Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#226 luqasz

luqasz
  • 78 postów
  • SkądPoznań*

Napisano 02 lutego 2007 - 21:21

To jest kwestia przyzwyczajenia po jakiś 3 maksymalnie 5 latach nie będzie to to bie już przeszkadzało . A nawet jeśli będzie czuł że nadal jest coś nie tak to cala reszta wynagrodzi tobie tą małą niedogodność. Ja kożystam z maców już 7 lat i jest mi dobrze.

#227 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 03 lutego 2007 - 22:17

Nie przywitałem się jeszcze. Przywitam się więc teraz ;)
Witam. :)

#228 jedru

jedru
  • 61 postów

Napisano 06 lutego 2007 - 16:03

Dziendoberek wszystkim, nazywam sie Jedrzej. Juz dosc dlugo sledze to forum i wreszcie chec posiadania przekroczyla mase krytyczna. Przyczynily sie do tego dobre opinie o parallel desktops i profitogenna wycieczka do USA. Czekajac na UPS, ciesze sie ze wreszcie podlacze iPod'a do sprzetu ktory mu sie nalezy. Ze bede mial pilota i bede mogl przewijac film z fotela wyswietlajac go na rzutniku. Ze codzienny w pelnym slowa znaczeniu notebook bedzie elegancki, nowoczesny, technologicznie rozwiniety. Lubie podroze, raczej te duze. Pod zaglami, pociagiem, samolotem. Studiuje ekonomie, kocham relaks.

#229 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 12 lutego 2007 - 12:31

Wtam :) od jakiegos miesiaca jestem posiadaczem MacBooka :) moje cacko ma juz 2 gb ramu ;) teraz to dopiero smiga :)

#230 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 15 lutego 2007 - 18:42

Chciałem Wap przedstawić Stefana. Zbieżność imion przypadkowa:).
Stefan urodził się w walentynki. Waży 3 kilo z kością i zest długi na 54 cm. Jest też debeściakiem, dostał 10 punkciorów. Z takim imieniem, nie ma wątpliwośći, że za jakiś czas będzie bardzo aktywnym użytkownikiem MyApple.
Dołączona grafika

#231 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 15 lutego 2007 - 19:34

W takim razie czekamy aż Stefan sam się przywita ;)

#232 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 15 lutego 2007 - 20:48

Chciałem Wap przedstawić Stefana. Zbieżność imion przypadkowa:).
Stefan urodził się w walentynki. Waży 3 kilo z kością i zest długi na 54 cm. Jest też debeściakiem, dostał 10 punkciorów. Z takim imieniem, nie ma wątpliwośći, że za jakiś czas będzie bardzo aktywnym użytkownikiem MyApple.
Dołączona grafika

Nic tylko pogratulować :)

#233 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 lutego 2007 - 21:02

gratulujemy tatusiowi :D

#234 silencieusement

silencieusement
  • 3 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 11:10

witam:) Pierwszy raz trafilam na to forum wczoraj a z racji ze juz oddawna jestem zafascynowana(jak wiekszosc pewnie) iPodami (ale jeszcze nie posiadam) stwierdzilam ze dobrze bedzie moc sie powymieniac informacjami i skorzystac z doswiadczenia zaawansowanych uzytkownikow;) prywatnie o mnie moze tyle ze studiuje nietypowa filologie,kocham muzyke i podroze,od niedawna zeglowanie i narciarstwo(to kocham mniej ,jakis taki odrobne stresujacy ten sport;) i tyle ;) wtam wszystkich serdecznie:DD

#235 vis-a-vis

vis-a-vis
  • 4 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 13:01

Witam Witam Cześć. Mam na imię Łukasz i jestem uźytkownikiem macbooka od 2 tygodni. Intelek bardzo ładnie pracuje, ekranik ładnie świeci, system stabilny. Mimo to przesiadka po 15 latach z PCta nie jest łatwa. Kota dostaje z klawiaturą. lewy Alt mnie zabija i non stop naciskam prawe jabłko albo lewe i teraz po raz 3 piszę tego ten tekst bo przez przypadak naciskam jakąś kombinację klawiszy że wymazuje cały tekst :) Miałem ambitny plan nieinstalowania windowsa ale obsługa drukarki sieciowej a zwłaszcza program LEX z kluczem HACAP mnie zabił i niestety nie podołałem instalacji tego na crossoverze więc za 30 minut będę ładował winde na boot campie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników i aby świat nie stwarzał nam problemów z porozumiewaniem się z kompami z windą. Tego Wam i sobie życzę.

#236 czerwoczerwo

czerwoczerwo
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2007 - 11:49

Cześć, jestem Czerwo, interesuje sie filmem, fotografia i motoryzacja. Po jakiś 8 latach na PC przesiadłem się na MacBooka Pro 2 miesiące temu. Jestem zachwycony OSX i w ogole Mac'ami.... Codziennie odkrywam funkcje, przez które się coraz bardziej zakochuje w moim Mac'u.... Teraz bez MacBooka jestem prawie jak bez ręki. Pozdro.

#237 Robea_Pirinde

Robea_Pirinde
  • 3 postów

Napisano 23 lutego 2007 - 14:33

No siemano siemano. Jestem ROBSON i jestem szczęśliwym posiadaczem iPoda Video 80gb. Nie mam z nim zbyt dużo problemów ale pewnie znajdziecie na tym forum parę psotów z moimi problemami;). Narazie jestem tu krótko ale forum naprawdę przezajebsite. Podoba mi się tu i będę wpadał tu częściej. To tyle. Narazie.

#238 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 23 lutego 2007 - 16:39

Witam. Właśnie dołączyłem w zeszłym tygodniu do szczęśliwych posiadaczy Maczków. To mój drugi kontakt z Apple. Rok temu w moje ręce trafił iMac G3 350 z systemem 9 po norwesku to go zastąpiłem Linuksem. "Spłonął" po 2 miesiącach z powodu gwałtownego skoku napięcia w sieci. Od tamtej pory, jednak zaczęło kiełkować zainteresowanie tymi komputerami. Można więc przyjąć, że właśnie zakupiony Mini to mój pierwszy Mac. Wcześniej doświadczenia z Windows a przez ostatnie dwa lata Debian i właśnie z powodu zmęczenia obydwoma systemami postanowiłem spróbować czegoś innego. Resztę o mnie można znaleźć w Googlach > szukaj na stronach w języku polskim. Osobnik o takim nicku w Polsce V.3.5 beta jest tylko jeden. Szczękę po pierwszych doświadczeniach z Mac OS X jeszcze zbieram z wrażenia.

#239 M@thias

M@thias
  • 188 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lutego 2007 - 00:40

Witam, tu M@thias (dla wnikliwych Maciek) ;) przygodę z Apple rozpoczołem bardzo dawno mianowicie jakoś z począdku lat '90, a wpadł mi w łapy Classic. Od tamtej pory wpadłem po same uszy :) zafascynowała mnie w nim ta prostota i niesamowity wygląd jak na ówczesne komputery. Po jakimś roku jako że (hehehehe) mam pewne znajomości w SAD sp. z o.o. stałem sie posiadaczem lekko przechodzonego Macintosh'a LC III, maszyna nie samowita załważyłem że pomimo że mam pod maską tylko 25MHz to to coś jest szybsze od PC 486DX33 (bo taką maszyną wtedy dysponowałem). LC dostał mocno w kość bo wyciskałem z niego co tylko sie dało :P nawet doczepiłem do niego orginalny CD-ROM x2 zew. i kolorową drukarkę i zacząłem stawiać swe pierwsze kroki w grafice. I tak ta sielanka trwała dość długo kiedy to dostałem na swe posiadanie PowerPC 9600/350MHz !!!!!! toooo był szok ta rakieta pozwoliła mi rozwinąć skrzydła(PC'ty mogły wtedy pomarzyć o takiej szybkości :) ). I tak to sie toczyło mniej więcej do roku 2000 kiedy to postanowiłem wrócić do blaszaków (raz: cena dwa: dostępność oprogramowania) ale moja fascynacja Apple nie zmalała (poszczegulne win były przezemnie przerabiane dość skutecznie na MacOS ale wiadomo to nie to samo :( ). Odczsu do czsu odpalałem swe zabytki i to mnie jakoś tak trzymało w całej tej ideologii Apple (szczegulnie po obejrzeniu filmu, tytułu nie pamiętam o historii i począdkach zarówno Apple jaki i Microsoft'u).
I tak jakoś niedawno dopadła mnie myśl kupuje notebooka ale powiedziałem dość nie PC wracam do korzeni :) uruchomiłem swój kontakt w/w firmie :P i tak to sie stałem posiadaczem iBook'a G4 ... NARESZCIE!!!!!!!
To chyba wszystko, a mam jeszcze rodzinę :P wspaniałą żonę i syna hehehehe

#240 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 lutego 2007 - 11:14

Witam, na imię mi Bartek i jestem niedopieszczonym posiadaczem peceta - Notebooka Acera. Im dłużej z nim "jestem" tym bardziej mam go dość, a im więcej czytam o Macach tym bardziej je porządam ;) Póki co mieszkam w bloku z jednym pokojem i nie mam miejsca na stacjonarny komputer (Brałbym Mac Mini, chyba ;)), za to szukam laptopa maksymalnie mobilnego. Wybór jest chyba oczywisty - MacBook 13,3" :) Godziny pracy, design, wygoda, OS X, łączność i to wszystko mnie zabiły :-) Ah, i jestem młodym, nieletnim nawet, człowiekiem ;) Od razu zaznaczam, żeby później niedomówień nie bylo ;)

#241 aulory

aulory
  • 21 postów

Napisano 25 lutego 2007 - 16:28

Hej, Od grudnia jestem posiadaczem dwóch iMaców, tzn drugi od stycznia. Zainteresowałem się macami dzięki screencastow z textmate'a podczas programowania w rubym. Maci wczesniej byly przeze mnie znienawidzone ale chyba tylko dlatego, ze w szkole mialem stare maci z os 9 i klawiatura gdzie jest ł ó ż ź i inne polskie znaki na osobnych klawiszach, a z bylo zamienione z y. Teraz je pokochalem, nie wyobrazam sobie pracy bez takiego softu jak ps cs 3 netbeans, textmate, safari z rssem, mail, spotlight. Doskonale sprawdzaja sie w pracy - programowanie ruby, rails, python, php, java oraz w domu - skladanie muzyki, ogladanie filmow, sluchanie muzyki itd Przy okazji: mam pytanko: mam ipoda nano i chcialem skorzystac z itunes ale nie wiem jak sie placi ? Przelew ? Paypal (chciałbym) ?

#242 Kiel

Kiel
  • 3 postów
  • SkądBerlin

Napisano 25 lutego 2007 - 20:07

cześć Od dwóch tygodni jesteś szczęśliwym posiadaczem nowego iMaca. To moje pierwsze jabłuszko i jak na razie jestem nim zachwycony. Wiem, że ma wady (ciężko staremu psiakowi nauczyć się nowej sztuczki z ź :grin: ), ale jest to z pewnością najlepszy komputer jaki miałem do tej pory. Chciałem się z wszystkimi ładnie przywitać i powiedzieć : "Cześć". Cześć

#243 Tomac

Tomac
  • 1 postów

Napisano 26 lutego 2007 - 20:29

Witam wszystkich, nazywam sie Tomek. Planuje kupić iMaca w najbliższym czasie, mam jednak kilka wątpliwości, jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę bardzo wdzięczny. Po pierwsze nie wiem czy system w końcu jest po polsku czy nie - w sklepie dowiedziałem sie ze tak.Słyszałem o jakimś polonizatorze i juz sam nie wiem. Po drugie nie wiem czy kupić teraz czy poczekać do Leoparda - ale kiedy on wyjdzie i ile bedzie kosztował?? A jak kupie teraz to czy bedzie mozna Tigera zaktualizować do Leoparda?? Z góry dziękuję. :)))

#244 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 lutego 2007 - 22:32

Tiger nie jest po polsku, ale z SADu można dostać właśnie ten "oficjalny" Polonizator ;) Później są tylko jakieś perypetie z aktualizacjami, ale się nie zagłębiałem. Leopard ma być po polsku ;) Kiedy wyjdzie chyba dokładnie nie wiadomo, aczkolwiek mówi sięo marcu/kwietniu. Koszt podobny do Tigera :)

#245 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 lutego 2007 - 08:09

Hej. To i może ja spróbuję swoich sił w przedstawianiu się. Moje imię i inicjał nazwiska można zobaczyć po lewej. Moje pseudo to Coyote lub Kojot, ale tutaj niestety już zajęte. Teoretycznie jestem studentem informy na UAM, ale z czasem pociąga mnie to coraz mniej. Studia dokończę, ale bardziej myślę o pracy jako tłumacz (chociażby informatycznych tekstów). Nie mam Maca. Na razie jestem wannabe-user. Ale już niedługo, już niedługo. Aktualnie jestem na etapie sprzedawania PC i zawczasu ślinieniu się na Maca Mini, który będzie następnym modelem z tej serii. Właściwie, to kupiłbym Maca już teraz, ale ten sprzęt nie pociągnie mojego monitora bez "zadyszki". :/ Jabłuszka są świetne i już wkrótce będę Was zarzucał pytaniami (być może już dzisiaj), a i pewnie część z Was zobaczę w iSpocie 11 marca. Pozdrawiam ciepło. :) Maciek

#246 StarDog

StarDog
  • 418 postów
  • SkądPruszków

Napisano 28 lutego 2007 - 17:58

Pierwszy post, więc wypadało by się przedstawić. Mam na imię Michał, chodzę już po tym świecie 26 lat i jak na razie całkiem mi się on podoba :) W kwestii maców, to pierwszy kontakt miałem z nimi w liceum. Przez rok miałem na nich zajęcia równolegle do PC. Z tego co pamiętam to chyba były LC III, a zarządzał nimi jeden Power Macintosh. Niestety potem całą salę wypełnioną macami zlikwidowano. No i kontakt z "jabłkiem" się urwał. Była świadomość ich istnienia, ale PC było główną platformą na jakiej funkcjonowałem. Po wielu latach -a dokładniej mówiąc jakieś 1,5 roku temu- natrafiłem w necie na artykuł "Czy warto się schylić po nadgryzione jabłko?". I tak jakoś zaczęła się fascynacja macami. Niedawno padł wysłużony PC i była okazja spełnić swoje marzenie. Stałem się posiadaczem iMaca Core 2 Duo 20 ". I świat stał się piękniejszy :)

#247 kolodziejskim

kolodziejskim
  • 12 postów
  • SkądBieniewice (koło Błonia)

Napisano 01 marca 2007 - 19:44

Witam wszystkich To i ja się ujawnie :) Michał, lat 31 (oooo kurcze... ale ten czas leci), od prawie miesiąca użytkownik MacBooka PRO... Do tej pory tylko PC, tylko Microsoft, w domu i w zagrodzie znaczy w pracy... od niedawna początkujący admin AIX-a (SAP i takie tam dziwactwa) wiec UNIX rządzi... stwierdziłem czemu by nie spróbować w domu z czymś "podobnym" a że stary PC-et poszedł do rodziców to i przekonać żonę było łatwiej... przy okazji dużo buziaczków dla niej za to że nie wystawiła mnie za drzwi z f-rą opiewającą na 10 tysiaków :) Ogólnie jestem zachwycony... zupełnie inny komfort pracy (jak wszyscy na początku zadawałem sobie pytanie gdzie Ci programiści schowali Dodań/Usuń programy :) ) ale teraz powoli zaczynam oswajać się zarówno z systemem jak i ze sprzętem (podświetlana klawiatura powala kumpli na kolana ;) ). Docelowo sprzęt będzie służył do archiwizacji zdjęć, obróbki video i zabawy... Ja na razie chłonę wiedzę z forum jak gąbka... zanim zacznę odpowiadać i pomagać innym upłynie dużo wody... a raczej spadnie z drzew dużo jabłek ;)

#248 Popmarek

Popmarek
  • 35 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 marca 2007 - 20:25

Cześć, Mam na imię Marek, jestem studentem ekonomii na AE i mieszkam w Poznaniu :) Jak dotąd używałem PC-tów, ale od niedawna przerzuciłem się na Maki. Wcześniej były różne kombinacje z Windowsem, Linuxem, ale ostatecznie wybrałem MacOS :cool: Jak w większości przypadków zaczęło się od iPoda, a z czasem sprzedałem swojego Asusa A6J-Q002 i kupiłem w to miejsce Macbooka Pro. No i jak na razie jestem bardzo zadowolny :) Na forum często bywam, ale jak widać na razie nic nie piszę :-P To miejsce to wspaniałe źródło wiedzy, które naprawdę się przydaje. Pozdr,

#249 brzoza

brzoza
  • 207 postów
  • Skądokolice Bydgoszczy

Napisano 02 marca 2007 - 13:32

Dopiro teraz zauważłem ten temat Mam na imie Marcin miałem PC ale dałem go bratu. Zamieniłem go na maca ponieważ miałm dość tych ciągłych problemow z nim no i z wyglądu mi się podoba.:P interesuje sie grami i ok.3tygodni modelami. Chodze do I klasy gimnazjum.

#250 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 marca 2007 - 00:31

Prosze, prosze... 1 klasa gim. i już się maczkami interesuje ;)... aż mi się łezka w oku zakręciła ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych