Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#126 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 grudnia 2011 - 01:32

forumowa wyszukiwarka która moim zdaniem jest upośledzona:)

Również się pod tym podpisuję. Nieraz wyszukiwarka podaje brak wyników, a szukając przez google jest ich całe mnóstwo.

#127 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 01:55

Również się pod tym podpisuję. Nieraz wyszukiwarka podaje brak wyników, a szukając przez google jest ich całe mnóstwo.

Ja również potwierdzam - są jakieś problemy z tą "wyszukiwarką", skoro można ją tak nazwać

#128 JagodaW

JagodaW
  • 71 postów
  • SkądZ krainy fantazji...

Napisano 30 grudnia 2011 - 19:17

Dodam moje babskie 3 grosze. Bardzo lubię MyApple.pl, szczególnie jego użytkowników, którzy zawsze są wyrozumiali i pomocni, za co wszystkim dziękuję. Mam taką prośbę, z każdym nowym softem i nowym iPhonem mam odwieczny problem pod tytułem - czy JB już jest dla moich telefonów czy jeszcze nie? Czy ktoś, kto dobrze ogarnia tą tematykę mógłby zrobić temat w odpowiednim dziale, który wyglądałby w ten sposób: iPhone 4, softy 4.1-5.0.1 (bez 4.3.5), firmware modemu xxx.xx.xx - Jailbreak unthetered - instrukcja(link do tematu) iPhone 3GS, softy xx-xx, firmware modemu xxx.xx.xx - brak jailbreak Coś w ten deseń ogólnie, chyba już widzicie o co chodzi. Po prostu ja jak wchodzę na forum, jako laik(aczkolwiek taki, który zrobił już wiele JB różnym iphonom) normalnie się gubie. Masa tematów, w każdym temacie 20-50 stron postów, ja tego nie jestem w stanie ogarnąć, a nie chce jak debil pisać czy już jest taki, a taki czy jeszcze nie. Gdyby taki temat byłby aktualizowany na bieżąco przez edycje tego pierwszego postu, byłoby super. Ściągnęłoby to też wiele ludzi na forum z google, którzy szukają tam odpowiedzi czy jest JB czy nie ma. Będę bardzo wdzięczna śmiałkowi, który zrobi taki temat! :)

#129 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 19:48

Tylko musi znaleźć się osoba, która to ogarnie;> Na dodatek, ciągle pojawiające się modyfikacje i update programów utrudniają sprawę. Również zgadzam się do wyszukiwarki, Google działa dużo lepiej od tej natywnej. Ponadto, kiedyś było mówione, że zostanie przywrócona wersja mobilna forum, a niestety dalej na iPhonie muszę bawić się w przybliżanie i oddalanie:(

#130 JagodaW

JagodaW
  • 71 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:14

Tylko musi znaleźć się osoba, która to ogarnie;> Na dodatek, ciągle pojawiające się modyfikacje i update programów utrudniają sprawę.

Dokładnie, jest to ciężkie do ogarnięcia dla osoby będącej w temacie, a co dopiero dla laika, który wchodzi na forum i chciałby się dowiedzieć, czy z jego iP można JB zrobić i aktywacje czy nie? :)
Dlatego uważam, że musi znaleźć się bohater, który to ogarnie! :D

#131 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 16:13

Pomęczcie renqiena, on lubi takie rzeczy ;-) Ale generalnie zgadzam się - do działów o iPhone nie wchodzę, ale jak oglądam kosz, jest dziennie masa tematów 'mam jusz symloka zdjentego ??!!!!1111oneoneone'. Tacy ludzie (ekhm...) odsyłani są do wątku zbiorczego, gdzie jest miliard podstron. Przyklejony, zamknięty temat z kolorowymi literkami i instrukcjami per model/soft byłby fajny.

#132 JagodaW

JagodaW
  • 71 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 14:47

No właśnie, wyobrażam sobie ile roboty mają modkowie, sama byłam moderatorem na forum praktycznie identycznej wielkości, z dużą ilością młodych userów i jeśli chodzi o takie kwestie techniczne to mieliśmy urwanie głowy z takimi tematami do czasu utworzenia właśnie takich zbiorczych tematów, aktualizowanych na bieżąco. Jest to masa roboty na początku, ale potem daje sporą oszczędność czasu przez znaczące zmniejszenie się tematów ww. typu, które trzeba kasować, upominać, potem jeszcze na pw odpisywać "gdzie moj temat", itd. Serio warto, proszę zróbcie to :)

#133 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 06 stycznia 2012 - 22:27

Witam, Przyznaję, że nie czytałem 11 stron tego tematu, ale... Często korzystam z działu "iPhone" - brakuje mi tak rozgraniczenia pomiędzy H'ware & S'ware Może by się dało wprowadzić jakieś zmiany jak np .[H'w] & [S'w] jak w przypadku [model, soft] albo jakiś osobny katalog zrobić na H'ware ??

#134 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 10 stycznia 2012 - 07:28

A mnie denerwuje np. taki syf w nowozakładanych przez spamerów wątkach:

iPhone4s 32G tylko 64 dolarów
Kupiłem iPhone 4S w tym miesiącu.
http://bla abla bla/jakiś tam adres.html
Ale nie mogę go jailbreak.
Daj mi trochę pomóc .. To dlaczego?

Czy możnaby zmienić sposób rejestracji na forum by takie coś ograniczyć?
Może jakaś weryfikacja SMSami, mailami i inne tego typu sztuczki.

