Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Co ci臋 denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1840 odpowiedzi w tym temacie

#1226 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 15 marca 2016 - 22:56

Aby nie by艂o - nie jestem za zniesieniem funkcji moderatora. Jest ona jak najbardziej potrzebna i przydatna. Natomiast walcz臋 (i b臋d臋 to robi艂) z kilkoma rzeczami:

a) moderatorami idiotami, kt贸rym wydaje si臋 偶e skoro s膮 funkcyjni to mog膮 robi膰 co im si臋 podoba;

b ) bezkarno艣ci膮 ekip;

c) debilnymi zasadami na forum;

EDIT: Skoro jeste艣 taki obro艅ca tutejszych zasad to wyt艂umacz mi zamkni臋cie i ostatni post z w膮tku: http://myapple.pl/fo...gadu-na-macosx/

Powiem po raz ostatni. To nie jest demokracja tylko autokracja (definicj臋 w razie czego na wiki pewnie znajdziesz). Chcesz wojowa膰, za艂贸偶 swoje forum i wojuj do skutku i wprowadzaj zasady jakie Ci si臋 偶ywnie podoba. To jest "nasze" forum i my ustalamy zasady na nim panuj膮ce a nie Ty. Pobyt na forum nie jest przymusowy tylko dobrowolny, co wi臋cej zak艂adaj膮c konto, zgadzasz si臋 na nasze zasady. Je偶eli chcesz tu by膰, akceptujesz zasady tu panuj膮ce, jak Ci si臋 nie podoba - nikt na si艂臋 nie trzyma. Masz konstruktywne pomys艂y (poza narzekaniem i krytykowaniem) przedstaw, je偶eli b臋d膮 sensowne pochylimy si臋 nad nimi. W innym przypadku dalsza dyskusja jest zb臋dna. Aha, na koniec to nie musz臋 si臋 z niczego Tobie t艂umaczy膰 w zwi膮zku z powy偶szym co napisa艂em.

Mo偶e zasady wydaj膮 si臋 ostre, ale s膮 to jedyne sktuteczne i poniewa偶 jako jedyne si臋 sprawdzaj膮 i utrzymuj膮 poziom merytoryczny forum, takimi zostan膮. To by by艂o na tyle.

• effe lubi to
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum mi艂o艣nik贸w technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gad偶etach

#1227 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6聽245 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 marca 2016 - 09:09

Wywo艂any do tablicy (przyk艂ady zosta艂y podane z mojego dzia艂u) odpowiadam:

My艣la艂em, 偶e odkopywanie temat贸w przesta艂o by膰 "nielegalne". Czy偶by znowu by艂o?

Tak, zn贸w jest nielegalne - przynajmniej w dziale hardware. Technika idzie do przodu i odkopywanie w膮tku nie ma sensu bo pytanie (odpowied藕) cz臋sto do dotyczy innej sekcji lub problemu. Niestety, w odr贸偶nieniu od innych firm Apple co rok zmienia swoj膮 "koncepcj臋" komputer贸w. Taka decyzja powsta艂a i taka b臋dzie  - nikt jej nie zmieni - nawet ja_sam ;)

Specjalistyczny Serwis Komputer贸w Apple "Serwis Jab艂ek庐"
ul. Stryje艅skich 10 lok us艂 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#1228 Go艣膰_piomic75_*

Go艣膰_piomic75_*

Napisano 16 marca 2016 - 10:03

@tumpio rozsadne podejscie do tematu, z drugiej strony..... EOYEjWB.png

Mysle, ze wszystkim ulatwilyby, jasno sprecyzowane zasady.

U偶ytkownik piomic75 edytowa艂 ten post 16 marca 2016 - 10:06

• ja_sam lubi to

#1229 edwa

edwa
  • 880 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 16 marca 2016 - 10:09

piomic75 gdyby tylko istnia艂 regulamin forum...oh wait. 

#1230 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6聽245 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 marca 2016 - 11:08

@tumpio rozsadne podejscie do tematu, z drugiej strony..... EOYEjWB.png
Mysle, ze wszystkim ulatwilyby, jasno sprecyzowane zasady.

Pami臋tajcie, 偶e opr贸cz opieki nad ca艂ym forum ka偶dy moderator opiekuje si臋 swoim dzia艂em i tam jego "g艂os jest najwa偶niejszy". Je艣li moderator-opiekun dzia艂u zdecyduje, 偶e co艣 mu rozwala jego ustalony porz膮dek ... trzeba si臋 dostosowa膰. Inaczej b臋dzie ba艂agan. Nasze forum to kilkuset tysi臋cy u偶ytkownik贸w i nawet kilkunastu moderator贸w mia艂oby trudno艣ci z wykonaniem waszych postulat贸w - pisanie do ka偶dego, przenoszenie czy 艂膮czenie post贸w w r贸偶nych dzia艂ach. Do tego potrzebni byliby "etatowcy" a nie wolontariusze :D.

#1231 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 16 marca 2016 - 11:25

Nasze forum to kilkuset tysi臋cy u偶ytkownik贸w

Nie przestrzeli艂e艣 troch臋 tej liczby? ;>

#1232 van1ty

van1ty
  • 170 post贸w

Napisano 16 marca 2016 - 12:29

"13 574 Wszystkich u偶ytkownik贸w" - troch臋 przesadzi艂, ale niewa偶ne. Wa偶ne jest to, 偶e tutaj ma racje - maj膮 jasno okre艣lone okre艣lone zasady i si臋 ich trzymaj膮 i chocia偶 sam uwa偶am, 偶e w niekt贸rych przypadkach moderatorzy zachowuj膮 si臋 zbyt zasadniczo, to trzeba doceni膰 to, 偶e oni to robi膮 za 'free', a nie w膮tpi臋 偶e poch艂ania to du偶o czasu.

#1233 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 16 marca 2016 - 13:05

Ja przestrzeli艂em, bo mia艂em na my艣li ilo艣膰 ludzi wchodz膮cych na MA a tumpio mnie zacytowa艂.

#1234 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6聽245 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 marca 2016 - 13:33

Na forum zarejestrowanych jest prawie 200 000 kont.

#1235 ja_sam

ja_sam
  • 117 post贸w
  • Sk膮dToru艅/Bobolin

Napisano 16 marca 2016 - 13:43

"13 574 Wszystkich u偶ytkownik贸w" (...)

Na forum zarejestrowanych jest prawie 200 000 kont.

to w ko艅cu kt贸ra wersja prawid艂owa bo si臋 zgubi艂em?

#1236 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 16 marca 2016 - 13:49

W sumie sprawdzi艂em bo mi co艣 nie pasowa艂o 216 tys. zarejestrowanych u偶ytkownik贸w jest czyli jednak nie pomiesza艂em nic :). Nie wiam sk膮d si臋 bierze ta liczba 13tys.

#1237 van1ty

van1ty
  • 170 post贸w

Napisano 16 marca 2016 - 13:52

W sumie sprawdzi艂em bo mi co艣 nie pasowa艂o 216 tys. zarejestrowanych u偶ytkownik贸w jest czyli jednak nie pomiesza艂em nic :). Nie wiam sk膮d si臋 bierze ta liczba 13tys.

I tym o to sposobem chocia偶 minimalnie rozlu藕ni艂a si臋 atmosfera :) A t膮 liczb臋 "13 574" wzi膮艂em ze strony g艂贸wnej forum z samego do艂u.

#1238 Go艣膰_piomic75_*

Go艣膰_piomic75_*

Napisano 16 marca 2016 - 14:08

@Tumpio masz racje i w pelni sie z Toba zgadzam. Tylko, czasami, scalenie nowego watku z juz istniejacym, nie zajmuje duzo wicej czasu niz zamkniecie i stwierdzenie "to juz kiedys bylo" Nie zgadzam sie z kolegami ktorzy twierdza ze modelatorzy sa dla "Nas" nie zgodze sie jednoczesnie tez z teoria, ze forum nie potrzebuje uzytkownikow jak sugerowal jeden z Adminow, bo co bedziecie porzatkowac skoro wszyscy uzytkownicy odejda? Forum tworza ludzie, tak po jednej, jak i po drugiej stronie i powinnismy sie wzajemnie szanowac ! Jesli uzytkownik widzi samowole kolegow Modelatorow i bezzasadnosc postepowania, powstaja konflikty i niedomowienia ktore nie powinny budzic Waszego zdziwienia.

Pewnego dnia Modelator pozamykal kilkanascie tematow, nie napisal niczego konstruktywnego w tym dniu, poza frazesami w stylu "poszkaj" "temat byl omawiany kilkukrotnie" "zamykam" ktos chyba nie do konca, zrozumial role Modelatora lub jest juz "znurzony" tematem. Mialem dziwne skojarzenia w tym dniu, ze na forum jest  "Modelator Zamykacz" bez checi jakiejkolwiek pomocy, za to z opanowana do perfekcji umiejetnoscia zamykania tematow.

Zycze milego popoludnia kolegom i aby wszyscy nabrali troszke dystansu tak do siebie, jak i innych kolegow na forum.

Ps. Tak z ciekawosci zapytam, ilu jest aktywnych uzytkownikow ? 

#1239 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 16 marca 2016 - 14:27

I tym o to sposobem chocia偶 minimalnie rozlu藕ni艂a si臋 atmosfera :) A t膮 liczb臋 "13 574" wzi膮艂em ze strony g艂贸wnej forum z samego do艂u.

Tak wiem, widzia艂em j膮 tylko w艂a艣nie si臋 zastanawiam sk膮d ta liczba si臋 bierze, w sensie dlaczego pokazuje tak a nie inaczej, chyba, 偶e skrypt wylicza to na podstawie czego艣, ale jeszcze nie wiem czego. Musz臋 poszuka膰, bo mnie to zaciekawi艂o :)

Tylko, czasami, scalenie nowego watku z juz istniejacym, nie zajmuje duzo wicej czasu niz zamkniecie i stwierdzenie "to juz kiedys bylo"

Ale bardzo cz臋sto scalenie z istniej膮cym spowoduje wi臋cej szk贸d, ni偶 wywalenie w膮tku, bo je偶eli toczy si臋 odpowied藕 na pytanie "jak omin膮膰 simlocka" od 10 stron, a Ty nagle dowalisz do w膮tku takiego dyskusj臋 identyczn膮 na dwa posty, to spowoduje to nie do艣膰, 偶e chaos, to jeszcze frustracje os贸b tam dyskutuj膮cych i pysk贸wk臋/atak na autora dowalonego posta/post贸w do takiego w膮tku.

nie zgodze sie jednoczesnie tez z teoria, ze forum nie potrzebuje uzytkownikow jak sugerowal jeden z Adminow, bo co bedziecie porzatkowac skoro wszyscy uzytkownicy odejda?

Nikt nie sugerowa艂, 偶e forum nie potrzebuje u偶ytkownik贸w, potrzebuje, ale potrzebuje tych, kt贸rzy co艣 wnosz膮 a nie pyskuj膮cych jednopostowc贸w, kt贸rzy wpadaja tylko z jednym pytaniem, popyskuj膮 i nigdy wi臋cej si臋 nie pojawiaj膮.

Forum tworza ludzie, tak po jednej, jak i po drugiej stronie i powinnismy sie wzajemnie szanowac ! Jesli uzytkownik widzi samowole kolegow Modelatorow i bezzasadnosc postepowania, powstaja konflikty i niedomowienia ktore nie powinny budzic Waszego zdziwienia. Pewnego dnia Modelator pozamykal kilkanascie tematow, nie napisal niczego konstruktywnego w tym dniu, poza frazesami w stylu "poszkaj" "temat byl omawiany kilkukrotnie" "zamykam" ktos chyba nie do konca, zrozumial role Modelatora lub jest juz "znurzony" tematem. Mialem dziwne skojarzenia w tym dniu, ze na forum jest "Modelator Zamykacz" bez checi jakiejkolwiek pomocy, za to z opanowana do perfekcji umiejetnoscia zamykania tematow.

Z punktu widzenia okazjonalnego u偶ytkownika, czy jednopostowca tak to wygl膮da. S膮 na forum u偶ytkownicy, kt贸rzy b臋d膮c m艂odymi na forum te偶 mi np. pyskowali, bo im si臋 nie podoba艂o, 偶e wys艂a艂em w kosmos ich w膮tek. Wi臋kszo艣膰 z tych co zostali do dzi艣, sami przeganiaj膮 ludzi i domagaj膮 si臋 kosza dla w膮tk贸w, bo nie s膮 w stanie zdzier偶y膰 w k贸艂ko powtarzaj膮cych si臋 temat贸w. Tak jak teraz na topie s膮 tematy "problem z bateri膮". Wczoraj by艂y w pewnym momencie trzy nowe takie same tematy "Problem bateria iPhone 6s", "iPhone 6s bateria", "iphon problem z bateria". Wszystkie poelcia艂y do 艣mieci. I niech mi kto艣 da cho膰 jeden pow贸d, 偶e powinny zosta膰, je偶eli aktywnych temat贸w o bateriach jest kilkana艣cie, do tego wszystkie mia艂y nic nie m贸wi膮ce tytu艂y. I takie w膮tki l膮duj膮 w koszu, ale wszystkim si臋 wydaje, 偶e to nasze widzimisie.

Ps. Tak z ciekawosci zapytam, ilu jest aktywnych uzytkownikow ?

Wszystko zale偶y co rozumiesz przez aktywny.

#1240 666

666

Mac Pro doctor

• 2聽401 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 marca 2016 - 14:56

Pewnego dnia Modelator pozamykal kilkanascie tematow, nie napisal niczego konstruktywnego w tym dniu, poza frazesami w stylu "poszkaj" "temat byl omawiany kilkukrotnie" "zamykam" ktos chyba nie do konca, zrozumial role Modelatora lub jest juz "znurzony" tematem. Mialem dziwne skojarzenia w tym dniu, ze na forum jest  "Modelator Zamykacz" bez checi jakiejkolwiek pomocy, za to z opanowana do perfekcji umiejetnoscia zamykania tematow.

S膮 na forum jacy艣 Modelatorzy? Kt贸rzy to?

mac-pro.pl

Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?

Pisz lub dzwo艅: 501211594

#1241 Go艣膰_piomic75_*

Go艣膰_piomic75_*

Napisano 16 marca 2016 - 15:38

@ OleYek dwa razy w jednym poscie, odnosisz sie do "jednopostowc贸w" i raz  "okazjonalnego uzytkownika " odpowiadajac na moja wiadomosc. Cos sugerujesz ??? 

Mam mieszane uczucia, w pewnym momencie  poczulem sie jak nastolatek przed komputerem zakupionym przez rodzicow, niestety, szybko wrocila rzeczywistosc i przypomnialem sobie, ze mam juz swoje lata, za moje zabawki place od bardzo dlugiego czasu sam a na forach internetowych jestem zarejestrowany troszke dluzej niz istnieje cale forum myapple.pl, nie spodkalerm sie jeszcze z takim aroganckim traktowaniem przez administracje.

Zaczynam rozmumiec niechec innych uzytkownikow komputerow do posiadaczy Mak-ow, lecz bledne bylo moje rozumowanie, to nie niechec do Makow to niechec do uzytkownikow Makow i ich przerostu Ego. To nie ilosc napisanych postow swiadczy o uzytkowniku, tylko jakosc napisanych postow, ale widocznie roznie zapatrujemy sie na ta sama kwestie!

Atywni uzytkownicy???  hmmmm..... zostawmy ta kwestie, czyli brakuje Wam jeszcze tylko niecale 700 tysiecy i dogonicie swojego tematycznego konkurenta, niestety z takim podejsciem bedzie Wam ciezko osiagnac podobny target. 

@666 sadze, ze dobrze wiesz, ze to byla "literowka" 

To co mialem do powiedzenia, powiedzialem. Nie dam sie tez, wciagnac w bezproduktywna "pyskowke" Na cale szczescie, sa jeszcze miejsca o Apple, gdzie ludzie traktuja ten sprzet jak sprzet uzyteczny i nie buduja im oltarzykow a posiadanie "nadgryzionego jablka" nie skutkuje wydluzeniem pewnej czesci ciala i wybujanego Ego. Poprosze o skasowanie mojego konta! 

#1242 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6聽245 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 marca 2016 - 16:21

Aby zamkn膮膰 t臋 dysput臋.

1. Dzia艂aj膮cych moderator贸w jest kilku - to zbyt ma艂o aby bawi膰 si臋 w 艂膮czenie (nie, na tym silniku nie jest to takie proste) post贸w, pisanie powiadomie艅, wyszukiwanie w膮tk贸w itp. Nie ma tu znaczenia czy jest 1000 czy 100 000 aktywnych u偶ytkownik贸w. Na to zwyczajnie nie ma czasu.

2. 艢rednio moderator sp臋dza kilka godzin dziennie na forum - i jak napisa艂em jest to wolontariat a nie p艂atny etat. Mamy swoje sprawy i swoje rodziny wi臋c nie dziwcie si臋, 偶e na pewne sugerowane ruchy brak nam czasu.

Z tych powod贸w s膮 takie a nie inne zasady i ich nie zmienimy, chyba 偶e pojawi膮 si臋 jakie艣 konstruktywne propozycje co u艂atwi膮 nam dzia艂anie a Wam (u偶ytkownikom) 偶ycie na forum - takie zawsze ch臋tnie rozwa偶ymy. Stwierdzenie "to a to jest bez sensu" nie jest konstruktywn膮 propozycj膮 i na takie dictum - wybaczcie - nie b臋dziemy reagowa膰.

#1243 666

666

Mac Pro doctor

• 2聽401 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 marca 2016 - 17:01

To jeszcze, ju偶 teraz zupe艂nie serio, dodam i偶 du偶a cz臋艣膰 pretensji i nieporozumie艅 bierze si臋 z tego, 偶e nikt nie raczy przeczyta膰 (o stosowaniu si臋 nawet nie m贸wi臋) przyklejonych na czerwono og艂osze艅 zawieraj膮cych wytyczne postowania w ka偶dym z dzia艂贸w forum. Tam na prawd臋 jest wszystko klarownie napisane i gdyby cho膰 co drugi pisz膮cy zastosowa艂 si臋 do regu艂 tam zawartych, to zar臋czam, 偶e by艂oby du偶o mniej skasowanych w膮tk贸w.

Dzi艣 wiele os贸b idzie na skr贸ty czemu towarzyszy tak偶e prze艣wiadczenie o nadrz臋dno艣ci w艂asnych spraw i racji nad reszt膮. Po co mam szuka膰, czyta膰, traci膰 czas, skoro to JA mam problem TERAZ i chc臋 odpowiedzi ZARAZ. Niewa偶ne, 偶e nie dok艂adam staranno艣ci by ten problem odpowiednio wyartyku艂owa膰, opisa膰 okoliczno艣ci i konfiguracj臋 sprz臋tu jaki posiadam.

Przecie偶 JA mam PROBLEM i nie do艣膰, 偶e nikt nie chce pom贸c, to jeszcze kasuj膮 M脫J w膮tek!!!

• OleYek i 5b46927ee6 lubi膮 to

mac-pro.pl

Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?

Pisz lub dzwo艅: 501211594

#1244 Omega55

Omega55
  • 338 post贸w

Napisano 10 czerwca 2016 - 10:35

Chcia艂am zapyta膰 ile kont mo偶e mie膰 na tym Forum jeden u偶ytkownik ?

#1245 Dastia

Dastia
  • 906 post贸w

Napisano 10 czerwca 2016 - 11:45

nie spodkalerm sie jeszcze z takim aroganckim traktowaniem przez administracje.

Pod艂膮cz臋 si臋, zmiana podej艣cia mile widziana.

• 528eae9968 lubi to

iPhone 14 PRO Max

#1246 tomasz

tomasz

• 10聽981 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBe艂chat贸w, PL

Napisano 10 czerwca 2016 - 18:07

Chcia艂am zapyta膰 ile kont mo偶e mie膰 na tym Forum jeden u偶ytkownik ?

Jedno.

Pod艂膮cz臋 si臋, zmiana podej艣cia mile widziana.

Staramy si臋 :-)

#1247 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 10 czerwca 2016 - 20:08

A mi si臋 wydaje, 偶e po zmianie silnika i wygl膮du forum jako艣 tutaj ruch zmala艂. Sam ju偶 coraz rzadziej zagl膮dam, bo chyba si臋 nie przestawi艂em po tych zmianach.

#1248 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 11 czerwca 2016 - 05:19

Aby zamkn膮膰 t臋 dysput臋.

1. Dzia艂aj膮cych moderator贸w jest kilku - to zbyt ma艂o aby bawi膰 si臋 w 艂膮czenie (nie, na tym silniku nie jest to takie proste) post贸w, pisanie powiadomie艅, wyszukiwanie w膮tk贸w itp. Nie ma tu znaczenia czy jest 1000 czy 100 000 aktywnych u偶ytkownik贸w. Na to zwyczajnie nie ma czasu.

2. 艢rednio moderator sp臋dza kilka godzin dziennie na forum - i jak napisa艂em jest to wolontariat a nie p艂atny etat. Mamy swoje sprawy i swoje rodziny wi臋c nie dziwcie si臋, 偶e na pewne sugerowane ruchy brak nam czasu.

Z tych powod贸w s膮 takie a nie inne zasady i ich nie zmienimy, chyba 偶e pojawi膮 si臋 jakie艣 konstruktywne propozycje co u艂atwi膮 nam dzia艂anie a Wam (u偶ytkownikom) 偶ycie na forum - takie zawsze ch臋tnie rozwa偶ymy. Stwierdzenie "to a to jest bez sensu" nie jest konstruktywn膮 propozycj膮 i na takie dictum - wybaczcie - nie b臋dziemy reagowa膰.

Z drugiej strony bycie moderatorm nie jest obowi膮zkowe. Jak kto艣 ma by膰 bardzo nie uprzejmy i arogancki, jak jeden z moderator贸w z za艂膮czonych wy偶ej zrzut贸w ekranu niech sobie da spok贸j. Na pewno znajdzie si臋 kto艣 kto ma wi臋cej czasu i ch臋ci. 

EOYEjWB.png

Takich przyk艂ad贸w jest wiele. 

• Sebosz lubi to

MacBook Air 13 + ThinkPad X260

#1249 Omega55

Omega55
  • 338 post贸w

Napisano 11 czerwca 2016 - 12:09

Znam wiele For, sama jestem administratorem jednego z nich. Musz臋 powiedzie膰, 偶e nigdzie nie spotka艂am si臋 z takim traktowaniem przez Administrator贸w, Moderator贸w, a tak偶e wzajemnym.

Nigdzie indziej nie do艣wiadczy艂am pisania z kilkoma u偶ytkownikami w jednej osobie, nigdzie te偶 nie usuwano moich w膮tk贸w jednym prostym rzutem do kosza.

Nigdzie nie widzia艂am w og贸le tylu wyrzuconych w膮tk贸w. W ka偶dym dziale wida膰 ich mn贸stwo.

Mo偶e nie mam wielkiego do艣wiadczenia z MyApple, mo偶e nie znam tego miejsca wystarczaj膮co dobrze. Moja przygoda z Apple zacz臋艂a si臋 jaki艣 czas temu, ale zawsze wraca艂am do Androida, tym razem powrotu na razie nie przewiduj臋 i pr贸buj臋 si臋 odnale藕膰 na tym Forum.

Napisa艂am kt贸rego艣 dnia posta w nowym w膮tku na temat problem贸w z wysy艂aniem poczty z Mail. Pojawi艂y si臋 od czasu aktualizacji do iOS 10.11.5, na 10.11.4 ich nie by艂o.

Nie wiedzia艂am, czy jest to problem wynikaj膮cy ze zmiany zabezpiecze艅 systemowych, czy z sam膮 aplikacj膮, itd. Napisa艂am wi臋c w dziale Systemy.

Nie otrzyma艂am szybkiej odpowiedzi, ale nawi膮za艂am kontakt ze Wsparciem Apple, po 2 dniach szukania przyczyny, konsultant mi pom贸g艂 i rozwi膮zali艣my problem. Chcia艂am o tym napisa膰 w w膮tku, 偶eby kto艣, kto do艣wiadczy艂 problemu odnalaz艂 gotowe rozwi膮zanie i nie musia艂 przerabia膰 wszystkiego z Apple podobnie jak ja. Niestety, m贸j w膮tek by艂 w koszu. Podobno powinnam go by艂a za艂o偶y膰 w innym dziale.

Zak艂adam kolejny, nowy w膮tek, tym razem chcia艂am poradzi膰 si臋 na temat archiwizowania wiadomo艣ci na 2 iPhone'ach. Mam do wyboru - pytania i problemy oraz rozmowy. Nie uzna艂am mojego tematu jako jaki艣 tam problem, ot chcia艂am zapyta膰, czy tak si臋 da, pogada膰 o mo偶liwo艣ciach systemu... Mo偶e b艂膮d w interpretacji, ale m贸j w膮tek, na kt贸ry kilka os贸b zd膮偶y艂o odpowiedzie膰, znalaz艂 si臋 wiadomo gdzie.

Oczywi艣cie szanuj臋, 偶e nie jest to moje Forum i nie jestem Administratorem, nie mnie tu rz膮dzi膰, ale tak zwyczajnie po ludzku zapytam Szanowne Grono Administrator贸w i Moderator贸w, czy naprawd臋 to wyrzucanie w膮tk贸w to jedyne, co mo偶ecie z nimi zrobi膰 ? Na innym Forum takie w膮tki po prostu si臋 przenosi, na jeszcze innych daje czas na poprawienie tematu, zawarto艣ci...

Przeniesienie w膮tku do innego dzia艂u nie jest dla Was operacj膮 d艂u偶sz膮 ni偶 wyrzucenie go do kosza... Pomy艣lcie nad tym, czy nie warto jednak tego zmieni膰... 

Napisa艂am te偶 kt贸rego艣 dnia wiadomo艣膰 do Admina. Oczywi艣cie nie otrzyma艂am odpowiedzi. To te偶 jest OK ?

Rzecz jasna, macie swoj膮 prac臋, rodziny, obowi膮zki, hobby, itd. Ale niepotrzebnie wieje od Was takim ch艂odem, czasem wr臋cz arogancj膮. 

• 528eae9968, Sebosz i Dastia lubi膮 to

#1250 Dastia

Dastia
  • 906 post贸w

Napisano 11 czerwca 2016 - 12:52

Ja chyba wiem nawet do kt贸rego napisa艂a艣 ;)

Podpisuj臋 si臋, bo r贸wnie偶 jestem moderatorem na innym forum i chamstwa, lekcewa偶enia ze strony Obs艂ugi Forum nie ma. Po moc i zawsze informacja, 偶e s膮 odpowiednie dzia艂y, temat zostaje przeniesiony i przypominamy o czytaniu regulaminu.

iPhone 14 PRO Max

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych