Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#1101 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 03 marca 2012 - 15:00

A ja mam teraz pytanie z innej beczki - chcę zamienić/sprzedać swojego iPhone 4 i zamienić/zakupić coś z Androidem (kusi mnie Samsung Galaxy Note) alebo iPhone 4S - ktoś miał do czynienia z Glaxy Note, bym mógł się z tą osobą skontaktować mailowo i porozmawiać o tymże urządzeniu?

#1102 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 marca 2012 - 15:03

Galaxy Note to porażka, już lepsza będzie jakaś Nokia.

#1103 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 03 marca 2012 - 15:04

A dlaczego porażka? ;) A jeżeli nie Note, co który z Androidów?

#1104 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 marca 2012 - 16:12

Porazka, bo on go nie ma. Nie ma sensu dyskutowac bo poleci Ci N9 i zanudzisz sie albo skonczy sie wgrywaniem andka. Pogadaj z uzytkownikiem nowy57 on ma Note i Ci duzo powie na jego temat. Najlepiej zawsze rozmawiac z kims kto ma rozeznanie a nie siedzi daly dzien na wp tech :D

#1105 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 marca 2012 - 16:20

Dokładnie. Samsung Note to bardzo porządny sprzęt. Jedynie na pewno nie nadaje się on jako telefon do codziennego użytku. Za duży.

#1106 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 marca 2012 - 16:21

Jeśli nie przeszkadza Ci rozmiar Note'a i sam Android, to jest to bardzo ciekawy wybór.

#1107 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 marca 2012 - 16:23

Dla mnie tez jest za wielki, ma slabe wsparcie (moje telefony od dawna maja ICS'a) i bym go nie kupil, ale nie na tym rzecz polega, zeby swoje zdanie komus narzucac i namawiac do czegos, co wcale na kims nie robi wrazenia.

#1108 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 marca 2012 - 17:36

A dlaczego porażka? ;) A jeżeli nie Note, co który z Androidów?

Bo to stary zeszłoroczny model ze słabym procesorem, przestarzałym Androidem 2.3 Gingerbread i dużym spadkiem wartości.

Jak chcesz Androida to najlepiej coś z nowości z Androidem 4.0 - na przykład Panasonic Eluga Power, LG Optimus Vu i Optimus 4X HD oraz HTC One X. A za chwilę dojdzie jeszcze Samsung Galaxy S III.

#1109 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 marca 2012 - 18:04

Note'a można dostać już poniżej 2000, natomiast taki One X będzie się zaczynał od 2699, pomijając fakt, że tych smartfonów jeszcze nie ma na rynku. Note ma również potwierdzony update do ICS, no i jego ekran jest naprawdę wyjątkowy, w wielu testach jest on uznawany za najlepszy obecnie dostępny smartfon z Androidem.

#1110 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 marca 2012 - 18:13

Akurat najwieksze spadki cen maja najnowsze modele. Note juz potaniał ile miał potanieć, teraz cena bedzie sie wlekła w dol. No i jak wspomnial Mirko, dostanie ICS'a. Procesor jest bardzo mocny, ICS bedzie smigal jak szalony o ile go TouchWiz nie zamuli. To, ze cos ma tegre 3 czy 8 nie znaczy ze system bedzie dzialac szybciej. Zaleta tegry to "Tegra Zone" i najlepiej zoptymalizowane gry jakie mozna spotkac na Andku i wlasciwie koniec jej zalet. Pytanie ile masz kasy i czy potrzebujesz az tak wielkiego telefonu. Troche mniejszy jest Galaxy Nexus z oficjalnym wsparciem Google. Ma otrzymac Jelly Bean 5.0 pod koniec roku, Note juz sie raczej nie zalapie bo do tego czasu wyjdzie jego nastepca.

#1111 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 03 marca 2012 - 22:22

Jak juz to brac galaxy s 3, podobno ekran bedzie HD, i bedzie normalnie wchodzil do kieszeni

#1112 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 11:12

Porazka, bo on go nie ma. Nie ma sensu dyskutowac bo poleci Ci N9 i zanudzisz sie albo skonczy sie wgrywaniem andka. Pogadaj z uzytkownikiem nowy57 on ma Note i Ci duzo powie na jego temat. Najlepiej zawsze rozmawiac z kims kto ma rozeznanie a nie siedzi daly dzien na wp tech :D

wywolany z szeregu spiesze z odpowiedzia . .
...od zawsze liczyla sie dla mnie marka apple (stabilnosc,funkcjonalnosc,mozliwosci) przesiadlem sie 1listopada na galaxy note ..
od tej pory zburzylo wszystko to co wczesniej myslalem o apple iOS
android ICS AOSP - po prostu rewelacja
-rozpoznawianie mowy PL, dysktowanie sms , maili PL - POEZJA
-przegladnie www na 5.2 1280x800 - POEZJA
-synchro gmail,kontakty,kalendarz - POEZJA
-bateria 2500mAh - POEZJA
-mozliwosci sciagania i zapisywanie plikow na karcie SD - POEZJA
czy jest duzy ? lub za duzy ? NIEEEE (no moze przez pierwsze 1-2dni potem jak bierzez IP4s do reki to myslisz sobie , boze jaka mala zabawka)

czekam z niecierpliwoscia na note2 - to bedzie musilabyc KOZAK ..

#1113 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 08 kwietnia 2012 - 17:12

Ja miałem wiele telefonów samsungi, nokie, SE i każdy model iPhone :) Napiszę krótko dla mnie nie istnieje lepszy telefon od iPhone 4/4S, jest to telefon który w tyle pozostawia konkurencje :) Wszystko działa płynnie bez jakichkolwiek zacinek, super synchronizacja z iTunes, super design, wyświetlacz RETINA bajka jego rozmiar 3.5'' też jest zaletą jak dla mnie, dobry aparat, sklep iTunes. Największą zaletą telefonu Apple jest jego oprogramowanie dzięki któremu telefon poprostu działa jak należy, podobnie jest z Macami :) Kilka dni temu miałem galaxy note, poprzednio SGS II i jak dla mnie telefony te są bardzo dobre ale wiele brakuje im do iPhone. Od razu po otwarciu pudełka widać różnicę w iP mamy szkło w samsungu plastik... Po włączeniu sytuacja wygląda podobnie jak z komputerami windows i mac, samsung ma kilka rdzeni i kilka GB RAM a działa wolniej od iPhone'a ponieważ android zaraz znajdzie dla nich zajęcie :) Zaraz ktoś napiszę że taki note ma ekstra duży wyświetlacz a iP mały i niewygodny, jednak czy taki telefon jest wygodny w użytku, dla mnie zdecydowanie nie, przecież nikt godzinami nie przegląda internetu na telefonie do tego jest tablet w moim przypadku iPad a na dłuższą metę Mac. W przypadku iPhone wszystko jest intuicyjne, dla przykładu podam moją siostrę która umie biegle się obsługiwać iPhonem i iPadem, a takim Note już nie :) Zaraz ktoś napiszę że jestem fanboy itp, może i tak, przyznaje zakochałem się w Apple i obkupiłem się ich sprzętem ale to tylko i dlatego że moim zdaniem jest dobry i co tu dużo mówić ładny :)

#1114 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 kwietnia 2012 - 19:44

działa wolniej od iPhone'a ponieważ android zaraz znajdzie dla nich zajęcie :)

Bzdura. Nie Android tylko TouchWiz.

#1115 adasieniek

adasieniek
  • 26 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 20:47

Mialem ten sam dylemat : Iphone 4s czy Samsung Galaxy SII. Samsungiem bawilem sie w jednym ze sklepow. Jak dla mnie zbyt wielki. Ciezko to obslugiwac jedna dlonia. Poza tym za duzo plastiku. Tak wiec dlugo sie nie zastanawialem. Fakt, denerwuje mnie w Iphonie, ze w telefonie za 3tys zl nie mam nawet raportow doreczen sms i musze kupowac aplikacje zeby moc korzystac z bluetootha. Ale to samsung kopiuje Iphona wiec cos w tym jest :) Poza tym wydaje mi sie, ze wielkosc ekranu nie powinna przekraczac 4 cali bo jeszcze troche to bedziemy nosili ze soba telewizory ;) Do internetu mam laptopa wiec nie potrzebuje coraz wiekszych wyswietlaczy.

#1116 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:19

To, ze cos ma tegre 3 czy 8 nie znaczy ze system bedzie dzialac szybciej. Zaleta tegry to "Tegra Zone" i najlepiej zoptymalizowane gry jakie mozna spotkac na Andku i wlasciwie koniec jej zalet.

Gier pod Tegrę 3 jest raptem 2.

#1117 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:23

Bzdura. Nie Android tylko TouchWiz.

doslownie ja u siebie mam PURE ICS AOSP(takie jak w galaxy nexus)
ROM samsungowy wazy 580MB
CZYSTY ICS wazy 180MB

czysty ICS powiem tak ... za pi erdala jak rakieta ..

co do baterii od rana do teraz mam 79% baterii !
mimo duzego wyswietlacza ..

no i jedna wzna rzecz (rozumiem ze iphonea sie sprzedala taka liczba w tydzien czasu)
ale galaxy note przekroczyl juz 5mln uzytkownikow wiec zainsteresowanie telefonem ponad 5 cale jednak jest ..

Dołączona grafika

#1118 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:23

Gier pod Tegrę 3 jest raptem 2.

Gier na A5X niewiele wiecej. Tyle, ze ich liczba rosnie w obu przypadkach.

#1119 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:42

co do baterii od rana do teraz mam 79% baterii !
mimo duzego wyswietlacza ..

To chyba przeleżał cały dzień bez używania.

Gier na A5X niewiele wiecej. Tyle, ze ich liczba rosnie w obu przypadkach.

No właśnie na A5X jest kilkadziesiąt i stale rośnie, a na Tegrę 3 jak miesiąc temu były dwie tak nadal są dwie.

#1120 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 kwietnia 2012 - 23:12

Masz jakies wybiórcze info bo juz na targach prezentujących Tegre 3 pokazywali 4 zoptymalizowane pod nią gry. Wejdz na tegra zone i wpisz w szukajke Tegra 3. Jest troche do poczytania.

#1121 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 23:52

Masz jakies wybiórcze info bo juz na targach prezentujących Tegre 3 pokazywali 4 zoptymalizowane pod nią gry.

Pokazali zapowiedź takich gier jak:
- Golden Arrow THD
- Dark Kingdom THD
- Eden to GREEEEN THD
- Hamilton’s Great Adventure THD
- Sonic the Hedgehog 4: Episode II

Wejdz na tegra zone i wpisz w szukajke Tegra 3.

Dostępne są tylko: Shadowgun i Glawball

#1122 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 kwietnia 2012 - 00:37

dziwi mnie że taki HTC wpuszcza 4 rdzenie w telefonie a nie ma jak ich wykorzystać, taki iPhone ma dual core i działa szybciej a do tego jest więcej gierek, ma dłuższe wsparcie itp. Taki Galaxy SII za trzy lata to będzie bezużyteczny dziad, dla porównania na 3 letnim iP 3GS działają najnowsze tytuły... Choć widać że android z dnia na dzień jest coraz lepszy choć w moim odczuciu daleko mu do iOS :)

#1123 matek-st

matek-st
  • 60 postów
  • SkądSanok

Napisano 09 kwietnia 2012 - 06:57

dziwi mnie że taki HTC wpuszcza 4 rdzenie w telefonie a nie ma jak ich wykorzystać, taki iPhone ma dual core i działa szybciej a do tego jest więcej gierek, ma dłuższe wsparcie itp. Taki Galaxy SII za trzy lata to będzie bezużyteczny dziad, dla porównania na 3 letnim iP 3GS działają najnowsze tytuły...

Co do wsparcia SII to skąd to wiesz? Przecież Samsung tak udanego modelu jeszcze nie miał, więc nie jest wiadome jak to będzie!
Piszesz o 3GS , a ja troszkę inną sytuację pamiętam, dla żony kupiłem w 2009 r 3G i co wspierany jest do tej pory? Trzy lata mieneły i 3G stracił wsparcie ;)

#1124 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 07:08

Do w miare nowych telefonow pod androidem nie macie pewnosci czy bedzie aktualizacja do ICS a wy piszecie o wparciu 3 letnim? Z androidem jest tak jak windowsem,nie da sie tego zoptymalizowac bo modeli obslugiwanego sprzetu jest w cholere i zawsze wyskoczy jakis kwiatuszek. Wole dopasowany do sprzetu i sprawdzony system niz wirtualne liczby typu x rdzeni i cali.

#1125 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 kwietnia 2012 - 15:04

Co do wsparcia SII to skąd to wiesz? Przecież Samsung tak udanego modelu jeszcze nie miał, więc nie jest wiadome jak to będzie!

Skoro Galaxy S nie dostał aktualizacji do Androida 4.0 Ice Ceam Sandwich, to Galaxy S II pewnie nie dostanie 5.0 Jelly Bean.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych