Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1451 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 12:16

To może być blokada autoryzacyjna: jeśli pobierasz aplikację, za każdym razem z nowego urządzenia lub z nowej lokalizacji (inne IP).

IP nie ma nic do rzeczy, bo inaczej mi by pobierało codziennie opłatę. Przecież większość ludzi na zmienne IP, które się zmienia co dobę (neozdrada na przykład). Na opłatę aktywacyjną też za dużo, bo przeważnie jest to 1€ (ok. 8zł).

#1452 Oranje307

Oranje307
  • 23 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 12:28

A ktoś wie dlaczego ponownie muszę płacić za Angry Birds? Może inaczej, gdzie mam napisać do Apple, bo przecież 2 razy płacić nie będę.

#1453 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 12:39

A ktoś wie dlaczego ponownie muszę płacić za Angry Birds? Może inaczej, gdzie mam napisać do Apple, bo przecież 2 razy płacić nie będę.

A co, pobrało Ci drugi raz opłatę jak nacisnąłeś kup, czy po naciśnięciu kup, powiedziało Ci, że już kupiłeś i nie będziesz drugi raz obciążony?

#1454 michalziomek29

michalziomek29
  • 18 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 12:57

Metoda płatności w appstore Witajcie, jestem tutaj nowy, więc bardzo proszę was o wyrozumiałość. Od wczoraj jestem posiadaczem Ipada 2. Wszystko gra, ale pojawia się jeden problem. A mianowicie: kiedy chcę zakupić jakiś program, np. HD Player PRO, prosi mnie o podanie wszystkich danych, jeżeli chodzi o metodę płatności. Wpisuję wszystkie dane i kiedy klikam przycisk "done", wyskakuje mi zdanie "Your payment method was declined.". Używam karty Mastercard z mBanku. Zwracam się więc z pytaniem, czy ktoś z was spotkał się z takim problemem i jeśli tak, jak sobie mogę z nim poradzić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam, michalziomek29

#1455 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 13:21

A zadałeś sobie trud przeczytania wcześniejszych postów w tym wątku? Musisz mieć środki na koncie i musisz ustawić limity dla transakcji internetowych na inne niż domyślne zero.

#1456 LewyM1

LewyM1
  • 252 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 listopada 2012 - 18:39

Co jeśli kupiłbym cokolwiek nie mając nic na koncie?

#1457 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 18:55

Ekipa antyterrorystyczna, ABW, CBA, FBI, NBA, CIA, CNN itd. !!! Tak się stanie ;)

#1458 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 19:13

Zablokują Ci konto aż nie zapłacisz, a później zdeaktywują Ci wszystko co kupiłeś, zarówno płatne jak i darmowe.

#1459 Oranje307

Oranje307
  • 23 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 16:08

A co, pobrało Ci drugi raz opłatę jak nacisnąłeś kup, czy po naciśnięciu kup, powiedziało Ci, że już kupiłeś i nie będziesz drugi raz obciążony?

Właśnie wolę nie ryzykować.

Klikając na cenę, jest napisane "kup aplikację", klikam kup i prosi o hasło, ale anulowałem. Dodam, że wszystkie aplikacje, za które płaciłem są dla mnie całkowicie darmowe, oprócz właśnie Angry Birds Space.

#1460 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 16:15

Właśnie wolę nie ryzykować.

Klikając na cenę, jest napisane "kup aplikację", klikam kup i prosi o hasło, ale anulowałem. Dodam, że wszystkie aplikacje, za które płaciłem są dla mnie całkowicie darmowe, oprócz właśnie Angry Birds Space.

U mnie za każdym razem pokazuje się monit: czy napewno zakupić, potwierdzam i jest informacja, że zakupiłem daną aplikację i będzie pobrana za darmo.
Spróbuj wejść w zakładkę purchased i tam odszukać wspomniane: Angry Birds Space.

#1461 Oranje307

Oranje307
  • 23 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 17:00

Spróbuj wejść w zakładkę purchased i tam odszukać wspomniane: Angry Birds Space.

Żeby było zabawnie, powiem że gry tam nie ma. Są wszystkie aplikacje, które dotychczas pobrałem, za wyjątkiem właśnie Angry Birds...

#1462 empirewar

empirewar
  • 188 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 22:09

podpięcie karty internetowej do itunes

Witam!

Nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie: Czy możliwe, że z powodu braku środków na karcie internetowej (bzwbk) nie można jej podpiąć pod konto itunes? Próbuje i nic.

Pozdrawiam!

Przeniosłem do właściwego wątku. eualex.

#1463 DanielF

DanielF
  • 5 749 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 listopada 2012 - 22:10

Tak, do autoryzacji musisz mieć środki na koncie.

#1464 empirewar

empirewar
  • 188 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 22:24

Dzięki!

#1465 choolus

choolus
  • 1 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 21:27

Witam wszystkich :) Ja chciałbym zapytać czy ktoś posiada tzn. "wypukłą" karte w Alior Banku ;> Jeśli tak to czy działa w appstorze. Wole spytać bo nie wiem czy ją zamawiać czy przenieść konto do innego banku.

#1466 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 listopada 2012 - 21:30

Jak z opisu na stronie Banku wynika że pozwala na transakcje internetowe to będzie działać. Wystarczy zwykle odpowiednio zmienić limit na transakcje internetowe bowiem Banki domyślnie ustawiają je na zero. Nie ma znaczenia czy kart ajest wypukła czy płaska, grunt że pozwala na transakcje internetowe.

#1467 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 21:46

Witam wszystkich :)

Ja chciałbym zapytać czy ktoś posiada tzn. "wypukłą" karte w Alior Banku ;> Jeśli tak to czy działa w appstorze.
Wole spytać bo nie wiem czy ją zamawiać czy przenieść konto do innego banku.

Jeśli taka informacja pomoże to wypukła debetówka z Alior Sync działa bezproblemowo. A pod spodem to chyba te same banki?

#1468 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 22:28

Witam wszystkich :)

Ja chciałbym zapytać czy ktoś posiada tzn. "wypukłą" karte w Alior Banku ;> Jeśli tak to czy działa w appstorze.
Wole spytać bo nie wiem czy ją zamawiać czy przenieść konto do innego banku.

Jeżeli nie wypukła działa, to wypukłe będzie tym bardziej.

#1469 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 23:29

Witam. Mam konto na US iTunes Store. Do tej pory nie wiązałem swojej karty z kontem, lecz przyszła pora na zakupy :) Da radę płacić w amerykańskim sklepie polską kartą? Mam około 30-35 aplikacji, średnio mi sie widzi zmiana kraju :/

#1470 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 23:31

Witam. Mam konto na US iTunes Store. Do tej pory nie wiązałem swojej karty z kontem, lecz przyszła pora na zakupy :) Da radę płacić w amerykańskim sklepie polską kartą? Mam około 30-35 aplikacji, średnio mi sie widzi zmiana kraju :/

Nie da rady płacić polską karta w amerykańskim iTunes Store.

#1471 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 23:36

Szkoda :/ Co polecasz zrobić w takim wypadku? Wszystko ściągać od nowa na nowym, polskim koncie? Może jest jakieś wygodniejsze wyjście?

#1472 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 00:10

Szkoda :/ Co polecasz zrobić w takim wypadku? Wszystko ściągać od nowa na nowym, polskim koncie? Może jest jakieś wygodniejsze wyjście?

Zależy od Twoich oczekiwań odnośnie iTunes Store. Jeśli koniecznie chcesz dokonywać zakupów przy użyciu karty (polskiej) - (polska zadziała tylko w polskim iTunes Store) - to w iTunes należy zmienić region - na polski. Jeśli te aplikacje są dużo warte - może warto pozostać przy płatnościach przez np. gift card? Jeśli przeniesiesz się do polski - aplikacje nadal będą przypisane do Twojego konta i w przypadku, gdy to ten sam deweloper i ta sama aplikacja - będziesz mógł pobrać ją za free. Przy tworzeniu nowego (drugiego) konta na polskę - komfort użytkowania znacznie spada (ale to moja subiektywna opinia).
Będąc w Twojej sytuacji - nie zmieniałbym z US na PL.

#1473 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 00:14

Zgadzam się, dla mnie używanie dwóch kont na raz również obniża komfort użytkowania. Aplikacje które aktualnie posiadam wszystkie ściągnąłem za darmo, niektóre są po prostu z przecen (0,99$ -> free), lecz słyszałem że po zmianie kraju są problemy z update'ami przez iTunes. Zastanawiałem się nad kupieniem karty przedpłaconej na okaziciela. Koszt to jedyne 18 zł, co Ty na to? Taka karta zadziała z kontem amerykańskim? Zastanawia mnie również koszt utrzymania kart prepaid. Niby wszystko za darmo, lecz nie jest przypadkiem tak, że jeżeli w ciągu miesiąca nie wykonasz X transferów/transakcji to bank zablokuje kartę?

#1474 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 00:21

Zgadzam się, dla mnie używanie dwóch kont na raz również obniża komfort użytkowania. Aplikacje które aktualnie posiadam wszystkie ściągnąłem za darmo, niektóre są po prostu z przecen (0,99$ -> free), lecz słyszałem że po zmianie kraju są problemy z update'ami przez iTunes. Zastanawiałem się nad kupieniem karty przedpłaconej na okaziciela. Koszt to jedyne 18 zł, co Ty na to? Taka karta zadziała z kontem amerykańskim?

Wg mnie update to nie problem, funkcjonalność i zawartość polskiej wersji jest uboższa. Nie ma oferty piosenki tygodnia za darmo. Nie ma "chmury" dla filmów i seriali (seriali nie ma w ogóle w ofercie), etc.
Co do karty przedpłaconej, możesz podać więcej szczegółów? Nie ma z nimi doświadczeina, ale w miarę możliwości spróbuję pomóc.

Np. wbrew pozorom to nie to samo: (deweloper ma inną ofertę w europie, inną w ameryce i azji) (choć EA to jeden z niewielu wyjątków) :)
https://itunes.apple...d540925500?mt=8
https://itunes.apple...d540925164?mt=8

#1475 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 00:24

Chodzi o karty które nie są przypisane do żadnej osoby, 'na okaziciela'. Nie wiem jak iTunes sobie z takim fantem poradzi, lecz ta opcja wydaje się zbawienna.
Byłbym zainteresowany kupnem na tej aukcji: KLIK, dużo informacji na temat karty jest zawartych w linku :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych