Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Darmowa aktualizacja do Liona

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
299 odpowiedzi w tym temacie

#226 grzech987

grzech987
  • 387 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland, Poland

Napisano 31 lipca 2011 - 18:30

Prosz臋 pa艅stwa w艂a艣nie dosta艂em kod, czeka艂em mniej ni偶 20godzin i to przez formularz na stronie polskiej;d

#227 reaper

reaper
  • 1聽108 post贸w

Napisano 31 lipca 2011 - 18:42

Dziwne,czekam od dnia premiery i echo. No nic,jutro bede musial tam zadzwonic.

#228 grzech987

grzech987
  • 387 post贸w

Napisano 31 lipca 2011 - 18:50

Musia艂em za艂膮czyc skan dowodu zakupu tylko

#229 EMU

EMU
  • 2聽373 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dCupertino ;-)

Napisano 31 lipca 2011 - 19:13

przepraszam za g艂upie pytanie, a gdzie wpisujemy kod przes艂any przez apple? znalazlem:)

#230 reaper

reaper
  • 1聽108 post贸w

Napisano 01 sierpnia 2011 - 13:46

Zadzwonilem do Apple, Pan przyjal zgloszenie i odpowiedzial mi na maila, ze moj iMac zostal kupiony przed 6 czerwca, co nie jest prawda. Co teraz? Znow chce tam sie dodzwonic,ale teraz 20min czekam na doradce.

#231 delirus

delirus
  • 22 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:55

Witam,

pierwszy post na forum, wi臋c gromkie 'hej!'.

Usi艂uj臋 uzyska膰 kod na upgrade, ale mam problem (jak prawie ka偶dy w tym w膮tku). Od ameryka艅skiego supportu przyszed艂 w ko艅cu mail, 偶e w systemie data zakupu to 7 czerwca 2011 (cool!)... Ale zagadk臋 mam tak膮: je艣li kupi艂em w USA, to przez jak膮 stron臋 wyklika膰 kod?

Przez stron臋 w USA dostaj臋 s艂ynny b艂膮d "Sorry, we can't find the serial number you provided. Please recheck your serial number and enter it again."...

Co robi膰: dzwoni膰 do polskiego supportu, czy wybra膰 si臋 na stron臋 UK lub inn膮 czy mo偶e wr贸ci膰 do strony USA i pr贸bowa膰 przez link https://uptodate.app...ptodate/macosx/ podaj膮c fa艂szywy adres? Adres na karcie kredytowie, rzecz jasna, w PL...

P.S. Prze艣ledzi艂em w膮tek, ale nie znalaz艂em rozwi膮zania do mojej sytuacji - co zatem radzicie?

#232 grzech987

grzech987
  • 387 post贸w

Napisano 01 sierpnia 2011 - 15:13

@reaper musisz za艂膮czy膰 dow贸d zakupu faktura b膮d藕 paragon, zadzwo艅 raz jeszcze, a przez stron臋 www nie da艂e艣 rady? to bardzo proste i tam wymagaj膮 owy dokument jako skan

#233 reaper

reaper
  • 1聽108 post贸w

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:06

Dalem rade juz 2x, mam czekac do srody-poprawili juz podobno date u nich w systemie. Pierwszy raz fakture wyslalem im we wniosku skladanym 20 lipca,drugi raz dzisiaj wyslalem ten wniosek oraz 2x wyslalem ten rachunek bezposrednio na @ doradcow z ktorymi rozmawialem. Jesli to nie pomoze,to nie wiem.

#234 WildLight

WildLight
  • 76 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:15

Ja dzi艣 sp臋dzi艂em 54 min na telefonie z infolini膮. Zg艂oszenie w dniu premiery -nikt nic nie wie- argumentowali, 偶e du偶o zg艂osze艅. Zwyk艂e mydlenie oczu.

#235 grzech987

grzech987
  • 387 post贸w

Napisano 01 sierpnia 2011 - 16:39

to ja mia艂em szcz臋艣cie widz臋 a mo偶e spr贸bujcie jeszcze raz poprzez: https://uptodate.app...ptodate/macosx/ ja tak zrobi艂em i 偶adnych problem贸w nie by艂o i tak jak pisa艂em kod otrzyma艂em po nieca艂ych 20godzinach

#236 Boro`

Boro`
  • 54 post贸w

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:35

Ja dosta艂em kod po 4 dniach ;)

#237 WildLight

WildLight
  • 76 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 01 sierpnia 2011 - 17:54

to ja mia艂em szcz臋艣cie widz臋 a mo偶e spr贸bujcie jeszcze raz poprzez: https://uptodate.app...ptodate/macosx/ ja tak zrobi艂em i 偶adnych problem贸w nie by艂o i tak jak pisa艂em kod otrzyma艂em po nieca艂ych 20godzinach

Pr贸bowa艂em i wyskoczy艂o mi: B艂膮d : Numer seryjny nieobj臋ty programem - data zakupu zaktualizowana, komputer widnieje na li艣cie obj臋tych programem... pora偶ka.

#238 EMU

EMU
  • 2聽373 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dCupertino ;-)

Napisano 02 sierpnia 2011 - 08:52

ja zrobi艂em przez Irlandzk膮 stron臋, trwa艂o to 3 min! I Lion si臋 pobiera艂!

#239 karol14

karol14
  • 173 post贸w
  • Sk膮dDzia艂dowo, Poland

Napisano 02 sierpnia 2011 - 11:49

Wys艂a艂em formularz 28 lipca, a wczoraj ok. 18 dosta艂em kod. @WildLight: mo偶e w przypadku Twojego sprz臋tu u Apple widnieje data zakupu przez resellera. Musia艂by艣 zadzwoni膰 do nich i to wyja艣ni膰. Je艣li mam racj臋, to b臋dziesz musia艂 wys艂a膰 skan faktury i dopiero zmieni膮 dat臋 na prawid艂ow膮. Chocia偶 je艣li wysy艂a艂e艣 ju偶 formularz, to teraz za ka偶dy razem dostaniesz info, 偶e komputer si臋 nie kwalifikuje. Innymi s艂owy, musz膮 znale藕膰 Twoje poprzednie zg艂oszenie, bo inaczej klops.

#240 WildLight

WildLight
  • 76 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 02 sierpnia 2011 - 18:39

Wys艂a艂em formularz 28 lipca, a wczoraj ok. 18 dosta艂em kod.

@WildLight: mo偶e w przypadku Twojego sprz臋tu u Apple widnieje data zakupu przez resellera. Musia艂by艣 zadzwoni膰 do nich i to wyja艣ni膰. Je艣li mam racj臋, to b臋dziesz musia艂 wys艂a膰 skan faktury i dopiero zmieni膮 dat臋 na prawid艂ow膮. Chocia偶 je艣li wysy艂a艂e艣 ju偶 formularz, to teraz za ka偶dy razem dostaniesz info, 偶e komputer si臋 nie kwalifikuje. Innymi s艂owy, musz膮 znale藕膰 Twoje poprzednie zg艂oszenie, bo inaczej klops.

Data zosta艂a ju偶 w systemie oznaczona na 14 lipca br :( pr贸bowa艂em p贸藕niej w irlandzkim jak sugerowano, ale te偶 w艂a艣nie klops. Support z Polski za艂o偶y艂 spraw臋 dali mi numer powiedzieli, 偶eby poczeka膰 a jak nie to pisa膰... super wydaje kupy kasy na sprz臋t i zero efektywnej pomocy. Rozumiem, 偶e wpadki si臋 zdarzaj膮, ale bez przesady jutro b臋dzie 2 tydzie艅.

Ciekaw jestem czy kto艣 z PL jeszcze nie otrzyma艂 kodu a robi艂 zg艂oszenie w dniu zakupu.

#241 reaper

reaper
  • 1聽108 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2011 - 19:17

No ja czekam od dnia premiery. Wczoraj zadzwonilem i dopiero poprawili date zakupu-znow mam czekac.

#242 Marion

Marion
  • 19 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2011 - 21:31

Witam wszystkich, dosta艂em kod z polskiego apple, tylko mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 gdzie go wprowadzi膰 偶eby pobra膰 liona? w appstore 艣wieci si臋 cena, klikn膮艂em i dzwonili z banku w sprawie autoryzacji p艂atno艣ci, jak go pobra膰 wprowadzaj膮c kod?

#243 lel8

lel8
  • 22 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 03 sierpnia 2011 - 00:55

Witam wszystkich, jako, 偶e od wczoraj jestem u偶ytkownikiem pierwszego maca, mam pytanie odno艣nie aktualizacji systemu do Liona. Wys艂a艂em ju偶 zam贸wienie na kod przez polski apple i teraz wypada tylko czeka膰. Mo偶e mi kto艣 wyt艂umaczy膰 jak przebiega proces instalacji liona(gdzie wpisa膰 otrzymany kod) i czy przed instalacj膮 mam robi膰 jaki艣 back-up?

#244 grzech987

grzech987
  • 387 post贸w

Napisano 03 sierpnia 2011 - 09:39

Witam wszystkich,

dosta艂em kod z polskiego apple, tylko mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 gdzie go wprowadzi膰 偶eby pobra膰 liona?
w appstore 艣wieci si臋 cena, klikn膮艂em i dzwonili z banku w sprawie autoryzacji p艂atno艣ci, jak go pobra膰 wprowadzaj膮c kod?

w mailu od apple by艂a instrukcja w mac app store klika si臋 na reedem

#245 qooba

qooba
  • 16 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 03 sierpnia 2011 - 13:36

Mojej sprawy ci膮g dalszy: Dzisiaj si臋 wreszcie dodzwoni艂em na kontakt apple. Okaza艂o si臋 偶e mam dat臋 zakupu 22.05... Nie dosta艂em 呕ADNEJ informacji o b艂臋dnej dacie zakupu (prawid艂owa 04.07, za艂膮czy艂em skan faktury!). Nie omieszka艂em mi艂emu Panu 艁ukaszowi z supportu powiedzie膰, 偶e nie podoba mi si臋 taka realizacja programu darmowej aktualizacji do Liona, o tym 偶e na stronie apple nie ma NIGDZIE informacji nakazuj膮cej U呕YTKOWNIKOWI samodzielne sprawdzenie daty zakupu komputera w ich bazie... Wielka lipa organizacyjna wed艂ug mnie. Poproszono mnie o wys艂anie skanu faktury na odpowiedniego maila z podaniem nr sprawy (nadany po dzisiejszej rozmowie). Po oko艂o 3 dniach roboczych zostanie zmieniona data zakupu komputera, potem mam kolejny raz z艂o偶y膰 wniosek o przyznanie darmowej licencji na Liona, po czym mam czeka膰 kolejne 7 dni roboczych... brawo apple, brawo... pozdrawiam, Kuba

#246 reaper

reaper
  • 1聽108 post贸w

Napisano 04 sierpnia 2011 - 16:28

Wreszcie pszylas艂o :)

#247 Netty

Netty
  • 123 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕, Poland

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:21

wyslalem w poniedzlek wieczorem, dzis juz poznaje Lion'a, macbookk pro z importu z USA, ale kupiony w lipcu na faktur臋 w polskim sklepie

#248 Marylka

Marylka
  • 48 post贸w
  • Sk膮dMiko艂贸w

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:33

Dosta艂am kod jupi ;]

#249 lookash

lookash
  • 401 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 04 sierpnia 2011 - 22:56

Dzisiaj dosta艂em odpowied藕 maila o takiej tre艣ci:

Szanowny kliencie Apple!

Dzi臋kujemy za z艂o偶enie zam贸wienia OS X Lion Up-To-Date. Dzi臋kujemy za zainteresowanie produktami i us艂ugami Apple.

Nie mo偶emy przetworzy膰 zam贸wienia dotycz膮cego systemu Mac OS X Lion z nast臋puj膮cych przyczyn:
Data zakupu poza okresem obowi膮zywania oferty.
Je艣li potrzebujesz dodatkowej pomocy, wy艣lij zapytanie (podaj膮c numer referencyjny umieszczony w lewym g贸rnym rogu tego listu) na adres up_to_date_pl@apple.com

Zaznaczam i偶 do formularza doda艂em faktur臋 z dat膮 6.06.2011r.
Sens jest pisa膰 na tego ich maila, czy lepiej wyja艣nia膰 to w inny spos贸b, cho膰by telefonicznie?:)

#250 jagielus

jagielus
  • 6 post贸w

Napisano 05 sierpnia 2011 - 12:24

Witam A ja dosta艂em takie cu艣: Dzi臋kujemy za z艂o偶enie zam贸wienia w programie uaktualnienia do systemu Mac OS X Lion. Niestety nie mo偶emy zrealizowa膰 tego zam贸wienia z nast臋puj膮cych przyczyn: Dow贸d zakupu nie zawiera numeru cz臋艣ci. A od kiedy to numer seryjny urz膮dzenia ma by膰 na specyfikacji faktury zakupu. Si臋 pytam ja.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych