Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#76 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 14 lipca 2011 - 22:20

Mam nadzieje, że nie pójdę na odstrzał jak się okaże, że jakiś procent osób tutaj na forum ma podróbki. Bo wygodniej żyć w niepewności ;)

#77 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 22:44

no ja zbieram kase ciagle na te sluchawki i bede mial dylemat: wziac org. solo hd czy fejki studio albo sprzedac mojego 3gs i dolozyc do 4 tylko ze braknie mi kasy na wersje 32 gb ;/

#78 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2011 - 23:21

normalnie....masz tam opcje dla solo hd....

No wielkie dzięki. Bez Ciebie bym nie dał rady.

Na poważnie. Gdzie znajdę serial'a na Solo HD (Red).

#79 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 23:29

Fifty przeciez mowiles ze masz z Oslo podajze oryginalne :D

#80 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 08:07

Mam nadzieje, że nie pójdę na odstrzał jak się okaże, że jakiś procent osób tutaj na forum ma podróbki. Bo wygodniej żyć w niepewności ;)

Miałem doświadczenie z podróbkami studio dlatego rozróżniam już je z kilometra...
Oryginały są zupełnie inaczej wykonane, sto razy lepsze wygłuszenie, nauszniki czuć, że są wykonane z dobrej skóry, kable są super jakości, a nie tandetne które z dnia na dzień się rozpadają...

#81 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 09:27

No wielkie dzięki. Bez Ciebie bym nie dał rady.

Na poważnie. Gdzie znajdę serial'a na Solo HD (Red).

Na kablu przy wtyczce lub na pudełku. Gdzieś musisz mieć. Chyba, że masz podróbki i nie masz seriala.

---------- Wpis dodano o 10:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:20 ----------

no ja zbieram kase ciagle na te sluchawki i bede mial dylemat: wziac org. solo hd czy fejki studio albo sprzedac mojego 3gs i dolozyc do 4 tylko ze braknie mi kasy na wersje 32 gb ;/

Nie rób głupstw! Na rynku są dużo tańsze, a znacznie lepsze. Może nie wyglądają tak fajnie, ale w końcu to ma grać a nie wyglądać. Na miasto kup sobie podróbki Tour za 50 zł by się lansować. Jednak nie warto sprzedawać telefonu i kupować tak przereklamowanych słuchawek. W ogóle Solo to słuchawki w głównej mierze do sportu czyt. będąc w ruchu, więc jakość jest baaardzo poniżej normy. Lepiej dołożyć i kupić Studio, ale z kolei wywalić 1200 zł to koszmar jakiś. Ani to audiofilskie ani też nie ma super dźwięku tylko wygląd ratuje. I na dodatek absurd w postaci baterii! Chciałem wczoraj przetestować w iSpocie ponownie Studio, ale nie działały bo baterie padły. Nie sprzedawaj telefonu bo będziesz żałował. Kup lepiej iPhone'a 4 bo warto, a słuchawki np. marki AKG, Sennheiser, Denon, Pioneer'a jak poszukasz to znajdziesz bardzo ładne. Ewentualnie kup słuchawki dla Dj'a. One zawsze są fajne designowo i nie będziesz żałował ;)

#82 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 09:51

ja juz ci pisalem ze ja toury mialem podrobki i sa do dupy. Kupie studio na allegro, widze ze ktos sprzedaje z numer seryjnym, wiec jezeli bedzie zly, to oddaje te sluchawki i pisze do allegro. ja slucham rapu, widzialem duzo recenzji na youtube i wszyscy sobie chwalą.

#83 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 10:08

ja juz ci pisalem ze ja toury mialem podrobki i sa do dupy. Kupie studio na allegro, widze ze ktos sprzedaje z numer seryjnym, wiec jezeli bedzie zly, to oddaje te sluchawki i pisze do allegro. ja slucham rapu, widzialem duzo recenzji na youtube i wszyscy sobie chwalą.

Z tym Allegro to lepiej uważaj. A wątpię by zakupione od osoby prywatnej podlegały zwrocie. Ponadto jak nikt nie napisał w aukcji, że są oryginalne to nic nie zrobisz.

#84 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 10:38

zakupilem tutaj: Monster Beats by Dr Dre czarne nowe sprawdz (1702448459) - Aukcje internetowe Allegro

koles wystawil juz pare beatsow, narazie wszystko pozytywy, pisze ze ma numer seryjny, niektore fejki tez maja, ale ja sprawdze ten numer jak sluchawki przyjda. To nawet jak na podrobke cena smieszna, najwyzej wystawie na allegro, przy tak niskiej cenie to moge jeszcze zarobic. Studio za 375, a dzisiaj solo od niego 276 zlotych. Pozatym ta sciereczka, przewaznie w fejkach jest bardzo mala i niezbyt ladnie wygladajaca, tutaj wyglada na dobra. Przyjdzie to wam powiem, czy sie oplaca brac od kolesia.

#85 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 10:40

zakupilem tutaj: Monster Beats by Dr Dre czarne nowe sprawdz (1702448459) - Aukcje internetowe Allegro

koles wystawil juz pare beatsow, narazie wszystko pozytywy, pisze ze ma numer seryjny, niektore fejki tez maja, ale ja sprawdze ten numer jak sluchawki przyjda. To nawet jak na podrobke cena smieszna, najwyzej wystawie na allegro, przy tak niskiej cenie to moge jeszcze zarobic. Studio za 375, a dzisiaj solo od niego 276 zlotych. Pozatym ta sciereczka, przewaznie w fejkach jest bardzo mala i niezbyt ladnie wygladajaca, tutaj wyglada na dobra. Przyjdzie to wam powiem, czy sie oplaca brac od kolesia.

Koniecznie daj znać czy oryginalne. Nawet jak na podróbkę to cena śmieszna ;)

A tak w ogóle jeżeli WYGRAŁEŚ aukcje to niech Ci podam numer seryjny i sobie sprawdzisz już dzisiaj. Przynajmniej dasz znać innym jakie to on te słuchawki sprzedaje ;)

#86 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 10:45

jasne, jestem bardzo ciekawy, bo jezeli org. to interes zycia.

#87 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2011 - 10:51

Problem w tym, że na słuchawkach, to nawet te ze strony beatsów nie mają seriala.

Dołączona grafika

A na pudełku gdzie można znaleźć? U mnie jest kod kreskowy, nie ma nic na spodzie opakowania.

#88 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 10:53

W sumie bardzo dziwne. A w jakiejś książeczce? Musi być bo jak to tak bez numeracji. A gdzie je kupiłeś?

#89 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 10:56

No lipa z moich beatsow, koles napisal ze akutalnie ich nie ma i zapomnial usunac aukcji. Najlepsze jest to ze pare dni temu jak pisalem do niego czy sprzeda odrazu to dal cene 500zl oraz widzialem chodz nie jestem pewien czy to on, ale na 99% on ze raz usunal oferte bo niby sie "zalaly". Co radzicie teraz zrobic? jezeli wygralem aukcje to powniem je dostac? On pewnie je ma i wystawi jeszcze raz bo cena sie nie zgadzla jak ostatnio sprzedal solo za 480 zl a terz studio tylko za 375zl.

#90 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 11:01

No lipa z moich beatsow, koles napisal ze akutalnie ich nie ma i zapomnial usunac aukcji. Najlepsze jest to ze pare dni temu jak pisalem do niego czy sprzeda odrazu to dal cene 500zl oraz widzialem chodz nie jestem pewien czy to on, ale na 99% on ze raz usunal oferte bo niby sie "zalaly". Co radzicie teraz zrobic? jezeli wygralem aukcje to powniem je dostac?

A wpłaciłeś pieniądze? Weź postrasz rzecznikiem prawa konsumenta, regulaminem Allegro a w ostateczności Policją. Jak nie da rady to zgłoś do Allegro.

#91 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 11:04

napisal zebym nie wplacal pieniedzy, bo ich nie ma. Przyczyna pewnie jest taka ze nie zadowilila go cena, ja bede do konca chcial kupic, tym bardziej ze to nie jest ktos kto mial jedna pare, tylko sprzedaje same sluchawki i juz troche sprzedal, tak wiec moge poczekac niech sprowadzi nastpene. Przeciez kazda aukcja jest wiazaca, co prawda sa przypadki ze ludzie kupywali samochody za 100zl ale wtedy aukcje nie byly wiazace z prawem, ale tutaj kupilem za normalna cene.

#92 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 11:16

Każda aukcja jest wiążąca. Ja raz kupiłem skuter marki Peugeot z Niemiec za 1 zł, a wart był 9000 tysięcy, posąg - lampa również za 1 zł, wart 2k. Także da się. Nie będę tutaj pisał jak ostatecznie doszło do transakcji itp. ale ciut zyskałem ;)

#93 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 11:18

napisalem do niego, oraz do allegro ze ten koles miga sie, oni moga latwo sprawdzic czy ostatnim razem tez odwolal oferte pare minut przed koncem bo niby sie zalaly. Niestety mam pecha.

#94 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 11:46

napisalem do niego, oraz do allegro ze ten koles miga sie, oni moga latwo sprawdzic czy ostatnim razem tez odwolal oferte pare minut przed koncem bo niby sie zalaly. Niestety mam pecha.

Albo szczęście bo w sumie szkoda dawać ponad 300 zł za chińską podróbkę, która tylko dobrze wygląda. Za tą cenę masz bardzo porządne słuchawki od Sennheiser, AKG czy coś Djskiego ze względu na design ;)

#95 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 12:02

a co powiesz o tym? Beats by Dr.Dre słuchawki MELOMANA - wysyłka 24H (1718374109) - Aukcje internetowe Allegro

#96 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 12:41

Po pudełku stwierdzam, że podróbka. Kolory słuchawek na pudełku są takie wyblakłe, wyróżniają się. Ponadto na którymś zdjęciu, tekst jest dziwnie przesunięty. Zapytaj o numer seryjny, albo niech zarejestruje słuchawki i Ci pokaże. Jak będziesz się wymigiwał to podróbki ;)

#97 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 12:44

zapytalem. dzisiaj jescze jeden koles wyslal mi numer seryjny, ale okazalo sie ze ma tylko 7 znakow, a musi miec 8-10 czyli podrobka nie?

#98 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2011 - 13:48

Dajcie sobie spokój z nr seryjnymi. Miałem podróby studio i też niby miały nr seryjny i nic z tego nie wynika. Wracając do aukcji tych studio za 375 zł, to fajnie gadało się z gościem dopóki go poprosiłem o zdjęcia pudełka, przede wszystkim twarzy Dr.Dre. Nagle zrobiła się cisza. Na prawdę lepiej dajcie te 900zl i miejcie pewność, że macie oryginalne. Albo kupić innych firm równie całkiem dobrej jakości.

#99 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 15 lipca 2011 - 14:06

Dajcie sobie spokój z nr seryjnymi. Miałem podróby studio i też niby miały nr seryjny i nic z tego nie wynika. Wracając do aukcji tych studio za 375 zł, to fajnie gadało się z gościem dopóki go poprosiłem o zdjęcia pudełka, przede wszystkim twarzy Dr.Dre. Nagle zrobiła się cisza. Na prawdę lepiej dajcie te 900zl i miejcie pewność, że macie oryginalne. Albo kupić innych firm równie całkiem dobrej jakości.

Oj, rejestracja słuchawek to jedyny sposób na sprawdzenie ich oryginalności. Jeżeli brakuje cyfr to znaczy, że podróbki. Nie ma co się oszukiwać, słuchawki są ładne i żeby kupić oryginalne to trzeba wyłożyć mnóstwo kasy za którą można mieć dużo lepsze, lecz nie koniecznie tak ładne.

Więc postawie sobie pytanie: Wygląd czy Dźwięk.

To równie, całkiem czy dobrej? :)

#100 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 15:28

Fejki czy nie ja bede chcial te sluchawki, napisalem do allegro oni napisali ze musze porozumiec ze sprzedawca, ja mu napisalem ze jak nie ma sluchawek to niech kupi i mi wysle proste. Tlumaczyl sie ze ma zalane wszystkie sluchawki. Jest ze swidnicy, a tam byla ta wichura, moze mowi prawde.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych