Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#651 Azawakh

Azawakh
  • 896 postów
  • SkądBędzin

Napisano 07 kwietnia 2013 - 23:46

A ja chętnie poczytałbym newsy dotyczące rynku polskiego. Ciagle podawanie newsów dotyczących USA zaczyna być nudnawe.

#652 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 20:32

To mnie denerwuje, Zrzut ekranu 2013-04-24 o 21.30.34.png

I chcial bym w newsach linki <>

#653 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 22:16

@bercow Spróbuj wyłączyć adblock

#654 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 10:16

Mnie denerwuje fakt, ze co jakis czas, ktos (zapewne moderator / admin), bez mojej wiedzy zmienia mi moj avatar. Chcialbym wiedziec dlaczego? Moj avatar nie lamie zadnego z punktow regulaminu - ma odpowiedni rozmiar i wage. Nie zawiera trasci obrazliwych lub niezgodnych z polskim prawem (co w zasadzie jest kwestia zdroworozsadkowa bo to takze nie jest opisane w regulaminie). Jesli admina / moderatora tak bardzo boli, ze moj avatar zawiera kod QR to prosze mi o tym napisac i wytlumaczyc w czym problem, a nie w szczeniacki sposob podmieniac plik na QR kod prowadzacy w inne miejsce.

#655 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 11:30

Ależ to proste. Osoby bez grupy Biznes nie mają prawa reklamować się na tym forum.

#656 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 11:32

Ależ to proste. Osoby bez grupy Biznes nie mają prawa reklamować się na tym forum.

Dzieki za informacje. Mozna tak bylo od razu.

#657 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 20:36

Jakbyś sprawdził link w podstawionym kodzie QR to miałbyś odpowiedź. Kody QR zamieniamy na link do punktu zasad forum, który mówi o zakazie reklamy.

#658 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 20:44

Sprawdzilem. Byla tam mowa o sygnaturach a nie o avatarach. Gdyby bylo cos o zakazie reklamy w avatarach to raczej bym sie nie czepial.

#659 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 02 maja 2013 - 15:24

Kiedy pisano ten regulamin widać nikt nie wpadł, że Użytkownicy zaczną go obchodzić w takie 'przebiegłe' sposoby ;-) Natomiast moim skromnym to chyba logiczne - skoro jest 'kategoryczny zakaz' reklamy, to łapanie za słówka, że w sygnaturze, nie awatarze, to tak trochę, no, szczeniacko ;-)

#660 rottin

rottin
  • 19 postów
  • SkądDzierżoniów, Poland

Napisano 23 maja 2013 - 01:01

Denerwują mnie 2 rzeczy: nie działające forum o 1 w nocy i to że nie potraficie poradzić sobie z botami wrzucającymi spam w różnych tematach (chyba znalazły dziurę w forum:)

Witam. Co do niedziałającego forum o 1:00 to miałam dziś to samo przez jakieś kilkanaście minut.

#661 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 maja 2013 - 16:22

Bo wtedy idzie backup.

#662 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 czerwca 2013 - 16:27

Aby strona była zrobiona na wzór makoweabc. Czysta, przejrzysta, na urządzeniach mobilnych swietnie wyglada, niestety nie można tego powiedzieć o myapple gdzie wszędzie reklamy...

#663 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:07

Mnie ostatnio wkurza na myapple fakt, ze bardzo czesto widze, wchodzac na glowna, ten cholerny komunikat o ciastkach. Na poczatku jest cos "Jesli jestes tu pierwszy raz...". Jaki kurde pierwszy raz skoro wchodzac na strone juz jestem zalogowany. Czy tego jakis skrypt nie moglby opanowac, ze jak wchodzi ktos zalogowany, to zeby mu nie walic tym debilnym komunikatem? Mobilnie to samo :(

#664 namado

namado
  • 6 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 14:52

Nie podoba mi się, a nawet zniechęca postępowanie moderatorów (zamykanie wątków bez wyjaśnienia). Super gratuluję. Jaki efekt tym zamierzacie uzyskać? Jeśli ktoś nie rozumie co zrobił źle, to ta droga dokąd nowego użytkownika zaprowadzi - nagle wszystko zrozumie!? Gratuluję. Tło Witam, kupiłem iMaca, znalazłem wydawałoby się fajne forum. Fajnie zrobione, myślę sobie fajna społeczność. Zadałem klika pytań. Oczywiście skorzystałem z opcji szukaj, przed zadaniem pytania. I tu ktoś zamyka mi wątki i podaje linki do treści, które czytałem wcześniej. Eeee, szkoda pisać. Pozdrawiam i życzę sukcesów. Mi się dziś nie udało. PS Ale efekt jest. Nagle się okazało, że więcej pytań nie mam :) genialne :)

#665 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 17:03

Dostałeś przecież informację dlaczego wątek został zamknięty. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem?

#666 skie00

skie00
  • 171 postów
  • Skądz bardzo daleka

Napisano 08 lipca 2013 - 17:39

Co mnie denerwuje na forum? Hm, chyba zbiorczosc watkow. Tzn np watek o programach ktorych sie szuka. Zrobiony zostal jeden kolchoz z ktorego najczesciej nic nie wynika. Ostatnio probowalem nawiazac jakas dyskusje o apkach do filmow czy muzyki. Watek poszedl sie j....bac bo powinien byc w tym zbiorczym kolchozie. Zastanawiam sobie jak to ma wygladac? Zadaje pytanie, w miedzyczasie trzech innych zadaje swoje pytania, ja dostaje pierwsza odpowiedz, tamci dostaja swoje odpowiedzi, potem znowu ja.... no kaszana totalna.... A znalezc przez szukam tez sie nie da. Nie mozna chociaz z grubsza wyszielic podforow np gr, muzyka, filmy, _inne_jakies i niech tam sie gotuje garnek... Dochodzi do tego, ze watki sa kilkuletnie i zawieraja glownie przeterminowane wiadomosci. Alternatywnie: jest jakies appleforum co pytanie o aplikacje i dyskusje o nich traktuje powaznie? Zna ktos? Moge prosic o linka?

#667 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 19:31

Mi na forum brakuje moderatorow, ktorzy robia swoja robote z klasa i profesjonalizmem, bez osobistych wycieczek, a nie zasadzie "jestem tu Bogiem, nikt mi nie podskoczy". Przykladow nie trzeba dlugo szukac - jeden jest dwa wpisy wczesniej: "Dostałeś przecież informację dlaczego wątek został zamknięty. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem?". Moze jestem jakis przeczulony i sie nie znam, ale to lekko chamski i prymitywny tekst, wyraznie sugerujacy przerost mniemania o sobie autora tego wpisu.

#668 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 12 lipca 2013 - 19:36

Mi na forum brakuje moderatorow, ktorzy robia swoja robote z klasa i profesjonalizmem, bez osobistych wycieczek, a nie zasadzie "jestem tu Bogiem, nikt mi nie podskoczy".
Przykladow nie trzeba dlugo szukac - jeden jest dwa wpisy wczesniej: "Dostałeś przecież informację dlaczego wątek został zamknięty. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem?".
Moze jestem jakis przeczulony i sie nie znam, ale to lekko chamski i prymitywny tekst, wyraznie sugerujacy przerost mniemania o sobie autora tego wpisu.

Podpisuję się oburącz pod tym.

#669 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 19 lipca 2013 - 23:03

zróbcie coś z tym komunikatem o cookies - na desktopie to jeszcze, ale na telefonie zajmuje cały ekran - nie mozna zrobic opcji "przeczytalem, nie pokazuj mi sie wiecej" ?

#670 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 20 lipca 2013 - 07:48

Od tygodnia jest znów problem z wyświetlaniem forum w wersji mobilnej na Androidzie.

#671 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 20 lipca 2013 - 18:48

do kogo jest sens zwrócić się z uwagami nt. działań moderatorów? bo już mi ręce opadają co tu się dzieje momentami

#672 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 lipca 2013 - 07:33

Do Administratorów.

#673 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 28 lipca 2013 - 01:28

Denerwuje mnie banowanie osób myślących i niezależnych jak np. Komel - założyciel tego tematu. Denerwuje mnie arogancja, buta i bezkarność dwóch PCtowych moderatorów (inteligentni się domyślą o kogo chodzi). Denerwuje mnie staczanie się od 2010r. MyApple w kierunku portaliku z garstką przydupasów dowartościowujących się ograniczaniem wymiany myśli. Brakuje mi na Forum klimatu jeszcze z początku 2009r. Niestety.

#674 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 08:05

Użytkownicy którzy zamiast podać link do tematu z odp. nabijają sobie posty pisząc jedno zdaniowy odp. z kolejnym pytaniem. Tym samym powstaje jeden wielki śmietnik. Dlaczego takie osoby nie są nagradzane ostrzeżeniem ? Przecież to celowe działanie i spamowanie, które powtarza się non stop. Rozumiem że można podać całą odpowiedź w jednym poście zamiast przekierowania do odpowiedniego tematu ale pisanie po jednym zdaniu w poście i dodawanie kolejnych pytań to normalny spam i zaśmiecanie forum.

#675 JasiuPstryk

JasiuPstryk
  • 20 postów

Napisano 05 sierpnia 2013 - 14:29

Brakuje pedagogów:) Zainteresowanym mogę wyjaśnić o co chodzi:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych