Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

komu ma służyć forum

• Zamknięty Temat jest zamknięty
121 odpowiedzi w tym temacie

#51 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

Napisano 05 listopada 2005 - 01:39

aha, i już wiem więcej - dzięki Heidi za podpowiedź

#52 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 05 listopada 2005 - 01:40

MacAztek, w moim podpisie pytam się każdego czy zapoznał sie z regulaminem :) Ty widzisz swój nic a inni widzą swój, sam jak czytam forum i widze swoje posty t w podpisie mam:

code czy zapoznałeś się już z REGULAMINEM ?

Może w tym miejscu od razu wytłumaczę się dalczego tak mam, otóż dlatego iż regulamin powstał po praktycznie 10 miesiącach istnienia forum, wcześneij nie było takowego i większość użytkowników się z regulaminem nie zapoznawała.
EOT

#53 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 05 listopada 2005 - 01:41

do Heidiego: ostatnio Code usunął mojego posta z działu o kawałach (fun, wszystko co śmieszne...). Temat postu brzmiał: tia...

#54 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 05 listopada 2005 - 01:43

Pytanie, ilu osobom moje stanowisko przeszkadza? Odpowiedź jest taka, że chyba tylko administratorom i moderatorom...

I tu się chyba źle rozumiemy, bo mnie nie przeszkadza stanowisko nikogo, zdecydowanie jestem za jak najbardziej liberalnym podejściem i wolnością, ale czasami nie można mówić wszystkiego. A na pewno nie obrażać innych, bez powodu.
Według mnie nie powoływanie się na Dezyderatę w tym wątku jest strzałem wielkiego kalibru i to na dodatek chybionym, bo to jest ładne dzieło, więc może je zostawmy. Mam strasznie wielkie poszanowanie i swoje własne prywatne uczucia względem tego utworu i szafowanie nim w tym kontekście wydaje mi się niestosowne.

,,nawet głupcy i ignoranci mają swoją opowieść" - wiesz to nie do końca znaczy to co jest napisane... ale nie wracajmy do tego...

A ja jestem właśnie z tej kategorii i chciałbym się czuć na luzie..

...nie rozumię dlaczego się tak nie czujesz ?, a może to nie zasługa forum, bo wolność to stan umysłu raczej, zresztą niebezpieczny (jak niektórzy uważają, może mają racje, ale ja kocham swoją wolność). Oj, ale nie wzieło, to przez tą dezyderatę, no ale mniejsza o to, nie wiem jak wy, ale ja mam serdecznie dość czytać o ""krwawych ludwik'ach", ""sławnych zweirzątkach ogrodowych" itp, a może po prostu zaczne od siebie i nie będe już komentował takich postów, ale czasami nie mogę się powstrzymać.

#55 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 05 listopada 2005 - 01:44

Poczytaj dawne tematy, do których już się bardzo rzadko zagląda, a zobaczysz że można tam było znaleźć wiele informacji połączonych z ciekawą atmosferą.

Na dzień dzisiejszy forum jest zbyt duże aby taki kameralny nastrój nie był zbyt uciążliwy.
Zrozum wreszcie że wcale nie jest fajnie poświęcać kilka godzin dziennie na wnikliwe czytanie forum i pilnowanie aby było OK. To dość ciężka i praca zważywszy na to że część userów nie potrafi się dostosować do kilku jasnych i prostych punktów regulaminu.

#56 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 05 listopada 2005 - 01:45

do Heidiego: ostatnio Code usunął mojego posta z działu o kawałach (fun, wszystko co śmieszne...). Temat postu brzmiał: tia...

Wiesz, może post powinien zawierać chociaż jedno zdanie, pełne zdanie. Pozatym jak sam widzisz nie byl to strasznie istotny post....

ach, muszę skończyć komentować....

Moje posty też są usuwane, z działu giełda, sprzętu, ale były nie na temat, więc oki, zostawiam to.

#57 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 05 listopada 2005 - 01:46

ostatnio Code usunął mojego posta z działu o kawałach (fun, wszystko co śmieszne...). Temat postu brzmiał: tia...

No i co ten post miał mówić w temacie w którym piszemy śmieszne rzeczy?
Co to w ogóle jest "tia"?

#58 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2005 - 01:47

A przyczyna usunięcia wpisu to...?

#59 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

a mało jest pomocy, rzeczowej wymiany opinii i tego do czego powołane jest forum, szkoda...

Czy ktoś w między czasie nie pomógł Tobie lub innemu użytkownikowi?

#60 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Na wielkie dzieła jak te nawet wypada się powoływać. Mają one swoją wymowę zawsze i wszędzie. I nawet wyrywane z kontekstu nie zmieniają znaczenia.

[ Dodano: 2005-11-05, 01:54 ]
A przyczyną usunięcia tego posta było oczywiście to, że niczego nie wnosił lub nie związany z tematem. Skoro mnie spytałeś, to dodam, że był to mój komentarz na posta napisanego przez Przemiona, a który tyczył Lecha Kaczyńskiego. Przemion zapewne zastosował technikę kopiuj-wklej, lecz nie zmienia to faktu, iż rażąco złamał regulamin forum dając do zrozumienia, że Kaczyński to jest taki a taki. Zresztą każdy może sobie tego posta przeczytać

#61 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

Napisano 05 listopada 2005 - 01:54

jeśli kogoś uraziłem tą desi to przepraszam...

#62 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 listopada 2005 - 01:55

Poczytaj dawne tematy, do których już się bardzo rzadko zagląda, a zobaczysz że można tam było znaleźć wiele informacji połączonych z ciekawą atmosferą. Chyba że tam też już porobiliście czystki.
Forum przed rozpoczęciem usuwania offtopów było magicznym miejscem i można było siedzieć na nim godzinami.

Ja w swoich działach toleruję offtopy, obserwuję też , że w wielu innych miejscach forum dalej leżą ot i nikt ich nie wykasowuje... Jeśli OT jest zgrabny , dowcipny i w gruncie rzeczy jakoś "leży" w wątku nie widzę powodu by go usuwać.
Ale też to co dzisiaj było w dziale Giełda było przyciężkawym, bzdurnym offtopem, do usunięcia.
Ale ja nie o tym chciałem... Czasem szukam czegoś w internecie. google pokazują nagłówek i jakiś fragment, po którym mogę się spodziewać, że oto znalazłem i zaraz się dowiem czegoś na interesujący mnie temat. Niestety, czytam , czytam i nie mogę znaleźć tej wypowiedzi, o którą mi chodziło... Czy to fora internetowe czy też newsgroupy cierpią na zalew nic nie wnoszących do tematu postów, które z perspektywy odległego często czasu tylko wkurzają. Wycieczki personalne, żarciki, anegdotki, opowiastki, pytanka, dygresyjki ale nic na temat... Po przeczytaniu 100, 300, 500 takich postów masz dosyć. Pół nocy szukasz potrzebnych informacji i wściekły jesteś , że nikt tego nie filtruje, że to jeden wielki śmietnik. Cieszę się, że to forum takie nie jest. Od rozmów na tematy lekkie, błahe, takie jak przy piwku jest dział Think Different i niech tak zostanie. Zawsze bardziej wartościowy OffTopic, który będzie się cieszył popularnością można tam przenieśc w celu kontynuacji i po sprawie.

Ja sam zresztą chętnie pogadam na luźne tematy - czasem mi tez tego na forum tutejszym brakuje - zachęcam do zawiązywania lub kontynuacji dyskusji w dziale Think Different :)

#63 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 05 listopada 2005 - 01:57

jeśli kogoś uraziłem tą desi to przepraszam...

ej, no spokojnie, może to ja przesadziłem, ale wiecie ma się swoje ulubione utwory i różne skojarzenia :-)

innymi słowy, to raczej ja przesadziłem z tym podejściem do Dezyderaty... :oops:
:twisted:

BTW - koro to dział zmian, to ja poproszę pana admina o więcej emotikonek na tym forum, bo jest zdecydowanie za skromnie.... :roll:

#64 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 05 listopada 2005 - 02:04

Jeżeli mam być szczery to komentarz Insidera mnie przekonał. Może faktycznie co ciekawsze offtopy przenosić do ,,think different", bo osobie z zewnątrz ciężko się połapać?

#65 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 05 listopada 2005 - 02:06

Uffff... Teraz będzie problem, który OT jest ciekawy a który nie ;)

#66 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2005 - 02:06

BTW - koro to dział zmian, to ja poproszę pana admina o więcej emotikonek na tym forum, bo jest zdecydowanie za skromnie.... :roll:

A wiesz, że emotikony to dowód na upadek umiejętności posługiwania się słowem pisanym? Ludzie już nie potrafią wyrażać emocji samym słowem i potrzebują obrazków! Wyobrażasz sobie "Pana Tadeusza" czy "Quo Vadis" napisane z emotikonami?

#67 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 05 listopada 2005 - 02:10

Teraz będzie problem, który OT jest ciekawy a który nie Wink

Niestety, ale będzie. Takie są konsekwencje porządkowania. Mnie zgarnęli kiedyś za piwo i pamiętam do dziś. Może trzeba sprawdzić przez google, czy nasze forum jest czytelne bez porządkowania...?
Już w pierwszym poście tego tematu pisałem, że temat jest dosyć trudny...

#68 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 05 listopada 2005 - 02:14

A wiesz, że emotikony to dowód na upadek umiejętności posługiwania się słowem pisanym? Ludzie już nie potrafią wyrażać emocji samym słowem i potrzebują obrazków! Wyobrażasz sobie "Pana Tadeusza" czy "Quo Vadis" napisane z emotikonami?

Wyobrażan sobie....

W tej części sadu rosły tu i ówdzie wiśnie,
Śród nich zboże w gatunkach zmieszanych umyślnie:
Pszenica, kukuruza, bób, jęczmień wąsaty,
Proso, groszek, a nawet krzewiny i kwiaty.
Domowemu to ptastwu taki ochmistrzyni
Wymyśliła ogródek: sławna gospodyni,
Zwała się Kokosznicka, z domu Jendykowi-
czówna; jej wynalazek epokę stanowi
W domowym gospodarstwie; dziś powszechnie znany,
Lecz w owych czasach jeszcze za nowość podany,
Przyjęty pod sekretem od niewielu osób,
Nim go wydał kalendarz, pod tytułem: "Sposób
Na jastrzębie i kanie, albo nowy środek
Wychowywania drobiu" - był to ów ogrodek.

Jakoż zaledwie kogut, co odprawia warty,
Stanie i nieruchomie dzierżąc dziób zadarty,
I głowę grzebieniastą pochyliwszy bokiem,
Aby tym łacniej w niebo mógł celować okiem,
Dostrzeże wiszącego jastrzębia śród chmury,
Krzyknie: zaraz w ten ogród chowają się kury,
Nawet gęsi i pawie, i w nagłym przestrachu
Gołębie, gdy nie mogą schronić się na dachu.

..., że byłaby to straszna masakiera, jak to mówią krakusy.

Ja być przedstawiciel kultura obrazkowa, ja mieszkać w jaskini, ja chcieć obrazków! ;-)

#69 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2005 - 02:15

Jak każda dyskusja na temat wolności, bo każdy rozumie ją po swojemu. Dla mnie, na przykład, wolność to świadomość własnych ograniczeń, ale są też osoby, dla których jest ona równoznaczna z bezkarnością. Zawsze więc na tym polu będą swary i nieporozumienia.

#70 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

nie ma to jak zdrowy OT.... ;-)

#71 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

fajny film leci na TVP2

#72 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 05 listopada 2005 - 02:21

idę spać.... banuje się na noc.... ;-) dobranoc

#73 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 05 listopada 2005 - 02:22

fajny film leci na TVP2

od tygodnia na forum, a już taki ciężki offtop :mrgreen:

#74 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2005 - 02:22

to tak zwana autobana ;-)

#75 menelek

menelek
  • 1 210 postów
  • Skądolsztyn

Napisano 05 listopada 2005 - 02:23

Jutro sobie poczytam temat od początku i może jeszcze coś zaproponuję. Coś tak samo trudnego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych