iPad (pierwsza wersja) - iOS 5.0 - brak obsługi gestów i inne gorzkie żale.
Posted 20 October 2011 - 20:08
Posted 20 October 2011 - 20:34
Posted 21 October 2011 - 01:03
Jest racjonalny powód, Apple chce sprzedać więcej iPad 2 i iPhone 4S.
Prawda...
I jeszcze raz powtarzam - ich prawo!
Prawda...
Może się nam to nie podobać i tyle. Nie rozumiem o co tyle szumu i rozkładania tego na czynniki pierwsze, a dlaczego, po co, a czy by działało czy nie. Rozumiem tych co wyczytali w dokumentacji ze te funkcjonalności mają być a ich nie ma. Ale miejcie do Apple pretensje że mają bałagan w dokumentacji i żeby to poprawili a nie żeby włączyli brakujące funkcjonalności.
Po co wydawać tyle pieniędzy na iGadżety i być z tego powodu tak nieszczęśliwym? Chyba że wylewanie żali na forach jest dla was zabawne samo w sobie. Jak dla mnie szkoda życia, jak Apple przegnie to po prostu sprzedam co mam i kupie sobie coś innego.
Dlaczego tyle szumu? Może dlatego, że jest to forum dyskusyjne, gdzie jak sama nazwa wskazuje ludzie dyskutują. Jest to miejsce, gdzie przeważającą większość stanowią posiadacze takiego czy innego sprzętu Apple - to też prawda. Jednak, czy gdziekolwiek napisane zostało, że wpuszczane są tu tylko i wyłącznie osoby ślepo zapatrzone w rzeczoną markę, a każdy przejaw krytyki będzie karany wybatożeniem w centrum miasta?
Po co wydawać tyle pieniędzy? Przepraszam... Twoje pieniądze?
Posted 21 October 2011 - 11:25
Posted 21 October 2011 - 18:24

Posted 21 October 2011 - 21:02
Posted 21 October 2011 - 21:38
Posted 22 October 2011 - 08:19
U mnie tak samo, ale nie zawsze tak się dzieje. Chyba tylko pierwszy raz po odpaleniu Safari przy szybkim wpisywaniu (kolejne wpisywanie adresu działa płynnie).Sluchajcie, zauważyłem u siebie problem z safafi, tzn. : przy wpisywaniu adresu w pasku jest taki zająknięcie, tapnę m żeby napisać np myapple, to zaczym zobaczę napisane następne litery z adresu safari se stoi i za chwilę skok i już pojawiaja sie te następne tapnięte, taki efekt turbo-dziury.
Posted 22 October 2011 - 09:56
Enable Multitasking Gestures iPad 1 iOS 5 And Display Mirroring (Without Jailbreak)

Posted 22 October 2011 - 12:47
Posted 22 October 2011 - 13:10

Posted 23 October 2011 - 10:29

Posted 23 October 2011 - 12:30
Posted 23 October 2011 - 15:55
This is still jailbreaking though, you are using redsn0w to hack into the iPad using the limera1n exploit allowing it to run things it shouldn't that is the definition of a jailbreak. Installing cydia is your own choice anyways it does not define whether or not a jailbreak has been utilized.
Ja osobiście podpisuję się pod powyższym cytatem.
Posted 23 October 2011 - 16:00
Ja osobiście podpisuję się pod powyższym cytatem.
A co to ma wspólnego z tematem?
Posted 23 October 2011 - 18:15
A co to ma wspólnego z tematem?
No jak to co wspólnego? Aby pojawiły się gesty w iPadzie wersji pierwszej wymagane jest "złamanie" urządzenia. Czy będzie to częściowe, aby tylko odblokować gesty, czy będzie to pełen Jailbreak, łącznie z Cydią i wszelakimi "dobrodziejstwami" płynącego z tego - wychodzi na to samo.
Są (chociaż może w mniejszości) tacy jak ja, którzy nie chcą Jailbreakować swoich urządzeń - widzę jednak, że nie każdy jest w stanie to zrozumieć.
Posted 23 October 2011 - 21:10
Posted 24 October 2011 - 04:37
Posted 24 October 2011 - 05:28
Sluchajcie, zauważyłem u siebie problem z safafi, tzn. : przy wpisywaniu adresu w pasku jest taki zająknięcie, tapnę m żeby napisać np myapple, to zaczym zobaczę napisane następne litery z adresu safari se stoi i za chwilę skok i już pojawiaja sie te następne tapnięte, taki efekt turbo-dziury.
A drugi przypadek z safari, jest taki że trzyma chyba gdzieś w pamięci starą stronę, po cofnięciu się z czytanego artykułu.
Uruchamiam np. Gazeta.pl i klikam na jakiś tam news,i jak dam wstecz to mam wiadomości z wczoraj, jak dam odśwież to wskakują bieżące. Hmmm, ale nie miałem tego w poprzedniej wersji.
Robiłem restart, czyściłem dane z witryn, może zrobić restore z itunes na czyściocha?
Macie może na to siakąś teorię?
Ja mam dokładnie to samo turbo -dziura sie rozrasta ?? Safari szwankuje na iOS 5
Posted 24 October 2011 - 12:19
To nie jest pełny jailbreak, tylko zmienienie jednego polecenia w pliku .plist. Nie masz Cydii, installousa ani żadnego z tych 'nielegalnych' programów. Nie ma żadnego elementu charakterystycznego dla JB, więc o co chodzi? Jak nie jest Ci to potrzebne - nie robisz, jak jest (albo chcesz to mieć) - robisz.
Wiem na czym polega ten "niepełny" Jailbreak - jednak, mimo wszystko - jest to jego jakaś forma. Nie robiłem Jailbreaka na żadnym z moich urządzeń, nie robiłem prawie Jailbreaka oraz nie robiłem niepełnego Jailbreaka - jedyne czego oczekuję, czego się doczekam, lecz najprawdopodobniej nie - to oficjalne włączenie gestów przez Apple w kolejnej aktualizacji softu. Jeżeli tego nie będzie - trudno, nie zmienię swoich zasad, nie będę korzystał z dziury w sofcie, aby odblokować sobie magiczne gesty.
Po prostu - NIE dla Jailbreaka - nie będę tłumaczyć dlaczego, ale mam swoje powody.
Bądźmy dokładni - Cydia jest w pełni legalna, a installous sam w sobie jako app też. Co innego ściąganie przez niego.
Marihuana w Holandii również jest legalna - nie jest to jednak powodem, abym będąc tam musiał ją palić, ponieważ nie jest zakazana. Od zawsze uważałem Jailbreak w iUrządzeniach za taki sam proceder jak tworzenie Hackintosha. Zdaję sobie sprawę, że owe forum zakazuje tematyki Hackintosha - hołubiąc jednocześnie Jailbreaka - szanuję te postanowienia, nie wypowiadam się na temat Hackintosha, mimo iż mam niezbędną wiedzę na ten temat - ale również osobiście z Hackintosha nie korzystam, będąc temu przeciwnym.
Oczekuję, tego aby - skoro ja jestem w stanie uszanować zdanie innych odnośnie Hackintosha - to również, aby moje zdanie na temat nie robienia Jailbreaka było uszanowane.
Posted 24 October 2011 - 15:15
A podpisuj się - nikt Ciebie do niczego nie namawia.Ja osobiście podpisuję się pod powyższym cytatem.
Posted 24 October 2011 - 17:17
Marihuana w Holandii również jest legalna - nie jest to jednak powodem, abym będąc tam musiał ją palić, ponieważ nie jest zakazana. Od zawsze uważałem Jailbreak w iUrządzeniach za taki sam proceder jak tworzenie Hackintosha. Zdaję sobie sprawę, że owe forum zakazuje tematyki Hackintosha - hołubiąc jednocześnie Jailbreaka - szanuję te postanowienia, nie wypowiadam się na temat Hackintosha, mimo iż mam niezbędną wiedzę na ten temat - ale również osobiście z Hackintosha nie korzystam, będąc temu przeciwnym.
Oczekuję, tego aby - skoro ja jestem w stanie uszanować zdanie innych odnośnie Hackintosha - to również, aby moje zdanie na temat nie robienia Jailbreaka było uszanowane.
Masz chyba jakiś duży problem z zaakceptowaniem własnego "ja". Poprawiłem tylko stwierdzenie fiftiego, a Ty wyjeżdżasz do mnie z jakimś wykładem na temat szacunku, tolerancji i hackintosha. Chillout or take medicines.
Posted 24 October 2011 - 19:37
Posted 25 October 2011 - 07:58
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users