Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid
Napisano 14 września 2011 - 14:17
#752 Gość_oneghost_*
Napisano 14 września 2011 - 14:58
Napisano 14 września 2011 - 15:01
Napisano 14 września 2011 - 15:06
Tak środki są na obu kartach. Ta internetowa bzwbk bez plastiku to Visa.
Nowe konto czyli nowe Apple id tak?
Utworzę potem nowe i zobaczę jakie bedą tego efekty.
Ja wczoraj także miałem taki problem. Wszedłem w iTunes na komputerze i kliknąłem w byle jaką darmową aplikację, wyskoczył mi komunikat, następnie tam coś wcisnąłem, zalogowałem się swoim Apple ID, potem wpisałem od nowa ccv i osobę ( Ms, Mrs, Mr ) następnie mnie przekierowało gdzieś gdzie coś naklikałem, potem done i już. Niestety nie wiem dokładnie co na klikałem, ale spróbuj.
---------- Wpis dodano o 16:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:04 ----------
Zapłata Cię nie minie, a jak w końcu nie zapłacisz, to zablokują ściąganie jakichkolwiek aplikacji. Ja kiedyś się zagalopowałem i byłem " na minusie " kilka eurocentów.Również ja miałem problemy z rejestracją karty jednak pomogły mi wasze posty o doładowaniu konta do 10 zł. Kartę udało mi się zarejestrować w weekend i do jego końca nie mogłem pobierać nic, ani aplikacje darmowe i płatne, z karty, bez żadnych wpisów z historii zostało pobrane ok. 8 zł. W poniedziałek po podłączeniu do iTunes i próbie zakupu udało się i aplikacja została pobrana i zsynchronizowana z urządzeniem, a z konta banku (prepaid BZ WBK) nie została pobrana żadna opłata. Tak samo wczoraj, zakupiłem aplikację, pobrało, z konta środków nie ubyło, dodam że nie zostało zwrócone jeszcze ok. 8 zł. Czy to normalne i wszystko zostanie uregulowane później czy jestem szczęśliwcem któremu nie pobierają opłat ? @Magic07 - nie możesz pobierać ani z poziomu urządzenia ani przez iTunes ?
Napisano 14 września 2011 - 15:22
Zapłata Cię nie minie, a jak w końcu nie zapłacisz, to zablokują ściąganie jakichkolwiek aplikacji. Ja kiedyś się zagalopowałem i byłem " na minusie " kilka eurocentów.
Środków na koncie jest 3 razy więcej niż zapłaciłem ale pewnie pobiorą je później.
Pzd
Napisano 14 września 2011 - 15:28
Napisano 14 września 2011 - 19:20
Napisano 15 września 2011 - 20:07
Napisano 15 września 2011 - 20:35
Napisano 17 października 2011 - 23:01
Napisano 19 października 2011 - 01:36
Napisano 19 października 2011 - 09:57
Problem mam podobny do innych, może ktoś podpowie rozwiązanie.
Mam konto w PKO SA, oraz kartę MasterCard Debit, która rzecz jasna umożliwia zakupy przez internet. Gdy dostałem kartę i zarejestrowałem ją w itunes wszystko przebiegło gładko. Pobrało mi 8zł. Po kilku dniach zakupiłem sobie parę aplikacji - pobrało tym razem trochę ponad 20zł. Następnie przez jakieś 2-3 tygodnie nie kupowałem nic, po czym chciałem kupić i niestety pojawia się nieszczęsny komunikat, podobnie jak innym w tym wątku. Limitów na karcie żadnych nie mam, środków na koncie nie brakuje. Zakupić chciałem aplikacje za 0.79€ także nie jakieś wielkie zakupy. Od ponad tygodnia próbuje cokolwiek zakupić i niestety wciąż ten sam błąd. Jakieś sugestie prócz telefonu do banku który jutro wykonam, jednak z tego co czytałem w internecie to w pko sa odcinają się od tego problemu i twierdzą że wszystko jest oki.
Jakieś inne sugestie?
Spróbuj usunąć dane z karty z iTunes i dodać ją na nowo. Pisałeś że nie masz limitów na karcie (rozumiem,że nie masz ani limitów kwotowych ani ilościowych - czyli określona liczna transakcji internetowych w miesiącu?).
Napisano 20 października 2011 - 00:20
Spróbuj usunąć dane z karty z iTunes i dodać ją na nowo. Pisałeś że nie masz limitów na karcie (rozumiem,że nie masz ani limitów kwotowych ani ilościowych - czyli określona liczna transakcji internetowych w miesiącu?).
MasterCard Debit nie ma żadnych limitów jeśli chodzi o płatności internetowe, nawet w ich serwisie internetowym nie można takowych limitów ustawić. Próbowałem jeszcze raz wpisywać numer karty, kod ccv i nic. Sprawdziłem jednak tę metodę którą poleciłaś - usunąłem kompletnie kartę z itunes. I zadziałało!
Usunąłem kartę (none), przeszedłem do appstore aby zakupić aplikację, wyskoczył komunikat że muszę mieć jakieś środki płatnicze, wypełniłem na nowo wszystkie rubryki i zatwierdziło. Cud xD Dziękuje Ci bardzo
ps. znowu pobrali mi te sprawdzające 8,65zł Ale jako że tamto oddali to pewnie i to oddadzą
Napisano 20 października 2011 - 09:32
MasterCard Debit nie ma żadnych limitów jeśli chodzi o płatności internetowe, nawet w ich serwisie internetowym nie można takowych limitów ustawić. Próbowałem jeszcze raz wpisywać numer karty, kod ccv i nic. Sprawdziłem jednak tę metodę którą poleciłaś - usunąłem kompletnie kartę z itunes. I zadziałało!
Usunąłem kartę (none), przeszedłem do appstore aby zakupić aplikację, wyskoczył komunikat że muszę mieć jakieś środki płatnicze, wypełniłem na nowo wszystkie rubryki i zatwierdziło. Cud xD Dziękuje Ci bardzo
ps. znowu pobrali mi te sprawdzające 8,65zł Ale jako że tamto oddali to pewnie i to oddadzą
Ciesze się ze działa, a kwotę pobraną za weryfikację karty oddadzą nie martw się Co do karty mastercard debit to o kwestii limitów decyduje bank wydawca karty, ja w swoim Banku mogę sobie dla tej karty samodzielnie ustawiać poprzez np. internet limity ilościowe i kwotowe na transakcje internetowe (dzienne/miesięczne). Zatem to zależy od tego jaką funkcjonalność oferuje Twój Bank.
Napisano 22 października 2011 - 15:35
Napisano 22 października 2011 - 15:37
Napisano 22 października 2011 - 15:42
Napisano 27 października 2011 - 14:03
Napisano 27 października 2011 - 14:07
Napisano 27 października 2011 - 15:28
Napisano 27 października 2011 - 20:21
Z jakiegoś powodu za każdym razem weryfikuje kartę, a czy to nie dzieje się ilekroć doładujesz kartę kwotą? Nie ma czegoś takiego jak karta kredytowa prepaid, jak karta prepaid albo charge. Choć sądze że to klasyczny prepaid.
Jest karta kredytowa prepaid. Zwykła karta prepaid może służyć jako prezent, możesz nią wypłacać kasę z bankomatu oraz płacić w sklepach, ale za pomocą takowej nic przez internet nie kupisz. Tak gwoli wyjaśnienia czym się różni karta prepaid a karta kredytowa prepaid, choć prepaid de fakto nie może być kredytowa hehe.
Tak jak napisałem, kartę ładuje zawsze kwota jaka potrzebuje, nigdy na zapas. Co do weryfikacji, skąd apple może wiedzieć że ladowalem kartę? I po co ją weryfikować x razy skoro wielokrotnie za jej pomocą kupowałem appsy. Do sedna, ktoś jeszcze zaobserwowal takie coś? Niestety pc padł i nie mogę sprawdzić historii zakupów w iTunes, może tam by coś było o tych dokładnie 1.98€.
Napisano 27 października 2011 - 20:34
Napisano 28 października 2011 - 10:41
Napisano 28 października 2011 - 11:16
Napisano 28 października 2011 - 11:18
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych