Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes Music Store w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#76 sebbie

sebbie
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 października 2011 - 17:36

a u mnie jeszcze inny problem, kupilem film na ipadzie, zsynchronizowalem ipada z itunes na macbooku, pozniej zgralem na mac'a mini z udostepnianego itunes do itunes po czym patrze na ipadzie nie ma juz filmu, wiec probuje zsynchronizowac filmy z itunes do ipada - i wyskakuje blad - ze nie mam autoryzacji do tego filmu na tym komputerze :/ a tak przy okazji - w purchased nie ma filmow - to sie pojawi w polskim itunes jak bedzie w pelni dostepne itunes in the cloud? czy jak to jest? z tego co pamietam z keynotów - to po wejsciu chmury mialobyc tak, ze mozna dociagac z reszty (do 5) urzadzen rzeczy zakupione?

#77 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2011 - 18:22

a tak przy okazji - w purchased nie ma filmow - to sie pojawi w polskim itunes jak bedzie w pelni dostepne itunes in the cloud? czy jak to jest?

z tego co pamietam z keynotów - to po wejsciu chmury mialobyc tak, ze mozna dociagac z reszty (do 5) urzadzen rzeczy zakupione?

iTunes in the Cloud dotyczy tylko muzyki (i tylko w wybranych krajach, Polska póki co nie jest jednym z nich). O filmach czy serialach nie było mowy. Pewnie się pojawią, ale nie wiadomo kiedy (patrząc na tempo wprowadzania tego dla muzyki, nie spodziewałbym się tego w najbliższym czasie u nas).

#78 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 29 października 2011 - 09:57

Czy powie mi ktoś czy gift cardy będą dostępne w polskim iTS i gdzie je będzie można kupić?

#79 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 października 2011 - 11:43

Czy powie mi ktoś czy gift cardy będą dostępne w polskim iTS i gdzie je będzie można kupić?

Kula zgadula - Zapytaj, niech się męczy bidula ;)

#80 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 30 października 2011 - 10:27

O dziwo odpowiedziała "nie teraz" :D

#81 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 października 2011 - 10:30

Witam Czy można kupować i płacić normalnie w iTunes Store przez iPhone? Bo u mnie wychodzi jakiś problem jak chce zakupić jakąś muzykę. Gdy płacę tą samą kartą w App Store to wszystko jest ok.

#82 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 30 października 2011 - 14:19

effe - można, a przynajmniej było można około tygodnia temu.

#83 markoviak

markoviak
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2011 - 17:26

Na kompie kupiłem 1 płytę w store. I teraz na padzie nigdzie nie widzę tej muzyki którą kupiłem. Czemu? jak to zrobić zeby kupiona muzyka na kompie pokazała się gdzieś na ipadzie. Mam icloud na wszystkich urządzeniach.

Podłącz ipada do kompa i poprostu przenieś , możesz też chyba za pomocą Wifi. Z tego co sie oriętuje to icloud nie uwzględnia muzyki

#84 pb40

pb40
  • 21 postów
  • SkądWrocław PL

Napisano 01 listopada 2011 - 22:30

Witam Może ktoś wie dlaczego przy zakupie muzyki tzn albumu lub piosenki chcąc zrobić to na drugim komputerze na tym samym koncie pobrało mi jeszcze raz pieniądze z karty?

#85 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 02 listopada 2011 - 00:25

Witam
Może ktoś wie dlaczego przy zakupie muzyki tzn albumu lub piosenki chcąc zrobić to na drugim komputerze na tym samym koncie pobrało mi jeszcze raz pieniądze z karty?

W Polsce synchronizacja muzyki poprzez "chmurę" pomiędzy urządzeniami nie działa - tylko programy i książki można tak synchronizować.
Myzykę można przenieść na inne urządzenie tylko metodą "chalupniczą" i tylko poprzez iTunes i opcję "przenieś zakupione rzeczy" na kompa a potem synchronizacja na drugie urządzenie.
Mam nadzieję, ze niedługo pojawi się możliwość synchronizacji muzyki poprzez "chmurę" i iTunes Match.

Na obecną chwilę masz dwa razy zakupione te same utwory - reklamuj w Apple.

#86 XonobulaX

XonobulaX
  • 13 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 16:58

Zakupione piosenki znikają z listy utworów Witam. Zakupiłem kilkanaście piosenek w iTunes Polska bezpośrednio z iPhone.Następnie zsynchronizowałem telefon z iTunes i zakupione utwory mam w bibliotece.Dlaczego za każdym razem niektóre z zakupionych utworów,które dodałem na iPhone do listy utworów znikają z tej listy,mimo iż są w bibliotece iTunes i w samym iPhone? Dziękuje i pozdrawiam.

#87 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 listopada 2011 - 13:06

Witam.
Zakupiłem kilkanaście piosenek w iTunes Polska bezpośrednio z iPhone.Następnie zsynchronizowałem telefon z iTunes i zakupione utwory mam w bibliotece.Dlaczego za każdym razem niektóre z zakupionych utworów,które dodałem na iPhone do listy utworów znikają z tej listy,mimo iż są w bibliotece iTunes i w samym iPhone?
Dziękuje i pozdrawiam.

Bo masz zle ustawiona synchronizacje muzyki.

#88 adrian6358

adrian6358
  • 138 postów
  • Skąd52'5'48 N, 17'17;59'' E

Napisano 19 listopada 2011 - 14:48

iTunes kupione - usunięte Witam Kupiłem jakieś 3 tygodnie temu kilka piosenek w iTunes. Wczoraj robiłem sobie porządki w iTunes z muzyką i przez przypadek usunąłem te wszystkie kupione piosenki. Czy jest możliwość abym je jakoś odzyskał? Wchodzę na albumy tych wykonawców i tam jest zaznaczone normalnie, że są kupione u mnie lecz nie ma żadnej możliwości pobrania znowu gdy na nie klikam. Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam

#89 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2011 - 14:52

Nie ma takiej możliwości. Następnym razem zadaj podobne pytanie tutaj http://myapple.pl/ip...e-pytania_.html

#90 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 15:05

Kupiony album "wyparował"... Pod koniec września kupiłem album w iTunes Store. Zapłaciłem grzecznie kartą kredytową 9,99 Euro, zaakceptowało, ściągnąłem, wszystko OK. Wrzuciłem sobie to telefonu (żeby móc słuchać w drodze...). Dziś chciałem odpalić tę płytę na komputerze - a tu zonk. W iTunes widać okładkę albumu i nazwy ścieżek, ale próba odtworzenia kończy się komunikatem "Nie można użyć utworu "XYZ", ponieważ nie można odnaleźć oryginalnego pliku. Czy chcesz go wskazać?" Oczywiście próba wskazania ręcznego nic nie daje - utworu (podobnie jak wszystkich pozostałych z tego albumu) nie ma i już, pozostały tylko nazwy na liście iTunes. Po pierwsze: Ki czort?... Jestem absolutnie pewien, że tego nie kasowałem (bo też czemu niby miałbym to robić?). Po drugie: jak odzyskać, co moje? W iTunes, jak wchodzę w sklep i w swoje konto - jest zaznaczone, że to kupiłem. Ale jak w iTunes Store wchodzę w zakładkę "zakupione" (gdzie widać ten album) i chcę skorzystać z linku (na samym dole) "Pobierz poprzednie zakupy", to dostaję radosną informację że "Nie kupiłem dotąd żadnych aplikacji" (nie, no serio?). Co mam zrobić, żeby odzyskać "mój" album nie wydając na niego kolejnych 9 euro?...

#91 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 28 listopada 2011 - 16:01

Jeśli masz jeszcze ten album w telefonie to iTunes Store: przenoszenie zakupionych materiałów z urządzenia z systemem iOS lub z iPoda na komputer

#92 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 16:36

No właśnie niestety nie mam już w telefonie, bo w "międzyczasie" zrobiłem synchronizację iTunes z telefonem (bo wgrałem dwa nowe albumy, normalnie - z płyty do iTunes - i chciałem je mieć w telefonie). A że "synchronizacja", to z telefonu też usunęło (bo w iTunes nie było...). Niestety nie mam iPhone'a, tylko telefon z Androidem i synchronizuję muzykę z iTunes przez program EasyTunes. Jedno rozwiązanie, które mi się nasuwa, to "na bezczelnego" odświeżyć bibliotekę iTunes z TimeMachine, gdzie oczywiście kopie tego albumu są.... Ale to chyba niemożliwe, żeby w razie np. przypadkowej utraty albumu nie można było go ściągnąć z powrotem.

#93 widen

widen
  • 7 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 23:24

Kupiłem ostatnio parę utworów przez itunes, jednak przez bardzo słabe łącze pobierały się wolno i podejrzewam, że jedna piosenka nie pobrała się do końca. Normalnie trwa ona ok 4min, kiedy słucham pobranego pliku przez itunes po ok 1min urywa i przeskakuje do następnego utworu, kiedy słucham jej na ipodzie po pierwszej minucie też urywa, czas leci dalej, a w słuchawkach głucha cisza. Czy mogę ją pobrać ponownie? Czy mam zgłaszać reklamację?

#94 ericidle

ericidle
  • 1 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 10:20

Zakup w iTunes Witam, przedwczoraj zakupilem plyte z iTunes korzystajac z iPada, zgrała sie do iPada, potem podlaczylem iPada do Mac Booka i przez przypadek przy synchronizacji nacisnalem guzik "odtworz" iPad i po tej operacji muzyka sie nie odtwarza, widac na iPadzie okladke i kawałki, w iTunes pokazuje ze plyta zostala zakupiona. Czy zeby posluchac musze znowu zakupic plyte ? iCloud nie bylo wlaczone podczas operacji. pozdrawiam

#95 MadBonsai

MadBonsai
  • 1 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 18:53

Czy ktoś wie, kiedy będziemy mogli w normalny sposób pobrać zakupioną muzykę na drugi komp? Z jakiegoś irracjonalnego powodu opcja "Download past purchases" dla muzyki jest dostępna w kilku krajach. Istnieje nadzieja, że i w Polsce będę mógł pobrać swoją legalnie zakupioną muzykę tam, gdzie mam na to ochotę? W tej chwili nie mogę pobrać zakupionego albumu na innym kompie. Uprzedam pytania - tak, autoryzowałem ten drugi komputer. Albo: czy znany jest hak na to, by ominąć to kretyńskie ograniczenie?

#96 syskozor

syskozor
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2011 - 19:50

Witam. Mam pytanie, czy jak raz kupię jedną piosenkę, to znaczy, że ona już jest trwała dla mojego konta ? Bo zakupiłem dziś piosenkę, i o dziwo nie zabrało mi żadnych pieniędzy z karty i po lewej stronie w zakupionych nie mam w oogole tej piosenki. Coś jest nie tak?

#97 Tazintosh

Tazintosh
  • 184 postów
  • Skądz C:\Bielsko-Biała\

Napisano 05 grudnia 2011 - 20:33

Ponowne pobieranie muzyki z polskiego iTunes Store Witam, witam. Mam takowy problem, zrobiłem format komputera i chciałem zredownloadować zakupione utwory w iTunes Store, ale na stronie supportu jest napisane jak to zrobić i w ogóle, ale ja nie mam w zakładce Purchased żadnej muzyki, mimo że kupiłem z ładne 10 albumów. Wiecie co z tym fantem zrobić?

#98 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 05 grudnia 2011 - 21:19

Niestety ale albumy musisz kupić ponownie. W polskim iTunes nie ma możliwości bezpłatnego re-downloadu zakupionej muzyki.

#99 Tazintosh

Tazintosh
  • 184 postów
  • Skądz C:\Bielsko-Biała\

Napisano 06 grudnia 2011 - 12:11

Eh... Na szczęście miałem tą muzykę na iPhonie jeszcze, więc po prostu skopiowałem zakupione produkty, ale tak czy inaczej ciekawi mnie czy to Apple chce zarobić bardziej na Polaczkach czy to znów coś związane z restrykcjami prawnymi D:<

#100 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudnia 2011 - 12:28

Jeśli taka sytuacja nastąpi, możesz napisać do supportu Apple (głównego) i poprosić ich o pomoc. Jeden raz pomogą, ale dostaniesz informację, że następna taka sytuacja będzie już wymagała ponownego zakupu! Pamiętajcie ludziska, zakupionej (i ściągniętej) raz muzyki nie można sobie od tak ponownie ściągać z Music Store!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych