Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa aktualizacja do Liona

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#251 FutrzakPL

FutrzakPL
  • 31 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 sierpnia 2011 - 12:30

Ja jak widze ile jest z tym problemów i z samym Lionem zwyczajnie to olałem, szkoda nerwów a SL mi w zupełności wystarcza.

#252 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 09 sierpnia 2011 - 14:00

U mnie dziś iMac kupiony, dzis kod - tyle że przez Irlandię (iMac kupiony w iSpot Katowice :P )

#253 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 15:08

Ja jak widze ile jest z tym problemów i z samym Lionem zwyczajnie to olałem, szkoda nerwów a SL mi w zupełności wystarcza.

ja tam bez nerwów zgłosiłem swojego Macbook'a i... przestałem martwić się tą sprawą. po jakimś tygodniu przyszedł kod, aktywowałem Lion'a w Mac App Store i to wszystko!
mam go na liście zakupionych produktów, a na razie nie zamierzam go instalować. po prostu szkoda tracić możliwość darmowego upgrade'u. okres promocji w końcu minie, a pewnie i tak nas kiedyś zmuszą do przejścia na nowy system :P

#254 Apple_fan

Apple_fan
  • 62 postów
  • SkądBydgoszcz, PL

Napisano 10 sierpnia 2011 - 18:59

Ja mam taki problem, że mój numer seryjny się nie kwalifikuje. Natomiast komputer został kupiony 1.07 br. Ktoś wcześniej napisał, że miał podobny problem, zadzwonił na infolinię i wszystko się rozwiązało. Jednak moje pytanie tyczy się samej infolinii. Czy opłaty są zgodne z taryfą i jak długo muszę czekać na jakiegokolwiek konsultanta? A może inaczej załatwić ten problem? Proszę o pomoc.

#255 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2011 - 19:03

U mnie zamówienie aktualizacji do liona w sobotę dzisiaj mail z kodem. Póki co pobiorę ale na razie nie mam zamiaru aktualizować. Tak czy inaczej przebiegło to sprawnie (3 dni robocze) bez żadnych kłopotów.

#256 poboomster

poboomster
  • 36 postów

Napisano 06 września 2011 - 10:40

Witam Czy ktoś wie ile jest ważny ten kod do update'u? Jak narazie chce po prostu zgłosić sie po odbiór w ciągu 30 dni od zakupu żeby być objęty promocją a użyć go za jakiś czas.

#257 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 września 2011 - 10:45

Witam

Czy ktoś wie ile jest ważny ten kod do update'u? Jak narazie chce po prostu zgłosić sie po odbiór w ciągu 30 dni od zakupu żeby być objęty promocją a użyć go za jakiś czas.

Zgodnie z informacją którą dostałam w mailu od Apple wraz z kodem jest wyraźnie wskazane że kod nie wygasa.

#258 poboomster

poboomster
  • 36 postów

Napisano 06 września 2011 - 11:40

OK :) dzięki za informacje.

#259 abakuz

abakuz
  • 5 postów

Napisano 06 września 2011 - 21:37

W związku z tym, że w domu mam dosyć kiepski internet, zwlekałem z pobraniem Liona do momentu kiedy wrócę na studia. Przed chwilą próbowałem dokonać aktualizacji, ale okazało się, że mój klient pocztowy z komputera stacjonarnego pobrał wiadomość z kodem z serwera, a następnie ją usunął. Niestety do domu nie wracam w najbliższym czasie. W związku z tym moje pytanie: czy jest możliwość pobrania tego kodu z jakiejś specjalnej strony Apple?

#260 bryndza

bryndza
  • 23 postów

Napisano 07 września 2011 - 08:01

Zapytałbym tutaj.

U mnie darmowa aktualizacja była bezproblemowa - formularz wysłałem 01.09.2011 a kod dotarł 06.09.2011.
Na skanie faktury nie miałem numeru seryjnego Maca (ktoś pisał że z tego powodu odrzucili mu wniosek).

Pozdrawiam!

#261 Qbi

Qbi
  • 23 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 23 września 2011 - 15:14

Kurczę po prześledzeniu tego wątku sam zastanawiam się jak długo będę oczekiwał na mój kod ;) wczoraj byłem przekonany, że to przyjdzie z automatu... aż dziś postanowiłem zajrzeć na forum :P uzbroiłem się w cierpliwość i czekam

#262 donhatti

donhatti
  • 5 postów

Napisano 28 września 2011 - 10:44

Witam,

Ja po kilku dniach dostałem kod ale okazało się, że wyskakuje błąd na macappstore.
Wysłałem zapytanie do supportu ale może ktoś wie o co kaman ?

---------- Wpis dodano o 11:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:41 ----------

Witam,

Ja po kilku dniach dostałem kod ale okazało się, że wyskakuje błąd na macappstore.
Wysłałem zapytanie do supportu ale może ktoś wie o co kaman ?

nie ma tematu juz sobie poradzielem

#263 adamwariat

adamwariat
  • 2 postów

Napisano 28 września 2011 - 20:53

Witam Mam problem dostalem dzisiaj kod aktywacyjny do Darmowego pobrania tego wspanialego systemu...Lion. Niestety kiedy wchodze w appstore, pojawia mi sie info ze kod jest niewazny blebleble...Mial ktos moze podobny problem, jesli tak, to jak go rozwiazac?? Pozdrawiam adamwariat

#264 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 28 września 2011 - 20:56

Napisz do supportu.

#265 adamwariat

adamwariat
  • 2 postów

Napisano 28 września 2011 - 20:57

A co mam im napisac? w jakim jezyku? i czy ktos wie jaki jest ich emial?

#266 lewandowsky

lewandowsky
  • 492 postów

Napisano 28 września 2011 - 22:04

ok, nigdy nie korzystałem z supportu, ale postanowiłem sprawdzić jak szybko uda mi się uzyskać informacje, które potrzebujesz przy pomocy google. Zajęło mi to 30 sec, ale dlatego, że mam straszne zakłócenia WI - FI i długo się wczytywała strona.

#267 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 września 2011 - 19:28

Mam taki problem, kupiłem Macbooka z allegro, kilka dni temu, ale jest to sprzęt sprowadzany z UK, co prawda ma wszystko polskie(wtyczka i klawiatura), nie mam do niego dowodu zakupu, czy jest jakaś szansa, aby dostać kod na upgrade ?

#268 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 września 2011 - 19:42

Mam taki problem, kupiłem Macbooka z allegro, kilka dni temu, ale jest to sprzęt sprowadzany z UK, co prawda ma wszystko polskie(wtyczka i klawiatura), nie mam do niego dowodu zakupu, czy jest jakaś szansa, aby dostać kod na upgrade ?

W tym wątku były już wypowiedzi, ze ludziom udalo się bez dowodu zakupu, ja musiałam jednak załączyć skan dowodu zakupu. Próbuj nie masz nic do stracenia.

#269 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 października 2011 - 14:05

Ja mimo, że kupiłem maca pierwszego dnia kiedy zaczęła sie akcja czyli 6go, to dostałem info, że sie nie łapie. Napisałem do supportu, olli mnie - zero odpowiedzi :/ Mało poważne:/

#270 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 08 października 2011 - 12:50

Mam następujący problem, loguje się na tej stronie: https://uptodate.app...ptodate/macosx/ , dochodze do punktu 4, podaje numer seryjny i nie mogę kliknąć "kontynuuj" , przycisk jest nie aktywny. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Ewentualnie jest jakaś alternatywna strona na której można się starać o kod na Liona?

#271 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 08 października 2011 - 12:59

A czasami okres obowiązywania programu "up to date" już nie minął ?. Aktualizowałem w ten sposób kilka komputerów i wszystkie PDFy dostałem .... wręcz teraz to mam za dużo tych licencji .... bo na niektórych komputerach został SL :)

#272 kris_one

kris_one
  • 5 postów

Napisano 11 października 2011 - 16:41

Na 100% program nie minął. W sobotę kupiłem Maca, wysłałem zgłoszenie, dzisiaj przyszedł kod :) Właśnie się Lion pobiera.

#273 Habibi

Habibi
  • 9 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 listopada 2011 - 10:51

Ja swojego pierwszego MBP zakupiłem od Polskiego resellera jako egzemplarz podemo z zainstalowanym systemem SL. Rejestracja i 24h później dostałem kod i już mam Liona.

#274 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 03 listopada 2011 - 11:07

Szwagier nie dawno (koło 3 tygodni temu) kupił nowego MacBook'a Pro z procesorem i5 (2,3GHz) w Saturnie, wypełniłem formularz odnośnie darmowej aktualizacji, przesłałem paragon zakupu i dostałem email'a zwrotnego o treści: "Na dowodzie zakupu brak informacji o produkcie objętym ofertą." Miał ktoś taką sytuację i dlaczego nie należy się darmowa aktualizacja??

#275 Kuba_Milcia

Kuba_Milcia
  • 33 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 listopada 2011 - 10:30

Mam pytanie, mianowicie czy warto kupić najnowszy system operacyjny? Znacie jakieś jego wady?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych