Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#351 crash_apple

crash_apple
  • 1 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 16:44

Czy w Ipad2 te 16 Gb to wystarczająca ilość pamięci dla sprzętu do użytkowania w: 75% do komunikacji, serfowania po www, komunikatory. 25% muzyka i filmy . Dzięki za odpowiedź ułatwi mi to podjęcie decyzji o zakupie. :D

#352 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2012 - 17:06

TAK. Jeśli jesteś typowym konsumentem internetu kupuj 16GB. Ja właśnie tak używam ipada i zawsze mam 4-5 GB wolnego miejsca. Jeśli zamierzasz trzymać tam filmy, katalog zdjęć rodzinnych i ulubione albumy i gry to min. 32GB

#353 Zandorath

Zandorath
  • 8 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 17:38

Witam. Czy karta aero2 działa na nowym iPadzie? Polecacie ją?

#354 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 12 kwietnia 2012 - 18:17

Nie polecane, bo prędkość jest niska. Lepiej kupić na Allegro Orange free.

#355 Zandorath

Zandorath
  • 8 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 18:40

Czyli kupując np. [url=http://allegro.pl/orange-free-12gb-12msc-express-firma-promocja-i2272018491.html]Orange FREE 12GB/12msc- EXPRESS- FIRMA- PROMOCJA (2272018491) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] po prostu wkładam kartę i tyle?

#356 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2012 - 20:22

Witam, Mam pytanie z trochę innej beczki ;) Ciekawi mnie czy da się pisząc maila na iPadzie wrócić do skrzynki pocztowej i skopiować kawałek z innego maila i tak kilka razy z kilku rożnych maili. Szukam takiej opcji ale na razie nie udało mi się znaleźć jak w trybie pisania maila wrócić do skrzynki odbiorczej lub innego maila.

#357 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 12 kwietnia 2012 - 21:01

Czyli kupując np. Orange FREE 12GB/12msc- EXPRESS- FIRMA- PROMOCJA (2272018491) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. po prostu wkładam kartę i tyle?

Ano, np. taką, zależy ile chcesz wydać, ofert jest od groma. Kupujesz, wkładasz i używasz aż się nie skończy :D Potem kupujesz kolejną ;)

#358 prysznic

prysznic
  • 6 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 13:06

Nigdzie na forum nie zauwazylem odpowiedzi na moje pytanie - jest możliwy na te chwile jailreak Ipada 3?

#359 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:57

Nie ma.

#360 prysznic

prysznic
  • 6 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 15:23

[url=http://www.idg.pl/news/381259/ipad.3.jailbreak.nowy.apple.ipad.zlamany.w.kilka.dni.po.premierze.html]iPad 3 jailbreak. Nowy Apple iPad złamany w kilka dni po premierze - idg.pl Wiadomości[/url]

Wyczytalem taki nius sprzed miesiaca i probowalem znalesc cos wiecej na ten temat, ale jak widze ze nawet tutaj nie ma nic o jb trzeciego Ipada to sie zaczalem zastanawiac xD.

#361 MemphisCK

MemphisCK
  • 11 postów
  • SkądKielce

Napisano 15 kwietnia 2012 - 11:06

Ja mam taki problem dotyczący kalendarza, a dokładniej plakietek na ikonie kalendarza. Jak dostaje maile to na ikonie maila jest ładna mała czerwona plakietka z liczbą nowych otrzymanych maili. Tak samo w ustawieniach skonfigurowałem kalendarz, jednak jak jest jakieś wydarzenie zapisane to nie ma takiej plakietki na kalendarzu. Czy dla każdej zapisanej informacji powinna być taka plakietka, czy tylko wtedy jak jest ustanowione powiadomienie (jak tak to jak jest np powiadomienie godzinę wcześniej to plakietka powinna być godzinę wcześniej czy o godzinie powiadomienia, jak długo będzie wyświetlana) ? Bo jest jeszcze centrum powiadomień, banery i alarmy, ale ja potrzebuje tylko plakietki.

#362 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 15 kwietnia 2012 - 11:15

Plakietki przy kalendarzu pojawiają się tylko przy zaproszeniach - pokazują tzw. number of pending meeting requests. Programy To Do mają plakietki do wydarzeń.

#363 jpcollins

jpcollins
  • 8 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 15:06

Itunes nie Wyświetla teledysków Dzień Dobry! Jestem zielonym użytkownikiem ipada ver.2012. Mam problem z teledyskami zakupionymi na iTunes - nie widać obrazu przy odtwarzaniu. Bardzo proszę o pomoc brać forumową. Pozdrawiam. Jacek

#364 forum.user

forum.user
  • 30 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:18

Witam. Mam kilka pytań jako początkujący: 1. Czy można kopiować pliki z PC używając Splashtopa? czy tylko Teamviewer lub jakaś alternatywa? 2. Czy można skopiować mp3 z Dropboxa do Music? Czy tylko i wyłącznie za pomocą iTunes? 3. Jak wyeksprtować pliki z Pages do Dropboxa lub Boxa? 4. Którą z aplikacji najbardziej polecacie do przeglądańie stron z flashem: Puffin, iSwifter czy Photon? 5.czy Pages zakupione na iPada można zainstalować na MBP lub MBA? 6. Jak ustawic Maila by kasował mi pliki również z poczty bo teraz to muszę się logować na stronie i kasować ręcznie mimo, że w Mailu je wykasowalem już dawno? Czy Mail oferuje dostęp do poczty offline? 7. Czy potrzbuję coś dodatkowego żeby drukować wireless? (oprócz drukarki i iPada oczywiście) Trochę się tego nazbierało ;-) Z góry dziękuję i pozdrawiam.

#365 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 kwietnia 2012 - 22:51

Witam,

Mam pytanie z trochę innej beczki ;)
Ciekawi mnie czy da się pisząc maila na iPadzie wrócić do skrzynki pocztowej i skopiować kawałek z innego maila i tak kilka razy z kilku rożnych maili. Szukam takiej opcji ale na razie nie udało mi się znaleźć jak w trybie pisania maila wrócić do skrzynki odbiorczej lub innego maila.

Czy wie koś czy jest taka możliwość. Dokładnie o chodzi o powrót do skrzynki odbiorczej podczas edycji nowego maila i skopiowanie do niego części treści.

#366 AdamiPL

AdamiPL
  • 16 postów
  • SkądLondyn

Napisano 25 kwietnia 2012 - 11:02

Zawsze możesz dać na Anuluj / Zachowaj wersję roboczą a potem wrócić do maila i wkleić to co potrzebujesz. Ja mam za to pytanie, czy jest możliwość pominięcia dodawania zdjęć/projektów do rolki aparatu? Tylko stworzenie albumu i do niego wrzucenia? Obecnie jest tak że mam stworzony jakiś album, ale.. dodaje projekt do stworzonego albumu, ale pozostaje w rolce aparatu.. Usuwając z rolki aparatu usuwa także z albumu. Synchronizacja z itunes odpada - utrata jakości, nie można zarządzać nimi (usuwać ręcznie, przenosić)

#367 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 25 kwietnia 2012 - 19:00

Witam mam pytanie czy można używać kabla usb (czy to z iPhone'a czy z iPada) do ładowania,synchronizacji z komputerem iPada,Iphone'a a ładowarek sieciowych dedykowanych do tych urządzeń?

#368 Seraf

Seraf
  • 80 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:47

Jutro odbieram swojego Ipada 2. Poradźcie na co zwrócić uwagę po odpaleniu. Jest to mój pierwszy sprzęt apple, więc nie wiem czego się spodziewać tak naprawdę, a po przeczytaniu kilku wątków nabrałem trochę obaw co do jakości Apple. Tak więc co i jak sprawdzić pod kątem ewentualnych wad (tzn. light bleeding, brak uszczelek itp.) Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!

#369 awakeman

awakeman
  • 502 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 23:56

Witam, ja z kolei jadę jutro po iPada 3 i cały czas chodzi mi po głowie, czy kupić 16GB, czy 32..? Nigdy nie miałem do czynienia z Apple i doszedłem do wniosku, że ten czas właśnie nastał. Mam nadzieję, że nie pożałuję tego wyboru. Szybkie pytania: - 16, czy 32GB? Dużo zajmują aplikacje na iPadzie? Mam zamiar używać iCloud więc trochę to odciąży SSD w iPadzie...- - myślę nad zakupem Apple TV pod kątem oglądania zdjęć i grania na iPadzie. Czy warto kupić to małe pudełko, czy lepiej podłączyć iPada to LCD za pomocą kabli? - ile kosztują dodatkowe GB w iCloud? Wiem, że 5GB jest za free, jak to wygląda z dajmy na to z 20GB i więcej? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Z góry dzięki za odpowiedź. Obiecałem sobie również, że jako osoba która często siedzi w net'cie na smartfonie (obecnie posiadam HTC Sensation) kupię nowego iPhone'a jeśli potwierdzą się informacje o jego 4'' lub większym wyświetlaczu.

#370 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 09:02

@awakeman -> http://myapple.pl/ja...nej-pracy_.html http://myapple.pl/ap...ie-pulpitu.html http://myapple.pl/ic...0-czy-50gb.html Apple (Polska) - iCloud

#371 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 09:31

Dziś oddaje iPada, bo uszczelki brak przy jednej krawędzi :< bawiłem się nim cały dzień, więc pytanie: Jak przywrócić urządzenie do ust. fabrycznych?

#372 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 27 kwietnia 2012 - 09:46

Ustawienia>>Ogólne>>Wyzeruj

#373 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 09:49

Dzięki Ci ;)

#374 Grabol82

Grabol82
  • 12 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 20:08

Mam pytanie. Zrobilem na moim ipad 1 ios 5.01 jaibreaka i mam problem z aktualizacja. Wyswietla sie komunikat o bledzie aktualizacji. Czy moge spokojnie zrobic przez itunes przywracanie kopii zapasowej ktora sie zapisala przed jb. Czy grozi to zawiasem lub innymi problemami ze sprzetem? Nie wiem z czego moze wynikac wyskakujacy blad aktualizacji.

#375 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 01 maja 2012 - 17:41

Mam pytanko (przed zakupem co prawda ;) ) o okładki płyt w nowym iPadzie? Jaki rozmiar muszą mieć okładki płyt, czy wystarczy standardowy 500x500 czy już większa rozdziałka?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych