Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#101 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 15:42

Oj, rejestracja słuchawek to jedyny sposób na sprawdzenie ich oryginalności. Jeżeli brakuje cyfr to znaczy, że podróbki. Nie ma co się oszukiwać, słuchawki są ładne i żeby kupić oryginalne to trzeba wyłożyć mnóstwo kasy za którą można mieć dużo lepsze, lecz nie koniecznie tak ładne.

Więc postawie sobie pytanie: Wygląd czy Dźwięk.

To równie, całkiem czy dobrej? :)

W moim przypadku postawiłem na kompromis super wyglądu i całkiem dobrego dźwięku, dlatego kupiłem Studio. Zależy kogo stać na taki bajer. Stać mnie to kupiłem, kogoś nie stać to nie kupuje, proste. Nie nasz problem ;)

#102 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 17:10

@AdrianoSprinet: gdzie na słuchawkach masz serial? Bo nie mogę znaleść, a do piwnicy po karton nie chce mi się iść ;)

#103 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 17:16

@AdrianoSprinet: gdzie na słuchawkach masz serial? Bo nie mogę znaleść, a do piwnicy po karton nie chce mi się iść ;)

Nawet się jeszcze tym nie zająłem od wczoraj ;) Sam jestem ciekaw bo ten od pokrywki baterii to chyba nie służy do rejestracji.

#104 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 17:30

Warto spróbować z każdym. Na Studio na 100% jest serial czy to na słuchawkach czy pudełku, ale jest. Solo nie mam pojęcia, ale skoro Tour mają przy wtyczce to czemu Solo miałyby nie mieć? Sprawdźcie na pudełku, zwłaszcza na bokach, książeczki, słuchawki od środkach, na kablu, przy wtyczce. Musi być :)

#105 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 18:18

Prawdę mówiąc po 2 treningach nie chce mi się tego szukać :P ale zapewne ciekawość mnie zeżre i zacznę szperać ;) a Ty Above jak oceniasz swoją wersje tour ? Na prawdę grają przyzwoicie tak jak wyglądają ? :)

#106 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 18:20

przy studio to jest na klapce od baterii. na stoprocent. WSZYSTKIE monstery maja serial, wystarczy zobaczyc na ich strone gdzie sie wpisuje. Jest okienko na kazdy model.

#107 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 18:35

@Neo00: Jak sprawa z Twoim zakupem Monsterów ? Ja osobiście nie brałbym od tego gościa co licytowałeś ! Są to według mnie podrobione chociażby dlatego, że gościu nie chciał wysłać zdjęć pudełka po czym można bezproblemu poznać czy są to fake czy oryginały. Już pomijając, że do oryginalnych studio zawsze ale to zawsze dają baterie Duracell a do fake przeważnie energizer :)

#108 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 18:45

przy studio to jest na klapce od baterii. na stoprocent. WSZYSTKIE monstery maja serial, wystarczy zobaczyc na ich strone gdzie sie wpisuje. Jest okienko na kazdy model.

Nie, to nie jest to na baterii na 100%

#109 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 18:46

Nie, to nie jest to na baterii na 100%

Popieram !! :) Kod musi być od 8 znaków do 10. Nie wiem który to może być prawdę mówiąc...

#110 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 18:48

@Neo00: Jak sprawa z Twoim zakupem Monsterów ? Ja osobiście nie brałbym od tego gościa co licytowałeś ! Są to według mnie podrobione chociażby dlatego, że gościu nie chciał wysłać zdjęć pudełka po czym można bezproblemu poznać czy są to fake czy oryginały. Już pomijając, że do oryginalnych studio zawsze ale to zawsze dają baterie Duracell a do fake przeważnie energizer :)

No wlasnie chyba nie kupie, bo on nie chce ich sprzedac, mowi ze zapomnial usunac aukcji, chodz wydaje mi sie ze poprostu nie pasuje mu cena. Po pudelku nie da sie bezproblemu poznac czy to jest fejk czy oryginal. Uwierz mi ze wczoraj szukalem z 2h i ludzie nieraz mieli dylematy, czesto byly sprzeczne sytulacje. Bo pierwsza edycja oryginalow nie miala znaczka tm, czy twarz Dre byla ciemna. Wiekszosc podrobek wlasnie ma ciemna twarz dre. Dlatego ja bym tak na to nie patrzyl, bo widzialem idealna podrobke, gdzie pudelko bylo identyczne prawie, mialo jasna twarz, ta sciereczka miala dobry rozmiar, a jedynie adapter jacka byl o wiele slabszej jakosci, bo nawet zwykly kabel z jackiem byl identyczny i mialy nawet numer seryjny. Dlatego ja wszystkich teraz pytam o numer seryjny, raz juz koles mi dal nawet, ale okzalo sie ze jest zly, chyba ze ten pod bateria w studio to nie jest to. Tamten koles napisal ze to jakies lezaki magazynowe. Sprobuje dozbierac do Studio, widzialem na allegro za 1000 ze sklepu a jak mi sie nie uda to wezme solo hd.

Adriano Sprinter mozesz mi podac ten numer seryjny jak on sie prezentuje? oczywiscie mozesz podac falszywe cyfry tylko chce zobaczyc jak on wyglada. Bo dzisiaj mi wyslal koles w stylu A675546. Jezeli to nie jest numer seryjny, to byc moze tamten gosciu ma org.

#111 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 18:55

Ale już jak są baterie w zestawie Duracell to człowiek może być spokojny, że są oryginalne. Gorzej jak się kupi zafoliowane pudełko i w domu niespodzianka. U mnie na szczęście nie było niespodzianek. Ale faktycznie jakość oryginalnych kabli Monster ( czym zresztą się zajmują, słuchawki to jedynie cząstka ich produkcji ) jest ekstra. I w dotyku i ogólnie jakoś strasznie ciężko je zaplątać. Wiem co mówię, jako chwilowy posiadacz fake'ów....... Ja na klapce od baterii mam kod w stylu "W123456". Orientowałem się na forach, że w każdych monsterach studio jest 7 znaków pod klapką czyli de facto nie mogą służyć do rejestracji bo wymagane jest od 8 do 10 znaków.... a w przykładzie serial number na stronie masz pokazane tylko gdzie się znajduje w przypadku modelu DETOX....

#112 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 18:56

Popieram !! :) Kod musi być od 8 znaków do 10. Nie wiem który to może być prawdę mówiąc...

Właśnie, a ja mam na baterii 7 znaków.

#113 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 19:10

Właśnie, a ja mam na baterii 7 znaków.

Tak samo jak ja i kilka milionów posiadaczy studio. Na pewno jest gdzieś ukryty chociaż i tak wiem po swoich doświadczeniach, że mam oryginalne i jest mi to obojętne :)

#114 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 19:15

Ja raczej też, aby mieć pewnosć jedne kupiłem w iSpot, drugie w US w BestBuy.

#115 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 19:24

jak obadacie to napiszcie. bo w takim razie ja bede mial niezla oferte na allegro, jezeli koles ma org.

#116 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 19:43

Ja raczej też, aby mieć pewnosć jedne kupiłem w iSpot, drugie w US w BestBuy.

Lepiej być nie mogło :) ja również z zaufanego źródła. To korzystasz z 2 par mówisz ? :P czy jedna w prezencie ? ;)

#117 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 19:48

Jedne Studio, drugie PowerBeats, których jak szukałem w Polsce nie było nigdzie, chyba nadal nie ma.

#118 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 20:46

Prawdę mówiąc po 2 treningach nie chce mi się tego szukać :P ale zapewne ciekawość mnie zeżre i zacznę szperać ;) a Ty Above jak oceniasz swoją wersje tour ? Na prawdę grają przyzwoicie tak jak wyglądają ? :)

Przede wszystkim kupiłem je o jakieś 150 zł taniej - znajomości ;)
Niestety słuchawki tylko dobrze wyglądają. Momentami niewygodne - wypadają, a brak zaczepu w wersji bez mikrofonu irytuje. Dużo, za dużo basu, średnia góra i takie sobie środek. W sumie do słuchania w trasie wystarczą, a przy tym ładnie komponują się z iPhonem 4. Był to ostatni zakup słuchawek by Monster. Szkoda pieniędzy, chociaż Studio powalają to jednak do domu zależy mi na dźwięku ;)
Ale jakbym spał na kasie to bym sobie zakupił Studio ot tak by mieć kilka modeli słuchawek do różnych gatunków muzyki ;)

#119 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2011 - 22:36

Czyli nikt nie wie jak to jest z Solo HD?

#120 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 10:25

Fiftty napisz do supportu by ci powiedzieli gdzie masz szukać numeru seryjnego. Na wtyczce nie ma? Tour mają na wtyczce.

#121 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2011 - 17:09

Na wtyczce, czyli na kablu?

#122 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 17:15

Na wtyczce, czyli na kablu?

Na wtyczce co wpinasz do "dziurki" jest numer seryjny. Sprawdź kabel.

#123 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2011 - 21:23

Na obu końcówkach mam tylko napis Monster. Pilot czysty, kabel również.

#124 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 21:35

Napisałem do supportu o numer seryjny tzn. gdzie on jest. Ciekawe czy odpiszą :)

#125 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 22:30

Koles co u niego wygralem licytacje i nagle znikly mu sluchawki, wystawil je na innym koncie. Swoja droga zobaczcie czy one sa oryginalne, widac na zdjeciu ze sa baterie duracell. Nie polecam u niego zakupow! Nie przejmuje sie ze groze mu allegro czy policja, wystawia sobie na innym koncie. Napisalem znowu do allegro zeby sprawdzili jego dane i adres IP, bo chyba nie mozna miec 2 kont na allegro? Niech mu przynajmniej zablokuja oba za kare.

to co wygralem: Monster Beats by Dr Dre czarne nowe sprawdz (1702448459) - Aukcje internetowe Allegro
to co wygralem tylko ze na nowym koncie: Monster Beats By Dr Dre STUDIO black/czarne nowe (1721400905) - Aukcje internetowe Allegro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych