Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?
Napisano 20 października 2011 - 10:06
Napisano 20 października 2011 - 10:12
---------- Wpis dodano o 11:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:10 ----------
Rozwala mnie tekst ze nie ma mozliwosci technicznych by oddzielic dzialy o JB. No nie, jak wiec udalo sie rozdzielic dzialy w ogole.
Ludzie! Rozumu!
Masz napisane na poprzedniej stronie dlaczego. Twój post wyraźnie świadczy o tym, że nie przeczytałeś tego i wbijasz się w środek dyskusji nie znając kontekstu...
Napisano 20 października 2011 - 10:18
Poza tym po raz kolejny do Ciebie: rozumu chlopie zycze.
---------- Wpis dodano o 11:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:14 ----------
Nie sądzę, żeby udało się oddzielić tematy JB i zamknąć w jakimś getcie. Z technicznego punktu widzenia to niewykonalne. Pyta ktoś o synchronizację z iTunes, ma JB i co? Wywalamy go do getta? Chyba się nie uda. Kto miałby to robić? Musielibyśmy mieć sztab moderatorów większy, niż samych użytkowników. Oddzielić tematy JB w wyszukiwarce nowych postów? Jak? Trzeba by było podzielić forum na dwa różne fora, jak było kiedyś z całym działem iPhone. Bez sensu moim zdaniem.
Z calym szacunkiem ale chrzanisz.
Jakos dzis czepic sie potraficie blednego pytania w nie tym dziale i udaje sie moderowac.
Sami doprowadziliscie do syfu tutaj. Wiec wyedukowanie uzytkownikow forum zabierze Wam wiecej ale nie mow mi ze to niewykonalne. Czlowiek, ktory zadaje pytanie powinien tez w koncu byc nauczony ze nalezy podac odpowiednie informacje i wpisac w odpowiednim dziale by liczyc na pomoc.
Raczej podejrzewam ze nie jestescie zainteresowani moderacja JB ze wzgledu, ze Was to dotyczy. W tej sytuacji liczylbym na uczciwosc a nie durnowate tlumaczenia.
Napisano 20 października 2011 - 11:15
Napisano 20 października 2011 - 11:29
Napisano 20 października 2011 - 11:47
Napisano 20 października 2011 - 11:48
Zupełnie nie masz racji. Błędy niełamanych telefonów występują również na łamanych, to logiczne, a co za tym idzie, będą o takie problemy pytali również ludzie z łamanymi telefonami. Rozdzielisz takie pytania na dwa działy? Moim zdaniem bez sensu.Wiec ani rozwiazania dla nielamanych telefonow nie odnosza sie do lamanych, ani odwrotnie.
Napisano 20 października 2011 - 11:50
Napisano 20 października 2011 - 11:58
A co z wyłączeniem działów? To też jest tak trudne? Chodzi o przywrócenie funkcjonalności poprzedniego forum. Nic więcej.
Tego nie wiem, jak już pisałem, jestem userem i wiem tyle, co Wy. O tym może mówić tylko Tomek, właściciel, bo on wie, co w trawie piszczy. Docelowo możesz sobie wybrać, które działy Cię interesują poprzez http://myapple.pl/se...getnew&include= i po znaku równości wpisujesz poszczególne numery działów, które Cię interesują, oddzielone przecinkiem bez spacji. Na przykład http://myapple.pl/se...,141,86,101,102 dla Mac - Hardware wraz z poddziałami. Możesz sobie dodać do paska zakładek w Safari i jednym kliknięciem wyszukasz nowe posty w tym dziale.
Napisano 20 października 2011 - 12:00
Napisano 20 października 2011 - 12:06
Jeszcze raz przypominam, że nie "żeście", bo mnie przy tym nie było. W takim razie, wg. Ciebie powinno być dwa razy więcej działów, bo każdy o iPodzie, iPadzie, iPhone i iTunes dzielimy na "z JB" i "bez JB". Z jednej strony narzekasz na bałagan, a z drugiej chcesz wprowadzać udoskonalenia pogarszające jeszcze sytuację. Teraz dopiero nowy użytkownik dostanie streeta w oczach i nie będzie wiedział, gdzie zadać pytanie. Co zrobi? Nasra na środku, a Ty się będziesz wnerwiał, że śmierdzi.A moim zdaniem to ma sens. Jakos iPada zescie od iPhona oddzielili, mimo ze cala masa rzeczy jest wspolnych.
Napisano 20 października 2011 - 12:09
Napisano 20 października 2011 - 12:22
Brakuje mi wydzielenia tematow z JB. Nie jestem zainteresowany problemami ludzi z JB, co wiecej nie jestem w stanie im pomoc i nijak sie ich problemy z moimi nie pokrywaja wiec i wyszukiwarka staje sie bezuzyteczna. Czyli koniec koncow forum przestaje byc pomocne dla normalnych "legalnych" uzytkownikow.
Popieram. Też mnie nie interesuje JB i byłoby prościej gdyby tematy były w jakiś sposób rozdzielone. Działem bądź możliwością/wymogiem dopisania do nazwy JB(tak jak prefix modelu i softu).
Jednocześnie dobrze byłoby "działać" w jakiś sposób na częste wzmianki o piraceniu. Samo jb rozumiem jako pomoc przy zdjęciu simlocka, ale zaznaczanie że chodzi o dodatkowe appsy? Był temat w sprzedaży bądź zamianach gdzie chłopak dodał, że na telefonie masa aplikacji - powinien polecieć, bo no i co z tego że są aplikacje jak piracone bądź nie wchodzą w 'pakiet'? I niby dlatego telefon z ceną od czapy.
Przydałoby się myślę rozdzielenie zgubienia sprzętu od oszustw np. na allegro. Wydaję mi się, że byłoby to czytelniejsze a i wygodniejsze.
W aplikacji na iP przydałby się dział FORUM
Napisano 20 października 2011 - 12:36
Napisano 20 października 2011 - 12:46
Napisano 20 października 2011 - 13:29
Napisano 20 października 2011 - 13:34
Napisano 20 października 2011 - 13:38
Napisano 20 października 2011 - 16:49
Napisano 20 października 2011 - 18:06
Napisano 20 października 2011 - 20:19
Zobaczcie sobie na Allegro wszędzie piszę " Pełno darmowych i płatnych aplikacji" a na pierwszej stronie z aplikacjami jest. .. co ? Tak słowo zakazane na forum
---------- Wpis dodano o 21:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:09 ----------
"Poszła" wiadomość do pana. Tomasz Wyka. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź
Napisano 20 października 2011 - 20:50
#48 Gość_soyerski_*
Napisano 21 października 2011 - 16:20
Napisano 22 października 2011 - 01:37
W menu "Nowe posty" istnieją trzy opcje: Nowe posty, iPhone oraz iPod. Proszę o dodanie czwartej opcji Mac.
Nie interesują mnie tematy związane z iPhonami i iPodami, a zabawa z wklepywaniem cyferek w pasek adresu mnie nie kręci.
Mnie opcja "Mac" nie zadowoliłaby w ogóle. Dla mnie stratą czasu jest czytanie nowych postów o Tigerze czy Leopardzie jak nie używam tych systemów. A jednak te posty w zakładce "Mac" by się znalazły - nie prawdasz? Taki przycisk to tylko połowiczne rozwiązanie problemu - jak leczenie syfa pudrem. To że można sobie zrobić skrót w Safari z kategoriami - podchodzi pod to również...
Problemem, który męczy duże grono użytkowników tego forum tj. : "Chcę czytać tylko to co mnie interesuje". Proste. Wiec tak jak pisałem wcześniej - dodanie opcji w widoku blokowania sobie podfor - naprawde się przydaje. Skończą się jęki o JB i cała masa narzekań. Taka opcja jest dostępna w standardzie 99% darmowych szablonów forum. Jeśli była aktualizacja, to trzeba zaktualizować tą funkcję również.
Przeczytałem tutaj odpowiedź że nie ma technicznych możliwości wydzielenie JB od czegoś tam... Wydaje mi się, że problem leży nie w tym, że się nie da tylko w tym, że się nie chce. Trzeba by czytać to i to wydzielać i wycinać? Maasa czasu. Najlepiej powiedzieć, że się nie da.
Sam jestem administratorem jednego z for i wiem, że nad zapanowaniem nad na bałaganem zajmuje mnóstwo czasu na ale czasami ukłon w stroną użytkowników by się przydał - w końcu to oni tworzą forum.
Jestem tutaj od niedawna ale widzę, że nie jest za bardzo miło czasem - ogólnie chodzi chyba o to żeby sobie pomagać tak?
Ja widząc odpowiedź na posta dotyczącego zmniejszenia głośności słuchawek typu "kup sobie inne albo poczekaj, az Ci sie sluch stepi." to dla mnie zwykłe nabijanie postów i totalny brak kultury. A jak napiszesz, że za takie odpowiedzi powinno się wieszać to już 3 punkty karne i ostrzeżenie. Bo groźba.
Napisano 22 października 2011 - 02:46
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych