Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Fani Apple, którzy wybrali Androida

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
210 odpowiedzi w tym temacie

#51 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 12:09

Przecież dokładnie to samo jest w temacie iPhone 4 vs. SGS2 (nazwę na pewno pomyliłem, nie chce mi się sprawdzać). I co, będziemy sobie udowadniać co jest lepsze? Ludzie, po to jest kilka produktów na rynku, żeby każdy mógł sobie wybrać coś dla siebie. Jak to mawia mój dziadek - jeden lubi czekoladę, drugi jak mu nogi śmierdzą. Ja chcę mieć szybki i stabilny system na telefonie, który będzie się synchronizował z komputerem, więc kupiłem iPhone'a, ale to nie znaczy że jutro nie kupię telefonu z webOS czy WP7. Inny szuka telefonu w którym będzie miał widżety więc weźmie coś na Androidzie, a trzeci potrzebuje telefonu tylko do dzwonienia i smsów więc kupi ficzerfona. Nazwa tematu sugeruje, żeby się wpisywać, zrobić swego rodzaju listę. Imię, nazwisko, wiek, miasto...

#52 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 12:42

Przecież dokładnie to samo jest w temacie iPhone 4 vs. SGS2 ...

Właśnie to widzę.
Masa oszołomów fanów broni Apple, nie patrząc na to, co inni by chcieli, ale przecież nie o to tu chodzi.
Jak niektórzy zauważyli, to ma być topik dla ludzi, którzy już wybrali Androida.
Nie ma potrzeby, żeby im go obrzydzać, wciskać, że iOS lepszy.
Może na razie, chcą przetestować, poznać konkurencyjny system, lub przeczekać do ukazania się iP5.

#53 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 12:48

Iro, ale po co od razu "oszołomów"? Zachowaj poziom, bo takimi określeniami od razu dyskredytujesz swoją wypowiedź.

#54 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 13:05

Na forum Apple wyzywać od oszołomów ludzi zachwalających iPhone 4 to już szczyt chamstwa. Powinni Ci za to dać z tydzień odpoczynku od forum.

#55 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 13:11

No tak, zapomniałem że jestem nie na swoim terenie. Poprawiłem tekst, żeby nie wywoływać niepotrzebnych scysji.

#56 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lipca 2011 - 13:15

to jest topik o niczym, dla ludzi którzy wybrali androida.
gdybyś w pierwszym poście napisał coś sensownego, dał jakiś temat do dyskusji to pewnie byłoby inaczej. a tak, to sam do tego doprowadziłeś.

Nazwa tematu sugeruje, żeby się wpisywać, zrobić swego rodzaju listę. Imię, nazwisko, wiek, miasto...

otóż to. czyli najgłupsze tematy jakie istnieją chyba.

#57 tgr2007

tgr2007
  • 199 postów
  • SkądPolska

Napisano 16 lipca 2011 - 13:27

[ATTACH]9235[/ATTACH]

Nie wnikam w to dlaczego to zrobili.
...
Mam go już dwa miesiące i nie żałuję.

Ta ankieta to bzdura i odzwierciedla nie jakość systemu, tylko siłę nabywczą społeczeństwa. Polacy są biedni i kupują chiński chłam (ups, jestem niepoprawny politycznie). Miałem przez chwilę tablet na androidzie 2.2, dobry bo z ekranem pojemnościowym, ale szybko to badziewie odsprzedałem.IOS jest bardziej dopracowany i intuicyjny, cały model dystrybucji oprogramowania oparty na iTunes jest lepiej dopracowany.

#58 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 16 lipca 2011 - 13:37

Ta ankieta to bzdura i odzwierciedla nie jakość systemu, tylko siłę nabywczą społeczeństwa. Polacy są biedni i kupują chiński chłam (ups, jestem niepoprawny politycznie)

Tak, tak, a według ciebie iPhone i iPad produkowane są gdzie?

#59 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 13:55

Tak, tak, a według ciebie iPhone i iPad produkowane są gdzie?

Japcolandzie*

#60 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 14:00

Ta ankieta to bzdura i odzwierciedla nie jakość systemu, tylko siłę nabywczą społeczeństwa...

No właśnie, ale gdyby Apple wygrywało, to by było, że wygrywa, bo jest faktycznie lepsze.

#61 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 14:44

No właśnie, ale gdyby Apple wygrywało, to by było, że wygrywa, bo jest faktycznie lepsze.

Bo Apple jest lepsze. Zacznij sprzedawać iPhone 4 i SGS 1 za 1 pln w mixie (czy tam innym bieda-abo) i zobaczymy, którego będą brać więcej. Android wygrywa, bo wszyscy dostają ten szmelc za 1 pln właśnie. Kowalskiemu łatwiej wcisnąć abo z super pięknym kolorowym shitfonem jak np Wildfire, niż jakąś zwykłą klawiaturową nokię.

BTW, na SGS2 na 2.3.4 dalej na zablokowanym tel, po wciśnięciu buttona, widzę ekran sprzed zablokowania i dopiero przeskok na lockscreen - parodia...

#62 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 12:10

Historia nie raz już pokazała, że "bitwę" platform/standardów nie zawsze wygrywa lepszy. Przeważnie wygrywa tańszy. Przypomnę choćby kultowy już "pojedynek" Betamax vs VHS.

#63 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 17 lipca 2011 - 12:55

.. a Wy ciagle karmicie trolla? ;)

#64 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 13:26

— Oj nie przesadzaj zaraz. Miałeś w ręku ten? Nie wygląda tak dobrze w reklamie jak iPhone ale można go nosić bez przezabawnych poduszeczek. :)
HTC - Products - HTC Sensation – Overview

Czy wykonanie szklanego telefonu uważasz za "strzał w dziesiątkę"? W reklamie faktycznie prezentuje się fantastycznie a w życiu? w ile kocyków zawijasz iPhona? aby nie wyglądał po miesiącu jak zutylizowany odpad?

W nic nie zawijam iPhone'a, traktuję go jak każdy sprzęt.Tak, miałem w ręku HTC i nie ma szans na zmianę. Jak już mówiłem, może za kilka lat. Zutylizowany odpad? Mam czwórkę od września. Wygląda bardzo dobrze tak samo zresztą jak inne aparaty więc to żaden argument. Dla ścisłości - tylna szklana obudowa do iP 4 kosztuje 50 zł a wymienia się ją w 30 sekund...

#65 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 14:21

Historia nie raz już pokazała, że "bitwę" platform/standardów nie zawsze wygrywa lepszy. Przeważnie wygrywa tańszy.
Przypomnę choćby kultowy już "pojedynek" Betamax vs VHS.

Zgadza się, ale w tym przypadku "droższy" oznacza tylko i wyłącznie marże Apple.

#66 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2011 - 14:35

Hm, i?

#67 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 lipca 2011 - 14:41

Zgadza się, ale w tym przypadku "droższy" oznacza tylko i wyłącznie marże Apple.

Wow, firma dba o swoją marżę, powinni ją przed sąd.

#68 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 14:49

Bo Apple jest lepsze. Zacznij sprzedawać iPhone 4 i SGS 1 za 1 pln w mixie (czy tam innym bieda-abo) i zobaczymy, którego będą brać więcej. Android wygrywa, bo wszyscy dostają ten szmelc za 1 pln właśnie. Kowalskiemu łatwiej wcisnąć abo z super pięknym kolorowym shitfonem jak np Wildfire, niż jakąś zwykłą klawiaturową nokię.

BTW, na SGS2 na 2.3.4 dalej na zablokowanym tel, po wciśnięciu buttona, widzę ekran sprzed zablokowania i dopiero przeskok na lockscreen - parodia...

normalne na androidzie , przyzwyczaj się ;)

tak , mam telefon z androidem

#69 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 lipca 2011 - 15:17

Mi nie przeszkadza, że robotów jest więcej niż jabłek. Ilość kontra jakość.

#70 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 lipca 2011 - 15:17

Tak na poważnie, to są to tylko teleony, i ich system operacyjny, nic więcej.

#71 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 lipca 2011 - 16:25

Tak na poważnie, to są to tylko teleony, i ich system operacyjny, nic więcej.

Jeden z niewielu w tym temacie, który myśli dość racjonalnie. Kłócicie się o takie pierdoły...

#72 ciasteczkowy666

ciasteczkowy666
  • 187 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 11:44

Z ankiety jasno wynika, kto w Polsce rządzi.

Z ankiety wynika, że znalazło się 2001 ludzi nie mających nic ciekawszego do roboty niż klikanie w nakietach.

Człowieku!
Lubisz klapki na oczach, nikt ci tego nie zabrania.
Patrząc tylko na Apple i korzystając tylko ich wiedzy, można się zatrzymać w rozwoju.
Czasem warto poszerzyć horyzonty.

Jak czytam takie rzeczy, zbiera mi na hafty... Jak chcę poszerzać horyzonty, idę do biblioteki wypożyczyć książkę, a nie ekscytuję się telefonem...

#73 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 13:57

Apple całkiem nieźle sobie radzi nawet w w PC Mag;)
The Readers' Choice Survey 2011 Winners | News & Opinion | PCMag.com

#74 sthEn

sthEn
  • 318 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 lipca 2011 - 12:32

Nie, ale jedyny system, który pod względem estetyki, szybkości działania i stabilności, będzie mógł konkurować z iOS to WP7.

Jedyny sensowny post tutaj, oprócz wypowiedzi art.mariusz (taki żarcik, bo sam się w WP7 zakochałem) ;)

Prawda taka, że nie ma sensu takich tematów zakładać tutaj, bo wszyscy nagle czują się obrażeni. Ja się nie wypowiadam po żadnej ze stron. Miałem ajfołna - świetne urządzenie ze świetnym systemem, teraz mam telefon z WP7 i Androidem na dualboocie (ahh to HD2) - równie świetne urządzenie, z równie świetnymi systemami. Każdy ma swoje plusy, lecz również i minusy.

Inna sprawa, że Iro nie zaczął tego tematu, żeby zachwalać Androida, ale podzielić się wrażeniami z innymi, którzy przeszli ze stajni Apple. Oczywiście na niektórych tutaj sam wyraz "Android" działa jak płachta na byka.

Co do Androida - należy dodać, że wiele zależy od samego sprzętu. Miałem przejściowo HTC Wildfire, i Android wydawał mi się... "przykry". Zainstalowałem ROM na HTC HD2, i system dostał skrzydeł, mimo że nawet oficjalnie na ten telefon nie wyszedł. O co mi chodzi? Że bardzo łatwo się do Androida zrazić kupując badziewny telefon, i stąd się bierze duża część głupich poniekąd stereotypów, co do wolnego i ogólnie dziwnego działania Androida.

#75 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 20 lipca 2011 - 12:39

A moze sam Iro działa na niektórych jak płachta na byka? W koncu to facet, który nie dosc, ze ma pojecie, grzebie w komputerach Apple, ma jakies pojecie...to wogóle go nie krecą tandety za multi kasę. Ma swoje widzenie na swiat, niestety dla niektórych bywa takie widzenie produktów Apple "obrazą majestatu".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych