Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes Music Store w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#126 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 31 stycznia 2012 - 23:40

"Usługi dotyczące muzyki z iTunes w chmurze nie są obecnie dostępne we wszystkich krajach." Tutaj masz odpowiedz na swoje wątpliwości, w Polsce dziala ta opcja w przypadku książek i gier, nie wiem jak z filmami ale chyba w macgadce wspominali kiedyś, ze trzeba uważać na co sie kupuje, przy muzyce nie dziala. Blog iPod.info podaje tylko co można w finalnej wersji 10.5, co nie musi być dostępne wszedzie.

#127 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lutego 2012 - 09:13

Macie wskazany właściwy temat, a ten zostaje zamknięty.

#128 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 lutego 2012 - 15:48

A czy ktoś orientuje się może czy jeśli teraz kupię muzykę w iTunes - kiedy ponowne pobieranie wcześniej zakupionych utworów nie jest możliwe - i taka opcja za jakiś czas będzie dostępna w Polsce, to czy obejmie muzykę zakupioną w przeszłości?

#129 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 00:43

Problem nie rozwiązany po kontakcie z supportem ...

Customer First Name : ****
Customer Last Name : *****
email : *****@****.pl
Web Order # : M3********W*X
Support Subject : I already own this song
Sub Issue : Duplicate purchase
Comments : Apple ID: *****@****.pl
Platform : iTunes/10.5.3 (Windows; Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (Build 2600)) AppleWebKit/534.52.7
Song Name : ****
Comments :
"Your receipt No.11********6": /title song 1/ and 2nd "Your receipt No.16**********8": /title song 1/ and next time this charge me again: "Your receipt No.12***3" 1,29 € and from: "Your receipt No.20***5" /title song 2/ 0,99 € - its correct in Poland i must pay for download again song/s what i previous buy and download? this "in cloud" dosent work in Poland ? how it is? i must pay every time when i click buy for too same songs?

From: iTunes Store
To: *****@****.pl
Sent: Thursday, February 2, 2012 10:23:21 PM
Subject: Re: I already own this song

Dear User,
I've carefully considered your request for a refund. While I understand this purchase was unintentional, your iTunes Store history shows a previous refund for a similar issue on June 10, 2011. Because the iTunes Store has already made an exception to the Terms of Sale for you, I cannot grant you a refund for this purchase.

Please review the iTunes Store Terms of Sale:
Apple - Legal - iTunes

Thank you for your understanding.
Sincerely,
Matt

From: <*****@****.pl>
To: iTunes Store
Sent: Thursday, February 2, 2012 10:44:59 PM
Subject: Re: I already own this song

Dear Matt if You read carefully my question mayby You understand
.... I'm sorry for my english - my english isn't fluent.

my questions:
I must pay for download again song witch previous I bought and download?
"iCloud" dosn't work in Poland ?
how it is?
I must pay every time when I click buy for too same songs /music content/?

its about
Downloading past purchases from the App Store, iBookstore, and iTunes Store

.... "Once you've located the music you are looking for, tap the download button.
Note: To download all songs from a purchased album, tap on the Album's toggle button to switch to Album view."

AND:
Apple - iTunes - Explore the new iTunes.
"Individually download past purchases.
When you buy a song, TV show, app, or book from the App Store or the iTunes Store, iCloud stores it in your purchase history. So you can download what you want, from any of your devices, to whichever devices you choose.1 For example, if you don’t want your iPad to automatically download everything you buy on your iPhone, you can choose just the things you do want to download — song by song, episode by episode, app by app, and book by book."

as You can saw " Support Subject : I already own this song" i want to know for future - be sure for next pucharses. it was not for refound if it works right. i can forget it - it was not big deal, i be carrefully with next purches, but want be shure how it is - about pay for too same songs :/

I already read:
WARUNKI
WARUNKI
Thank You for this - but i dont found answers for my questions :/

Regards.
Paul.

From: "appstore**@apple.com"
To: *****@*****.pl
Sent: Friday, February 3, 2012 3:34:41 PM
Subject: Re: I already own this song; Follow-up: 1***2

Dear *****,
Glenn here again with Customer Support. I hope your day is going well. I can certainly understand how eager you are to get this issue resolved and I am happy to assist.
Paweł, please take a screenshot of the app store when you are signed in on a page showing the cost of applications you've already purchased.
With the applications your unable to download currently in your download queue, please try to only download 1 application at a time to see if they are able to be downloaded that way.
To take a screenshot in Mac OS X, press Command-Shift-3 to take a screenshot of your entire screen. The screenshot file will appear on your desktop.
To learn how to take a screenshot in Windows, visit:
Take a screen capture (print your screen)
Thanks so much for being a valued iTunes Store customer. If you require further assistance, don't hesitate to contact me, I am only an email away and always here to help. Take care and have a great day.
Thanks for being the best part of iTunes
Sincerely,
Glenn
iTunes Store Customer Support
Please Note: I work Thur.-Mon. 8:30-5:00PM EST
Thank you for allowing me the opportunity to assist you.

ok i make screenshot with this song what this charge me 2 times for 2 downloads too same songs.
+ załącznik :)

From: "appstore**@apple.com"
To: *****@****.pl
Sent: Saturday, February 4, 2012 7:11:59 PM
Subject: Re: I already own this song; Follow-up: 1***2

Hi Paweł,

Glenn here again with Customer Support. I hope your day is going well. I can certainly understand how eager you are to get this issue resolved and I am happy to assist.

Paweł, I am pleased to let you know, that I have reversed the charge for these duplicate purchases, which I understand was unintentional. You will see a credit of $2.28 EUR, plus any applicable taxes, in three to five business days. If store credit was used for this purchase, you should see the credit post within three to five business days as well. If for any reason you do not see your store credit, you will need to sign out of the iTunes Store and sign back in, by doing so, this refreshes your iTunes account.

I also want to make sure that you understand that this is a one-time exception, as the iTunes Store Terms and Conditions state that all sales are final.

Thanks so much for being a valued iTunes Store customer. If you require further assistance, don't hesitate to contact me, I am only an email away and always here to help. Take care and have a wonderful day! :)

Thanks for being the best part of iTunes

Sincerely,

Glenn
iTunes Store Customer Support
Please Note: I work Thur.-Mon. 8:30-5:00PM EST

Thank you for allowing me the opportunity to assist you.

= zwrot ... dziekuję jak mam pisać [\mój angielski to tylko "komunikatywny"\] tak po każdym podwójnym zakupie /lepiej się pilnować by nie kupić muzyki 2x/ lub zmienić Store z kaju 3świata (mam konto PL) na taki który obsługuje iCloud z iTunes Store Muzyka.

ps. dostrzegłem błąd - pewnie wyjaśni się coś w kolejnym emailu, wkrótce zrobię update tego postu.

#130 teqnix

teqnix
  • 6 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 10:11

Bez sensu to działa. najlepsze, że na itunes z osx jest zakładka zakupione i można ponownie pobierać muzykę, a na wersjach ios już się w polsce nie da. a taka wyśmiewana, poniżana nokia w swoim ovi music store zero problemów z tym, jest historia zakupów, wszystko można szybko pobrać ponownie. apple polaków nieźle robi w wała w tym zakresie. i jeszcze te durne teksty supportu, że w łasce zwrócą opłatę.

#131 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 10:34

Po polsku: Pobieranie wcześniej zakupionych materiałów ze sklepów App Store, iBookstore i iTunes Store
Po angielsku: Downloading past purchases from the App Store, iBookstore, and iTunes Store

... polecam też zapoznanie się z:

iTunes Store: jakiego typu elementy mogę kupić w swoim kraju?

"Uwaga: kupiona wcześniej muzyka jest dostępna za pośrednictwem funkcji iTunes w chmurze tylko w następujących krajach: Argentyna, Australia, Belgia, Boliwia, Brazylia, Kanada, Chile, Kolumbia, Kostaryka, Cypr, Czechy, Dominikana, Ekwador, Salwador, Francja, Niemcy, Gwatemala, Honduras, Irlandia, Luksemburg, Malta, Meksyk, Nowa Zelandia, Nikaragua, Panama, Paragwaj, Peru, Słowacja, Hiszpania, Szwajcaria, Wielka Brytania, Stany Zjednoczone i Wenezuela."

W polskim "iTunes Music" ponowne pobieranie wcześniej zakupionej muzyki skutkuje pobraniem opłaty.
I właśnie ten podany w poście wpis supportu proszę traktować jako rozstrzygający. To chyba tyle odnośnie opłat :)

/Swoją drogą pobieranie za free wcześniej zakupionych treści - z iTuens Muzyka jest bardzo atrakcyjne i może wpłynąć na decyzje zakupów - jeśli ktoś ma konto w kraju w którym działa ta usługa ... /.

#132 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 10 lutego 2012 - 09:30

Friday, February 10, 2012 5:06:17 AM
Hello ****,
Thanks for getting back to me to let me know you still have some concerns. I understand that you haven't been having any issues with apps, but you are unable to redownload your music purchases. Once again, I'm glad to be of service.

For starters, I would like to clarify that it's only possible to redownload iBooks and Apps in Poland currently. I was able to find an article of which content can be redownloaded where if you'd like to check it out:

http://support.apple.com/kb/HT5085

I feel terrible that no one had mentioned this to you earlier. I was under the impression that Glenn or Malathi would have explained this at some point over the 30 odd emails that have already been sent back and forth. I should have been more thorough in reviewing your email history, and I apologize sincerely for that.

If you are missing any of your iTunes music purchases, I will be more than happy to have them posted to your account from my end so that you'll be able to be able to download them again. This isn't something that I'll be able to do every time you'd like to transfer a purchase to a different computer or device, but I can definitely assist with helping you recover anything that you've lost; I'll just need you to provide me with the order number of anything that you're missing:

Seeing your iTunes Store purchase history and order numbers
iTunes Store & Mac App Store: Seeing your purchase history and order numbers

As far as making it so that Polish customers can redownload songs and videos on your own, I'm sorry to say that's not something I can change by myself, even as a senior iTunes advisor; however, Apple recognizes that no one is better qualified to provide feedback about iTunes than the people who use it. To make sure your request is considered, I've gone ahead and put through a request to the iTunes feedback page for you.

To increase your chances, I encourage you to use the iTunes Feedback page to submit your comments yourself:
Apple - iTunes - Feedback

Thank you for being an important part of the Apple family, /name/. Please let me know how everything works out. I'll be more than happy to have this looked into further for you.

Sincerely,

*****/name/
iTunes Store/Mac App Store Senior Advisor

:)
Na "szczęście" były to tylko 2 podwójne piosenki w zakupach, więc na tym byłby to koniec :)
Brak ponownego pobierania za free poprzednich zakupów to taka jakby "przypadłość" naszej wersji iTunes tak jak "tax" w wersji amerykańskiej :/ Tak poprostu jest.

! Podsumowując jeśli macie jakieś sugestie, opinie na temat iTunes /jego działania etc./ i chcielibyście podzielić się tym z Apple:
Apple - iTunes - Feedback

#133 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 marca 2012 - 17:49

Trafilem tutaj z tym samym problemem co wyżej ludzie. Czyli generalnie jak musiałem zrobić restore ipada i miałem kupioną muzykę to muszę ją jeszcze raz zakupić, a nie mogę jej pobrac ponownie? To jest lekki bezsens, bo wydałem kilkadziesiąt euro, a teraz muszę to wszystko ukraść z internetu bo przecież nie będę płacił za to ponownie, albo liczył na to, że jakiś debil z supportu zlituje się nademną. Da się coś zrobić?

#134 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 19 marca 2012 - 20:08

Nie napisałeś czy to konto polskie?? W polskim iTunes Music płacisz za każdym razem, gdy dokonujesz zakupu muzyki - także ponowny tego samego.

Do supportu możesz napisać - jeśli był to "wypadek" i nie jest to kolejna prośba tego typu - masz szanse na odzyskanie tych utworów (jeśli nadal są dostępne) w iTunes, powinieneś mieć "Order Number" (z emaila który otrzymałeś przy zakupie oraz napisać o jakie utwory dokładnie chodzi), zapewne też otrzymasz pouczenie o tworzeniu kopi zapasowej zakupionych materiałów:
iTunes: wykonywanie kopii zapasowej biblioteki programu iTunes przez kopiowanie na zewnętrzny dysk twardy
iTunes Store: przenoszenie zakupionych materiałów z urządzenia z systemem iOS lub z iPoda na komputer

Swoją drogą skoro utwory nabyłeś legalnie - to masz na to potwierdzenie - rachunek z iTunes, możesz je uzyskać w inny sposób, ... np. ktoś z rodziny posiada te utwory - skopiujesz je i możesz używać legalnie (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić).

#135 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 22 marca 2012 - 18:54

Zwrot zakupionej płyty. Słuchajcie, czy jest jakaś możliwość zwrotu zakupionej płyty w iTunes? Generalnie chodzi o soundtrack z filmu "Forrest Gump" . który jak się okazało nie jest oryginalną wersją tylko remake`kiem zrobionym przez Starshine Orchestra. Oczywiście nic nie mam do wykonania przez tą orkiestrę ale jednak co oryginał to oryginał. Pozdrawiam

#136 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 marca 2012 - 23:00

Napisz do supportu, to od nich zależy czy uznają reklamację. Jeżeli ładnie opiszesz sytuację z zaistniałą pomyłką, to chyba nie będą robić problemu. Poszukaj na forum, bo były już reklamacje aplikacji i pewnie w przypadku muzyki wygląda to podobnie.

#137 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:52

Napisałem wczoraj i dzisiaj otrzymałem odpowiedz. Bardzo miłym i uprzejmym językiem napisane że bardzo się cieszą że mogą mi pomóc , ble ble ble i że za 5 dni będę miał pieniądze na karcie kredytowej z której płaciłem. Normalnie Ameryka ;-)

#138 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 26 marca 2012 - 17:21

Witam! Jak pobrać pre-order bezpośrednio z ipada lub ipoda? Niestety nie otrzymałem żadnej informacji na email :(. Z góry dzięki!

#139 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 26 marca 2012 - 21:56

Hameryka, Panie... A odpowiedź po Polsku czy po Angielsku?

#140 Aeon

Aeon
  • 35 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 17 marca 2012 - 18:03

Witam, Od niedawna mam isprzęt więc nie bijcie za niewiedzę. Szukałem na tym forum odpowiedzi ale niestety często połowa mówi co innego, druga połowa co innego. Mam kilka pytań: 5. Czytałem że jak mam muzę kupioną w itunes a padnie mi dysk to nie będę mógł jej już ściągnąć z iTunes store jako "wcześniej zakupioną" tak jak programy i gry, nadal tak jest? 6. Jak kupię muzykę w itunes i będzie ona miała zabezpieczenia to jak zrobię format i zainstaluję itunsa jeszcze raz, wrzucę mu starą bibliotekę (ręcznie trzymając shift przy włączaniu) to muza nie będzie działać bo po formacie się zmieni kod kompa czy coś w tym stylu i zabezpieczenia zablokują odtwarzanie? Można jakoś kupować niezabezpieczone MP3? Jakoś nigdzie przy nowych piosenkach nie widzę znaczka + jako by to miało być itunes plus bez zabezpieczeń, czy to oznacza że każda muza obecnie kupiona w itunes ma to zabezpieczenie? 7. Czytałem post jednego forumowicza który twierdził że jak ktoś kupi muze w anglii to nie może jej słuchać w polsce, to prawda? Jeśli np ja kupię muzę w polsce to nie mogę jej wziąść na iphonie do anglii wyjeżdżając tam na wakacje? 8. Muzykę kupioną w iTunes z tego co wiem nie odtworzę np w stacjonarnej wieży hifi ani innym odtwarzaczu niż isprzęt, coś się zmieniło w tej materii? Pytania może laikowskie, ale ciężko uzyskać jednoznaczną odpowiedź czytając 50 sprzecznych wypowiedzi.. Pytań w przyszłości będzie więcej, bo im więcej itunsa używam tym więcej mnie cała ta zabawa z jabłkami wkurza i staje się mniej user friendly jak to Jobs reklamował. Ograniczenia nadane przez Appla na banalne rzeczy mnie przerażają, tak proste rzeczy jak zarządzanie własnymi zdjęciami skopać... Tragedia :/ Ale... Może to ja jestem niedouczony i mam problemy bez powodu.. Pomóżcie :)

#141 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 18 marca 2012 - 09:06

5. Czytałem że jak mam muzę kupioną w itunes a padnie mi dysk to nie będę mógł jej już ściągnąć z iTunes store jako "wcześniej zakupioną" tak jak programy i gry, nadal tak jest?

Jeśli masz konto w polskim iTunes NIE można. Możesz je zakupić ponownie - płacąc kolejny raz.
Na stronach supportu apple możesz zapoznać się z przejrzystą rozpiską co i gdzie jest dostępne do ponownego pobrania bez opłaty.
Dostępność usługi iTunes w chmurze i funkcji iTunes Match

"Uwaga: kupiona wcześniej muzyka jest dostępna za pośrednictwem funkcji iTunes w chmurze tylko w następujących krajach: Argentyna, Australia, Belgia, Boliwia, Brazylia, Kanada, Chile, Kolumbia, Kostaryka, Cypr, Czechy, Dominikana, Ekwador, Salwador, Francja, Niemcy, Gwatemala, Honduras, Irlandia, Luksemburg, Malta, Meksyk, Nowa Zelandia, Nikaragua, Panama, Paragwaj, Peru, Słowacja, Hiszpania, Szwajcaria, Wielka Brytania, Stany Zjednoczone i Wenezuela."
= NIE ma możliwości tej w POLSKIM iTunes Music

Odsyłam do postu: http://myapple.pl/ip...tml#post1814020. Podsumowując - jeśli masz polskie konto - to każda ponowna próba pobrania zakupionej wcześniej muzyki skutuje ponowną opłatą, jeśli konto jest np. USA można pobrać z chmury wcześniej zakupioną muzykę.
Na moim koncie /PL/ gdy korzystam z iTunes Music i wchodzę w album, gdzie zakupiłem pojedyńcze piosenki mam nadal oryginalną cenę - po kliknięciu "buy" z ceną - ponownie pobiera pieniądze z konta.
Rzeczy zakupione w App Store (programy, gry) możesz pobrać ponownie dowolną ilość razy bez opłaty.
Wymienność aplikacji między iPhone'm oraz iPad'em & ponowne pobieranie z App Store

6. Jak kupię muzykę w itunes i będzie ona miała zabezpieczenia to jak zrobię format i zainstaluję itunsa jeszcze raz, wrzucę mu starą bibliotekę (ręcznie trzymając shift przy włączaniu) to muza nie będzie działać bo po formacie się zmieni kod kompa czy coś w tym stylu i zabezpieczenia zablokują odtwarzanie? Można jakoś kupować niezabezpieczone MP3?

Z tego co się orientuję muzyka z itunes nie jest zabezpieczona - muza po formacie będzie działać i nie potrzebuje autoryzacji. (Autoryzacji wymagają m.in treści wideo i app z App Store).
Muzyka z iTunes Music posiada rozszerzenie .m4a i jest kodowana ACC, aby używać tej muzyki na innych urządzeniach które są kompatybilne np. z mp3 wystarczy ostatnia wersja itunes /10.6.0.40/ - klikasz na utwór i wybierasz "utwórz wersję dla MP3". Szczegółowy poradnik: iTunes: konwertowanie utworu na inny format pliku.

7. Czytałem post jednego forumowicza który twierdził że jak ktoś kupi muze w anglii to nie może jej słuchać w polsce, to prawda? Jeśli np ja kupię muzę w polsce to nie mogę jej wziąść na iphonie do anglii wyjeżdżając tam na wakacje?

o_O Pierwszy raz coś takiego słyszę, może chodziło o to, że nie można legalnie używać muzyki z konta np. w USA, gdy podało się nieprawdziwe dane.

8. Muzykę kupioną w iTunes z tego co wiem nie odtworzę np w stacjonarnej wieży hifi ani innym odtwarzaczu niż isprzęt, coś się zmieniło w tej materii?

-> Odsyłam do odpowiedzi 6 można utworzyć wersje mp3, co nie jest jedynym wyjściem.

#142 JJ79

JJ79
  • 116 postów
  • SkądDania

Napisano 17 maja 2012 - 08:43

Gdzie znajduje się ALBUMY W DOBRYCH CENACH na iTunes

Witam. Jakiś czas temu z menu w muzyce na iTunes mogłem wybrać albumy na promocjach, gdzie wszystkie miały obniżoną cenę i znajdowały się tam różne gatunki muzyczne. Nie mogę ostatnio znaleźć tego. Wydaje mi się, że od czasu aktualizacji iTunes'a mam ten kłopot. Czy Apple usunęło tę opcję ?? Dodaję, że nie jestem w Polskim sklepie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

PM& przeniosłem do odpowiedniego wątku, plmax.

___________________EDYCJA_______________________
Podziękowania dla moderatora PLMAX za odpowiedź, z której wynika, że ta opcja pokazuje się losowo (w zależności od aktualnych promocji, które Apple chce wypromować), za każdym razem, gdy łączymy się ze sklepem iTunes.

Do odpowiedzi poniżej dodam, że chodzi mi o SKLEP iTunes, w którym to ja mogę przejrzeć wszystkie dostępne albumy w cenach promocyjnych, a nie pojedyncze polecane przez innych użytkowników, ale również dziękuję za odpowiedź :)

#143 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2012 - 08:49

http://myapple.pl/ip...c-store-pl.html

#144 gracjack

gracjack
  • 5 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 13:34

Cześć, szukałem odpowiedzi na moje pytanie, niestety go nie znalazłem więc postanowiłem poprosić was o pomoc: Zakupiłem w iTunes'ie poprzed iPada album, w informacjach było podane, że album zawiera digital booklet, jednak nie mam pojęcia gdzie mogę sobie go podejrzeć. Byłoby miło gdyby ktoś mi wskazał do niego drogę:D z góry dzięki

#145 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 15:35

Zobacz czy w iBooks Ci nie wylądował.

#146 gracjack

gracjack
  • 5 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 15:56

Też nie ma

#147 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 lipca 2012 - 16:55

w itunes pobiera razem ze sciagnieciem zakupionych

#148 gracjack

gracjack
  • 5 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 17:36

Pobrałem cały album, w zawartości było 25 rzeczy: 24 piosenki, 1 digital booklet. Pobrało mi same piosenki, nie mam pojęcia dlaczego bez bookletu

#149 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 17:51

Na iOS nigdy nie sprawdzałem, ale na kompie zawsze booklet był jak pobierałem.

#150 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 lipca 2012 - 18:10

Mowimy o iTunes na kompie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych