Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Please log in to reply
1840 replies to this topic

#1076 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 21 January 2015 - 23:31

Przy zamykaniu to się pojawia po raz kolejny jako nowy (nie widziałem tego), więc super, że napisałeś.

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#1077 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2015 - 00:22

Zmieńcie moderatorów giełdy bo to straszne BUCE którzy usuwają temat nie powiadamiając autora o tym. Chciałbym wiedzieć w którym miejscu złamałem regulamin. Beznadzieja.
  • Amex likes this

#1078 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 22 January 2015 - 09:18

Zmieńcie moderatorów giełdy bo to straszne BUCE którzy usuwają temat nie powiadamiając autora o tym. Chciałbym wiedzieć w którym miejscu złamałem regulamin. Beznadzieja.

Nie wiem co takiego miałeś w usuniętym ogłoszeniu, ale np. w Twoim aktualnym ogłoszeniu o zamianie ipada brakuje prefixu i danych kontaktowych.

#1079 Tomeszek

Tomeszek
  • 252 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2015 - 12:01

A może nie mam ochoty wstawiać publicznie mojego nr telefonu? Mam pełne prawo jego nie podawać a ten punkt w regulaminie jest totalnie bezsensowny. Jak ktoś będzie zainteresowany, napisze na pw i gdy będzie chciał porozmawiać - numer podam.
Wielce regulamin jakby tu kurde sie 100 ogłoszeń dziennie pojawiało, parodia

#1080 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 22 January 2015 - 12:17

A tylko telefon istnieje? Można napisać, że kontakt przez PW.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1081 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 22 January 2015 - 12:19

Jeżeli nie masz ochoty podawać swojego numeru telefonu to nie wystawiaj ogłoszeń na forum, proste. Forum NIE JEST zobowiązane do umieszczania Twoich ogłoszeń, za to Ty dobrowolnie zobowiązałeś się do przestrzegania regulaminu tego forum.

W związku z tym proszę o stosowanie się do regulaminu zgodnie z powyższym.

@MC_ - nie, nie można: telefon jest wymagany.

Moje programy:
iOS => Project Planner | Project Planner HD | Sub Edit HD | Snooker Scoreboard Pro | Expedition Planner | Subtitles Player
OSX => Project Planner OSX | Project Planner Viewer | Sub Edit | Mapper | Site Monitor

tvOS => Subtitles Player

Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie..

#1082 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 22 January 2015 - 12:27

A to przepraszam. Wobec tego faktycznie trochę to jest bez sensu.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1083 gpspl

gpspl
  • 177 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 January 2015 - 01:22

Działu o OSX86

#1084 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 25 January 2015 - 01:31

Działu o OSX86

Nie będzie, tak jak hackintosh nie jest tolerowany na forum. Nie da się legalnie używać OSX na nie Applowym sprzęcie.
  • Amex likes this
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1085 asiej

asiej
  • 340 posts
  • SkądPolska

Posted 26 January 2015 - 12:30

Od niejakiego ftpd dostałem 4 punkty karne i bana na kilka dni za, jak to określił,  „Niestosowanie się do poleceń administracji forum“. Proszę mi wyjaśnić od kiedy chamskie docinki (co jest zresztą złamaniem regulaminu) aby nie płakać na forum są poleceniem? Niektórym chyba władza uderzyła do głowy…

Co dziwniejsze, bana dostałem dopiero kilka dni po tym jak dyskusja, w której uczestniczył inny moderator, została zakończona.

#1086 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 26 January 2015 - 13:38

Regulamin:

Należy zaznaczyć, że przeoczenie przez moderatora naruszenia regulaminu nie oznacza przedawnienia takiego naruszenia a także dopuszczalności takich naruszeń w przyszłości.

• ftpd likes this

Moje programy:
iOS => Project Planner | Project Planner HD | Sub Edit HD | Snooker Scoreboard Pro | Expedition Planner | Subtitles Player
OSX => Project Planner OSX | Project Planner Viewer | Sub Edit | Mapper | Site Monitor

tvOS => Subtitles Player

Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie..

#1087 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 26 January 2015 - 14:32

Asiej - nie otrzymałeś ostrzeżenia za "dyskusję" ale za to, że :

(...)Temat zamknięty, i dalszych komentarzy nie będzie.

Nie posłuchałeś i ciągnąłeś dyskusję dalej ... To jest to „Niestosowanie się do poleceń administracji forum“ i za to otrzymałeś karę. Mam nadzieję, że to wyjaśnienie Ci wystarczy.

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#1088 asiej

asiej
  • 340 posts
  • SkądPolska

Posted 26 January 2015 - 14:35

Regulamin:

W sytuacji gdy minęło kilka dni i brak nowych komentarzy w temacie to można uznać, że "polecenie" zostało spełnione, zatem reakcja moderatora to zwykła głupota i złośliwość…

Po raz kolejny zapytam od kiedy chamskie docinki aby nie płakać na forum są poleceniem?

A propos cytowania regulaminu:

Moderatorzy mają prawo wyodrębnić posty niepowiązane z tematem i przenieść je w inne miejsce, z koszem włącznie.

Moderatorzy woleli jednak chamskie uwagi pod adresem piszącego i tu warto przytoczyć kolejny cytat:

W wątkach/wpisach nie dopuszczamy personalnych uwag

Moderatorzy stoją ponad regulaminem?

• Amex likes this

#1089 ftpd

ftpd

Nie.

• 24175 posts

Posted 26 January 2015 - 14:59

Po raz ostatni: uwagi co do pracy Moderacji i Redakcji przyjmują Administratorzy. Zgłoś im je w prywatnej wiadomości, publiczne płacze i żale są tanim chwytem w celu zwrócenia na siebie uwagi. Jeśli nie przestaniesz kontynuować tematu w tym wątku pożegnamy się nie na kilka dni, a na zawsze.

• OleYek likes this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1090 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 January 2015 - 15:04

W sytuacji gdy minęło kilka dni i brak nowych komentarzy w temacie to można uznać, że "polecenie" zostało spełnione, zatem reakcja moderatora to zwykła głupota i złośliwość…

Po raz kolejny zapytam od kiedy chamskie docinki aby nie płakać na forum są poleceniem?[/size]

Moderatorzy mają prawo wyodrębnić posty niepowiązane z tematem i przenieść je w inne miejsce, z koszem włącznie.[/size]
Moderatorzy woleli jednak chamskie uwagi pod adresem piszącego

Mają prawo NIE OBOWIĄZEK!

i tu warto przytoczyć kolejny cytat:
W wątkach/wpisach nie dopuszczamy personalnych uwag[/size]
Moderatorzy stoją ponad regulaminem?

Wiesz jak wygląda personalna uwaga np. "jesteś idiotą", albo "xxx to głąb" - to są personalne wycieczki. W/w nie było.

Proszę skończ już bo niepotrzebnie jątrzysz i irytujesz, a to nigdy dobrze się nie kończy.
  • Amex likes this

#1091 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6245 posts

Posted 26 January 2015 - 15:23

Zostało Ci to wyjaśnione łopatologicznie - nie przyjmujesz argumentów i zawsze musisz mieć ostatnie zdanie. Więc jak dla dziecka:
  • Forum i strona główna to dwa oddzielne byty. Moderatorzy z forum nie mogą interweniować poza nim! Twoje pretensje (nie wnikam czy słuszne czy nie) dotyczyły artykułu, gdzie my (moderatorzy) nie możemy interweniować - tłumaczyliśmy Ci a ty dalej swoje. Najcierpliwszego by trafił szlak.

Po raz kolejny zapytam od kiedy chamskie docinki aby nie płakać na forum są poleceniem?

Znowu łopatologicznie - oznaczało to: dałeś sygnał, poszło dalej do właściciela - efekt uzyskany w postaci wpisu redaktora. Temat zakończony. Ty dalej ciągniesz. Poleceniem było :
skończ z tym tematem - Ty tego nie zrobiłeś więc ukarano Cię pk. karnymi.

"Moderatorzy mają prawo wyodrębnić posty niepowiązane z tematem i przenieść je w inne miejsce, z koszem włącznie."

Czytaj w/w: Forum i strona główna to 2 oddzielne byty. Powinieneś wyjaśniać problem z redaktorem lub właścicielem strony (też to masz podane w postach wyżej). Trudno jest zrobić coś co jest niewykonalne.

(...)tu warto przytoczyć kolejny cytat:
"W wątkach/wpisach nie dopuszczamy personalnych uwag"

Chyba przesadzasz - nikt nie użył inwektyw, nie nazwał cię obraźliwie - a czepianie się zwrotu "nie płacz na forum" ... darujesz...
Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#1092 asiej

asiej
  • 340 posts
  • SkądPolska

Posted 26 January 2015 - 17:15

Zostało Ci to wyjaśnione łopatologicznie - nie przyjmujesz argumentów i zawsze musisz mieć ostatnie zdanie. Więc jak dla dziecka:

To ja też postaram się to ująć najprościej jak się da:

1. Redakcja nie reagowała, tak samo właściciel, który ma przepełnianą skrzynkę, wie o tym i ma to gdzieś. Wytłumaczyłem to kilkukrotnie a Ty mi teraz piszesz, że powinienem załatwić sprawę z właścicielem…

2. Jeśli moderatorzy uznali, że to nie miejsce to zgodnie z regulaminem powinni wydzielić komentarze do osobnego tematu (nie ma znaczenia czy dotyczą forum czy tekstów, MA to jeden portal), zamiast tego w mało subtelny sposób chcieli abym się zamknął, mając gdzieś samą sprawę. Wystarczyłaby odrobina dobrych chęci a problem by nie istniał (co zabawniejsze, zajęłoby to mniej czasu).

3. Sprawa nie została zamknięta, autor przeprosił za błąd w tekście (robiąc przy okazji z siebie ofiarę) a ja pisałem o obrażaniu i atakach na FB. Dwie różne sprawy, co też wyjaśniłem…

4. Moderator powinien trzymać się pewnych standardów i pisanie aby mu nie płakać na forum dobiega od nich. Jak widać ponownie powyżej ftpd ma kłopoty z zachowaniem odpowiednich standardów. Czerwony kwadracik pod jego wcześniejszą wypowiedzią sugeruje, że nie tylko mi się to nie spodobało.

Przy okazji, temat jest o tym co mnie denerwuje na forum a denerwuje mnie praca moderacji, więc skąd ta groźba wieczystego zbanowania?

#1093 ftpd

ftpd

Nie.

• 24175 posts

Posted 26 January 2015 - 17:24

*
POPULAR

Denerwuje Cię praca moderacji - przyjmujemy do wiadomości. Otrzymałeś informację, co możesz z tym fantem zrobić. Koniec dyskusji.

(A na boku - z czerwonym kwadracikiem niezły pomysł, ale nie wpadłeś na to, że widzimy, kto klika te plusy i minusy. Pisanie 'nie tylko ja', kiedy to sam kliknąłeś jest jeszcze bardziej przykre, niż wszystkie te 3 strony Twoich nudnych postów.)

• wojtkow, OleYek, tumpio and 2 others like this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1094 asiej

asiej
  • 340 posts
  • SkądPolska

Posted 26 January 2015 - 18:05

Denerwuje Cię praca moderacji - przyjmujemy do wiadomości. Otrzymałeś informację, co możesz z tym fantem zrobić. Koniec dyskusji.

(A na boku - z czerwonym kwadracikiem niezły pomysł, ale nie wpadłeś na to, że widzimy, kto klika te plusy i minusy. Pisanie 'nie tylko ja', kiedy to sam kliknąłeś jest jeszcze bardziej przykre, niż wszystkie te 3 strony Twoich nudnych postów.)

Czyli niewiele mogę zrobić biorąc pod uwagę, że moje uwagi dotyczą także jednego z Administratorów a napisanie w tej kwestii do innego nic nie zmieni. 

Hm, Zięba -5, ftpd -4, OleYek -3, itd. Wg Ciebie wszystkie sam nabiłem? Pod własnymi komentarzami też? Nie wpadłeś na to, przykre jak Twój brak kultury.

• Amex likes this

#1095 ftpd

ftpd

Nie.

• 24175 posts

Posted 26 January 2015 - 18:10

Dobra, dość, koniec farsy.

• tumpio likes this

#1096 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 26 January 2015 - 19:34

OleYek -3, itd. Wg Ciebie wszystkie sam nabiłem? Pod własnymi komentarzami też? Nie wpadłeś na to, przykre jak Twój brak kultury.

No jak się ma kółko adoracji w postaci Amexa z ujemną reputacją i drugiego osobnika, który ma na koncie kilka ostrzeżeń i uważasz, że jest to wyznacznik Twojej popularności, bo recydywa minusuje czyjeś posty to jest żenujące...
  • Amex and jasiecki like this

#1097 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 15 February 2015 - 19:11

Denerwuje mnie, albo raczej brakuje mi funkcji oznaczenia forum jako przeczytane. Tak, jest opcja w forach tematycznych, np. na dole w „Mac - Software” itd., ale niestety nic się nie dzieje po kliknięciu polecenia/komendy/przycisku. Wyświetlają się trzy kropeczki jakby jakaś akcja miała miejsce, ale nic to nie zmienia.

Przydałby się też przycisk (działający) na głównej stronie forum, żeby oznaczyć totalnie wszystko jako przeczytane.

#1098 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 15 February 2015 - 19:29

Przydałby się też przycisk (działający) na głównej stronie forum, żeby oznaczyć totalnie wszystko jako przeczytane.

U mnie to na samym dole działa w stu procentach:

O0c1u7J.jpg

• neverneve likes this

#1099 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 15 February 2015 - 19:45

Chyba muszę szkła w okularach na mocniejsze zmienić. Dzięki! :)

#1100 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 25 February 2015 - 01:19

Zróbcie coś z idiotami z komentarzy na głównej.

Nawet w gimnazjach nie ma takiego potoku głupoty.

• Sebosz and 426c4b35a0 like this

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users