Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#751 PrzemOriginal

PrzemOriginal
  • 103 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 września 2011 - 14:17

Tak, nowe konto - nowe Apple ID. Spróbuj to zrobić to zobaczymy czy pójdzie.

#752 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 14 września 2011 - 14:58

Jak będziesz zakładać nowe konto, to lepiej zrób to w itunes, instalując darmową aplikacje, wtedy będziesz mógł wybrać brak karty i przynajmniej będziesz mógł pobierać darmowe programy. A dodanie karty zostawisz na później, też miałem problem z Visa Electron, więc na razie sobie darowałem, chyba muszę aktywować na niej płatności internetowe w banku.

#753 stain27

stain27
  • 13 postów
  • SkądKrosno, PL

Napisano 14 września 2011 - 15:01

Również ja miałem problemy z rejestracją karty jednak pomogły mi wasze posty o doładowaniu konta do 10 zł. Kartę udało mi się zarejestrować w weekend i do jego końca nie mogłem pobierać nic, ani aplikacje darmowe i płatne, z karty, bez żadnych wpisów z historii zostało pobrane ok. 8 zł. W poniedziałek po podłączeniu do iTunes i próbie zakupu udało się i aplikacja została pobrana i zsynchronizowana z urządzeniem, a z konta banku (prepaid BZ WBK) nie została pobrana żadna opłata. Tak samo wczoraj, zakupiłem aplikację, pobrało, z konta środków nie ubyło, dodam że nie zostało zwrócone jeszcze ok. 8 zł. Czy to normalne i wszystko zostanie uregulowane później czy jestem szczęśliwcem któremu nie pobierają opłat ;)? @Magic07 - nie możesz pobierać ani z poziomu urządzenia ani przez iTunes ?

#754 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 14 września 2011 - 15:06

Tak środki są na obu kartach. Ta internetowa bzwbk bez plastiku to Visa.
Nowe konto czyli nowe Apple id tak?
Utworzę potem nowe i zobaczę jakie bedą tego efekty.

Ja wczoraj także miałem taki problem. Wszedłem w iTunes na komputerze i kliknąłem w byle jaką darmową aplikację, wyskoczył mi komunikat, następnie tam coś wcisnąłem, zalogowałem się swoim Apple ID, potem wpisałem od nowa ccv i osobę ( Ms, Mrs, Mr ) następnie mnie przekierowało gdzieś gdzie coś naklikałem, potem done i już. Niestety nie wiem dokładnie co na klikałem, ale spróbuj.

---------- Wpis dodano o 16:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:04 ----------

Również ja miałem problemy z rejestracją karty jednak pomogły mi wasze posty o doładowaniu konta do 10 zł. Kartę udało mi się zarejestrować w weekend i do jego końca nie mogłem pobierać nic, ani aplikacje darmowe i płatne, z karty, bez żadnych wpisów z historii zostało pobrane ok. 8 zł. W poniedziałek po podłączeniu do iTunes i próbie zakupu udało się i aplikacja została pobrana i zsynchronizowana z urządzeniem, a z konta banku (prepaid BZ WBK) nie została pobrana żadna opłata. Tak samo wczoraj, zakupiłem aplikację, pobrało, z konta środków nie ubyło, dodam że nie zostało zwrócone jeszcze ok. 8 zł. Czy to normalne i wszystko zostanie uregulowane później czy jestem szczęśliwcem któremu nie pobierają opłat ;)? @Magic07 - nie możesz pobierać ani z poziomu urządzenia ani przez iTunes ?

Zapłata Cię nie minie, a jak w końcu nie zapłacisz, to zablokują ściąganie jakichkolwiek aplikacji. Ja kiedyś się zagalopowałem i byłem " na minusie " kilka eurocentów.

#755 stain27

stain27
  • 13 postów
  • SkądKrosno, PL

Napisano 14 września 2011 - 15:22

Zapłata Cię nie minie, a jak w końcu nie zapłacisz, to zablokują ściąganie jakichkolwiek aplikacji. Ja kiedyś się zagalopowałem i byłem " na minusie " kilka eurocentów.

Środków na koncie jest 3 razy więcej niż zapłaciłem ale pewnie pobiorą je później.

Pzd

#756 PrzemOriginal

PrzemOriginal
  • 103 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 września 2011 - 15:28

@stain27; Opłaty pobierają się po okołu 3 dniach. Wiąże się to z przewalutowaniem z euro na pln. @Erykos; Prawdopodobnie zalogowałeś się na innym urządzeniu. Każde urządzenie, na którym jeszcze się nie logowałeś wymaga takiej autoryzacji.

#757 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 14 września 2011 - 19:20

Utworzylem nowe konto i działa razem z ta karta bzwbk. Na razie pobierlem tylko darmowe aplikacje i wszystko działa bez zarzutu. Zobaczę jak będzie z platnymi. Dziękuje Wam

#758 stain27

stain27
  • 13 postów
  • SkądKrosno, PL

Napisano 15 września 2011 - 20:07

Dzisiaj, podczas próby pobrania darmowej aplikacji, itunes przekierował mnie do danych karty z komunikatem "the billing of a previous purchase has failed because your payment card was declined. Please provide valid payment card information and click Done to pay your outstanding balance and continue using the store", próbowałem zarejstrować inną kartę lecz bezskuteczne oraz ponowić tę kartę co była jednak odrzuca, miał ktoś teki problem co robić ? do zapłaty jest ok. 4 Euro Acha, z konta które na początku zarejestrowało nie pobrano nic, jedynie opłatę autoryzacyjną która nie została zwrócona, karta to BZ WBK

#759 PrzemOriginal

PrzemOriginal
  • 103 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2011 - 20:35

Wyjaśnij to z bankiem, dlaczego nie możesz płacić tą kartą. Obrzuć ich błotem lub jajkami i powiedz, że masz gdzieś taką kartę:)

#760 p2tomi

p2tomi
  • 10 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:01

czy cos drgnelo w tej sprawie, bo ja od kilku dni dopiero mam ten problem , zeby sprawdzac billing bo moja karta nie jest autoryzowana ad przez rok byla. poz powrocie z Niemiec tak mi sie stalo.

#761 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 19 października 2011 - 01:36

Problem mam podobny do innych, może ktoś podpowie rozwiązanie. Mam konto w PKO SA, oraz kartę MasterCard Debit, która rzecz jasna umożliwia zakupy przez internet. Gdy dostałem kartę i zarejestrowałem ją w itunes wszystko przebiegło gładko. Pobrało mi 8zł. Po kilku dniach zakupiłem sobie parę aplikacji - pobrało tym razem trochę ponad 20zł. Następnie przez jakieś 2-3 tygodnie nie kupowałem nic, po czym chciałem kupić i niestety pojawia się nieszczęsny komunikat, podobnie jak innym w tym wątku. Limitów na karcie żadnych nie mam, środków na koncie nie brakuje. Zakupić chciałem aplikacje za 0.79€ także nie jakieś wielkie zakupy. Od ponad tygodnia próbuje cokolwiek zakupić i niestety wciąż ten sam błąd. Jakieś sugestie prócz telefonu do banku który jutro wykonam, jednak z tego co czytałem w internecie to w pko sa odcinają się od tego problemu i twierdzą że wszystko jest oki. Jakieś inne sugestie?

#762 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 października 2011 - 09:57

Problem mam podobny do innych, może ktoś podpowie rozwiązanie.
Mam konto w PKO SA, oraz kartę MasterCard Debit, która rzecz jasna umożliwia zakupy przez internet. Gdy dostałem kartę i zarejestrowałem ją w itunes wszystko przebiegło gładko. Pobrało mi 8zł. Po kilku dniach zakupiłem sobie parę aplikacji - pobrało tym razem trochę ponad 20zł. Następnie przez jakieś 2-3 tygodnie nie kupowałem nic, po czym chciałem kupić i niestety pojawia się nieszczęsny komunikat, podobnie jak innym w tym wątku. Limitów na karcie żadnych nie mam, środków na koncie nie brakuje. Zakupić chciałem aplikacje za 0.79€ także nie jakieś wielkie zakupy. Od ponad tygodnia próbuje cokolwiek zakupić i niestety wciąż ten sam błąd. Jakieś sugestie prócz telefonu do banku który jutro wykonam, jednak z tego co czytałem w internecie to w pko sa odcinają się od tego problemu i twierdzą że wszystko jest oki.
Jakieś inne sugestie?

Spróbuj usunąć dane z karty z iTunes i dodać ją na nowo. Pisałeś że nie masz limitów na karcie (rozumiem,że nie masz ani limitów kwotowych ani ilościowych - czyli określona liczna transakcji internetowych w miesiącu?).

#763 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 20 października 2011 - 00:20

Spróbuj usunąć dane z karty z iTunes i dodać ją na nowo. Pisałeś że nie masz limitów na karcie (rozumiem,że nie masz ani limitów kwotowych ani ilościowych - czyli określona liczna transakcji internetowych w miesiącu?).

MasterCard Debit nie ma żadnych limitów jeśli chodzi o płatności internetowe, nawet w ich serwisie internetowym nie można takowych limitów ustawić. Próbowałem jeszcze raz wpisywać numer karty, kod ccv i nic. Sprawdziłem jednak tę metodę którą poleciłaś - usunąłem kompletnie kartę z itunes. I zadziałało!
Usunąłem kartę (none), przeszedłem do appstore aby zakupić aplikację, wyskoczył komunikat że muszę mieć jakieś środki płatnicze, wypełniłem na nowo wszystkie rubryki i zatwierdziło. Cud xD Dziękuje Ci bardzo :)

ps. znowu pobrali mi te sprawdzające 8,65zł :P Ale jako że tamto oddali to pewnie i to oddadzą ;)

#764 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 października 2011 - 09:32

MasterCard Debit nie ma żadnych limitów jeśli chodzi o płatności internetowe, nawet w ich serwisie internetowym nie można takowych limitów ustawić. Próbowałem jeszcze raz wpisywać numer karty, kod ccv i nic. Sprawdziłem jednak tę metodę którą poleciłaś - usunąłem kompletnie kartę z itunes. I zadziałało!
Usunąłem kartę (none), przeszedłem do appstore aby zakupić aplikację, wyskoczył komunikat że muszę mieć jakieś środki płatnicze, wypełniłem na nowo wszystkie rubryki i zatwierdziło. Cud xD Dziękuje Ci bardzo :)

ps. znowu pobrali mi te sprawdzające 8,65zł :P Ale jako że tamto oddali to pewnie i to oddadzą ;)

Ciesze się ze działa, a kwotę pobraną za weryfikację karty oddadzą nie martw się :) Co do karty mastercard debit to o kwestii limitów decyduje bank wydawca karty, ja w swoim Banku mogę sobie dla tej karty samodzielnie ustawiać poprzez np. internet limity ilościowe i kwotowe na transakcje internetowe (dzienne/miesięczne). Zatem to zależy od tego jaką funkcjonalność oferuje Twój Bank.

#765 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 22 października 2011 - 15:35

Przepraszam za odkopanie tematu ,ale mam pytanie , czy w związku z otwarciem w Polsce iTunes Store zmieniło się coś w kwestii podpięcia karty do polskiego konta ? Można już bez problemu założyć polskie konto z polską kartą kredytową ?

#766 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2011 - 15:37

Tak, bez problemu.

#767 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 22 października 2011 - 15:42

Dziękuję bardzo za odpowiedź , nareszcie nie trzeba będzie kupować giftcardów.

#768 Elessar

Elessar
  • 13 postów

Napisano 27 października 2011 - 14:03

Dodatkowa blokada 2€ przy jakimkolwiek zakupie w AppStore. Witam. Korzystam z karty kredytowej prepaid, doładowuje ją zawsze kwotą jaką potrzebuje do zakupu, tyle na wstępie. Teraz pojawia sie pytanie: dlaczego Apple przy każdym zakupie blokuje dodatkowe 2€? Ostatnio kupiłem grę za 7.99€, lecz by zakup został zweryfikowany pOtrzebowalem 9.99€, czyli jak zawsze dodatkowe 2€. Ktoś wie dlaczego tak jest? Gdy już Apple ściągnie kasę za aplikacje, co trwa pare dni, to pózniej oddaje te 2€, wiec nie ma problemu, ale ciekawi mnie czemu tak jest.

#769 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2011 - 14:07

Z jakiegoś powodu za każdym razem weryfikuje kartę, a czy to nie dzieje się ilekroć doładujesz kartę kwotą? Nie ma czegoś takiego jak karta kredytowa prepaid, jak karta prepaid albo charge. Choć sądze że to klasyczny prepaid.

#770 gasky

gasky
  • 78 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2011 - 15:28

Banki często nazywają "wirtualnymi kartami kredytowymi" te prepaidy, które umożliwiają szybkie płatności w internecie i posiadają kod cvv/cvv2.

#771 Elessar

Elessar
  • 13 postów

Napisano 27 października 2011 - 20:21

Z jakiegoś powodu za każdym razem weryfikuje kartę, a czy to nie dzieje się ilekroć doładujesz kartę kwotą? Nie ma czegoś takiego jak karta kredytowa prepaid, jak karta prepaid albo charge. Choć sądze że to klasyczny prepaid.

Jest karta kredytowa prepaid. Zwykła karta prepaid może służyć jako prezent, możesz nią wypłacać kasę z bankomatu oraz płacić w sklepach, ale za pomocą takowej nic przez internet nie kupisz. Tak gwoli wyjaśnienia czym się różni karta prepaid a karta kredytowa prepaid, choć prepaid de fakto nie może być kredytowa hehe.

Tak jak napisałem, kartę ładuje zawsze kwota jaka potrzebuje, nigdy na zapas. Co do weryfikacji, skąd apple może wiedzieć że ladowalem kartę? I po co ją weryfikować x razy skoro wielokrotnie za jej pomocą kupowałem appsy. Do sedna, ktoś jeszcze zaobserwowal takie coś? Niestety pc padł i nie mogę sprawdzić historii zakupów w iTunes, może tam by coś było o tych dokładnie 1.98€.

#772 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 października 2011 - 20:34

Czyli de facto nie ma kart kredytowych prepaid, ale do meritum. Nie mam nic takiego place klasyczna kredytowka. Sprawdz dokladnie historie zakupów może tam będzie jakaś wskazówka jak już będziesz miał dostęp do kompa. Prepiad sam ładujesz a to czy umożliwia on płatności w necie czy nie zależy tylko i wyłącznie od Banku wydawcy karty. Karta kredytowa jak sama nazwa wskazuje to kredyt postawiony Ci do dyspozycji przez Bank a zatem środki Banku z których Ty korzystasz, z kolei prepiad to Twoje środki uprzednio wpłacone na rachunek karty.

#773 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 28 października 2011 - 10:41

Mam kolejne pytanko, mhm. Czy do takich zakupów z AppStore wystarczy zwyczajna karta VISA ELECTRON z PKO? Jak wygląda proces rejestracji ten karty w appstore/itunes?

#774 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 28 października 2011 - 11:16

Jeśli możesz wykonywać nią transakcje internetowe to może. Rejestracja? Normalnie, wpisujesz dane karty i wsio.

#775 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 28 października 2011 - 11:18

A kwestia zakupów w AppStore? Wystarczy zrobić jakiś przelew na koncie internetowym na jakieś wygenerowane konto bankowe, i wsio?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych