Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#676 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 05 sierpnia 2013 - 23:48

Taki oto anons bije po oczach czerwonym kolorem: Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego! Jednak myślę sobie, że niektórym moderatorom przydałoby się jeszcze kilka klas.. podstawówki, oczywiście.

#677 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 sierpnia 2013 - 07:51

Widzę administracja nadal ma gdzieś śmietnik jaki tworzy się w problemach o iPhone przez spamerów.

#678 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 07 sierpnia 2013 - 14:35

Widzę administracja nadal ma gdzieś śmietnik jaki tworzy się w problemach o iPhone przez spamerów.

Bo administracja jest żywotnie zainteresowana by ten śmietnik istniał. Tutaj i piractwo jest mile widziane.

#679 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 sierpnia 2013 - 21:16

Montu proszę Cię o uzasadnienie tej tezy!

#680 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 sierpnia 2013 - 09:32

Wojtkow poczytaj posty użytkownika Amex w dziale o problemach z iPhonami. Jeden wielki spam. A jego posty to kopiuj wklej z innych for. Tematy w których odpowiada mają po 2-4 strony a wszystko jest na forum. Dlaczego taki użytkownik nie zostanie ukarany za swój spam i zaśmiecanie forum ?

#681 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 08 sierpnia 2013 - 10:15

Bez urazy, ale gdybym miał karać to Was obu, za nieustającą wojenkę. A ja powtórnie proszę o uzasadnienie tezy, że na forum jest tolerowane piractwo.

#682 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 sierpnia 2013 - 10:40

Tylko że po za wojenką ze mną amex toczy kolejną z Oleykeim. Bardzo chętnie przyjmę każdego warna czy bana za pisanie nie na temat i tak rozległy spam jak on. Tak samo mogę z głupiej instalacji softu przerobionego przez snowbrezze robić tematy które mają 4 strony, czy też pytać w każdym temacie o 3gsie czy ma iPad BB i tym samym robić śmietnik na forum. Tylko nie rozumiem po co. I dlaczego dla was taki śmietnik na forum nie przeszkadza.

#683 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 08 sierpnia 2013 - 14:20

Montu proszę Cię o uzasadnienie tej tezy!

Proszę bardzo. Cały zestaw wątków dotyczących iPhone'a, instrukcje odblokowania, programy do tegoż procederu, beta wersje itd. Jak to nie jest piractwo to z pewnością zachęcanie do niego.
Przykład: Użytkownik pisze: "pojawiła się nowa beta5", na co moderator odpowiada: "no to jadziem"
Gratulacje.

- - - Połączono posty - - -

Bez urazy, ale gdybym miał karać to Was obu, za nieustającą wojenkę.

A ja powtórnie proszę o uzasadnienie tezy, że na forum jest tolerowane piractwo.

I co mi zrobisz? Zbanujesz? Pozostaną mi na moje nieszczęście fora anglojęzyczne, z których ściągacie co się da.

#684 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 sierpnia 2013 - 13:34

Czy tych ikonek z mobilnej wersji nie dałoby się zmienić na takie, które coś więcej mówią o swoich funkcjach? W tej chwili obie dla mnie sugerują przejście do jakiegoś menu i nic więcej.

Dołączona grafika

#685 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 07:18

@Paf, nie irytuj się ;) Wakacje są, trzeba to jakoś przetrzymać. Żaden z moderatorów nie siedzi non stop na forum i nie śledzi każdego wątku post po poście. Pracujemy, żyjemy jak zwykli ludzie, mamy domy i rodziny, a forum pilnujemy w wolnych chwilach. Nie da się wszystkiego wyczyścić, zwłaszcza że zaraz wpada użytkownik, któremu kasowanie postów i ostrzeżenia się nie podobają, a moderatorów przyrównuje do funkcjonariuszy minionego systemu. Czasem lepiej odpuścić, a i tak kurz niepamięci wszystko przykryje. @montu, przypominam, że JB to nie piractwo.

#686 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpnia 2013 - 12:05

Czy jest w planach dostosowanie aplikacji w Appstore do rozdzielczości iPhone 5?

#687 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 12 sierpnia 2013 - 16:25

@montu, przypominam, że JB to nie piractwo.

Jasne...

#688 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 22:27

Do Administratorów.

No faktycznie, mijają tygodnie, tymczasem nie doczekałem się ani słowa odpowiedzi na kulturalnie napisaną wiadomość. Rzeczywiście, warto.

Do moderatorów: czy ar3kb ma tu jakiś immunitet, czy o co chodzi? Od jakiegoś czasu wykazuje bardzo agresywną postawę, praktycznie co post naśmiewa się i szczuje ludzi bez powodu. Ja za większe bzdety dostaje ostrzeżenia. Nie chce mi się teraz wyszukiwać przykładów, zresztą nie ja jestem modem żeby odwalać brudną robotę, ale każdy kto czyta wątki w dziale Wiadomości na pewno bez problemu kojarzy o co chodzi.

#689 Hastelloy

Hastelloy
  • 9 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 00:13

Wracając do odpowiedniego tematu i miejsca na to. Codziennie już nałogowo sprawdzam aktualności na głównej stronie myapple, proponowałbym jedną rzecz zmienić. Z czasem zrobiły się nudne identyczne obrazki do danej tematyki. Np: Kolejny temat/plotka o iPad 5, i użyte to samo zdjęcie iPada 5 z szeroką ramką i iOS6 w tle, wzmianka o Tim C. znowu te samo zdjęcie jego na białym tle, wzmianka o biznesie apple, znowu jabłko z NY przed wejściem do apple. Nie chcę marudzić, ale wystarczająco długo obserwuje stronę żeby stwierdzić że zdjęcia powtarzają się bardzo często. Proponuje od siebie jakieś zmiany, losowe zdjęcia, temat o CEO T.C. to może jego zdjęcie z innego ujęcia, może z konferencji, nie wałkowane te na białym tle, tak samo z innymi tematami. Może pomysł zdobędzie poparcie i dotrze do moderatorów, a na co liczę wniesie zmiany. Pozdrawiam. Jak mawiał Barney S. "New is allways better!'

#690 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 06 września 2013 - 14:27

Od pewnego czasu niektóre filmy z YT na forum widoczne są jedynie tak...
Jest tak i na FF na OSX i na safari na iOS... wina forum czy wina YT?

Dołączona grafika

#691 Tomdoe39

Tomdoe39
  • 3 postów
  • SkądUnited Kingdom

Napisano 10 września 2013 - 00:20

A ja mam prośbę, kto ma mozliwość dotarcia do kogoś kto stoi za aplkacją myapple.pl na ios, mianowicie od czerwca 2011 nie była ona w zaden sposób aktualizowana, skutkuje to tym ze ciągle ją wywala, mowiac zwięzle wysypuje sie i wylącza, jest to stasznie irytujące, na iPadzie 2 jakim posiadam, jest to wręcz nagminne, ios 'a mam 6.1.3 czyli najnowszy, ńielicząc siudemki, tak wiec zróbcie coś z tą aplikacja bo przestane Was czytac :-/ Jesli pisze nie w tym watku co trzeba to prosze o przeniesienie Dziękuje za uwagę

#692 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 11 września 2013 - 10:25

A 150 stron śmieci w dziale wiadomości do teraz nie usunięte....

Dołączona grafika

#693 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 13 września 2013 - 15:29

Pomyślałam sobie, że to dobre miejsce na mój pierwszy post. Zastanawiam się, skąd tyle agresji i nienawiści na tym forum.. Czy tu taki zwyczaj? Od czego są moderatorzy? Czy nie od tego, by zaprowadzić jakiś porządek? By moderować agresywne wypowiedzi? Wszyscy wiecie co to "hejt" i nadużywacie tego słowa. A czy wy rozumiecie sens tego określenia? Moderatorzy chyba nie..

#694 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 września 2013 - 20:36

Pomyślałam sobie, że to dobre miejsce na mój pierwszy post. Zastanawiam się, skąd tyle agresji i nienawiści na tym forum.. Czy tu taki zwyczaj? Od czego są moderatorzy? Czy nie od tego, by zaprowadzić jakiś porządek? By moderować agresywne wypowiedzi? Wszyscy wiecie co to "hejt" i nadużywacie tego słowa. A czy wy rozumiecie sens tego określenia? Moderatorzy chyba nie..

Zauważyłem to samo. Niektórzy nadużywają tu ironii i sarkazmu i czują się tu panami. Zwłaszcza to zauważyłem w pytaniach dot. iOS 7, gdzie niektórzy bez przerwy odpowiadają na pytania z irytacją.

#695 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 13 września 2013 - 21:31

Są zirytowani, ponieważ wiedzą, że kradzione nie tuczy. Z drugiej jednak strony mają błogosławieństwo administracji. Są więc rozdarci moralnie.

#696 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 września 2013 - 07:43

A moze przez to ze w kółko co pare stron zadawane sa te same pytania? Nowi nie racza ani użyć wyszukiwarki ani poczytać poprzednich stron. Tym samym nie szanują innych i ich pracy , wiec z jakie racji oczekują tego w obec siebie ?

#697 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 14 września 2013 - 17:46

A może przez to, że często piszą po polskiemu, zamiast po polsku?

#698 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 września 2013 - 17:51

Błyskotliwe...

#699 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2013 - 08:39

Od jakiegoś czasu (ba, od dłuższego czasu) nie działa: "Oznacz jako przeczytany" czy to na Chrome czy Operze, Windows 7.

#700 Hastelloy

Hastelloy
  • 9 postów

Napisano 19 września 2013 - 10:48

Wracając do odpowiedniego tematu i miejsca na to.

Codziennie już nałogowo sprawdzam aktualności na głównej stronie myapple, proponowałbym jedną rzecz zmienić. Z czasem zrobiły się nudne identyczne obrazki do danej tematyki. Np: Kolejny temat/plotka o iPad 5, i użyte to samo zdjęcie iPada 5 z szeroką ramką i iOS6 w tle, wzmianka o Tim C. znowu te samo zdjęcie jego na białym tle, wzmianka o biznesie apple, znowu jabłko z NY przed wejściem do apple. Nie chcę marudzić, ale wystarczająco długo obserwuje stronę żeby stwierdzić że zdjęcia powtarzają się bardzo często. Proponuje od siebie jakieś zmiany, losowe zdjęcia, temat o CEO T.C. to może jego zdjęcie z innego ujęcia, może z konferencji, nie wałkowane te na białym tle, tak samo z innymi tematami. Może pomysł zdobędzie poparcie i dotrze do moderatorów, a na co liczę wniesie zmiany. Pozdrawiam. Jak mawiał Barney S. "New is allways better!'

Ktoś dostrzegł za zadziałało? ;>>>>>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych