@Delano90, dzięki za informacje. Wytrzymałość baterii i stosunek ceny do wydajności jest naprawdę dobry, dlatego chyba zdecyduję się na MBA. Jedyna rzecz, która mnie w tym momencie nurtuje, to to, że MBP posiada matrycę Retina. Czy podczas oglądania zdjęć, filmów, naprawdę widać taką kolosalną różnicę?
Ja Ci powiem, że jak w poprzedniej pracy kolega miał MBPr, a ja tego MBA i siedzieliśmy obok siebie i coś od niego przepisywałem to faktycznie moja matryca waliła pikselami tak, że nie mogłem na mój ekran patrzeć. No różnica jest KO LO SAL NA nie powiem. Jednak na codzień kiedy do porównania mam jedynie 15" i większe ekrany o rozdzielczościach FHD, nie 2K ani 4K to ekran wygląda bardzo w porządku.
To nadal jest lepsza rozdzielczość od niektórych laptopów na windzie gdzie masz 1366x768.
Ja nie narzekam, Przy filmach praktycznie nie widzę różnicy, jedynym problemem jest podłączanie MBA do telewizora kablem, bo zmiana aspektu + wyższa rozdzielczość ekranu telewizora powoduje, że obraz nie jest cudowny, bo nie jest w pełni czysty ani na telewizorze, ani na ekranie MBA po podłączeniu.
Na projektorze na uczelni było w miarę ok
.