Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#1126 matek-st

matek-st
  • 60 postów
  • SkądSanok

Napisano 09 kwietnia 2012 - 17:25

Skoro Galaxy S nie dostał aktualizacji do Androida 4.0 Ice Ceam Sandwich, to Galaxy S II pewnie nie dostanie 5.0 Jelly Bean.

Szczerze wątpię, jak na razie jest to dalej flagowy model samsunga.
Ale nie chce mi się przezbywać, bo mnie to śmieszy, używam SII i iP 4 (służbowy i prywatny) i z obydwu jestem mega zadowolony !!!

#1127 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 kwietnia 2012 - 21:05

Pokazali zapowiedź takich gier jak:
- Golden Arrow THD
- Dark Kingdom THD
- Eden to GREEEEN THD
- Hamilton’s Great Adventure THD
- Sonic the Hedgehog 4: Episode II

Dostępne są tylko: Shadowgun i Glawball

Są jeszcze gry normalne spoza Tegra Zone, też zapowiedziane na 4 rdzenie. Nie ma cudów, jednak Tegra to i tak najlepsza platforma do gier na Android. Druga po prockach Apple A...

#1128 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:31

Szczerze wątpię, jak na razie jest to dalej flagowy model samsunga.

No nie bardzo, bo flagowym modelem jest GT-i9230 Galaxy S II HD LTE.

http://www.gsmarena....hd_lte-4198.php

Założę się, że 5.0 Jelly Bean w pierwszej kolejności trafi na i9300 Galaxy S III, a i9100 pewnie dostanie tylko Value Pack.

Są jeszcze gry normalne spoza Tegra Zone, też zapowiedziane na 4 rdzenie. Nie ma cudów, jednak Tegra to i tak najlepsza platforma do gier na Android. Druga po prockach Apple A...

Chyba więcej jest na Exynosy z Mali, ale głowy nie dam.

#1129 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:46

Na Exynosy było najwiecej płaczu jesli chodzi o gry. Potem doszli z tym do porządku a i do dzisiaj proste gierki, ktore na 3GS dzislaja plynnie lubią ciąc na Mali400 jak chociazby Real Racing 2. Tegra to wszystko to co w Markecie + exclusive z Tegra Zone. W nastepnej kolejnosc po Tegrze jest Adreno 205/220 z racji tego, ze Xperia Play ma ten pierwszy a to urzadzenie nieco usilnie kreowane jest jako wyjatkowy sprzet do grania...

#1130 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 kwietnia 2012 - 23:00

Tyle, że Xperia Play to stary i nieco zapomniany model, a obecnie na najwydajniejszego smartphona wychodzi najnowszy i9300 i pewinien zachęcić deweloperów do optymalizacji gier na niego.

#1131 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 kwietnia 2012 - 07:09

Bo to stary zeszłoroczny model ze słabym procesorem, przestarzałym Androidem 2.3 Gingerbread i dużym spadkiem wartości.

Jak chcesz Androida to najlepiej coś z nowości z Androidem 4.0 - na przykład Panasonic Eluga Power, LG Optimus Vu i Optimus 4X HD oraz HTC One X. A za chwilę dojdzie jeszcze Samsung Galaxy S III.

jeżeli on weźmie LG to aktualizacje do nastepnego numerka zobaczy za rok lub dwa lata od oficjalnej daty - mam LG optimusa i wiem co sie dzieje.

#1132 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 kwietnia 2012 - 14:31

Tyle, że Xperia Play to stary i nieco zapomniany model, a obecnie na najwydajniejszego smartphona wychodzi najnowszy i9300 i pewinien zachęcić deweloperów do optymalizacji gier na niego.

Każdy nowy wynalazek tylko zniechęca developerów bo to dodatkowa i często mało zyskowna robota. Dopiero jak jakaś platforma staje się popularna to zyskuje u dev. Z tego co widze Tegra 3 właśnie do tego dąży, ale oczywiscie samsung musi wszystko zepsuć i wciskać swoje.

#1133 michael2310

michael2310
  • 15 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 00:39

Szkoda że Ati niegdyś wycofało się ze smartfonów. Teraz ciekawie by się zapowiadała rywalizacja Nvidi Tegra 3 z układami AMD Radeona : )

#1134 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 06:27

Mialem oba, oba swietne. Galaxy S2 czasem sie przytnie po calym dniu uzywania, trzeba RAM czyscic. w iPhone 5 nie. Ale Samsung ma cos z bateria - jest przewidywalny ;). Czyli zawsze sie zuzywal tak samo. w iPhone raz w nocy zjedzie 1%, raz 13%... :> Wyswietlacze - podobne. Wykonanie - Samsung plastik, ale jest o niebo lzejszy za to i mimo wszystko jest to pancerny telefonik. Android nie robil zadnych problemow - tutaj mam blad "czekam" z aplikacjami, w dodatku chimeryczna baterie czasami :) - to zawsze wplywa na opinie klienta. Mimo wszystko na razie zostaje przy iPhone, ale ktoz wie czy nie bedzie zamiany na GS3.

#1135 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 kwietnia 2012 - 08:34

Woow Misiekk skad masz iPhone 5? Wrzucisz fotki?

#1136 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 09:35

4s ;) to taki przed-5. ;)

#1137 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 11 kwietnia 2012 - 09:39

dla tego ma błąd z aplikacjami nie ma softu na ip5 :) co do baterii mi na galaxy note w spoczynku schodziło 6% na godz. Nie moglem dojść przyczyny po 5 wipe w koncu schodzi 1% na godz. ten sam rom te same programy czarna magia, na iphonie przyczynę szybciej można było zlokalizować albo jakaś hakaktywacja, inny BB, albo program

#1138 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 10:33

dla tego ma błąd z aplikacjami nie ma softu na ip5 :)
co do baterii mi na galaxy note w spoczynku schodziło 6% na godz. Nie moglem dojść przyczyny po 5 wipe w koncu schodzi 1% na godz.
ten sam rom te same programy czarna magia, na iphonie przyczynę szybciej można było zlokalizować albo jakaś hakaktywacja, inny BB, albo program

od diagnozy polecam better battery stats + CPU SPY i wszystko bedziesz mial jak na tacy

#1139 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 kwietnia 2012 - 16:56

Dzięki wczoraj już do tego doszedłem właśnie dzieki tym programom better battery stats + CPU SPY

#1140 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:19

Od kilkunastu miesięcy mam Sgs2, od trzech tygodni Nowego iPada. Dzieki temu ostatniemu zakupowi upewniłem się, że ograniczenia iOSu sprawiają, że telefon z Androidem jest dla mnie bardziej użyteczny niż iPhone. Oczywiście, taka opinia na forum Apple nie spotka się ze zrozumieniem ale to po prostu moje zdanie. Pozdrawiam

#1141 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 17:27

Dlaczego nie spotka? Jeżeli akurat do Twoich potrzeb lepiej sprawdza się Andek, to dobrze, że jesteś tego świadom, a nie wmawiasz sobie na siłę, że jest inaczej. Wiele osób przesiada się na Androida, bo potrzebują funkcji i rozwiązań, których iOS nie posiada. Bez przesady, system operacyjny, to nie religia ;)

#1142 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 kwietnia 2012 - 18:07

Od kilkunastu miesięcy mam Sgs2, od trzech tygodni Nowego iPada. Dzieki temu ostatniemu zakupowi upewniłem się, że ograniczenia iOSu sprawiają, że telefon z Androidem jest dla mnie bardziej użyteczny niż iPhone.

Oczywiście, taka opinia na forum Apple nie spotka się ze zrozumieniem ale to po prostu moje zdanie.

Pozdrawiam

To nie pisz ogólnikami tylko napisz w czym jest taki użyteczny ?
Na androidzie jest więcej o adobe flash, nagrywanie rozmów i klawiatura Swype

#1143 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 kwietnia 2012 - 20:04

Moim zdaniem ograniczenia iOS to nic innego jak autoochorna przed dewastacją przez niedoswiadoczonych uzytkownikow. A takich jest conajmniej wiekszosc.

#1144 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 19:07

To nie pisz ogólnikami tylko napisz w czym jest taki użyteczny ?
Na androidzie jest więcej o adobe flash, nagrywanie rozmów i klawiatura Swype

Pisze ogólnikami bo wierzę, że kogokolwiek tutaj przekonam. Ale jeśli chcesz, to proszę:
- tak jak powiedziałeś - flash. I nie chodzi o gierki ale o stronki np. ze streamingiem video. Dla przykładu, kablówka vectra udostępnia niektóre kanały tv w postaci streamingu. I co? I dupa - na iPadzie tego się nie otworzy. To samo z filmikami umieszczonymi na niektórych stronkach (np. joemonster.org).

- widgety, które można wrzucić nie tylko na pulpit ale i na ekran blokowania. Dzięki temu po jednym naciśnięciu przycisku mam widok bieżącego kalendarza ale i skrzynkę z wiadomościami - skrzynki email, SMSy, nieodebrane połączenia. W telefonie, gdzie liczy się wygoda i każde dodatkowe kliknięcie, które powtarza się wiele razy dziennie ma znaczenie.

- dowolność w wyborze klawiatury - od Swype (o którym wspomiałeś) poprzez zupełnie bzdurne klawiatury do pisania kodem Morse'a aż do super wygodniej SwiftKeyX. Czyli - każdy znajdzie coś dla siebie.

- bez problemu można podmienić dialler i aplikację do SMSów

- Tańsze lub bezpłatne odpowiedniki aplikacji na Androida. Np. jakdojade.pl na Androida = 0 PLN a na iOS = 2.99 Eur. I takich przykładów jest więcej.

W sumie to najważniejsza dla mnie jest duża swoboda konfiguracji. Ale jeśli ktoś nie ma ochoty spędzić kilku wieczorów na dopasowaniu konfiguracji telefonu pod siebie to ta zaleta Androida pewnie będzie bez znaczenia. Ale jeśli ktoś to zrobi to w nagrodę można cieszyć się ergonomicznym i naprawdę wygodnym systemem.

Pozdrawiam, z mojej strony EOT.

---------- Wpis dodano o 20:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:05 ----------

Moim zdaniem ograniczenia iOS to nic innego jak autoochorna przed dewastacją przez niedoswiadoczonych uzytkownikow. A takich jest conajmniej wiekszosc.

Zgadza się. I albo akceptujemy wolność ze wszystkimi konsekwencjami (bo można sobie customizować swój system ale Android straszy największą liczbą malware) albo jesteśmy zamknięci w tym, co przygotował dla nas producent.

Pozdrawiam

#1145 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 16 kwietnia 2012 - 08:02

Mozesz podać nazwę tego programiku z widgetami na zablokowany ekran ? (wydarzenia nie odebrane połączenia smsy ) na iphona po JB tez są takie programy Flash dobra rzecz ale striming np. z upc jest na wtyczne m$ i niestety nie działa aplikacje do sms tez są pod ios po JB ale nie widzę sensu zmieniania co do cen na stronach androida widziałem porównania w drugą stronę

#1146 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 08:06

Pure Calendar Widget i Pure Messenger Widget położone na górkę WidgetLocker.

Pozdrawiam

#1147 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 17 kwietnia 2012 - 17:12

Tego mi brakowało WidgetLocker Lockscreen dzięki. Chciałem jakieś gierki powygrywać ale niestety na galaxy note nie wiele można zainstalować po wybraniu wiecej od gameloft są trzy gry Backstab, uno free i where's waldo now? Wiec nie jest tak różowo na androidzie jak nie jest kompatybilny :(

#1148 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 22:38

co do streamow na ipadzie- skyfire i masz wszystko. Sam obecnie stoje przed wyborem: zostawic sobie iphone 4 czy wymienic na sgsa II. Uzywam telefonu glownie do muzyki i internetu, w bardzo niklym stopniu gry i inne pierdoly. Co wybrac?

#1149 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 06:30

A jakdojade nie jest na androida tez w dwoch wersjach? platnej i nieplatnej? Bateria w iPhone jest dla mnie mniej przewidywalna. Raz od 100-85% schodzi dluuugo, a czasem w poltorej godizny. Ale jak spada ponizej 30% to duzo lepiej trzyma niz Galaxy S2, a wtedy przewaznie jest nam najbardziej potrzebna. CO do plusow i minusow... hmmm. Im dluzej uzywam iPhone'a to i tak go chce, mimo jego niedogodnosci. Brak flasha kluje czasem, ale nie tak czesto. Galaxy S2 jest o pare mm za szeroki. Jak dolozy sie bumper to juz w ogole. Teraz kupuje jakis bumper do 4s i wtedy ocenie roznice.

#1150 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 kwietnia 2012 - 20:19

Jaki brak flasha? Zagladasz czasem do AppStore?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych