Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa aktualizacja do Liona

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#151 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 22 lipca 2011 - 18:47

to czyli będę musiał przez US pobrać liona rozumiem tam nie zawracają gitary z dowodem zakupu?

#152 tomslaw

tomslaw
  • 47 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 18:52

to czyli będę musiał przez US pobrać liona rozumiem tam nie zawracają gitary z dowodem zakupu?

Ja tak zrobiłem (trzeba tam podać numer seryjny komputera, który jest weryfikowany automatycznie jeszcze przed podaniem pozostałych danych, potem adres, zip kod i numer telefonu z USA, następnie numer kontrolny karty kredytowej) i na razie nie pobrali mi żadnej kasy z rachunku. Ale 100% gwarancji, że nie pobiorą nie mam;-)

#153 skawi

skawi
  • 9 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lipca 2011 - 06:20

Ja tak zrobiłem (trzeba tam podać numer seryjny komputera, który jest weryfikowany automatycznie jeszcze przed podaniem pozostałych danych, potem adres, zip kod i numer telefonu z USA, następnie numer kontrolny karty kredytowej) i na razie nie pobrali mi żadnej kasy z rachunku. Ale 100% gwarancji, że nie pobiorą nie mam;-)

moim zdaniem masz 100% gwarancji ze nie pobiorą, na dokumencie sprzedaży z app store było wyrazie napisane 0 (free) i ani słowa o tym, że będzie jakaś weryfikacja i zgadzasz się ze w przypadku błędnej weryfikacji mogą ściągnąć z konta.

#154 adziopak

adziopak
  • 77 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 23 lipca 2011 - 06:24

Posmiejemy sie, gdy po blednej weryfikacji z konta uzutkownikow podajacych nr karty kredytowej na stronie apple us, zniknie naleznosc za Lion'a.

nawet gdyby teraz taka weryfikacja byla - na mnie by nie podzialala :) wszystkie dane są prawdziwe, adres itd.
po drugie weryfikacja po otrzymaniu liona - sory, nie mozliwe.

Numer seryjny posiada przewidywany czas zakończenia roku gwarancji. Jezeli konczy sie ona przed 6 Cze / lub po 20 Lip wtedy Mac sie nie kwalifikuje

#155 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 06:55

A nie, no to skoro wszystkie dane sa prawdziwe,. tj. imie i nazwisko kupujacego pokrywa sie z jego adresem oraz numerem karty kredytowej,to ok.

#156 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 lipca 2011 - 14:44

Czy ktokolwiek z Was otrzymał już kod z polskiego Apple? Coś czuję, że opóźnienie może być spore, skoro po 3 dniach od rejestracji nikt nie krzyczy, że zainstalował "po Bożemu" z polskim kodem... Coraz bardziej kusi mnie opcja skorzystania z Apple Store US.

#157 bartoszek1987

bartoszek1987
  • 10 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 23 lipca 2011 - 17:09

Niestety ja też czekam z niecierpliwością na kod, ale jak na razie cisza :/ Trzeba czekać...

#158 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 lipca 2011 - 18:09

Ja też jeszcze nie otrzymałem kodu. W ciągu tygodnia powinien przyjść. Grunt to cierpliwość. Co za różnica czy zainstaluje go teraz czy za kilka dni?

#159 skawi

skawi
  • 9 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 lipca 2011 - 16:20

Ja też jeszcze nie otrzymałem kodu.
W ciągu tygodnia powinien przyjść. Grunt to cierpliwość. Co za różnica czy zainstaluje go teraz czy za kilka dni?

różnica kilku dniu ;-)

#160 tomjar

tomjar
  • 163 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 17:34

Przed chwilą wyslalem zgloszenie na polskiej stronie na maca siostry. Teraz zorientowalem sie ze ona nie ma zalozonego konta app store, wiec jej założyłem, ale juz po wysłaniu formularza. Myślicie, że mogą sprawdzać czy uzytkownik ma konto w mac app store i kiedy bylo zalozone? Tzn. czy jesli ktos wysyła do apple formularz i nie posiada jeszcze konta app store do moze bez problemu otrzymac taki kod do zakupu systemu?

#161 tomek:P

• 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 lipca 2011 - 18:27

Musisz im podać e-mail ale nie musi to być ten sam adres e-mail, który służy jako login do AppStore. Zresztą jak sprawdzą? Zobaczą czy e-mail jaki im podałeś jest w ich bazie? Zawsze mogłeś podać im inny mail na jaki przyślą kod do Liona. Jak dla mnie niepotrzebnie zakładałeś jej konto w AppStore.

#162 tomjar

tomjar
  • 163 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 18:38

Jak dla mnie niepotrzebnie zakładałeś jej konto w AppStore.

Ok. Ale i tak konto musialem zalozyc. Przecież jakos musi pobrac Liona. :)

#163 tomek:P

• 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 lipca 2011 - 18:46

Ah no tak xD Nie pomyślałem W takim razie niepotrzebnie pytałeś. I tak musiałeś konto założyć. Kod może być wykorzystany przez każdego. Apple wysyłając Ci go nie wie jakie konto w AppStore jest do Ciebie przypisane.

#164 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 24 lipca 2011 - 20:03

A moj siostrzeniec dostał dziś iMaca w prezencie - dziś rozpakowany dziś rejestrowany .... no jak to prezent FV nie ma ... co z tym począć ... system chce rachunek ....

Do d*py to jest - skoro system widzi że jest dziś pierwsza rejestracja komputera to po diabła te utrudnienia .... kurde czekać teraz tydzień i wyjaśniać ... to już wolałem aktywację M$ .... niby miało być pięknie a jest d*pa jak zawsze .....

#165 Mordulec

Mordulec
  • 13 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:18

Czy ktoś już może otrzymał kod od apple? Ja wysłałem 20 lipca i do tej pory nic. Myślicie że warto czekać czy już zacząć ich nękać? :) Osobiście jestem raczej cierpliwy ale wszystko trwa podejrzanie długo.

#166 just.tomasz

just.tomasz
  • 82 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 lipca 2011 - 12:28

Apple reserves the right to change the terms of this offer at any time without notice.

Więc możemy jeszcze poczekać. Ja przy okazji rozmowy z polskim supprotem zapytałem i powiedziano mi, że weryfikacja trwa do 7 dni + 1 dzień na wysłanie mailem kodu.

btw. w regulaminie jest mowa o 24 godzinach i nie wspominają nic o tym 7 dniowym terminie

#167 maj44

maj44
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2011 - 12:28

Czekamy nadal. Też od 20.07. Może my tak na US spróbować?

#168 just.tomasz

just.tomasz
  • 82 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 lipca 2011 - 12:58

jeśli dostaliście takiego maila:

Witaj Tomasz,

Pana/Pani zamówienie zostało odebrane i trwa jego przetwarzanie.

Po zweryfikowaniu i akceptacji zamówienia prześlemy kod aplikacji.

Prosimy zanotować numer zamówienia: XXX-XXX-XXX-XXX

Pozdrawiamy,

Apple.

to teraz za każdym razem dostaniecie odpowiedź, że numer seryjny nie jest objęty programem.
Teraz tylko czekać..

#169 AdamekB

AdamekB
  • 164 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 26 lipca 2011 - 13:15

jeśli dostaliście takiego maila:

to teraz za każdym razem dostaniecie odpowiedź, że numer seryjny nie jest objęty programem.
Teraz tylko czekać..

A to niby czemu? Kupiłem Maca we właściwym terminie i jestem objęty programem up to date, łaski nie robią...

#170 just.tomasz

just.tomasz
  • 82 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 lipca 2011 - 13:31

@AdamekB Nie śledziłeś tematu... kolega maj44 myślał, żeby czekając na kod z polskiej strony próbować na amerykańskiej. Moja odpowiedź dotyczyła jego postu. Czyli jak już raz się zarejestrowałeś w programie i czekasz na kod do Liona to teraz każda kolejna próba zwróci taką odpowiedź. A Ty się zarejestruj i czekaj. Próby wielokrotnego rejestrowania się w programie nic nie przyspieszą, nic nie zdziałają.

#171 maj44

maj44
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2011 - 13:56

Ja tylko rzuciłem żartobliwą sugestie. Zakupiłem Maca w lipcu, wysłałem fakturę, więc nie mam konieczności kombinowania. Czekam sobie dalej, choć już bym chciał Lwa:)

#172 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 15:23

Witam, MBA 11,6 zakupiony po 6 czerwca, @ z prośbą o klucz wysłałem dnia 20.7.2011. Dziś przyszły dwa maile, jeden z nich zawierał klucz. Wiec czekałem niecałe 6 dni. Pozdrawiam GAMA007

#173 maj44

maj44
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2011 - 15:24

Farciarz:) Ja jeszcze czekam.

#174 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 lipca 2011 - 16:16

Dobrze, że jest pozytywny sygnał - ktoś wreszcie dostał ten kod ;)

Przy okazji - nie ma kompletnie sensu dzwonić na infolinię, bo informacja jest ciągle taka sama: "do siedmiu dni roboczych od czasu otrzymania potwierdzenia zgłoszenia". Czyli w przypadku zgłoszenia się do programu w dniu premiery powinniśmy teoretycznie dostać kod do piątku bieżącego tygodnia.

#175 akakus

akakus
  • 10 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 26 lipca 2011 - 18:31

a w jakiej formie wysyłaliście potwierdzenie zapłaty? Ja zrobiłem zdjęcie fakturze i jeszcze musiałem zmniejszać rozdzielczość, żeby w limicie się zmieścić... datę, model i dane moim zdaniem widać, ale z racji, że też jeszcze kodu nie dostałem to się martwię :(. W ogóle mój pierwszy post tutaj :). Witam wszystkich.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych