1. Czy ogólnie warto interesować się tymi kilkuletnimi modelami?
Podejrzewam, że pomimo wieku nadal będą działać doskonale. Miałem ostatnio w rękach mbp z 2010 i o dziwo działał całkiem nieźle pomijając freezy po wysunięciu paska powiadomień.
2. Koniecznie szukam modelu z layoutem klawiatury US, czyli długi lewy shift, tylda na górze po lewej, płaski enter. Czy ktoś mógłby opisać wrażenia z pisania na layoucie międzynarodowym tzn z krótkim lewym shiftem i tyldą obok przycisku "z"? Ciężko mi wyobrazić sobie pisanie w takim układzie, biorąc pod uwagę fakt, że całe swoje życie miałem klawiatury właśnie z długim shiftem i tyldą na górze po lewej.
3. Jaki wpływ na użytkowanie ma zajechana powloka antyrefleksyjna? Zakładam taki scenariusz, że mógłbym kupić mbp w stu procentach sprawnego technicznie, ale z widocznie odklejoną powłoką antyrefleksyjną. Widziałem w internecie filmy, które pokazywały, że da się coś takiego w warunkach domowych naprawić stosując płyn Listerine.
4. Przedział cykli między 300 a 600 to wynik, który pozwoli uzyskać co najmniej pięć godzin poza ładowarką korzystając tylko z przeglądarki, czy raczej niezbyt?
Użytkownik hoppek edytował ten post 14 listopada 2019 - 00:00