#135 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 09:31

Momentami kultury o ktorej co niektorzy zapominaja...

#136 jabłko-fan

jabłko-fan
  • 205 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:35

Ja zmienił bym tematy Poszukiwanie aplikacji i poszukiwanie gier i utworzył bym 2 nowe działy o takich nazwach, w których umieszczano by tematy np. Poszukuję gry podobnej do DH albo poszukuję kalkulatory na iPada itp.

#137 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:40

Ja zmienił bym tematy Poszukiwanie aplikacji i poszukiwanie gier i utworzył bym 2 nowe działy o takich nazwach, w których umieszczano by tematy np. Poszukuję gry podobnej do DH albo poszukuję kalkulatory na iPada itp.

dokładnie, zgadzam się w stu procentach
w jednym temacie ciężko cokolwiek znaleźć, a i pytania się nawarstwiają, przez co te starsze są pomijane

#138 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 12 stycznia 2012 - 17:52

Denerwuje mnie ikonka nowych wiadomości z mapple:
Czemu nie ma zielonego logo?
Dołączona grafika

#139 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:10

Ech, Ty to naprawdę jesteś jakiś... dziwny. Weź poczytaj, skąd się biorą te obrazki, zanim zaczniesz pisać, że 'się popsuło'.

#140 nomade

nomade
  • 106 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:01

...a mnie denerwuje lawinowo narastającą i wciskana gdzie tylko można ilość spamerskich banerowych reklam, prawie jak na stronie głównej onet itp. : )

#141 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 00:55

...a mnie denerwuje lawinowo narastającą i wciskana gdzie tylko można ilość spamerskich banerowych reklam, prawie jak na stronie głównej onet itp. : )

Bez tego myapple by nie istniało. ^^

#142 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 02:45

Denerwuje mnie ikonka nowych wiadomości z mapple:
Czemu nie ma zielonego logo?
Dołączona grafika

Zmieniłem adres z którego są wysyłane te maile.
A tutaj możecie pobrać i dodać do książki adresowej odpowiedni kontakt z obrazkiem

#143 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 stycznia 2012 - 22:36

Brak obsługi dla Tapatalk.

#144 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2012 - 01:00

To jedyne forum nie obsługujące Tapatalk, jakie znam. Niech jakiś naczelny zainstaluje, oceni i wprowadzi zmiany.

#145 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 stycznia 2012 - 13:44

denerwuje mnie na forum to że nasi pseudo administratorzy zamykają tematy tak po prostu bo maja taki kaprys , to jest forum i ludzie pytają o różne sprawy czasami mogą się wydawać śmieszne czy nawet głupie ale to wcinasz są ludzie którzy oczekują pomocy na zadane pytanie. ale oczywiście nasi wielcy administratorzy maja na czerwono w sygnaturkach (Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie. ) trochę dziecinada i to by było na tyle

#146 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 19 stycznia 2012 - 14:42

Mam podobne zdanie na temat wycinania postów, ich zamykania i wrzucania do kosza.
http://myapple.pl/ip...rumowiczow.html

#147 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:21

Odpowiem obu Panom za jednym zamachem. Cała zasada forum, tego i każdego innego, opiera się na kolejności podejmowanych działań. Szukam, czytam, piszę. Niestety, jeśli zasada ta zawodzi, temat leci do kosza. Dotyczy to prostych pytań, na które odpowiedź jest na forum, najczęściej dostępna w FAQ lub jako podklejony temat w dziale. Nie będziemy powielać błahych pytań tysiąckrotnie, bo zasypią nam one pytania trudniejsze, unikalne, nad którymi naprawdę trzeba się nagłowić, żeby rozwiązać. Zwykle te trudne pytania umierają bez odpowiedzi, przygniecione dwustoma pytaniami o niedziałający lewy głośnik ajfona. michu26, gdybyś dostawał po kilkadziesiąt PW z pytaniami o zrobienie JB krok po kroku, również dopisałbyś sobie w sygnaturce taki tekst. Ludziom się wydaje, że moderator to już wie wszystko i jak nie ma pomocy na forum, to ja na pewno będę wiedział i pomogę. Przy okazji, żeby nie było. Czytam ostatnio sporo innych forów internetowych i nie chcę Was martwić robaczki, ale na większości jest zasada, że posty i wątki napisane bez polskich liter lub niepoprawne stylistycznie, gramatycznie lub ortograficznie, po prostu lecą do kosza. Nie ma zmiłuj, nie ma przebacz. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że taka zasada powinna obowiązywać u nas. Masz nas między pośladkami? Nie chce ci się nawet napisać poprawnie? Olewasz nas i piszesz na "odwal się"? To my również mamy cię tam, gdzie ty nas i temat leci do kosza.

#148 Bacio

Bacio
  • 91 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:49

nie chcę Was martwić robaczki

A byłbyś tak uprzejmy i nie zwracał się do Forumowiczów per "robaczki"?
Czasem warto pokazać chociaż minimum szacunku do interlokutorów.

#149 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 stycznia 2012 - 16:23

Zmieniłem adres z którego są wysyłane te maile.
A tutaj możecie pobrać i dodać do książki adresowej odpowiedni kontakt z obrazkiem

Dzięki :D

#150 michu26

michu26
  • 104 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 stycznia 2012 - 16:38

przychylam się do odpowiedzi Bacio

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych