O matko... Tyle tłumaczenia, a nadal problem.
Pytania początkujących po zakupie ipad
Posted 23 December 2015 - 16:54
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 30 December 2015 - 16:03
hej,
pytanko odnośnie wyświetlacza iPada AIR
tak się składa że leżą mi na stole 2 identyczne iPady AIR WIFI, jeden 16 drugi 64gb i zauważyłem że na wyłączonym ekranie (czarnym) na jednym widać pod światło rządki prostokątnych krateczek a na drugim jest idealna czerń.
Czym to spowodowane ? czy to może znaczyć że wyświetlacz z krateczkami jest nie oryginalny ?
dodam że po zapaleniu oba są identyczne i już żadnych kratek nie widać
Posted 30 December 2015 - 16:53
Krateczki to siatka dotykowa. Jest w każdym wyświetlaczu - w jednym bardziej, w drugim mniej widoczna...
Posted 15 January 2016 - 17:45
1. Jaki polecacie odwarzacz filmów do iPada? Mam póki co vlc, ale mam na nim problem z obsługa dźwięku w plikach mkv. Zależy mi przejdę wszystkim na obsłudze formatu mkv.
2. Czy jest jakaś godna polecenia przejściówka do iPada lightning na usb? Miał ktoś może odczynienia z czymś takim? Niby znalazłem na Allegro taka za 20 zł, ale pytanie czy to działa. Wiem, że są pendrive z lightning, ale są trochę drogie, a tak poza tym wolałbym jednak zwykły pendrive.
Posted 15 January 2016 - 19:12
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 15 January 2016 - 23:23
Wiem, że są pendrive z lightning, ale są trochę drogie, ...
... ale tylko takie działają.
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 01 March 2016 - 21:38
Chciałbym zrobić Jailbreak-a na iPadzie Air 2 z oprogramowaniem w wersji 9.0.2 i mam dwa pytańka:
1. Czy bezpieczniej będzie wykonać jailbreak na czystym, przywróconym z iTunes oprogramowaniu, czy może nie będzie różnicy jak wykonam go na systemie zainstalowanym od nowości, z którego już korzystam kilka dni?
2. Na internecie znalazłem, że iBooks ma mechanizm wykrywający jailbreak i nie można z niego normalnie korzystać, ale wszystkie informacje jakie znalazłem dotyczyły wersji iOS 4 i 5. Czy na 9 dalej tak jest? Zależy mi na iBooks głównie do przeglądania PDF-ów i czytania darmowych książek.
Posted 27 March 2016 - 15:48
czy ipad air powinien mieć aktualizacje do ios 9.3??
Posted 27 March 2016 - 15:54
czy ipad air powinien mieć aktualizacje do ios 9.3??
Obecnie nie ma już dostępnego iOS 9.3 dla iPada Air - z uwagi na liczne problemy z tą wersją została ona wycofana przez Apple - nawet jeśli urządzenie pobrało tę aktualizację, nie uda się jej zainstalować. Mój załapał się jeszcze na 9.3 w wersji 13E233, ale że jako wszystko wydaje się działać normalnie, nie zamierzam póki co wracać do 9.2.1.
- eloszki likes this
Posted 27 March 2016 - 16:16
Dziękuję bardzo - właśnie od godziny kombinuje jak go zaktualizować....
Posted 08 April 2016 - 01:15
Jak to jest możliwe, że na apple.com w zakładce ipad Pro jest pokazany jak ipad Pro odtwarza film MadMax na full screenie bez czarnych pasków na górze i na dole? Film w 4:3?
Posted 08 April 2016 - 08:24
Jak to jest możliwe, że na apple.com w zakładce ipad Pro jest pokazany jak ipad Pro odtwarza film MadMax na full screenie bez czarnych pasków na górze i na dole? Film w 4:3?
A nie wpadłeś na to, że można powiększyć do pełnego ekranu wideo?
Posted 08 April 2016 - 10:09
Jakoś nie. Zamierzam kupić ipada i jak się bawiłem w iSpocie to były czarne paski na górze i na dole.
Posted 08 April 2016 - 13:40
Jakoś nie. Zamierzam kupić ipada i jak się bawiłem w iSpocie to były czarne paski na górze i na dole.
Dlatego ten wątek nazywa się po zakupie a nie PRZED zakupem. Do takich pytań masz działy dla kupujących...
Posted 11 July 2016 - 23:17
W najbliższym czasie wybieram się na wakacje i chciałbym zabrać ze sobą pare filmów.
W iPadzie Air 2 mam tylko 16gb pamięci na stronie Apple znalazłem dużo rożnego rodzaju przejściówek:
http://www.apple.com...en&fh=459d+43dd
Widzę ze są przejściówki zarówno na usb, SD karty czy umożliwiające podłączenie iPada pod TV.
Czy jest możliwość podłączenia pod iPada jakiejs przejściówki żebym mógł podłączyć pendrive czy kartę pamięci i oglądać z niej filmy?
Da się taka kombinacje podłączyć pod TV?
Posted 12 July 2016 - 07:36
Posted 12 July 2016 - 08:10
Orientujesz się może jak spisują się takie rzeczy:
- http://www.apple.com...-stick?fnode=9f
- http://pl.leefco.com/ibridge
- http://pl.leefco.com/iaccess
??
Czy np. da się podłączyć iPada pod TV za pomocą tego kabla: http://www.apple.com...-cyfrowe-av
z zachowaniem jednoczesnego ładowania?
Posted 12 July 2016 - 10:15
W przypadku urządzeń bezprzewodowych mogą one być widziane jako udziały sieciowe, wtedy możesz do takiego udziału podłączyć się chociażby korzystając z Infuse
Posted 12 July 2016 - 10:36
Rozumiem A możesz polecić jakieś ciekawe urządzenie bezprzewodowe?
Czy ten dysk który podesłałem nadawałby się? Nie będzie problemu z odtwarzaniem plików z video/zdjęciami/muzyką?
Czy trzeba te filmy konwertować na jakiś format żeby móc oglądać filmy z takiego dysku za pomocą np. VLC czy Infuse?
Posted 12 July 2016 - 10:38
Jeśli korzystasz z vlc lub infuse to nic nie musisz konwertować
Posted 12 July 2016 - 22:48
a co myślicie o takich urządzeniach:
- http://www.apple.com...ess-media-drive
- http://www.apple.com...-stick?fnode=9f
Chciałbym z tego między innymi oglądać filmy.... Co jest najlepsze do tego Waszym zdaniem? Ewentualnie możecie polecić coś innego, lepszego?
Posted 05 August 2016 - 22:42
Witam
Z racji, że jestem świeżym posiadaczem Air 2 Cellular mam kilka pytań:
1. Chciałbym zaktualizować fw, ale nie do najnowszej wersji 9.3.4, na którą nie jest dostępny jailbreak (chyba, że się mylę to proszę mnie poprawić).
Czy firmware ze strony ipsw.me jest OK?
2. Czy FW dla iOS dzielą się na regiony? Np dla europy wschodniej inne niż dla USA tak jak to bywa w niektórych urządzeniach z androidem
3. Czy jailbreak przez strone http://www.onlinejailbreak.com jest OK? Czy może są inne bardziej sprawdzone i bezpieczniejsze metody?
4. Gdybym zdecydował się na JB to muszę na coś uważać? Czego nie robić? Tzn czegoś nie instalować bo np wprowadzić zbyt duże zmiany i stracę gwar (coś a'la KNOX w Samsungach).
5. Jak wygląda sprawa z gwarancją? Tzn czy nie weryfikując teraz daty zakupu urządzenia mogę coś stracić?
Posted 06 August 2016 - 00:25
Z racji tego, że nie masz doświadczenia z iOS odpuść sobie JB bo za chwilę się zapłaczesz...
1. tak
2. nie
3. wirusy a nie JB. na forum masz wszystko czego potrzebujesz.
4 i 5 wszystko zostało setki razy opisane.
Chcesz się bawić w JB a nie umiesz nawet podstawowych informacji sam wyszukać? Lepiej odpuść sobie, bo za chwilę będzie płacz, że ubiłeś sobie tableta...
Posted 06 August 2016 - 13:13
@OleYek raczej nie mam zamiaru bawić się w jakieś mody tylko interesowała by mnie instalacja płatnych aplikacji za free Zanim coś kupie wolę to przetestować
Mam też pytanie odnośnie Apple ID i regionów. Czy można dodać drugie jakieś fake konto tylko po to, aby instalować aplikacje nie dostępne na polskim app store?
Chcesz się bawić w JB a nie umiesz nawet podstawowych informacji sam wyszukać? Lepiej odpuść sobie, bo za chwilę będzie płacz, że ubiłeś sobie tableta...
Bez urazy, ale wyszukiwarka na tym forum to jakiś dramat
Posted 07 August 2016 - 09:51
@OleYek raczej nie mam zamiaru bawić się w jakieś mody tylko interesowała by mnie instalacja płatnych aplikacji za free Zanim coś kupie wolę to przetestować
iPada też ukradłeś tak jak chcesz kraść aplikacje? EOT.
6 user(s) are reading this topic
0 members, 6 guests, 0 anonymous users