Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#701 cosby

cosby
  • 39 postów

Napisano 20 września 2013 - 18:25

A mnie nie tyle denerwuje co wręcz wkur... zamykanie wątku w którym moder na koniec zadaje pytanie mające na celu zdyskredytować autora i nie daje mu możliwości jakiejkolwiek obrony...

#702 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:27

Na Twoim miejscu zrobiłbym to o co moderatorka grzecznie Cię prosi. Przeczytał regulamin i powściągnął język.

#703 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 22 września 2013 - 18:30

Mnie brakuje jedynie opcji zmiany loginu.

#704 akm1971

akm1971
  • 10 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 października 2013 - 15:39

A mnie denerwuje moderator który doczepia się że jestem mało aktywny aby wystawić ogłoszenie!!! Następnie nie udziela odpowiedzi na zadane pytania!!! Wiec pytam ile trzeba mieć postów albo jak aktywnym należy być aby dodać ogłoszenie???

#705 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 października 2013 - 18:38

Przecież dostałeś jasną informację, że nie zależy to od ilości, a od jakości. Nie ma mowy, żebyś sobie w jeden dzień nastukał dwadzieścia postów i już wskoczył na giełdę. Prosta zasada - Ty dajesz forum swoją wiedzę i pomoc, my dajemy Ci możliwość wystawienia na forum czegoś do sprzedania. Nie pisz mi, że nie dostałeś odpowiedzi, bo odpisałem od razu, jak się do mnie odezwałeś.

#706 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 11 października 2013 - 19:54

Dodam, że jeżeli odczuwasz tak dużą potrzebę sprzedaży to możesz wykupić grupę Biznes lub PRO. Bez tego, skoro przez dwa lata napisałeś aż dziewięć postów, to zdecydowanie nie zasługujesz na prawo umieszczenia ogłoszeń. Tak jak renqien napisał - daj COŚ od siebie.

#707 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 12 października 2013 - 01:53

właśnie!

#708 akm1971

akm1971
  • 10 postów
  • SkądGliwice

Napisano 13 października 2013 - 06:58

Dodam, że jeżeli odczuwasz tak dużą potrzebę sprzedaży to możesz wykupić grupę Biznes lub PRO.
Bez tego, skoro przez dwa lata napisałeś aż dziewięć postów, to zdecydowanie nie zasługujesz na prawo umieszczenia ogłoszeń.
Tak jak renqien napisał - daj COŚ od siebie.

Bzdura, na moje pytanie nie mam odpowiedzi do dzisiaj. Daj coś od siebie niezły tekst... Żenada

#709 rafi1775

rafi1775
  • 47 postów

Napisano 13 października 2013 - 17:54

Czy jest możliwość wyłączenia informacji o ciasteczkach bo co wchodzę na iPodzie na waszą stronę to mam jak na obrazku https://www.dropbox....xn/IMG_0037.PNG .

#710 ObiQ

ObiQ
  • 27 postów
  • SkądNadarzyn

Napisano 13 października 2013 - 19:16

@up: Chyba to jest mało możliwe. Mnie za to irytuje to, że regulamin forum jest gdzieś schowany. Wyciągnijcie go gdzieś na wierzch, albo dajcie do każdego działu "ogłoszenie" z odnośnikiem do regulaminu, w miarę możliwości oczywiście :).

#711 JKoz

JKoz
  • 1 649 postów

Napisano 14 października 2013 - 06:56

Hej Adnotacja dla osoby administrujacej forum. Zauważone błędy albo ficzeru nie wnikam. - gabinecie "enterów", podczas komentowania wiadomości ze strony ostateczna (opublikowana) wiadomość to jakiś słowotok. Tam gdzie powinien być "Enter" nie ma nic. Zaraz po "kropce" jest kolejna litera. - nie wyświetlanie komentarzy na stronie, przeglądanie komentarzy do wpisow Wiadomości (przez stronę) wiąże sie z nie wyświetlaniem całości albo części tych ostatnio dodanych /nie wiem czy to jakich plugin cachujący/ ale aby normalnie móc śledzić dyskusję należy czytać dyskusję spod struktury forum. Moderatorzy kazali napisać wiec pisze ;)

#712 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 października 2013 - 18:55

Uuu, bracie... Jak tu napiszesz, to ja przeczytam, Wojtkow przeczyta, może nawet Equinoxe przeczyta i... wesprzemy Cię głębokim westchnieniem. Chcesz coś zdziałać, pisz od razu do Odwiedź profil: Tomasz Wyka - MyApple.pl i uzbrój się w anielską cierpliwość, może kiedyś odpisze, a za dwa "kiedyś" może nawet Twoje postulaty zostaną uwzględnione w planach poprawek przy następnej aktualizacji silnika. Od razu mówię, że nie wiem, kiedy będzie aktualizacja silnika, ale "kiedyś" pewnie będzie.

Jesteś na forum Apple, działamy jak nasze światło przewodnie. Każda większa aktualizacja wszystko psuje, a jak już kolejna łatka doprowadza do jako-takiego działania, to... przychodzi kolejny upgrade i wszystko się z powrotem rozp...ada.

#713 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 października 2013 - 20:10

Temat z simlockami, to co tam się dzieję to przesada. Spam parę stron o tym co już jest/było na forum. Czemu moderatorzy nic z tym nie robią ?

#714 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 17 października 2013 - 15:47

"Spam" to chyba Twoje ulubione słowo. Każdy raport posta opisujesz jako "spam", co nie jest do końca sensowne ;-)

#715 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 17 października 2013 - 18:49

Temat z simlockami, to co tam się dzieję to przesada. Spam parę stron o tym co już jest/było na forum. Czemu moderatorzy nic z tym nie robią ?

A co z tym zrobisz? Będziesz walił każdemu ostrzeżenie za powielanie pytań? Można, tylko za dwa miesiące będziemy pisali sami do siebie. Poza tym ja już i tak oczopląsu dostaję, jak wchodzę na forum. Poradniki? Napisałeś i co? Dalej masz pytania o to samo, chociaż poradnik podwieszony. Masz jakiś inny pomysł? Jedyne rozwiązanie, to jeden wątek. Daleko od ideału, ale przynajmniej Ci się ta zaraza po forum nie rozłazi, tylko siedzi w jednym miejscu, a czasem trafi się ktoś, kto napisze po raz setny po kolei, co zrobić.

Macie pomysł na rozwiązanie problemu z simlockami? Piszcie. Zobaczymy, może ktoś wpadnie na coś, co zadziała. Tylko nie każcie mi pisać poradników, bo się na tym nie znam, nie orientuję i zarobiony jestem.

Temat simlocków jest przykładem na kierunek rozwoju naszej młodzieży. Setki stron porad na naszym forum, filmy na YT, inne strony polsko i obcojęzyczne, a nadal co dwie godziny lub częściej, pytania o najprostsze rzeczy. Dawniej była dżuma i cholera, teraz jest dysmózgowie. Tak czy inaczej, zaraza zmierzająca do wytrzebienia gatunku ludzkiego.

#716 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 października 2013 - 22:57

"Spam" to chyba Twoje ulubione słowo. Każdy raport posta opisujesz jako "spam", co nie jest do końca sensowne ;-)

A jak wg. Ciebie nazwać posty nie na temat ? Albo powielane ?

A co z tym zrobisz? Będziesz walił każdemu ostrzeżenie za powielanie pytań? Można, tylko za dwa miesiące będziemy pisali sami do siebie. Poza tym ja już i tak oczopląsu dostaję, jak wchodzę na forum. Poradniki? Napisałeś i co? Dalej masz pytania o to samo, chociaż poradnik podwieszony. Masz jakiś inny pomysł? Jedyne rozwiązanie, to jeden wątek. Daleko od ideału, ale przynajmniej Ci się ta zaraza po forum nie rozłazi, tylko siedzi w jednym miejscu, a czasem trafi się ktoś, kto napisze po raz setny po kolei, co zrobić.

Macie pomysł na rozwiązanie problemu z simlockami? Piszcie. Zobaczymy, może ktoś wpadnie na coś, co zadziała. Tylko nie każcie mi pisać poradników, bo się na tym nie znam, nie orientuję i zarobiony jestem.

Temat simlocków jest przykładem na kierunek rozwoju naszej młodzieży. Setki stron porad na naszym forum, filmy na YT, inne strony polsko i obcojęzyczne, a nadal co dwie godziny lub częściej, pytania o najprostsze rzeczy. Dawniej była dżuma i cholera, teraz jest dysmózgowie. Tak czy inaczej, zaraza zmierzająca do wytrzebienia gatunku ludzkiego.

Zamknąć ten temat. Po co on istnieje ? Skoro jest poradnik z opisanymi wszystkimi metodami etc. Zniszczyć wylęganie spamu. A takich co nagminnie piszą posty crtl c i v nagradzać. Może się oduczą.

#717 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 18 października 2013 - 16:22

A jak wg. Ciebie nazwać posty nie na temat ? Albo powielane ?

Może "posty nie na temat" albo "powielane"?
Hint: na następnego posta do mnie ze spacjami przed '?' nie odpowiem, szkoda mi czasu na błędziarzy.

#718 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 października 2013 - 17:49

Może "posty nie na temat" albo "powielane"?
Hint: na następnego posta do mnie ze spacjami przed '?' nie odpowiem, szkoda mi czasu na błędziarzy.

Ok. Od dziś będę raportował posty w podany przez Ciebie sposób.

#719 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 18 października 2013 - 18:49

Super, dzięki.

#720 MiniX

MiniX
  • 135 postów
  • SkądPolska

Napisano 22 października 2013 - 23:26

Witam, Proponuje uruchomić czat myapple, gdzie będzie można na żywo podyskutować o Apple, i nie tylko :)

#721 asu

asu
  • 55 postów
  • SkądUSA - Illinois

Napisano 25 października 2013 - 15:15

Może naprawić MyApple tak, by lepiej działało na nowym Safari... Zacina się czasami.

#722 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 31 października 2013 - 19:14

Dwie uwagi:

1. Moim zdaniem, Tomasz Wyka regularnie czyta ten wątek. Robi to niejako ex officio. Przynajmniej tak powinien robić każdy szanujący się Administrator, każdego szanującego się Forum; ani w jedno, ani w drugie, nie śmiem nawet wątpić.

2. Ciekawe, kiedy osiągnięty zostanie paradoks zamknięcia tego tematu przez urażonego moderatora. Oczywiście, po "wyperorowaniu" ostatniego, kończącego posta.

#723 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 20:32

Może naprawić MyApple tak, by lepiej działało na nowym Safari... Zacina się czasami.

Naprawione.

Dwie uwagi:

1. Moim zdaniem, Tomasz Wyka regularnie czyta ten wątek. Robi to niejako ex officio. Przynajmniej tak powinien robić każdy szanujący się Administrator, każdego szanującego się Forum; ani w jedno, ani w drugie, nie śmiem nawet wątpić.

2. Ciekawe, kiedy osiągnięty zostanie paradoks zamknięcia tego tematu przez urażonego moderatora. Oczywiście, po "wyperorowaniu" ostatniego, kończącego posta.

Oczywiście czytam ten i nie tylko ten wątek regularnie.
Odpisuję na WSZYSTKIE wiadomości prywatne jakie są do mnie wysyłane - jednak nie oczekujcie ode mnie natychmiastowych odpowiedzi, zwłaszcza gdy mam ich kilkadziesiąt dziennie do napisania.
Wątek nie zostanie zamknięty bo jest on nam wszystkim potrzebny :)
Wpisy nie na temat za chwilę zostaną usunięte a odpowiedzi na indywidualne pytania zostaną wysłane do zainteresowanych osób.
Pamiętajcie, że to forum ma przede wszystkim pomagać wszystkim użytkownikom, moderatorzy dbają o to aby dzisiejsza dyskusja przydała się również jutro komuś innemu a to czasami wymaga "sprzątania", zamykania, przenoszenia, itd.
Bądźcie wyrozumiali dla pracy moderatorów bo jest to bardzo ciężka i odpowiedzialna robota.
Dzięki.

#724 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 01 listopada 2013 - 20:44

Nie fajnie tak usuwać cenne posty z uwagami. Wątpię w to, że przeanalizowałeś dokładnie sytuację, bo nie odniosłeś się w prywatnej wiadomości do poszczególnych tematów, które wymieniłem, tylko do "dzielnej pracy" moderatorów, którzy nie mogą się mylić. No ale co zrobić, lepiej żeby użytkownicy trzymali różne pytania w sobie, bo tematy z potencjałem rozwinięcia dyskusji są zamykane po chwili.... Moje wpisy nie były nie na temat, więc nie powinny być usunięte, kolejna rzecz, która mi się nie podoba/denerwuje mnie.

#725 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 16:13

Mnie denerwuje na forum bezmyślne nadużywanie (bez jego znajomości) pojęcia "recenzja" w odniesieniu do testu(ów) sprzętu wszelakiego. Nikt z kompetentnych person nie reaguje na te oczywiste "byki", a niby obowiązują na forum reguły języka polskiego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych