Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?
Posted 23 November 2011 - 12:01
Posted 23 November 2011 - 12:38
To do tego Pana z postu nad Twoim Ja tu tylko z mopem latam.moduł raportowania od strony usera wiesza się, formularz z raportem wysyła się czasami po pół minuty (a czasami wcale)
Ja na przykład czytam wszystko po kolei i zanim dojdę do raportu, to może minąć nawet godzina. Po prostu, Wy piszecie szybciej, niż ja czytam. Jak jeszcze forum złapie czkawkę i strona ładuje mi się przez minutę, albo odpisuję na jakieś nie cierpiące zwłoki PW, to robi się opóźnienie. Godzina, czy dwie, to niewiele i forum przez ten czas nie padnie.Często zdarzają się wątki, które, powstając późnym popołudniem ( czyli wtedy, kiedy potencjalnie najwięcej moderatorów jest online ) wiszą jeszcze nawet po pół godziny-godzinę po zaraportowaniu.
Pamiętaj, o czym napisałem. Moderator (nie supermoderator) ma przypisany jeden lub dwa działy. Jeśli pilnuje na przykład w ajfonowatych, a coś jest do zrobienia w dziale systemów, to już nie zrobi, bo nie ma magicznych guziczków Może jedynie spróbować ustnie (pisemnie) przywołać troszkę towarzystwo do porządku, ale nie może użyć argumentów. Stąd złudzenie bezczynności i niewywiązywania się z obowiązków, uwierz mi, często bardzo mylne.wygląda to tak, jakby moderatorów było czasami za mało, a niektórzy nie wykonywali zadań, które zobowiązali się wykonywać
Pamiętaj też, że moderator człowiekiem jest Każdy ma inny system oceny, każdy inaczej odbiera i ocenia sytuację. Jedni są łagodni i wolą tłumaczyć, inni usuwają bez pardonu. To normalne, każdy ma troszkę inną wizję moderacji i nie da się tego ujednolicić. Jesteśmy ludźmi, nie maszynami i nie można nas zaprogramować na określone działanie akcja=reakcja. Czasem po prostu rolę gra zwykłe ludzkie uczucie, może nawet litość. Jak user po raz trzeci pisze swój temat i po raz trzeci wychodzi mu "iphon - problem POMOCY!!!", to jak uda mu się napisać, że "iphon problem jelbrake" to mu się odpuszcza, bo inaczej nigdy się nie doczeka pomocy.
Posted 23 November 2011 - 12:46
Posted 23 November 2011 - 12:52
Posted 23 November 2011 - 13:06
Posted 23 November 2011 - 13:08
Posted 27 November 2011 - 14:43
Posted 29 November 2011 - 23:44
Posted 01 December 2011 - 22:04
Posted 07 December 2011 - 20:55
Posted 07 December 2011 - 21:39
A mnie prześladuje i denerwuje tym samym moderator
To przy okazji pytanie do NadModeratora - do kogo i jak dyskretnie zgłaszać sugestie jeśli jakiś moderator - zdaniem użytkownika - źle wywiązuje się ze swoich zadań?
NadModerator po otrzymaniu wielu zarzutów na daną osobę mógłby rozważyć ewentualne działania ochronne.
Posted 07 December 2011 - 22:54
Posted 07 December 2011 - 23:01
Posted 07 December 2011 - 23:17
No właśnie zaraz usunie Ci ten post do kosza . Po za tym forum jet nasze i Wasze a zdaje mi się że tylko Wasze moderatorów. A to dzięki nam ono istnieje, to ja klikam w reklamy, wiec czasami proszę o trochę wyrozumiałości a jak coś się powtarza to nie czytaj pomiń spokojnie - przejdź obok.
I tu się mylisz. Właśnie forum nie jest nasze i wasze tylko nadszyszkownika. Natomiast ma na celu pomagać innym poszukującym odpowiedzi.
Czyli:
- Jest problem - szukam rozwiązania w istniejących wątkach.
- Nie ma rozwiązania, zakładam nowy, żeby wspólnymi siłami rozwiązanie znaleźć.
- Wątek zakładam we właściwym dziale, żeby następnym szukającym umożliwić znalezienie odpowiedzi, a pomocnym ułatwić znalezienie wątku i podania odpowiedzi.
- Wątek prawidłowo tytułuję, żeby wyszukiwarka lepiej go znajdowała i szukający już bez zaglądania, po tytule, wiedzieli o czym będzie treść.
- Wątek piszę zrozumiale i podaję wszelkie szczegóły potrzebne do rozwiązania problemu, żeby pomocnikom ułatwić zadanie.
Jeśli którykolwiek warunek nie został spełniony, zawaliłem i moja wina, że moderator wywalił do kosza. Pretensje mogę mieć tylko do siebie. To nie przedszkole i moderator to nie Pani Przedszkolanka, żeby wycierał mi nosek i głaskał po główce. Na forum, jak w życiu, trzeba mieć twardą... moderator nie używa słów ogólnie uważanych za wulgarne.
Posted 07 December 2011 - 23:20
---------- Wpis dodano o 23:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:19 ----------
ok, Radek mnie ubiegł i trochę bardziej rozwinął temat
Posted 07 December 2011 - 23:46
Mylisz się. Forum należy do jednej osoby - jest prywatną własnością Tomasza Wyki. Wszelkie uwagi na pracę moderatorów możecie zgłaszać właśnie do niego
Forum faktycznie jest moje ale nie dla mnie a dla Was użytkowników.
Jednak należy pamiętać, że jest ono dla wszystkich a nie tylko dla wybranych.
Moderatorzy mają bardzo ciężkie zadanie polegające na zapewnieniu przyjaznej atmosfery dla wszystkich a nie tylko dla osób, które wpadają tu po szybką odpowiedź nie poświęcając czasu na sprawdzenie czy ich problem już kiedyś nie został rozwiązany (nie kieruję tego teraz do nikogo personalnie).
Oczywiście wszelkie skargi można wysyłać bezpośrednio do mnie jednak tylko w uzasadnionych przypadkach.
Posted 08 December 2011 - 00:04
Oczywiście wszelkie skargi można wysyłać bezpośrednio do mnie jednak tylko w uzasadnionych przypadkach.
Jesne ja to biorę do siebie bo ja poruszyłem ten temat. I jeśli popełniłem nieświadomie błąd zrobiłem coś źle to nie obruszę się jak mi moderator zwróci uwagę. Jednak proszę przejrzeć odpowiedzi moderatora FTPD, jeśli to jest przyjazne środowisko to inaczej rozumiemy to pojecie. Po za tym ostatni mój wpis http://myapple.pl/ko...ku-nalepki.html no nie wiem co tam źle zrobiłem jaką zasadę naruszyłem wylądowało w koszu i tyle. I przyznaje rację że często wpadam po szybka radę, czasami sam takich udzielam jak coś wiem. Ale chyba nic w tym złego prawda? Jak dostane odpowiedź to ona przyda się kolejnym pytającym. Dzięki temu forum nauczyłem się wiele i żaden kurs tego nie odda. Lecz ostatnio jest to w moim przypadku niemożliwe, bo co bym nie zapytał co bym nie napisał to zawsze jest źle, nie tutaj, kosz itp.
A co do wycierania noska spoko nawet jak się zasmarkam to dam sobie radę, mam zawsze szerokie rękawy . Odpowiedzi szukałem wcześniej ale nie znalazłem założyłem więc temat licząc na pomoc. Temat poszedł do kosza z niewiadomej przyczyny, pomoc znalazłem na innym forum i temat mam zgłowy. Tylko dlaczego nie na Myapple na które do tej pory mogłem liczyć.
Posted 08 December 2011 - 01:07
A co do wycierania noska spoko nawet jak się zasmarkam to dam sobie radę
Tak sobie dałeś radę, że zamiast przyjąć do wiadomości, że zrobiłeś źle i trzeba się poprawić przyszedłeś uprawiać gorzkie żale w wątku niekoniecznie do tego służącym, z uporem godnym lepszej sprawy. Tak właśnie, to jest droga, którą należy podążać.
Posted 08 December 2011 - 07:57
Tak sobie dałeś radę, że zamiast przyjąć do wiadomości, że zrobiłeś źle i trzeba się poprawić
Tak, tylko co zrobiłem źle!!! Powinieneś zostać księdzem i siedzieć w konfesjonale a nie za komputerem. Widzę w tym samym czasie równie mało ważne pytania na forum dlaczego też ich nie usuniesz. Ja się nie żale, nieb zgadzam się z twoim postępowaniem i uważam że jest nie właściwe. No powiedz mi proszę, gdzie można było zadać takie pytanie by nie narazić się na twoja frustrację i sarkazm? Bo tracę wiarę że takie można zadać i znaleźć właściwe miejsce na tym forum. Jak to kolega poniżej napisał "jak w życiu, trzeba mieć twardą..." i to prawda że przez takich ja Ty to życie tak właśnie wygląda.
Radę sobie dałem - temat drążę ponieważ nie widzę przez Ciebie możliwości dalszego uczestnictwa na tym forum, a tego to mi szkoda, bo niema głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Liczę że wyjaśnisz mi co zrobiłem źle zadając pytanie które mi usunąłeś do kosza, jeśli masz rację ok to się bije w pierś i przeproszę, ale przeglądam forum i nie dociera do mnie jaki błąd popełniłem.
Posted 08 December 2011 - 10:35
Posted 08 December 2011 - 10:46
W większości na forum są faceci, którzy porozumiewają się krótkimi komunikatami. Elaboraty znajdziesz na forum haftu angielskiego lub poezji Leśmiana.
Hmm chyba nie czytałeś postów ArrasB
Posted 08 December 2011 - 11:00
Masz problem z usunięciem, ale nie napisałeś jaki problem. Ale to mniejsza. Ważniejsze, że założyłeś wątek w dziale SYSTEMY, a pytanie dotyczy programu, czyli powinien być w PROGRAMY.
Mam problem z usunięciem, poprostu chce go skasować a nie mogę bo system mi nie pozwala co tu więcej wyjaśniać , a dlatego w dziale system bo to system mnie informuję że potrzebuje tego programu... Sam program niestanowi problemu przynajmniej tak wynika z informacji jaka załączyłem na obrazku. Z tąd taki opis i dział w jakim zamieściłem post.
Moim zdaniem wszystko jest jasne i załącznik jaki umieściłem sam mówi za siebie czy na pewno go obejrzałeś zanim dałeś mi odpowiedź? Jedynie zastanawiam się nad kategorią ale na SL bez problemu go skasowałem po czym zainstalowałem Liona i przywróciłem programy z kopi. I znowu chciałem go skasować ale system nie pozwala, więc czy na pewno to powinno być w programach?
Posted 08 December 2011 - 11:47
Posted 08 December 2011 - 13:29
Posted 08 December 2011 - 13:38
6 user(s) are reading this topic
0 members, 6 guests, 0 anonymous users