Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid
Napisano 10 października 2012 - 09:44
Napisano 10 października 2012 - 09:53
Napisano 10 października 2012 - 10:56
Napisano 10 października 2012 - 11:01
Mam kartę a nawet dwie (mBank i ING Bank) i ani jedną nie mogę zapłacić. Ktoś po otrzymaniu danych do mojego iTunes może zmienić hasło i wyczyścić całą historię o swojej karcie o ile w ogóle gdzieś się zapisze i dopiero wtedy podać mi nowe hasło.
Powiem, że to dziwne bo ja mam np. w BZWBK i nie mam z nią żadnych problemów - rachunek mam w całkiem innym banku.
Napisano 10 października 2012 - 11:04
Napisano 10 października 2012 - 11:25
Mam kartę a nawet dwie (mBank i ING Bank) i ani jedną nie mogę zapłacić. Ktoś po otrzymaniu danych do mojego iTunes może zmienić hasło i wyczyścić całą historię o swojej karcie o ile w ogóle gdzieś się zapisze i dopiero wtedy podać mi nowe hasło.
Ustaw może najpierw poprawne limity do płatności internetowych, bo domyślnie jest ZERO, zapewnij środki na koncie i na pewno zapłacisz. Wszystkie karty mBankowe są akceptowane przez AppStore, z postów w przyklejonym wątku wynika, że z ING też nie ma problemów najmniejszych.
Napisano 10 października 2012 - 14:20
Napisano 10 października 2012 - 17:46
Oczywiście ten kod zabezpieczający 3 cyfrowy wpisuję prawidłowy. W ustawieniach konta ING nie ma limitu na transakcje internetowe, w mBanku jest limit i przy jego zmianie wyskakuje błąd "LIMIT OGÓLNY NIE MOŻE BYĆ MNIEJSZY OD POSZCZEGÓLNYCH LIMITÓW (TRANSAKCJE BEZGOTÓWKOWE)", oczywiście limit dzienny ustawiam mniejszy od miesięcznego. Masakra z tym płaceniem jakby nie można było płacić zwyczajnie przez SMS...
Patrzyłem tą eKartę, ale ona kosztuje 25zł/rok więc do jednorazowego płacenia nie opłaca mi się jej zakładać.
Napisano 10 października 2012 - 17:49
Patrzyłem tą eKartę, ale ona kosztuje 25zł/rok więc do jednorazowego płacenia nie opłaca mi się jej zakładać.
Zobacz na e kartę wirtualną BZ WBK...ja się przekonałem po przygodach z Pekao. A wybrałem BZ WBK bo własnie w mBanku mają wysokie koszta.
Napisano 10 października 2012 - 19:27
W ustawieniach konta ING nie ma limitu na transakcje internetowe, w mBanku jest limit i przy jego zmianie wyskakuje błąd "LIMIT OGÓLNY NIE MOŻE BYĆ MNIEJSZY OD POSZCZEGÓLNYCH LIMITÓW (TRANSAKCJE BEZGOTÓWKOWE)", oczywiście limit dzienny ustawiam mniejszy od miesięcznego. Masakra z tym płaceniem jakby nie można było płacić zwyczajnie przez SMS...
Jeżeli wyskakuje Ci błąd to znaczy, że źle ustawiasz, jeżeli nie umiesz ogarnąć tego sam, to zadzwoń na infolinię.
A co do SMSów, w sklepie za bułki też byś chciał płacić SMSem? Już pomijam fakt, że za aplikację która kosztuje 0,79€ zapłaciłbyś SMSsem min. 6zł. Opłacalne jak nie wiem co. A ciekawe jak byś SMSem zapłacił np. za programy które kosztują kilkaset zł...
Napisano 12 października 2012 - 19:31
Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego! plmax.
Napisano 12 października 2012 - 20:22
Jeśli zapoznasz się z pierwszym postem w temacie, blokada środków na koncie nie powinna być już tajemnicą. /Blokada to nie to samo co "pobranie"/.Wszystko zadziałało, zacząłem już ściągać fife, tylko ze pobrali ode mnie najpierw 8 z groszami i jeszcze nie oddali, a pózniej jak zacząłem instalowac grę to wzięło mi za nią jedynie 10 złotych
http://myapple.pl/ip...html#post794849
Napisano 12 października 2012 - 20:26
Napisano 12 października 2012 - 20:33
Wiem, wiem. Nie ma w moich słowach żadnej obawy ciekawi mnie jedynie, dlaczego tak mało mi za fife pobrali :-D
Czasem nie blokują od razu środków za pobraną aplikację, jednak system będzie o tym pamiętać i wkrótce na 100% zostanie naliczona opłata.
Napisano 15 października 2012 - 13:14
Napisano 22 października 2012 - 23:38
Napisano 23 października 2012 - 06:15
Napisano 23 października 2012 - 08:42
Co robić?
Zadzwoń do swojego banku i zapytaj o limity, jeżeli sam nie umiesz ich zmienić.
Napisano 23 października 2012 - 19:01
To, co tutaj piszesz jest wirutną bzdurą. Karty prepaid Pekao posiadają certyfikaty MasterCarda jak karty innych banków wydane w tej organizacji płatniczej. Można nimi płacić na całym świecie bezgotówkowo, a zatem również w internecie i AppStore. Sam używam karty Pekao SA do płatności w AppStore. Kartę należy spersonalizować.Z Pekao to jest znany problem, Poza PayPalem, AppStore nie skorzystasz praktycznie z żadnych serwisów gdzie tylko raz się podaje kartę, ponieważ pekao ma w dupie klientów i standardy i musi robić po swojemu. Dlatego karta pekao jest często bezużyteczna praktycznie wszędzie poza terminalami płatniczymi i jednorazowymi zakupami.
Napisano 23 października 2012 - 19:45
Napisano 23 października 2012 - 19:48
To, co tutaj piszesz jest wirutną bzdurą. Karty prepaid Pekao posiadają certyfikaty MasterCarda jak karty innych banków wydane w tej organizacji płatniczej. Można nimi płacić na całym świecie bezgotówkowo, a zatem również w internecie i AppStore. Sam używam karty Pekao SA do płatności w AppStore. Kartę należy spersonalizować.
Zamiast dyskutować z Tobą polecę Ci przeczytanie ostatnich 132 stron tego wątku, bo nie masz racji i sam piszesz bzdury.
Napisano 24 października 2012 - 08:25
Napisano 24 października 2012 - 08:38
Napisano 25 października 2012 - 00:57
Z uwagą raz jeszcze przeczytałem wpisy od strony 108. Karty prepiad Pekao SA zostały wprowadzone w czerwcu 2012, więc czytanie wcześniejszych stron w kontekście mojej wypowiedzi nie znajduje uzasadnienia. W istocie nie pisałem tego, aby z Tobą dyskutować, tylko zasugerować, że powodem są nie błędy w systemie obsługiwanym przez Bank Pekao SA, lecz po stronie użytkowników i samej procedury autoryzacyjnej przyjętej przez Apple. Krótko: 1. Karty prepaid Pekao SA do obsługi płatności w AppleStore należy spersonalizować zgodnie z podaną przez bank procedurą dołączoną do karty (polityka rozliczeń przyjęta przez Apple nadaje priorytet kartom spersonalizowanym), 2. Należy zapewnić środki uwzględniając kurs euro, cenę produktu i opłatę zwrotną za blokadę autoryzacyjną. Na koniec dodam, przy całej sympatii dla Apple, że problemy z autoryzacjami istnieją od początku wejścia na rynek europejski i wynikają z niewydolności samego systemu obsługującego płatności Applestore, lecz nie zostaną szybko rozwiązane nawet, jeśli ten wątek przekroczy 1000 stron. Z analizy ścieżek autoryzacyjnych wynika, że problem leży zwykle po stronie sklepu, a nierzadko w prostej arytmetyce po stronie płacącego. Najkrótsza ścieżkę rozliczenia mają transakcje wykonane kartami spersonalizowanymi wydanymi i rozliczanymi w walucie euro.Zamiast dyskutować z Tobą polecę Ci przeczytanie ostatnich 132 stron tego wątku, bo nie masz racji i sam piszesz bzdury.
---------- Wpis dodano o 01:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:17 ----------
Powtórzę się: moja VISA euro 2012 pekao prepaid do płatności internetowych nie działa i infolinia potwierdziła że nie ma prawa działać z app store i pay palem. To tyle w temacie.
Przyglądnij się dobrze tej swojej karcie czy jest to karta banku Pekao SA, bo jeśli jest to karta Prepaid Euro 2012 Pekao SA, to na pewno nie jest to karta Visa tylko MasterCard.
---------- Wpis dodano o 01:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:37 ----------
MInimalny wymóg zgodności danych w transakcji, to imię i nazwisko podane w personalizacji karty zgodne z tym na jakie założone jest konto sklepu. W praktyce jednak, zwłaszcza sklepy o zasięgu międzynarodowym do autoryzacji wymagają pełnej zgodności danych. Natomiast pełna niezgodność danych konta sklepu z danymi spersonalizowanej karty jest niezgodna z prawem i nawet jeśli jakiś sklep dopuszcza taką możliwość autoryzacji, to transakcje takie są monitorowane jako kandydatki do oszustwa. Kartami wydanymi w organizacji MasterCard i Visa obsługującymi płatności internetowe można płacić we wszystkich sklepach na świecie, które obsługiwane są przez te dwie organizacje. Jeśli jakiś sklep wprowadza ograniczenia do terytorium państwa, musi o tym poinformować swoich klientów.Witam, mam pytanie. Mam konto założone na US, adres jest podany na wujka u którego mieszkałem, ale chodzi mi o płatności. Swojej karty kredytowej/debetowej nie mogę podpiąć pod to konto, czy to dlatego że adres jest inny niż na koncie US (okolice Los Angeles) czy dlatego że kartą taką nie mozna płacić w US? Czy jakiś bank wydaje kartę którą można robić teraz zakupy w US?
Napisano 25 października 2012 - 05:57
... powodem są nie błędy w systemie obsługiwanym przez Bank Pekao SA, lecz po stronie użytkowników i samej procedury autoryzacyjnej przyjętej przez Apple. Krótko: 1. Karty prepaid Pekao SA do obsługi płatności w AppleStore należy spersonalizować zgodnie z podaną przez bank procedurą dołączoną do karty (polityka rozliczeń przyjęta przez Apple nadaje priorytet kartom spersonalizowanym),...
Zapomniałeś dodać, że pay pal ma identyczny problem z kartami pekao. Procedura dokładnie wygląda tak, że wpisując dane autoryzacyjne w sklepie app store czy pay pal, sklep ten wysyła dane weryfikacyjne do banku (wtedy przy tym pierwszym wysłaniu może nawet udać Ci się skredytować jakiś zakup w sklepie app store) po czym czeka na potwierdzenie z banku. I większość z banków wysyła takowe (łącznie z pekao). Problem pojawia się właśnie w tym momencie i dotyczy w zasadzie najbardziej pekao. Otoż bank pekao przy wysyłaniu potwierdzenia zwrotnego sam tym razem żąda potwierdzenia trzech ostatnich cyfr od app store! (nie od nas, bo podaliśmy je przy rejestracji na początku). I tu jest kłopot, bo takie żadanie wysyła wyłącznie chyba pekao i może jeszcze jakiś bank. No a jako nie robi tego 99% banków to też i app store i pay pal nie odsyłają tego potwierdzenia z powrotem do banku.
Dalej procedura jest prosta. bank blokuje jakiś czas środki po czym odrzuca transakcję i odblokowuje twoje środki. A pay pal i appstore dostają informację o odrzuceniu ich roszczeń i blokują ci konto do kiedy nie wpiszesz danych karty która działa i ma środki na koncie. To tyle w temacie. To nie wina pay pala i app stora i wielu innych sklepów tylko wlaśnie dziwnych prehistorycznych procedur z prepaidami w peako.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych