Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Please log in to reply
1840 replies to this topic

#1101 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 25 February 2015 - 01:23

Uderzaj do "redaktorów". Powinni dbać...

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#1102 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 February 2015 - 08:47

musieliby ponad połowę forum wyrzucić  :D takie czasy...

• jasiecki likes this

MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)

iPhone 14 Pro

#1103 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 25 February 2015 - 14:45

Problem w tym, że ostatnio pojawiły się jakieś trolle piszące bzdury pod każdym tematem.

http://puu.sh/gc2uJ/bff9a4db5e.PNG
http://puu.sh/gc2vc/1223412574.PNG
http://puu.sh/gc2vo/e0b64bf717.PNG
http://puu.sh/gc2vK/60a86a510f.PNG

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1104 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 25 February 2015 - 15:22

*
POPULAR

Forum umiera przez komentarze na głównej, jest dużo mniej ruchu od czasu zmian. Potok głupoty w komentarzach na głównej uniemożliwia jakąkolwiek merytoryczną dyskusję, a dodatkowo, pojawiają się tam ludzie, którzy nie mając kompletnie jakiejkolwiek wiedzy merytorycznej komentują, myśląc, że ją mają i rozmywają w ten sposób całkowicie temat. Nie jestem z tych narzekających, ale po prostu wszędzie są pewne granice.

• wieslawo, old_twister, Sebosz and 2 others like this

#1105 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 09 March 2015 - 18:03

Też mam wrażenie, że zmiany mocno ubiło forum. Postulowałem o tym dawniej postuluje i teraz. Komentarze pod artykułem na głównej powinny być częścią tematu na forum. Obecnie nie ma po co wchodzić na forum. Dawniej to jeszcze kulowe wyświetlanie komentarza zmuszało po Włażenie i szukania ale dziś? Dyskusja na głównej umiera po 30 postach a forum ledwie oddycha i raczej ma się ku śmierci, jeśli chodzi o fajne rozmowy i jakąś tam społeczność. Zmiany są dobre ale nie wszystkie zmiany takie są.

• wojtkow, old_twister and Amex like this

#1106 tomasz

tomasz

• 10981 posts

Posted 10 March 2015 - 13:46

Forum umiera przez komentarze na głównej, jest dużo mniej ruchu od czasu zmian. Potok głupoty w komentarzach na głównej uniemożliwia jakąkolwiek merytoryczną dyskusję, a dodatkowo, pojawiają się tam ludzie, którzy nie mając kompletnie jakiejkolwiek wiedzy merytorycznej komentują, myśląc, że ją mają i rozmywają w ten sposób całkowicie temat. Nie jestem z tych narzekających, ale po prostu wszędzie są pewne granice.

Z jednej strony piszesz, że komentarze na głównej kradną ruch na forum a z drugiej zwracasz uwagę, że na głównej komentują osoby z którymi nie można merytorycznie podyskutować.

Jeśli główna zbiera osoby szukające raczej sprzeczki a nie dyskusji to chyba dla forum to dobrze.

Też mam wrażenie, że zmiany mocno ubiło forum. Postulowałem o tym dawniej postuluje i teraz. Komentarze pod artykułem na głównej powinny być częścią tematu na forum. Obecnie nie ma po co wchodzić na forum. Dawniej to jeszcze kulowe wyświetlanie komentarza zmuszało po Włażenie i szukania ale dziś? Dyskusja na głównej umiera po 30 postach a forum ledwie oddycha i raczej ma się ku śmierci, jeśli chodzi o fajne rozmowy i jakąś tam społeczność. Zmiany są dobre ale nie wszystkie zmiany takie są.

Na czym nam zależy? Na ilości czy na jakości?

Bo jakość tworzycie Wy - użytkownicy forum.

#1107 666

666

Mac Pro doctor

• 2401 posts

Posted 12 March 2015 - 08:24

To ja mam odwrotnie. Na główną wcale nie zaglądam, bo newsy i tak są z MR i 9to5mac. Tam czytam, o ile w ogóle jest co, bo ostatnio same "nieciekawostki" w Apple się dzieją.

BTW, czy ktoś też ma tak, że przy "odpowiedz na 1 cytowaną wiadomość" czasem nie działają mu polskie znaki w Firefoksie? W Safari jest OK, ale samo Safari nie jest OK niestety ;)

Najśmieszniejsze jest to, że dzieje mi się to tylko na MA i tylko w tej określonej sytuacji, a na dodatek całkowicie losowo.

mac-pro.pl

Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?

Pisz lub dzwoń: 501211594

#1108 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 12 March 2015 - 09:34

Przełącz w tryb BBCode (góra - po lewej stronie) a polska czcionka powróci :).

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#1109 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 18 March 2015 - 18:00

Prośba do administracji - od 9 marca próbuję doprosić się administratorów o usunięcie mojego konta z bazy, ale kontakt z nimi wydaje się być niemożliwy. Napisałem już do 4 osób, jedni nie odbierają wiadomości w ogóle, inni odsyłają mnie do innych i nic to nie daje. Założyłem temat, żeby załatwić tę sprawę, ale został zamknięty i zostałem poinstruowany, żeby napisać wiadomość do administracji. Tak też wcześniej próbowałem robić, ale nie dało to skutku, dlatego stworzyłem tamten temat. Proszę w końcu o jakąś reakcję.

#1110 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 19 March 2015 - 10:19

Voila.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1111 Szemot

Szemot
  • 1549 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2015 - 11:34

Szanowna redakcji. Jak widać wielu czytelnikom nie podobają się nie same zmiany a to co one wprowadziły czyli tzw "gównoburzę" w komentarzach. Czemu wcześniej nie było to w takim stopniu? Z 2 powodów. Profile nie były anonimowe. Można było wejść w profil, przeczytać historię postów i sprawdzić czy jest to jakiś dzieciak co skończył lekcje i pisze to co zawsze, a może użytkownik applefobi który przyszedł swoje żale tu zostawić. Bo co innego pojedyncza wypowiedź a co innego gdy widać, że to norma. Psychologia wyraźnie wykazuje zupełnie zdziczałe zachowanie osób gdy zapewni im się płaszczyk anonimowości. Druga rzecz to dodaliście możliwość plusowania i minusowania ludzi. Tu też przez anonimowość powstają jakieś niekontrolowane cyferki. Nigdy wcześniej nie było takich sytuacji, że podczas jakiejś kłótni powstaje 10-15 plusów czy minusów. Skoro można to ludzie to dają. Ale jeśli głosowanie jest jawne to już niektórzy się powstrzymają przed daniem plusa lub minusa. Bo czasem aż nie wypada czyjejś na prawdę "niskiej" wypowiedzi plusować ale, że jest ona przepełniona nienawiścią a np kogoś lub czegoś sie nie lubi to przy zachowaniu anonimowości plusujemy i minusujemy to czego bez anonimowości byśmy się wstydzili. To co proponuję to umożliwienie wglądy w to kto dał plusa czy minusa oraz łatwy dostęp do historii postów danej osoby jak to było wcześniej. Nie "uleczy" to komentarzy, nie sprawi, że nagle wszystko będzie merytoryczne. Ale na pewno to duży krok w przód albo chociaż powrót do poprzedniej normalności której zmiana layoutu dała wielki krok w tył. 

• wojtkow, cronopioverde, zakino and 1 other like this

 iPhone 14ProMax (256), MacBookPro16 M3Pro  AirPods2Pro  ATV 4K 2gen (64),  2x HomePod Mini,  iPodTouch3Gen (32),  AirTag, 

#1112 tomasz

tomasz

• 10981 posts

Posted 24 March 2015 - 16:25

Szanowna redakcji. Jak widać wielu czytelnikom nie podobają się nie same zmiany a to co one wprowadziły czyli tzw "gównoburzę" w komentarzach. Czemu wcześniej nie było to w takim stopniu? Z 2 powodów. Profile nie były anonimowe. Można było wejść w profil, przeczytać historię postów i sprawdzić czy jest to jakiś dzieciak co skończył lekcje i pisze to co zawsze, a może użytkownik applefobi który przyszedł swoje żale tu zostawić. Bo co innego pojedyncza wypowiedź a co innego gdy widać, że to norma. Psychologia wyraźnie wykazuje zupełnie zdziczałe zachowanie osób gdy zapewni im się płaszczyk anonimowości. Druga rzecz to dodaliście możliwość plusowania i minusowania ludzi. Tu też przez anonimowość powstają jakieś niekontrolowane cyferki. Nigdy wcześniej nie było takich sytuacji, że podczas jakiejś kłótni powstaje 10-15 plusów czy minusów. Skoro można to ludzie to dają. Ale jeśli głosowanie jest jawne to już niektórzy się powstrzymają przed daniem plusa lub minusa. Bo czasem aż nie wypada czyjejś na prawdę "niskiej" wypowiedzi plusować ale, że jest ona przepełniona nienawiścią a np kogoś lub czegoś sie nie lubi to przy zachowaniu anonimowości plusujemy i minusujemy to czego bez anonimowości byśmy się wstydzili. To co proponuję to umożliwienie wglądy w to kto dał plusa czy minusa oraz łatwy dostęp do historii postów danej osoby jak to było wcześniej. Nie "uleczy" to komentarzy, nie sprawi, że nagle wszystko będzie merytoryczne. Ale na pewno to duży krok w przód albo chociaż powrót do poprzedniej normalności której zmiana layoutu dała wielki krok w tył. 

Nie jestem pewny do czego są Twoje uwagi (forum czy strona główna).

Na forum aby sprawdzić kto dał punkty ujemne/dodatnie wystarczy przy wpisie kliknąć w kwadracik z ilością punktów - wtedy wyświetli się coś takiego jak w załączniku

Attached File  Screen Shot 2015-03-24 at 16.23.02.png   45.69KB   0 downloads

Jest to opcja, której brakuje na stronie głównej (w przyszłości planujemy ją dodać).

Samo plusowanie/minusowanie nie wpływa na profil użytkownika - jest to używane tylko do oceny konkretnej wypowiedzi.

Co do profili to tutaj sytuacja jest podobna.

Na forum jest to rozwiązane jak należy na głównej jeszcze nie.

#1113 Driff

Driff
  • 423 posts

Posted 24 March 2015 - 17:36

Nie wiem czy tego nie ma czy po prostu ja nie mogę znaleźć, ale brakuje mi przejścia na ostatnią stronę tematu w mobilnej wersji forum. 

<p>MacBook Air 13" Early 2014 + iPhone 12 Pro Max + AirPods Pro

#1114 tomasz

tomasz

• 10981 posts

Posted 24 March 2015 - 21:31

Nie wiem czy tego nie ma czy po prostu ja nie mogę znaleźć, ale brakuje mi przejścia na ostatnią stronę tematu w mobilnej wersji forum. 

Nie ma. Mobilna wersja ze względu na mniejszą ilość dostępnego miejsca na ekranie jest okrojona.

#1115 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 04 April 2015 - 23:13

Czy mógłby ktoś zapanować nad komentarzami w temacie o wyginających się Galaxy S6 Edge'ach? Bo to, co tam się dzieje przekracza ludzkie pojęcie…
http://i.imgur.com/WexXUMq.png
http://i.imgur.com/30ZXU6C.png
  • Szemot and Bartosz Drząsała like this

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1116 Bartosz Drząsała

Bartosz Drząsała
  • 23 posts

Posted 04 April 2015 - 23:33

Czy mógłby ktoś zapanować nad komentarzami w temacie o wyginających się Galaxy S6 Edge'ach? Bo to, co tam się dzieje przekracza ludzkie pojęcie…
http://i.imgur.com/WexXUMq.png
http://i.imgur.com/30ZXU6C.png

To co oni piszą jest żałosne...

#1117 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 04 April 2015 - 23:45

To piszcie do redaktorów...

#1118 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 04 April 2015 - 23:56

przeciez oni (redaktorzy) maja to w d*pie
odwala literowke - news z (tak kolejny raz) z d*py i niech sie dzieje co chce.

byle by sie reklamy wyswietlay i bylo na wyjazd w tzw swiat zeby selfie przy darmowym zarciu zrobic - prawda p. ziemba??

• Deleted-63c21db09a, Sebosz and zakino like this

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1119 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 April 2015 - 00:01

ło matko... jak onet za starych dobrych czasów :P

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1120 426c4b35a0

426c4b35a0
  • 71 posts

Posted 06 April 2015 - 17:39

Zróbcie coś z idiotami z komentarzy na głównej.

Nawet w gimnazjach nie ma takiego potoku głupoty.

DOKŁADNIE!!! To jest naprawdę żenujące. Długi czas toleruję obrażanie ludzi tutaj. To nie może się ciągnąć. Nie może być tolerancji którzy o ludziach piszących "używam produktu xxx" dostają odpowiedź: Żal mi Was. 

Moderatorzy muszą się zabrać do roboty. 

To czego mi ewentualnie tutaj brakuje to czarna lista. Dzięki temu sami sobie zrobimy sobie porządek. Ale to nie jest dobre wyjście.

• old_twister and Sebosz like this

#1121 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 06 April 2015 - 20:37

Nie moderatorzy tylko redaktorzy. To jest ich działka...

#1122 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 06 April 2015 - 20:42

redaktorzy ktorzy maja gdzies co sie w ich tematach dzieje

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1123 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 06 April 2015 - 20:53

No ale to im ciśnij... Ja nie będę pod tekstami Zięby moderował "jego cyrk i jego małpy" - a to że ma w dupie to już nie moja wina.

#1124 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 06 April 2015 - 21:08

Wiesz ze mam awersje do niego i pocisnac to mu moge f2f najchetniej. Choc idiote itak lepiej mijac. Szkoda ze za nasze wyswietlenia ktos zarabia kase majac nas userów głeboko w d#pie

• Deleted-63c21db09a and zakino like this

#1125 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 06 April 2015 - 23:55

Wiesz ze mam awersje do niego i pocisnac to mu moge f2f najchetniej. Choc idiote itak lepiej mijac. Szkoda ze za nasze wyswietlenia ktos zarabia kase majac nas userów głeboko w d#pie

Podać Ci chusteczki? Przesadzasz teraz.
In­te­ligen­tni ludzie są często zmusza­ni do pi­cia, by bez­kon­flik­to­wo spędzać czas z idiotami. - Ernest Hemingway

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users