22:43

Jest już beta iOS 5.0.1 dla Deweloperów. "Adds Multitasking Gestures for original iPad" Prośby zostały wysłuchane ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych