Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S czy Nexus Prime

• Please log in to reply
198 replies to this topic

Poll: iPhone 4S czy Nexus Prime (0 member(s) have cast votes)

1. iPhone 4S (109 votes [81.34%])

Percentage of vote: 81.34%

2. Nexus Prime (25 votes [18.66%])

Percentage of vote: 18.66%

Vote Guests cannot vote

#76 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 22 October 2011 - 14:24

No ale co komu po N9? Typowy telefon albo dla nic nie potrafiących, albo dla pasjonatów, którzy wezmą go na warsztat i bedą rozwijać. Sam bym kupił ta nokie gdyby była na iOS lub czystym androidzie z gwarancja wsparcia na conajmniej 2 lata. Bardzo dobry design i wersja 64GB ale na tym koniec.

Nie do końca, poczytaj sobie jej testy:
Nokia N9 – pierwszy (i ostatni) smartfon Nokii z systemem MeeGo :: PCLab.pl
GSMonline.pl-Test telefonu Nokia N9 MeeGo
Test telefonu Nokia N9 - TELEPOLIS.PL
Nokia N9 — pokochałyby ją miliony | Test
Nokia N9 review: Once in a lifetime - GSMArena.com
Nokia N9 review | This is my next...

#77 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 October 2011 - 11:34

Nie do końca, poczytaj sobie jej testy:
Nokia N9 – pierwszy (i ostatni) smartfon Nokii z systemem MeeGo :: PCLab.pl
GSMonline.pl-Test telefonu Nokia N9 MeeGo
Test telefonu Nokia N9 - TELEPOLIS.PL
Nokia N9 — pokochałyby ją miliony | Test
Nokia N9 review: Once in a lifetime - GSMArena.com
Nokia N9 review | This is my next...

Taka N9 ma większy sens:

Nokia officially announces the Lumia 800 and the Lumia 710 - GSMArena.com news

Powiem szczerze, dzięki temu telefonowi (lumia 800) mam ochotę blizej przyjrzeć sie systemowi WP7.5 :) Jest piękna, do tego ma dobry aparat, wygodny UI... pytanie co z marketem i jego zasobnoscią?

#78 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 26 October 2011 - 17:18

Taka N9 ma większy sens:

Nokia officially announces the Lumia 800 and the Lumia 710 - GSMArena.com news

Powiem szczerze, dzięki temu telefonowi (lumia 800) mam ochotę blizej przyjrzeć sie systemowi WP7.5 :) Jest piękna, do tego ma dobry aparat, wygodny UI... pytanie co z marketem i jego zasobnoscią?

Gorzej z wielozadaniowością, bo na Windowsie można mieć uruchomione tylko 5 programów na raz.

#79 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 October 2011 - 18:33

Na iPhone, który ma 512 ramu niewiele wiecej. Pamietam jak miałem 4'rke to 2-3 gry, iPod i ze 3 karty w przeglądarce i dalej musiał już cos ubijac. Na iPad teraz to 3 karty w przeglądarce, iPod i koniec :P Windowsa nie znam, nawet na oczy nie widziałem, ale z racji zamknietosci i optymalizacji (pod qualcommy) już mi sie podoba bardziej od Android :)

#80 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 26 October 2011 - 21:54

A Nokii N9 kilkamaście programów nie stanow problemu.

#81 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 October 2011 - 22:14

Być może, jednak nie kręci mnie nekrofilia (martwy system).

#82 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 27 October 2011 - 11:42

Nie jest martwy bo powstała firma, która będziego rozwijać.

#83 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 27 October 2011 - 12:33

Dla mnie podstawa to programy na meego i wp jest bieda i tym samym te systemy to bieda jakby nie działały i ile by programów na raz odpalały,

#84 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 October 2011 - 00:04

A dla mnie podstawą jest czas pracy na baterii. Bo co z tego, że jakiś telefon ma dużo programów i dwurdzeniowy procesor gdy wyłącza się w połowie dnia.

#85 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 28 October 2011 - 08:10

zawsze mozna wlozyc powiekszoną baterie, albo miec druga na wymiane, przy braku softu na pewno bateria dlugo trzyma :) ten galaxy prime nie ma microsd ?

#86 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 28 October 2011 - 09:55

Mam teraz do testów SE Neo i moim zdaniem nawet nie ma co porównywać do iPhone 4. Nawet 3GS jest wydajniejszy i "lepszy" pod wieloma względami.

Haha, też mam m.in. Neo. To mój pierwszy telefon z Androidem z jakim miałem do czynienia na dłużej i wypada tak sobie. Można się w nim jednak dopatrzeć cech pozytywnych, nawet człowiekowi skażonemu iOS od początków jego istnienia.
A co do systemu ? Do mnie- zupełnie nie przemawia, choć wolę produkty od SE niż HTC, czy Samsunga które zieją odpustową obudową i kiczowatym interfacem. Takie coś po prostu nie może się podobać. Apple toczy wojenki z Samsungiem, HTC, a SE rżnie z iOS ile wlezie i po cichutku. Xperia Neo bardo chce przypominać iPhone'a, choć nie za bardzo im to wychodzi. No, ale to moje zdanie...

#87 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 October 2011 - 12:26

ten galaxy prime nie ma microsd ?

Nie. I całe szczęście :)

#88 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 28 October 2011 - 14:14

to bieda mi 32GB styka, ale przy nagrywaniu 1080p przydaloby sie juz wiecej, nie wiem co to za szczescie ?

#89 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 October 2011 - 14:34

Cos fajnego znalazłem
Dołączona grafika

Mam wrażenie, ze niedługo właściciele Nexus S bedą mogli zacząć ostro śmiać sie w twarz właścicielom Galaxy S, którzy twierdzili, ze nie warto dopłacać do Nexus'a :D

---------- Wpis dodano o 21:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:35 ----------

Swoją droga 1983ms w Sunspider.... moj iPad 1 z iOS5 robi niecałe 50% gorszy wynik a nie ma 2 rdzeni :P

Ten wykres który podałeś jest z materiałów reklamowych Google, a w rzeczywistości w SunSpider osiąga tylko 3318 ms.

Dołączona grafika

Samsung Galaxy Nexus benchmarked, shows much improved browser performance in Ice Cream Sandwich

#90 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 October 2011 - 15:04

The phone is running a buggy developer version of Ice Cream Sandwich

Prawdopodobnie dlatego.

#91 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 October 2011 - 16:06

Prawdopodobnie dlatego.

Google ma tą samą wersję Androida.

#92 applefan23

applefan23
  • 20 posts

Posted 28 October 2011 - 17:08

ja się zastanawiałem między iPhone 4S a Samsungiem Galaxy S2, głównie patrzyłem na jakość wykonania i trafilem na test ktory przekonał mnie do Iphona i utwierdził w przekonaniu, ze SGSII to tandeta i plastik fantastik
[url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=elKxgsrJFhw]iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II Drop Test - YouTube[/url]

#93 ibecikwood

ibecikwood
  • 163 posts

Posted 28 October 2011 - 17:34

ja się zastanawiałem między iPhone 4S a Samsungiem Galaxy S2, głównie patrzyłem na jakość wykonania i trafilem na test ktory przekonał mnie do Iphona i utwierdził w przekonaniu, ze SGSII to tandeta i plastik fantastik
iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II Drop Test - YouTube

Troche pokretna logika- obserwujac test i zniszczenie pomyslalabym ze wybierzesz SG2. No ale iPek jest naljepszy w uzytkowaniu....a telefonami lepiej nie rzucac na beton.

#94 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 28 October 2011 - 17:41

z tego filmu wynika ze faktycznie na betonie lepiej rostrzaskujw sie ip4s kolejny plus dla niego , dobry wybor :)

#95 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 October 2011 - 18:17

Google ma tą samą wersję Androida.

Skąd wiesz? Zreszta niedługo sie przekonamy... A dokładnie 17 listopada.

#96 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 28 October 2011 - 21:52

SGSII to tandeta i plastik fantastik
iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II Drop Test - YouTube

lol, filmik faktycznie udowadnia wyższość szkła nad plastikiem podczas spotkania z betonem. Good choice!

#97 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 October 2011 - 22:52

Skąd wiesz? Zreszta niedługo sie przekonamy... A dokładnie 17 listopada.

No raczej nie robią innego dla siebie, innego dla developerów i jeszcze innego dla klientów.

#98 andwal

andwal
  • 115 posts
  • Skąd3city/UK

Posted 28 October 2011 - 23:08

i pp co ta jałowa dyskusja? i tak każdy wybierze coś dla siebie w miarę portfela!telefon ma być telefonem nie telewizorem czy aparatem fotograficznym lub nawigacją samochodową!reasumując co jest do wszystkiego jest do niczego!!!ktoś mądrzejszy ode mnie kiedyś tak powiedział a ja się pod tym podpisuję!

#99 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 28 October 2011 - 23:31

Ale I tak wypada niezle na tle innych telefonów. Napisane jest na górze: Lower is better. Także "zaledwie", jest w tym przypadku pozytywnem.

#100 andwal

andwal
  • 115 posts
  • Skąd3city/UK

Posted 28 October 2011 - 23:44

dj najgorsze jest to jak się miesza języki! ni by coś znasz a tak naprawdę to gówno wiesz! pisz po polsku na polskim forum i tu moja prośba do reszty o to samo!jak chcesz dj to dam ci kilka darmowych lekcji języka Polskiego,Angielskiego ,Niemieckiego lub Rosyjskiego

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users