Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#326 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marca 2012 - 12:14

Czy wykonując Jailbreak na 5.0.1 można go cofnąć poprzez przywrócenie do stanu fabrycznego (Wyzeruj->wymaż zawartość i ustawienia)?

Powrót po jb do stanu sprzed jb, najlepiej zrobić poprzez podłączenie iPada do itunes i skorzystanie z opcji odtwórz, wgra Ci wówczas czysty soft w najnowszej wersji

#327 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 18 marca 2012 - 10:43

Mam pytanie podczas zakupów podalem numer karty gdzie teraz można np znaleźć dane karty która wpisałem oraz zmienić np gdybym chciał zmienić dane karty kredytowej , w ustawieniach ogólne nigdzie niewidze tej możliwości

#328 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 18 marca 2012 - 13:43

W account information, po kliknięciu w swój apple id w prawym górnym rogu na stronie sklepu w iTunes.

#329 Svanar

Svanar
  • 34 postów

Napisano 21 marca 2012 - 21:30

Cześć, mam małe pytanie na temat ekranu w nowym iPadzie. A dokładnie jego rozdzielczości. Czy strony www będą skalowane do tej rozdzielczości i będą na cały ekran ? Drugie pytanie dotyczy rozdzielczości, czy np. oglądając filmik na youtube w jakości 720p (bo na taka mi internet pozwala bez czekania wieczności na bufor), filmik ten będzie w małym okienku na ekranie czy zostanie przeskalowany i na całym ekranie będzie w miarę wyraźny ? I ostatnia sprawa, jak się ma czytanie np. książek, recenzji itp na iPadzie 3 w stosunku do 2 ? Jest taka kolosalna różnica ? (Sam mam iPhone 4, ale nie mam 3g/3gs do porównania)

#330 m.jeanne

m.jeanne
  • 20 postów

Napisano 27 marca 2012 - 17:11

Czy ktoś byłby tak miły i uświadomił mi, czy jest szansa na oglądanie filmów czy seriali online na iPadzie? Chodzi mi o strony takie jak zalukaj czy iitv?

#331 Michał Mielcarek

Michał Mielcarek
  • 63 postów

Napisano 27 marca 2012 - 18:03

Jest aplikacja ktora streamuje strony z flashem, ogladam tak mecze(meczyki.pl) Jakosc nie jest zbyt dobra ale da sie ogladac, dzwiek jest normalny

#332 caraway

caraway
  • 11 postów

Napisano 27 marca 2012 - 18:25

Zgadzam się.

#333 m.jeanne

m.jeanne
  • 20 postów

Napisano 27 marca 2012 - 19:07

Jest aplikacja ktora streamuje strony z flashem, ogladam tak mecze(meczyki.pl) Jakosc nie jest zbyt dobra ale da sie ogladac, dzwiek jest normalny

A czy mógłbyś podać jej nazwę?

#334 wolek92

wolek92
  • 96 postów

Napisano 28 marca 2012 - 11:21

Podbijam. Przydałoby się do właśnie do strony meczyki.pl. ;)

#335 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 marca 2012 - 12:08

Pytania związane z poszukiwaniem APLIKACJI lub GIER zadajemy w tych tematach:
Aplikacje: http://myapple.pl/ap...-aplikacji.html
Rozszerzenia CYDIA: http://myapple.pl/cy...erzenia___.html

#336 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 28 marca 2012 - 13:15

Przeglądarka taka to np. Photon - działa zarówno po WiFi jak i po 3G

#337 rippo

rippo
  • 9 postów
  • SkądChojnice

Napisano 30 marca 2012 - 15:02

Witam Czy w safari na ipadzie działają gesty powrotu do poprzedniej strony lub do następnej bo przewijanie w dol i gore to działa jedny palcem a reszta. Jest jakiś poradnik lub coś takiego ?

#338 Anonim55

Anonim55
  • 2 postów

Napisano 30 marca 2012 - 19:34

Serdecznie witam, Los mnie zaskoczył (a dokładniej rodzina) i zostałem właścicielem iPada2 :). Jestem nieobeznany w temacie tabletów i przeprowadzam poszukiwania, aby okiełznać potencjał tego wynalazku. Mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za odpowiedź: 1) Czy jest możliwość zakupów w App Store (z polskim kontem) bez podawania danych karty kredytowej itp.? Czy w Polsce są już dostępne karty podarunkowe? Zdecydowanie wolę nie podawać numeru karty kredytowej nikomu, a karta, zdrapka jest bezpieczną, anonimową formą. Widziałem, że są sprzedawane karty podarunkowe dla kont amerykańskich, wolałbym jednak nie kombinować i założyć polskie. 2) Mam model z 3G. Myślę nad zakupem startera z kartą micro-sim. Rozumiem, że kupuję taki pakiet, wkładam kartę i już mam internet aż do wyczerpania limitu bez zbędnego kombinowania? Przy okazji, jaka sieć ma względnie najlepszy zasięg i transfer? 3) Czy SmartCover dobrze zabezpiecza ekran iPada?

#339 protek

protek
  • 7 postów

Napisano 30 marca 2012 - 22:45

I kolejne pytania, mam nadzieję, że ich nie powielam: 4) Który z kolorów jest bardziej praktyczny, biel, czerń, czy to bez różnicy, i można być spokojnym ze iPad nie zżółknie? 5) Czy 16gb to nie zbyt mało? (zdjęcia, trochę muzyki, gry, scetch book pro, program do obróbki zdjęć, podstawowe programy) 6) Czy mając iPada 4g, mam możliwość odbierania maili na bieżąco? Czy jest możliwość bycia "poinformowanym" np. dźwiękiem? Dzięki za odpowiedzi ; )

#340 Creator

Creator
  • 132 postów
  • SkądElbląg, PL

Napisano 31 marca 2012 - 00:05

Serdecznie witam,

Los mnie zaskoczył (a dokładniej rodzina) i zostałem właścicielem iPada2 :). Jestem nieobeznany w temacie tabletów i przeprowadzam poszukiwania, aby okiełznać potencjał tego wynalazku. Mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za odpowiedź:

1) Czy jest możliwość zakupów w App Store (z polskim kontem) bez podawania danych karty kredytowej itp.? Czy w Polsce są już dostępne karty podarunkowe? Zdecydowanie wolę nie podawać numeru karty kredytowej nikomu, a karta, zdrapka jest bezpieczną, anonimową formą. Widziałem, że są sprzedawane karty podarunkowe dla kont amerykańskich, wolałbym jednak nie kombinować i założyć polskie.

2) Mam model z 3G. Myślę nad zakupem startera z kartą micro-sim. Rozumiem, że kupuję taki pakiet, wkładam kartę i już mam internet aż do wyczerpania limitu bez zbędnego kombinowania? Przy okazji, jaka sieć ma względnie najlepszy zasięg i transfer?

3) Czy SmartCover dobrze zabezpiecza ekran iPada?

1. Nie wiem czy są dostępne gdzieś zdrapki do polskiego appstore, ja pomimo wszystko polecam konto w us appstore - raz, że w polskim appstorze nie ma wielu fajnych aplikacji a dwa, że kupując giftcode na allegro wychodzi dużo taniej.

2. Tak, kupujesz internet z kartą microsim (ew. sim i trzeba obciąć tak, żeby pasowała pod microsim) i wszystko śmiga. Polecam rozejrzeć się na allegro za starterem orange free. Ja kupiłem za 40zł starter 6,2gb transferu ważne przez 24miesiące i nie mam z nim żadnych problemów.

3. Mam smartcovera i nie uważam aby mógł zastąpić zwykłe piankowe etui (do noszenia ipada w plecaku itp.), przy upadku ipada może zmniejszyć obrażenia jakie odniesie ekran ale na pewno nie daje pewności, że się nie stłucze. Tak czy inaczej smartcovera polecam bo ładnie wygląda z ipadem i jak dla mnie stanowi jego nieodłączną część.

I kolejne pytania, mam nadzieję, że ich nie powielam:
4) Który z kolorów jest bardziej praktyczny, biel, czerń, czy to bez różnicy, i można być spokojnym ze iPad nie zżółknie?
5) Czy 16gb to nie zbyt mało? (zdjęcia, trochę muzyki, gry, scetch book pro, program do obróbki zdjęć, podstawowe programy)
6) Czy mając iPada 4g, mam możliwość odbierania maili na bieżąco? Czy jest możliwość bycia "poinformowanym" np. dźwiękiem?
Dzięki za odpowiedzi ; )

4. Raczej nie ma większej różnicy. Lepiej wziąć ten, który się bardziej podoba. Dla mnie osobiście biały jest ładniejszy i dużo ładniej komponuje się z ekranem podczas jego działania (mniejszy kontrast między ramką a ekranem). Nic nie zżółknie. (i z tego co słyszałem biały ipad (3) mniej się nagrzewa bo jak wiadomo ciemne kolory lepiej przyjmują/trzymają ciepło)

5. Miałem iPada 2 16gb 3g i ledwo się mieściłem, o filmach czy większej ilości muzyki można było zapomnieć. Teraz jak weszła retina aplikacje będą ważyć jeszcze więcej. Jak dla mnie 32gb to teraz minimum i taką trójkę właśnie zamówiłem.

6. Jest funkcja Push/Fetch - ipad automatycznie sprawdza wszystkie podpięte maile co 15min (lub do ustawienia więcej) i w przypadku gdy przychodzi nowa wiadomość zostajemy powiadomieni dźwiękiem.

#341 rippo

rippo
  • 9 postów
  • SkądChojnice

Napisano 31 marca 2012 - 11:41

Co trzeba włączyć w ustawieniach mail aby te wysyłał wiadomości Na macu jest normalnepole do włączenia uwierzytelniani wiadomości wychodzących a na ipadzie???

#342 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 01 kwietnia 2012 - 11:26

Jeżeli masz już wprowadzone konto to w "poczta, kontakty, inne" klikasz na daną skrzynkę i wprowadzasz dane serwer poczty wychodzącej.

#343 Anonim55

Anonim55
  • 2 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 01:48

1. Nie wiem czy są dostępne gdzieś zdrapki do polskiego appstore, ja pomimo wszystko polecam konto w us appstore - raz, że w polskim appstorze nie ma wielu fajnych aplikacji a dwa, że kupując giftcode na allegro wychodzi dużo taniej.

2. Tak, kupujesz internet z kartą microsim (ew. sim i trzeba obciąć tak, żeby pasowała pod microsim) i wszystko śmiga. Polecam rozejrzeć się na allegro za starterem orange free. Ja kupiłem za 40zł starter 6,2gb transferu ważne przez 24miesiące i nie mam z nim żadnych problemów.

3. Mam smartcovera i nie uważam aby mógł zastąpić zwykłe piankowe etui (do noszenia ipada w plecaku itp.), przy upadku ipada może zmniejszyć obrażenia jakie odniesie ekran ale na pewno nie daje pewności, że się nie stłucze. Tak czy inaczej smartcovera polecam bo ładnie wygląda z ipadem i jak dla mnie stanowi jego nieodłączną część.

Dziękuję za odpowiedź. :)

Co do amerykańskiego konta, to rozumiem, że muszę wymyśleć/znaleźć dane adresowe z USA? Są jakieś niebezpieczeństwa związane z tym wariantem? Czy jakby apple odkryło, że jestem z Polski, to wtedy moje konto wraz z kupionymi aplikacjami zostałoby zbanowane i nie mógłbym z nich korzystać? Czy mając amerykańskie konto, można ściągnąć polską wersję programu (o ile takowa istnieje)?

#344 masteryono

masteryono
  • 115 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 14:03

Mam iPada 3, wiem ze jeszcze nie da się zrobic jailbreaku, ale mam takie pytanie, jakie są tego plusy i minusy? Na czym dokładnie to polega? Proszę nie odsyłać mnie do wujka Google, bo googlowałem i czytałem, ale jeżeli to nie kłopot, prosiłbym aby ktoś mi to łopatologicznie wyjaśnił.

#345 gonzul

gonzul
  • 8 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 16:53

Witam, jakie transfery osiagacie w sieci wifi N? Mam iPada 3 i narazie siec G. Zastanawiam sie czy jest sens zmieniac router.

#346 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 kwietnia 2012 - 20:20

Jeśli nie przesylasz plików wewnątrz sieci to nie ma sensu.

#347 gonzul

gonzul
  • 8 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:31

Skąd założenie, że nie przesyłam? Mam NAS na którym mam dużo danych, które czasem muszę przenieść na/z iPada, bywa że i 20GB na raz. Każdy wzrost szybkość byłby zatem mile widziany :) Więc na ile mogę liczyć w WiFi 'N'?

#348 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 09 kwietnia 2012 - 23:32

Jeśli nie przesylasz plików wewnątrz sieci to nie ma sensu.

Nie do końca masz rację bo oprócz prędkości są jeszcze inne zalety np. stabilność, zasięg.

WiFi w iPadzie 3 ma prętkość około 36 Mb/s. Prawdopodobnie ograniczenia sprzętowe. Nie jestem w stanie wykorzystać wpełni swojego łącza.

#349 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 05:09

na iPad2 w "G" zasysalem na 20 mbit

#350 Michal1050

Michal1050
  • 1 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 16:13

Mam pytanie.Czy na Ipada 2 mogę ściągać filmy z ITunes w 1080p ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych