Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#701 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 lipca 2011 - 11:15

Spróbuj swoimi, nie kradzionymi ;) Polski AppStore? Bo w innym kraju, nasze karty nie działają, wole dopytać. Dziwna sprawa, bompowinny bez prpblemu działać. Unikaj polski znaków (ść itp)

#702 white_and_red

white_and_red
  • 3 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:02

Hehe, nie pomyślałem, że kradzione mogą nie działać ;)

W ustawieniach konta mam Poland.

Czy to możliwe, że problem wynika z tego że mam zbrejkowanego ajfona?

---------- Wpis dodano o 13:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:41 ----------

Próbowałem założyć nowe konto. Efekt dokładnie ten sam.

#703 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 lipca 2011 - 13:32

JB nic do tego nie ma. Dziwne, przed chwilą zmieniłem kartę przy koncie, bez problemu dodał nową. Limity itp. masz poustawiane? Karty są aktywne? Środki są na nich?

#704 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 26 lipca 2011 - 15:30

W moim przypadku nawet nie mogę zmienić na inną kartę... Muszę przeczekać, aż zakończą weryfikację konta?

#705 white_and_red

white_and_red
  • 3 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 12:20

Dobra, udało się. Co ciekawe, wcześniej działała karta debetowa z BZ WBK, która teraz odmówiła posłuszeństwa. Na szczęście kredytówka raczyła zadziałać przy setnej próbie.

#706 Kamol

Kamol
  • 194 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 16:23

U mnie Apple już oddało mi wcześniej zabraną kwotę czyli jakieś 8 zł. W iTunes mogę pobierać a w Mac App Store niestety nie.

#707 Meridius

Meridius
  • 111 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 lipca 2011 - 23:25

No dobra, a co jeśli próbowałem 3 różnymi kartami, dwie kredytówki (wypukłe)z różnych banków i jedna debetówka z WBK. Za każdym razem mam payment method declined. Jakieś sugestie?

Karta może nie być przystosowana do transakcji międzynarodowych. Po więcej informacji idź do swojego banku bądź dzwoń na infolinię. Tam Ci wszystko wyjaśnią.

Edit: widzę, że już nieaktualne ;).

#708 kaziq

kaziq
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2011 - 15:21

Też mam wirtualną karte ING, dziwne od wczoraj nie mogę kupić w appstore, komunikat "Your payment method was declined...", karta nabita, konto aktywne od roku z tą kartą, napiszę do ING..

#709 kaziq

kaziq
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2011 - 13:50

ING poinformował mnie że karta nie ma wystarczających środków na autoryzację, po znacznym uzupełnieniu autoryzacja przechodzi.

#710 Baquashan

Baquashan
  • 10 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 17:10

Ktoś się orientuje w jakim czasie Apple oddaje kasę? Bo używam karta internetowa i saldo mam 10zł~ a środki dostępne 2zł~. Nie wiem czemu brakuje 8zł a w historii rachunku nic o tym nie ma.

#711 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2011 - 17:25

Zwykle oddaja wciagu kilku do kilkunastu dni, spokojnie oddadza. Pobrali tylko w celu sprawdzenia karty. Dla scislisci kwote masz zablokowana dlatego brak jej w historii operacji.

#712 Appl

Appl
  • 42 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 19:49

Uwaga na tą kartę ! Niby super i spoko ale jest jedno spore ale. Jak karta przychodzi to masz opcje płatności przez banki szybki przelewem za dodatkową prowizją lub bez prowizji przelewem zwykłym. A do zwykłego potrzebujesz numeru tzw. Konta technicznego karty. I tu najlepsze:numer konta technicznego jest pod naklejką. Jak ją zerwiesz to nie odczytasz numeru, jak nie zerwiesz to nie odczytasz numeru. I w ten sposób zostają ci tylko przelewy zasilające kartę z prowizją. Dobre nie?! A ja jestem specem od dokumentów i numer odczytałem mimo całkowitego zakrycia tekstem z naklejki. U kolegi wystarczyła żarówka 500W. W mojej trzeba było skanera do specjalnych zastosowań.

#713 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 02 września 2011 - 14:07

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid Witam. Mam kłopoty przy rejestracji w AppStore, a mianowicie godzi o kartę. Gdy wprowadzę wszystkiee dane wyskakuje mi informacja "security code invalid" czy jakoś tak. Dziwi mnie to ponieważ ten kod (chodzi o CVV2 tak?) jest dobry, tzn mam jeszcze zapisany ten SMS z kodem, który dostałem od banku. Jest to karta internetowa BZWBK bez plastiku. Aktywna, doladowalem na nią nawet kilka złotych. Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

#714 PrzemOriginal

PrzemOriginal
  • 103 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 września 2011 - 14:09

Bank na pewno nie wysłał Ci security code SMSem. Kod ten znajdziesz na odwrocie karty (3 cyfry).

#715 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 02 września 2011 - 14:15

Wysłał, wysłał. To jest karta internetowa w wersji bez plastiku banku BWBK więc wysyłają ten kod smsem na numer podany przy rejestracji.

#716 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 września 2011 - 14:18

Na karcie musisz mieć minimum 10 zł żeby udało się ją dodać do konta w Appstore.

#717 DanielF

DanielF
  • 5 750 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 02 września 2011 - 14:19

Te karty działają bez problemów

#718 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 02 września 2011 - 15:27

Lokria, w życiu bym na to nie wpadł. Rozumiem, ze jak doladuje kartę to problem zniknie? Ale skoro chodzi o ilośc środków na koncie to dlaczego pojawia się informacja o nieprawidłowym security code?

#719 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 02 września 2011 - 16:12

Ale skoro chodzi o ilośc środków na koncie to dlaczego pojawia się informacja o nieprawidłowym security code?

Bug w aplikacji? :)

#720 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 02 września 2011 - 16:23

Zrobię przelew i zobaczę czy będzie działać. Jutro powinien dojść.

#721 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 04 września 2011 - 10:38

A swoją droga ten system blue cash jest "niezły". Zrobiłem przen niego przelew i do dziś środki nie wpłynęły na konto, a miało to trwać podobno kilka minut. Dostałem SMS ze moja karta została doladowana, załóg wałek się żeby sprawdzić stan konta, a tam nic nie wpłynęło...

---------- Wpis dodano o 11:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:35 ----------

A swoją droga ten system ble cash jest "niezły". Wczoraj zrobiłem przez niego przelew i do tej pory środki nie wpłynęły na konto, a miało to trwać kilka minut podobno. Dostałem tylko smsa ze karta została doladowana, a jak się zalogowalem. Okazało się ze nic nie wpłynęło na konto. Ehhh:/

#722 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 września 2011 - 11:45

BlueChash ma też listę banków z godzinami, w których przelewy są księgowane natychmiastowo. To, że w XXI wieku mamy wciąż banki, które nie księgują na bieżąco przelewów wewnętrznych to już nie ich wina. Poza tym skoro dostałeś sms-a doładowaniu to pieniądze powinny dojść. Skąd inaczej wydawca karty miałby wiedzieć o tym?

#723 PrzemOriginal

PrzemOriginal
  • 103 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2011 - 11:48

Nie lepiej korzystać z karty kredytowej do płatności związanych z AppStore? Karte internetową możesz używać do płacenia w niepewnych sklepach internetowych..

#724 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 września 2011 - 11:49

P.S Doczytałem właśnie, że karta z BZWBK. Twój bank więc jest na liście tych "nowoczesnych" https://bluecash.pl/...slugiwane_banki

---------- Wpis dodano o 12:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:48 ----------

Nie lepiej korzystać z karty kredytowej do płatności związanych z AppStore? Karte internetową możesz używać do płacenia w niepewnych sklepach internetowych..

Nie każdy ma kredytową i nie każdy chce mieć.

#725 PrzemOriginal

PrzemOriginal
  • 103 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 września 2011 - 12:05

Zdaje sobie z tego sprawę. Pytanie tylko czy nie lepiej/wygodniej? W dzisiejszych czasach nie jest trudno o taką kartę. Wystarczy być studentem i już masz kartę. Nie musisz mieć żadnych dochodów. Do AppStore wystarczy karta nawet z minimalnym limitem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych