Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1401 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2012 - 14:48

Wypada dodać jeszcze i to, że gdyby Apple naprawdę zależało na kliencie z Polski, a nie tylko na jego pieniądzach, to moglibyśmy płacić w złotówkach bez ponoszenia kosztów dodatkowych.

A jakie to my dodatkowe koszty ponosimy? Jakiś podatek jest od płatności w €? Poza tym obojętnie w jakiej walucie by to było i tak Pekao i PKO mają klientów głęboko gdzieś i płatność w złotówkach nie rozwiązałaby problemu z płatnością kartami tych banków.

#1402 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 29 października 2012 - 14:52

Wypada dodać jeszcze i to, że gdyby Apple naprawdę zależało na kliencie z Polski, a nie tylko na jego pieniądzach, to moglibyśmy płacić w złotówkach bez ponoszenia kosztów dodatkowych.

Jakich kosztów, jakby było w złotówkach płacilibyśmy mniej? Czemu? Przecież appstore i tak przeliczałby to na ich dukaty :)

#1403 foros-e23396efe1

foros-e23396efe1
  • 50 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 października 2012 - 14:58

Po pierwsze to Bank jest dla klienta i tak, powinien się dostosować do tego, aby klient mógł używać swojej karty w największych na świecie systemach płatności/sklepach. Tak bank powinien dostosować swoją politykę bezpieczeństwa do standardów technicznych wystawców kart, którzy zgodnie ze standardem dopuszczają nieprzekazywanie CVV w powtarzających się transakcjach. Bank nie robi żadnej łaski. Akceptowanie to ich obowiązek.

Akurat ci wszyscy co chcieli płacić mają gdzieś karty PP banku Pekao, ludzie chcą używać swoich kart do kont a nie bawić się w kolejne przelewy, Pekao jako jeden z najstarszych banków jest nadal dinozaurem. Ci co chcą korzystać z nowoczesnych usług i płacić przez internet na pewno nie będą korzystać z kart Pekao, na czym tym samym bank traci. Nadal będziemy polecać inne banki, które działają pro kliencko i stosują się do wytycznych MC i Visa.

Polecajcie.

#1404 duzepe

duzepe
  • 4 postów

Napisano 29 października 2012 - 15:13

PrePaid

Powiedz dziecku, że najkrótsza droga do mózgu prowadzi przez klapsy w pupę ;)

JOKE!!!!!

Wlasnie sie dowiedzialem, ze nie majac srodkow na karcie 'PrePeid' transakcja doszla do skutku, poniewaz w banku byly jakies problemy techniczne. Ha,
Teraz prosza, zeby wplacic te "w przel" 150 zl i pisac reklamacje.
Bo ta tranzakcja nie powinna dojsc do skutku!!!!!

#1405 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 29 października 2012 - 15:14

Polecajcie.

Proponuję kilka stron do tyłu przejrzeć.

#1406 duzepe

duzepe
  • 4 postów

Napisano 29 października 2012 - 15:36

Proponuję kilka stron do tyłu przejrzeć.

Mozna prosic o nr podstrony :)

#1407 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 29 października 2012 - 15:47

Mozna prosic o nr podstrony :)

Prosić zawsze można :)

...

okej, pierwsza z brzegu 130... :)

#1408 arturekMaestro

arturekMaestro
  • 15 postów

Napisano 30 października 2012 - 18:03

Płatność w sklepie Apple - karta debatowa Witam. Mam 2 pytania odnośnie zapłaty za produkty Apple w ich oficjalnym sklepie internetowym. 1. Zamówiłem opaskę na Ipoda Nano i wybrałem płatność moją kartą debatową. Produkt przyszedł, kurier nie chciał żadnych pieniędzy, opaskę mam. I tu pytanie: czy ten produkt jest już zapłacony ? Przecież nie podawałęm mojego PINu. A może muszę iść do banku i jakoś zapłacic ? Dostałem e-maila z fakturą i tam jest napisane, że moja karta zostałą obciążona tą kwotą, a w moich zamówieniach w sklepie Apple - transakcja jest wysłana, ale nie zakończona. 2. Zamówiłem sobie słuchawki też na stronie Apple, ale wybrałem płatnośc jako przelew bankowy. Pieniadze mam, tylko teraz czy mogę isć do banku i wykonać normalny przelew czy muszę robić to internetowo ? Zależy mi żeby wybrać tą pierwszą opcję. Tylko czy taki przelew (prawie 900zł) może być zrealizowany, jeżeli nie mam ukończonych 18 lat ? Z góry dziękuję za pomoc : )

#1409 L:eodogg

L:eodogg
  • 99 postów

Napisano 30 października 2012 - 18:06

To proste, użyłeś karty DEBATOWEJ nie mylić z DEBETOWĄ - do debatowych nie ma pinów, korzystają z nich posłowie podczas debat w Sejmie i przy głosowaniach ;)

#1410 arturekMaestro

arturekMaestro
  • 15 postów

Napisano 30 października 2012 - 18:11

Ajj, przepraszam, debetową :)

#1411 L:eodogg

L:eodogg
  • 99 postów

Napisano 30 października 2012 - 18:14

Co do karty to sklep nie potrzebuje PINu karty, podaje się datę ważności , numer - ten z przodu karty i kod bezpieczeństwa ( security code) , trzy cyfry z tyłu i to wszystko. Co do przelewu na taką kwotę to przyznam się nie wiem, ale moim zdaniem nie powinno być problemu.

#1412 arturekMaestro

arturekMaestro
  • 15 postów

Napisano 30 października 2012 - 18:15

Ok, dzięki wielkie.

#1413 lisfx

lisfx
  • 3 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 00:00

Witam Mam dodana kartę płatniczą, wszystko działa ok, kupuje aplikacje na ipada itd. Lecz pewnego razu gdy chciałem zassac aplikacje darmowa, wyskoczylo mi ze muszę zmienić metodę płatności na inna. Nawet przy update innych aplikacji wyskakuje info. Wpisuje dane tej samej karty , lecz bez zmian. Na koncie mam 9 zł, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Proszę o pomoc

#1414 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 00:16

Witam
Mam dodana kartę płatniczą, wszystko działa ok, kupuje aplikacje na ipada itd. Lecz pewnego razu gdy chciałem zassac aplikacje darmowa, wyskoczylo mi ze muszę zmienić metodę płatności na inna. Nawet przy update innych aplikacji wyskakuje info. Wpisuje dane tej samej karty , lecz bez zmian. Na koncie mam 9 zł, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Proszę o pomoc

Prawdopodobnie za któryś płatny zakup nie pociągnęło Ci z karty bo na karcie miałeś za mało keszu. I poprostu zblokowało Ci konto w Appstore.

To proste, użyłeś karty DEBATOWEJ nie mylić z DEBETOWĄ - do debatowych nie ma pinów, korzystają z nich posłowie podczas debat w Sejmie i przy głosowaniach ;)

Mylisz się kolego, do kart debAtowych też są piny ;) Żeby zagłosować trzeba wbić właśnie indywidualny PIN. Inna sprawa, że kolega jeśli nie skończył 18 lat to nie powinien używać karty debAtowej taty lub mamy posła ;) Szczególnie w appstorze.

#1415 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 01:48

Witam
Mam dodana kartę płatniczą, wszystko działa ok, kupuje aplikacje na ipada itd. Lecz pewnego razu gdy chciałem zassac aplikacje darmowa, wyskoczylo mi ze muszę zmienić metodę płatności na inna. Nawet przy update innych aplikacji wyskakuje info. Wpisuje dane tej samej karty , lecz bez zmian. Na koncie mam 9 zł, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Proszę o pomoc

Było setki razy, masz dług bo nie było pieniędzy na pokrycie zakupów. Doładuj kartę na kilkadziesiąt zł i ją dopiero dodaj, bo ~10 zł zablokuje CI na tydzien za samo sprawdzenie karty + kowta, którą jesteś winien Apple.

#1416 pilot-84

pilot-84
  • 9 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 listopada 2012 - 13:59

To prawda. Schemat jest następujący: - kupiłem Fifę 13 na iPada, miałem środki na karcie więc zakup przeszedł - transakcja nie została rozliczona, w ogóle nie pojawiła się w blokadach - w między czasie wypłaciłem wszystkie środki - później AppStore przypomniał sobie że nie zapłaciłem za Fifę i próbował pobierać tą opłatę przy każdym innym zakupie appki - dopóki nie przelałem środków na kartę żeby zapłacić za Fifę nie mogłem nic innego kupić - za każdym razem prosił o dane do płatności

#1417 LewyM1

LewyM1
  • 252 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 listopada 2012 - 21:58

-8,64PLN -1,98EUR BLOKADA: ZAKUP PRZY UŻYCIU KARTY - INTERNET APPLE ITUNES STORE-EUR ITUNES.COM

Co to jest? 10zł za podłączenie konta? Złodzieje! Oszukali mnie! Banda złodziei polskich decydentów!

#1418 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 listopada 2012 - 22:00

Co to jest? 10zł za podłączenie konta? Złodzieje! Oszukali mnie! Banda złodziei polskich decydentów!

To tylko opłata za sprawdzenie karty pobierana przez Apple przy pierwszej transakcji, zostanie zwrócona w ciągu kilku dni. Czytanie nie boli było to wiele razy już omawiane w tym watku.

#1419 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 22:36

Każdy mierzy swoją miarą, reszta jest w tym wątku.

#1420 thorin49

thorin49
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2012 - 22:19

Właśnie chciałem kupić Angry Birds Star Wars i dostałem taki komunikat: "Your payment method was declined. Please enter valid payment method information." Posiadam wirtualną kartę ING i do tej pory wszystko było OK... Na karcie mam środki (10,79 zł), a limit ustawiłem na "Do wysokości dostępnego salda". Ktoś ma jakieś rady?

#1421 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 22:29

Które ptaki?, bo jak hd albo na mac-a to dycha ci nie starczy...i stąd może kłopot?

#1422 thorin49

thorin49
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 06:26

Normalne AB na iPhone. Teraz wyświetla mi się komunikat: "Your payment method is declined. Please use another payment method."

#1423 EstaV

EstaV
  • 2 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 09:47

No, więc mam taki problem: -Kupiłem tydzień temu płytę na iTunes -Wybrałem metodę płatności na kartę -Pobrało mi opłątę (blokadę karty) 8 zł z groszami -Dzisiaj pojawił mi się komunikat "The billing of a previous purchase has failed because your credit card was declined. Please provide valid credit card information and click Done to pay your outstanding balance and continue using the store.", lecz nie odzyskałem tych 8 zł. -Gdy chcę dodać ponownie kartę, każe mi wybrać właściwą metodę płatności. I co w tym momencie robić?

#1424 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 10:06

Pytanie czy masz środki na tym koncie? Jasno z opisu wynika, że nie uregulowana jest właśnie ta płatność za płytę. Więc są dwie możliwości, pierwsza to taka, że masz za mało środków na koncie i po doładowaniu powinno wszystko zatrybić. Druga zaś opcja jest taka, że karta nie współgra z appstore i płatności za tę płytę nie mogą od ciebie pobrać. Wtedy to co ci zablokowało na koncie bankowym zwrócą, ale w appstorze będą nadal Cię męczyli o uregulowanie przy pomocy właściwej karty.

#1425 EstaV

EstaV
  • 2 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 12:24

Z tym "doładowaniem" chodzi ci o to, że jeśli kupiłem ten album za ok 10 euro, a miałem na koncie ok 50 zł, to mimo, że mi pobrało te 8 zł, przez co miałem 42 zł nie uznało mi, gdyż miałem za małe saldo, więc, jeśli dokoptuję sobie przelew za 100 zł i będę miał te 142 zł w banku to transakcja powinna pójść?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych