Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa aktualizacja do Liona

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#226 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 31 lipca 2011 - 18:30

Proszę państwa właśnie dostałem kod, czekałem mniej niż 20godzin i to przez formularz na stronie polskiej;d

#227 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 18:42

Dziwne,czekam od dnia premiery i echo. No nic,jutro bede musial tam zadzwonic.

#228 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 18:50

Musiałem załączyc skan dowodu zakupu tylko

#229 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 19:13

przepraszam za głupie pytanie, a gdzie wpisujemy kod przesłany przez apple? znalazlem:)

#230 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 13:46

Zadzwonilem do Apple, Pan przyjal zgloszenie i odpowiedzial mi na maila, ze moj iMac zostal kupiony przed 6 czerwca, co nie jest prawda. Co teraz? Znow chce tam sie dodzwonic,ale teraz 20min czekam na doradce.

#231 delirus

delirus
  • 22 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:55

Witam,

pierwszy post na forum, więc gromkie 'hej!'.

Usiłuję uzyskać kod na upgrade, ale mam problem (jak prawie każdy w tym wątku). Od amerykańskiego supportu przyszedł w końcu mail, że w systemie data zakupu to 7 czerwca 2011 (cool!)... Ale zagadkę mam taką: jeśli kupiłem w USA, to przez jaką stronę wyklikać kod?

Przez stronę w USA dostaję słynny błąd "Sorry, we can't find the serial number you provided. Please recheck your serial number and enter it again."...

Co robić: dzwonić do polskiego supportu, czy wybrać się na stronę UK lub inną czy może wrócić do strony USA i próbować przez link https://uptodate.app...ptodate/macosx/ podając fałszywy adres? Adres na karcie kredytowie, rzecz jasna, w PL...

P.S. Prześledziłem wątek, ale nie znalazłem rozwiązania do mojej sytuacji - co zatem radzicie?

#232 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 15:13

@reaper musisz załączyć dowód zakupu faktura bądź paragon, zadzwoń raz jeszcze, a przez stronę www nie dałeś rady? to bardzo proste i tam wymagają owy dokument jako skan

#233 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:06

Dalem rade juz 2x, mam czekac do srody-poprawili juz podobno date u nich w systemie. Pierwszy raz fakture wyslalem im we wniosku skladanym 20 lipca,drugi raz dzisiaj wyslalem ten wniosek oraz 2x wyslalem ten rachunek bezposrednio na @ doradcow z ktorymi rozmawialem. Jesli to nie pomoze,to nie wiem.

#234 WildLight

WildLight
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:15

Ja dziś spędziłem 54 min na telefonie z infolinią. Zgłoszenie w dniu premiery -nikt nic nie wie- argumentowali, że dużo zgłoszeń. Zwykłe mydlenie oczu.

#235 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:39

to ja miałem szczęście widzę a może spróbujcie jeszcze raz poprzez: https://uptodate.app...ptodate/macosx/ ja tak zrobiłem i żadnych problemów nie było i tak jak pisałem kod otrzymałem po niecałych 20godzinach

#236 Boro`

Boro`
  • 54 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:35

Ja dostałem kod po 4 dniach ;)

#237 WildLight

WildLight
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:54

to ja miałem szczęście widzę a może spróbujcie jeszcze raz poprzez: https://uptodate.app...ptodate/macosx/ ja tak zrobiłem i żadnych problemów nie było i tak jak pisałem kod otrzymałem po niecałych 20godzinach

Próbowałem i wyskoczyło mi: Błąd : Numer seryjny nieobjęty programem - data zakupu zaktualizowana, komputer widnieje na liście objętych programem... porażka.

#238 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 08:52

ja zrobiłem przez Irlandzką stronę, trwało to 3 min! I Lion się pobierał!

#239 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 02 sierpnia 2011 - 11:49

Wysłałem formularz 28 lipca, a wczoraj ok. 18 dostałem kod. @WildLight: może w przypadku Twojego sprzętu u Apple widnieje data zakupu przez resellera. Musiałbyś zadzwonić do nich i to wyjaśnić. Jeśli mam rację, to będziesz musiał wysłać skan faktury i dopiero zmienią datę na prawidłową. Chociaż jeśli wysyłałeś już formularz, to teraz za każdy razem dostaniesz info, że komputer się nie kwalifikuje. Innymi słowy, muszą znaleźć Twoje poprzednie zgłoszenie, bo inaczej klops.

#240 WildLight

WildLight
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 sierpnia 2011 - 18:39

Wysłałem formularz 28 lipca, a wczoraj ok. 18 dostałem kod.

@WildLight: może w przypadku Twojego sprzętu u Apple widnieje data zakupu przez resellera. Musiałbyś zadzwonić do nich i to wyjaśnić. Jeśli mam rację, to będziesz musiał wysłać skan faktury i dopiero zmienią datę na prawidłową. Chociaż jeśli wysyłałeś już formularz, to teraz za każdy razem dostaniesz info, że komputer się nie kwalifikuje. Innymi słowy, muszą znaleźć Twoje poprzednie zgłoszenie, bo inaczej klops.

Data została już w systemie oznaczona na 14 lipca br :( próbowałem później w irlandzkim jak sugerowano, ale też właśnie klops. Support z Polski założył sprawę dali mi numer powiedzieli, żeby poczekać a jak nie to pisać... super wydaje kupy kasy na sprzęt i zero efektywnej pomocy. Rozumiem, że wpadki się zdarzają, ale bez przesady jutro będzie 2 tydzień.

Ciekaw jestem czy ktoś z PL jeszcze nie otrzymał kodu a robił zgłoszenie w dniu zakupu.

#241 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 19:17

No ja czekam od dnia premiery. Wczoraj zadzwonilem i dopiero poprawili date zakupu-znow mam czekac.

#242 Marion

Marion
  • 19 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 21:31

Witam wszystkich, dostałem kod z polskiego apple, tylko może mi ktoś powiedzieć gdzie go wprowadzić żeby pobrać liona? w appstore świeci się cena, kliknąłem i dzwonili z banku w sprawie autoryzacji płatności, jak go pobrać wprowadzając kod?

#243 lel8

lel8
  • 22 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 sierpnia 2011 - 00:55

Witam wszystkich, jako, że od wczoraj jestem użytkownikiem pierwszego maca, mam pytanie odnośnie aktualizacji systemu do Liona. Wysłałem już zamówienie na kod przez polski apple i teraz wypada tylko czekać. Może mi ktoś wytłumaczyć jak przebiega proces instalacji liona(gdzie wpisać otrzymany kod) i czy przed instalacją mam robić jakiś back-up?

#244 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 09:39

Witam wszystkich,

dostałem kod z polskiego apple, tylko może mi ktoś powiedzieć gdzie go wprowadzić żeby pobrać liona?
w appstore świeci się cena, kliknąłem i dzwonili z banku w sprawie autoryzacji płatności, jak go pobrać wprowadzając kod?

w mailu od apple była instrukcja w mac app store klika się na reedem

#245 qooba

qooba
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 sierpnia 2011 - 13:36

Mojej sprawy ciąg dalszy: Dzisiaj się wreszcie dodzwoniłem na kontakt apple. Okazało się że mam datę zakupu 22.05... Nie dostałem ŻADNEJ informacji o błędnej dacie zakupu (prawidłowa 04.07, załączyłem skan faktury!). Nie omieszkałem miłemu Panu Łukaszowi z supportu powiedzieć, że nie podoba mi się taka realizacja programu darmowej aktualizacji do Liona, o tym że na stronie apple nie ma NIGDZIE informacji nakazującej UŻYTKOWNIKOWI samodzielne sprawdzenie daty zakupu komputera w ich bazie... Wielka lipa organizacyjna według mnie. Poproszono mnie o wysłanie skanu faktury na odpowiedniego maila z podaniem nr sprawy (nadany po dzisiejszej rozmowie). Po około 3 dniach roboczych zostanie zmieniona data zakupu komputera, potem mam kolejny raz złożyć wniosek o przyznanie darmowej licencji na Liona, po czym mam czekać kolejne 7 dni roboczych... brawo apple, brawo... pozdrawiam, Kuba

#246 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 16:28

Wreszcie pszylasło :)

#247 Netty

Netty
  • 123 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:21

wyslalem w poniedzlek wieczorem, dzis juz poznaje Lion'a, macbookk pro z importu z USA, ale kupiony w lipcu na fakturę w polskim sklepie

#248 Marylka

Marylka
  • 48 postów
  • SkądMikołów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:33

Dostałam kod jupi ;]

#249 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:56

Dzisiaj dostałem odpowiedź maila o takiej treści:

Szanowny kliencie Apple!

Dziękujemy za złożenie zamówienia OS X Lion Up-To-Date. Dziękujemy za zainteresowanie produktami i usługami Apple.

Nie możemy przetworzyć zamówienia dotyczącego systemu Mac OS X Lion z następujących przyczyn:
Data zakupu poza okresem obowiązywania oferty.
Jeśli potrzebujesz dodatkowej pomocy, wyślij zapytanie (podając numer referencyjny umieszczony w lewym górnym rogu tego listu) na adres up_to_date_pl@apple.com

Zaznaczam iż do formularza dodałem fakturę z datą 6.06.2011r.
Sens jest pisać na tego ich maila, czy lepiej wyjaśniać to w inny sposób, choćby telefonicznie?:)

#250 jagielus

jagielus
  • 6 postów

Napisano 05 sierpnia 2011 - 12:24

Witam A ja dostałem takie cuś: Dziękujemy za złożenie zamówienia w programie uaktualnienia do systemu Mac OS X Lion. Niestety nie możemy zrealizować tego zamówienia z następujących przyczyn: Dowód zakupu nie zawiera numeru części. A od kiedy to numer seryjny urządzenia ma być na specyfikacji faktury zakupu. Się pytam ja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych