...Przyglądnij się dobrze tej swojej karcie czy jest to karta banku Pekao SA, bo jeśli jest to karta Prepaid Euro 2012 Pekao SA, to na pewno nie jest to karta Visa tylko MasterCard...
Tak, MasterCard, już się poprawiam...
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 25 October 2012 - 07:59
...Przyglądnij się dobrze tej swojej karcie czy jest to karta banku Pekao SA, bo jeśli jest to karta Prepaid Euro 2012 Pekao SA, to na pewno nie jest to karta Visa tylko MasterCard...
Posted 25 October 2012 - 08:15
Posted 25 October 2012 - 08:35
Gra jest za free, lecz twórcy zarabiają na dostępnych pieniądzach w grze (Top In App Purchase), które mogą być kupione za prawdziwą gotówkę: https://itunes.apple...d433120443?mt=8 - jest to najwyższe z dostępnych doładowań gotówki w grze - opiewające właśnie na 79,99€.Let's Golf! 3, Cart Full of Cash za 79,99euro
Posted 25 October 2012 - 09:03
Z uwagą raz jeszcze przeczytałem wpisy od strony 108. Karty prepiad Pekao SA zostały wprowadzone w czerwcu 2012, więc czytanie wcześniejszych stron w kontekście mojej wypowiedzi nie znajduje uzasadnienia. W istocie nie pisałem tego, aby z Tobą dyskutować, tylko zasugerować, że powodem są nie błędy w systemie obsługiwanym przez Bank Pekao SA, lecz po stronie użytkowników i samej procedury autoryzacyjnej przyjętej przez Apple.
Posted 25 October 2012 - 09:10
Posted 25 October 2012 - 10:25
Posted 25 October 2012 - 10:56
Posted 25 October 2012 - 13:19
No to ładnie - prawdopodobnie dziecko (3 latka) ściągnęło mi to doładowanie...(
Posted 25 October 2012 - 15:06
Posted 25 October 2012 - 20:06
Posted 25 October 2012 - 23:55
Posted 26 October 2012 - 09:03
Dzień dobry,
pierwszy post na forum - przepraszam z góry, że od razu z problemem. Właśnie zarejestrowałem na moim koncie iTunes kartę internetową BZWBK- nie otrzymałem żadnego błędu. W panelu konta karty BZWBK zauważyłem zablokowanie ca. 15 zł, ale o dziwo nie wyświetla się to w historii transakcji. Domniemuję, że to iTunes, bo nie robiłem żadnej transakcji. Na karcie mam wpłaconą kwotę wystarczającą na wszystkie zakupy.
Problem jednak w tym, że nie mogę nic zakupić. Przy próbie pobrania jakiejkolwiek płatnej aplikacji w app store czy muzyki z iTunes dostaję błędy "This item is temporarily unavailable", potem "we could not complete your request (error 100)". Darmówki się pobierają. Tak jest na Mac-u, tak jest na iPodzie touch. Próbowałem zestawu obowiązkowego - Log out, quit, restart.
Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
Dziękuję i pozdrawiam,
Adam
Posted 26 October 2012 - 09:11
Posted 26 October 2012 - 18:32
1. W historii się nie wyświetla bo jeszcze nie zaksięgowało żadnego zakupu, narazie jest tylko kwota zablokowana.
2. Skoro darmówki się pobierają to znaczy że nie zblokowało Ci konta apple i narazie nie masz jakiś problemów z kartą. Coś jest nietak, ale co ja nie wiem.
Posted 29 October 2012 - 12:45
Posted 29 October 2012 - 12:56
Posted 29 October 2012 - 12:59
Posted 29 October 2012 - 13:45
Posted 29 October 2012 - 13:47
Posted 29 October 2012 - 13:52
Posted 29 October 2012 - 14:16
Exactly
"W największych firmach na świecie" (najczęściej sklepach) nie użyjesz również często wielu kart największych banków światowych. Przyczyna jest banalna. Różne są polityki bezpieczeństwa banków i sklepów. Choć wszystkim zależy na kliencie, to jednak nie wszystkim tak samo zależy na bezpieczeństwie. Po to opracowano procedury weryfikacyjne CVV i CVV2, żeby ograniczyć ilość transakcji oszukańczych. I tu jest oczywiste, że największe sklepy kierować się będą przede wszystkim zyskiem. Bo co sklep traci na tym, że Ty płacisz swoją czy czyjąś kartą? Właściwie za każdym razem zyskuje. Z przedstawionego przez Ciebie rozumowania wynika przesłanka, że banki, powinny dostosować się z bezpieczeństwem do tych "innych firm", bo "inne firmy" nie miały czasu, woli i środków, aby wdrożyć w swoich systemach rozwiązanie, które idąc z duchem czasu podnosi poziom zabezpieczeń. Kolego, inaczej chroni swojego klienta sklep a inaczej chroni bank swojego depozytariusza. Duże banki niechętnie rozluźniają politykę bezpieczeństwa. Na koniec dodam tyle: na wnioski klientów Pekao SA rozluźnił politykę bezpieczeństwa dla kart prepaid od połowy września br. Moim zdaniem jest to w rzeczywistości dostosowywanie się do polityki maksymalizacji zysków przez sklepy.To nie jest problem po stronie AppStore. Mam 2 różne karty Pekao i dwie innych banków. Z kartami innych banków nie ma najmniejszych problemów. Karta Pekao zawsze się autoryzuje z pierwszym zakupem jak ją dodaję, drugi zakup np. za tydzień czy za parę dni już nie schodzi a AppStore wrzeszczy, że płatność została odrzucona. Ten sam problem wystpuje w PayPalu na kartach Pekao oraz w google chceckout, gdzie firmową kartą Pekao próbowałem zapłacić za reklamy w google AdWords. Przy dodaniu karty, ładnie ją autoryzuje, blokuje nawet 4 zł na koncie, natomiast przy próbie płatności przychodzi odpowiedź. Po zrobieniu afery w Pekao i zagrożeniu zabrania konta do innego banku, skontaktował się ze mną dział kart, który przeanalizował drogę i stwierdził, że pierwsza transakcja (autoryzacyjna) przeszła bez problemu, natomiast następne requesty przychodzą bez CVV więc bank ich nie autoryzuje. I tyle na temat kart Pekao. Tak więc w największych firmach na świecie za abrdzo nie użyjesz kart Pekao bo Ani AppStore, ani Amazon, ani PayPal, ani Google nie zapisują u siebie CVV ze względów bezpieczeństwa a bank mając gdzieś standardy, żąda za każdym razem tego kodu, mimo, że nie powinien.
Posted 29 October 2012 - 14:27
Posted 29 October 2012 - 14:32
"W największych firmach na świecie" (najczęściej sklepach) nie użyjesz również często wielu kart największych banków światowych. Przyczyna jest banalna. Różne są polityki bezpieczeństwa banków i sklepów. Choć wszystkim zależy na kliencie, to jednak nie wszystkim tak samo zależy na bezpieczeństwie. Po to opracowano procedury weryfikacyjne CVV i CVV2, żeby ograniczyć ilość transakcji oszukańczych. I tu jest oczywiste, że największe sklepy kierować się będą przede wszystkim zyskiem. Bo co sklep traci na tym, że Ty płacisz swoją czy czyjąś kartą? Właściwie za każdym razem zyskuje. Z przedstawionego przez Ciebie rozumowania wynika przesłanka, że banki, powinny dostosować się z bezpieczeństwem do tych "innych firm", bo "inne firmy" nie miały czasu, woli i środków, aby wdrożyć w swoich systemach rozwiązanie, które idąc z duchem czasu podnosi poziom zabezpieczeń.
Kolego, inaczej chroni swojego klienta sklep a inaczej chroni bank swojego depozytariusza. Duże banki niechętnie rozluźniają politykę bezpieczeństwa. Na koniec dodam tyle: na wnioski klientów Pekao SA rozluźnił politykę bezpieczeństwa dla kart prepaid od połowy września br. Moim zdaniem jest to w rzeczywistości dostosowywanie się do polityki maksymalizacji zysków przez sklepy.
Posted 29 October 2012 - 14:36
Posted 29 October 2012 - 14:44
0 members, 3 guests, 0 anonymous users